Λόγια του Βαρδάρη

  • "Ασπίδα Αλληλεγγύης" λόγω κορονοϊού, έστησε ο Α. Τζιτζικώστας
    21/04/2020 20:12

    "Ασπίδα Αλληλεγγύης" λόγω κορονοϊού, έστησε ο Α. Τζιτζικώστας

    "Ασπίδα αλληλεγγύης" δημιούργησε από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναπτύσσοντας σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων, των πολιτών και των νοσοκομειακών μονάδων και ιδρυμάτων.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα παραδώσει αύριο στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είδη ατομικής προστασίας. Η παράδοση του φορτίου με τα μέσα ατομικής προστασίας για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του περιφερειάρχη, στις 12.00’ το μεσημέρι στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

    Ήδη, χθες η ΠΚΜ προχώρησε στον εξοπλισμό των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον κ. Τζιτζικώστα. Συνολικά, η περιφέρεια διαθέτει κονδύλια 40 εκατομμυρίων ευρώ, για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, που ανήκουν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.