ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ασφαλή σχολεία, με μάσκες και αντισηπτικά παρέδωσαν οι δήμοι

Χωρίς προβλήματα οι τελετές αγιασμού στα περισσότερα σχολεία των κατά τόπους δήμων – Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας

 14/09/2020 15:06

Ασφαλή σχολεία, με μάσκες και αντισηπτικά παρέδωσαν οι δήμοι

Φανή Σοβιτσλή

Ασφαλή σχολεία, με μάσκες, θερμόμετρα και αντισηπτικά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρέδωσαν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Στα περισσότερα σχολεία οι τελετές του αγιασμού, έγιναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πλην κάποιων αντιδράσεων, από μερίδα γονέων για τη χρήση της μάσκας, αλλά και για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, λόγω των ελλείψεων σε αίθουσες.

Πυλαία – Χορτιάτης: «Πρώτο κουδούνι» με ασφάλεια

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε μία σχολική χρονιά ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους μπήκαν σε σχολεία καθαρά και πάνω από όλα υγειονομικά ασφαλή, μετά τις παρεμβάσεις του δήμου και τις απολυμάνσεις από πιστοποιημένα συνεργεία.

sxoleia-pylaa-xortiaths.jpg

Το σύνολο των σχολικών κτιρίων είναι «θωρακισμένα» καθώς στις θέσεις τους βρίσκονται έγκαιρα καθαρίστριες, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας και απολύμανσης. Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, ο δήμος με τους ανθρώπους του και τις υπηρεσίες του ήδη έδωσε με επιτυχία το πρώτο του…διαγώνισμα εξασφαλίζοντας ποιοτικό και υγιές σχολικό περιβάλλον για τη νεολαία της περιοχής, αναμένοντας παράλληλα και από την πολιτεία ανάλογη υπευθυνότητα.

Ειδικά φέτος με την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης που η πολιτεία εφαρμόζει εν μέσω πανδημίας, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές και επιβαρύνοντας αναιτιολόγητα τα ήδη επιβαρυμένα σχολεία. Με την κρατική χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη να έχει μηδενιστεί, ο δήμος σηκώνει όλο το βάρος μόνος του, και μάλιστα παραπάνω από αυτό που του αναλογεί.

Με πολλή δουλειά και προσπάθεια κερδίζουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και δημιουργούμε θετική πραγματικότητα με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεμελίωση του νέου σύγχρονου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Εξοχής που την επόμενη διετία θα αντικαταστήσει το σημερινό σχολείο του 1956(!!!) και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης για την περιοχή.

Θέρμη: "Θα είμαστε δίπλα σας"

Στο δήμο Θέρμης, επισκέψεις σε σχολεία πραγματοποίησε από το πρωί ο δήμαρχος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, όπου μιλώντας με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς διαβεβαίωσε ότι όλα τα σχολεία του δήμου είναι πανέτοιμα και ασφαλή να υποδεχθούν τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Ειδικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής αγιασμού, στο νεόδμητο 2ο γυμνάσιο Θέρμης, στο Νέο Ρύσιο ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τα χιλιάδες παιδιά, για τις οικογένειές τους, για τους εκπαιδευτικούς. Παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η σημερινή μέρα δεν παύει να είναι η αφετηρία για μια νέα προσπάθεια, για νέους στόχους, νέες προσδοκίες”.

20200914-122037.jpg

Πρόσθεσε ακόμη ότι “όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δήμος Θέρμης φρόντισε ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα για τη σημερινή μέρα. Μόνο που φέτος, όπως είπε, η ευθύνη του δήμου είναι μεγαλύτερη εξ αιτίας της πανδημίας.

Έτοιμοι για τεστ ανίχνευσης covid

Ο δήμαρχος Θέρμης ανέφερε μάλιστα ότι “σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί, και μακάρι να μην χρειαστεί, να διενεργούμε τεστ ανίχνευσης covid-19, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία και στο προσωπικό μας”. Επίσης, διαβεβαίωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ότι ο δήμος Θέρμης θα είναι διαρκώς στο πλευρό τους.

Σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη

Χωρίς προβλήματα και με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

dsc-0149.JPG

Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστη στους αγιασμούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, του σχολικού συγκροτήματος των 3ο 4ο Νηπιαγωγείων και 3ο Δημοτικό Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), του σχολικού συγκροτήματος των 1ου 6ου 7ου Νηπιαγωγείων και 1ου, 2ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων (οδός Πανταζοπούλου) και του 6ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης (περιοχή Καζαντζάκη). Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

dsc-0123.JPG

Για την εφετινή σχολική χρονιά (2020-2021), όπως είπε ο κ. Κυρίζογλου, ο δήμος προέβη με ίδιους πόρους στην αγορά μασκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις οποίες βρήκαν στα σχολεία τους με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. «Κάναμε συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων καθώς και στην αγορά αυτόματων συσκευών αντισηψίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών» σημείωσε ο δήμαρχος και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Αγιασμοί σε Κύμινα και Χαλάστρα

Παρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τελέστηκε ο Αγιασμός στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας. Με εντολή της διεύθυνσης του σχολείου την τελετή του Αγιασμού παρακολούθησαν οι πρωτοετής μαθητές της Α Λυκείου.

