Λόγια του Βαρδάρη

  • Αυθεντικά... φούμαρα το "Authenticities"
    12/09/2020 14:02

    Αυθεντικά... φούμαρα το "Authenticities"

    «Φούμαρα» χαρακτήριζαν το πρόγραμμα "Authenticities" που παρουσίασε ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας παρουσία κυβερνητικών στελεχών, στελέχη από τον χώρο του εμπορίου της Θεσσαλονίκης.

    Μετά την εκδήλωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης και το οποίο αποσκοπεί στην πάταξη του παρεμπορίου διαμέσου της καλλιέργειας νέας νοοτροπίας στους πολίτες για την αγορά αυθεντικών προϊόντων και όχι «μαϊμού», διάφορα έμπειρα στελέχη φορέων και επιμελητηρίων που παρακολούθησαν την εκδήλωση εξέφραζαν τη δυσπιστία τους στο νέο εγχείρημα.

    Κάποιοι έλεγαν πως το "Authenticities" είναι άλλο ένα δημιούργημα εκτός πραγματικότητας όπως πολλά τα οποία έχουν δει να «καταρρέουν» τις προηγούμενες δεκαετίες.

    Άλλοι διαπίστωναν ανεπάρκεια των ιθυνόντων αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το εύρος και τον τρόπο εξάπλωσης του παρεμπορίου όχι μόνο σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, αλλά πανευρωπαϊκά.

    Μάλιστα το κομμάτι της διακίνησης προϊόντων «μαϊμού» μέσω του διαδικτύου το οποίο αποτελεί μάστιγα σύμφωνα με όσα έλεγαν οι παραπάνω παράγοντες στα «πηγαδάκια» τους, δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης ούτε από τον πρόεδρο του ΟΒΙ, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ούτε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

    Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν τοποθετήθηκε κανείς από τους ανθρώπους του εμπορίου.