«Η πανδημία δοκιμάζει την κοινωνία μας που οφείλει να συνηθίσει τα νέα δεδομένα για την προστασία της. Εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, να φοράτε μάσκα και να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύεστε εσάς τους καθηγητές σας την οικογένεια σας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απευθυνόμενος στους μαθητές ενώ τους ζήτησε να προστατεύουν και τη σχολική περιουσία καθώς όπως τόνισε «ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως». Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές του ΕΠΑΛ καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Στην τελετή του Αγιασμού έδωσε το παρόν ο αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Χαντές .

2-agiasmos.jpg

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και Αξιού Φάνη Αλμπάνη τον Δημοτικό Σύμβολο Θοδωρή Βαλάρη και τον Τοπικό Σύμβουλο Στέργιος Κότας, έδωσε το παρόν στην τελετή του Αγιασμού του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Κυμίνων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους λιλιπούτιους μαθητές, τις νηπιαγωγούς και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι η έναρξη της λειτουργίας των σχολείων έγινε με αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής που μόλις το απόγευμα της Κυριακής παρέλαβε και διένειμε τις μάσκες στα περισσότερα σχολεία.

«Παρά τις όποιες καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας , που θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει νωρίτερα ώστε όλα βα είναι έτοιμα έγκαιρα για το άνοιγμα των σχολείων, καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο δήμο Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πλήρωσαν το μάρμαρο των καθυστερήσεων της Πολιτείας.

Με προδιαγραφές ασφαλείας το πρώτο κουδούνι στην Κατερίνη

Με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με χαμόγελα και αισιοδοξία έγινε σήμερα το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης.

Τις ευχές του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια του δήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι.

1g-1.jpg

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο δήμος Κατερίνης μερίμνησε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ασφάλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς έγκαιρα, πριν την έναρξη λειτουργίας τους, όλοι οι χώροι των σχολείων είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά, ενώ έγινε και η διανομή του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.

Μάσκες, αντισηπτικά και θερμόμετρα στο Ωραιόκαστρο

Να είναι ασφαλής η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την πανδημία Covid-19 φρόντισε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, έδωσε εντολή στους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών να μεριμνήσουν, ώστε πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία τα απαραίτητα υλικά προστασίας από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, οι διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου προμηθεύτηκαν περίπου 5.000 υφασμάτινες μάσκες, που μοιράστηκαν σήμερα το πρωί, ενώ εντός της εβδομάδας επίσης, πρόκειται να διανεμηθούν και οι 7.324 υφασμάτινες μάσκες που παρέλαβε ο Δήμος Ωραιοκάστρου από την ΚΕΔΕ.

Ασφαλή σχολεία, με μάσκες, θερμόμετρα και αντισηπτικά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρέδωσαν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Στα περισσότερα σχολεία οι τελετές του αγιασμού, έγιναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πλην κάποιων αντιδράσεων, από μερίδα γονέων για τη χρήση της μάσκας, αλλά και για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, λόγω των ελλείψεων σε αίθουσες.

Πυλαία – Χορτιάτης: «Πρώτο κουδούνι» με ασφάλεια

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε μία σχολική χρονιά ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους μπήκαν σε σχολεία καθαρά και πάνω από όλα υγειονομικά ασφαλή, μετά τις παρεμβάσεις του δήμου και τις απολυμάνσεις από πιστοποιημένα συνεργεία.

sxoleia-pylaa-xortiaths.jpg

Το σύνολο των σχολικών κτιρίων είναι «θωρακισμένα» καθώς στις θέσεις τους βρίσκονται έγκαιρα καθαρίστριες, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας και απολύμανσης. Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, ο δήμος με τους ανθρώπους του και τις υπηρεσίες του ήδη έδωσε με επιτυχία το πρώτο του…διαγώνισμα εξασφαλίζοντας ποιοτικό και υγιές σχολικό περιβάλλον για τη νεολαία της περιοχής, αναμένοντας παράλληλα και από την πολιτεία ανάλογη υπευθυνότητα.

Ειδικά φέτος με την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης που η πολιτεία εφαρμόζει εν μέσω πανδημίας, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές και επιβαρύνοντας αναιτιολόγητα τα ήδη επιβαρυμένα σχολεία. Με την κρατική χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη να έχει μηδενιστεί, ο δήμος σηκώνει όλο το βάρος μόνος του, και μάλιστα παραπάνω από αυτό που του αναλογεί.

Με πολλή δουλειά και προσπάθεια κερδίζουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και δημιουργούμε θετική πραγματικότητα με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη θεμελίωση του νέου σύγχρονου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Εξοχής που την επόμενη διετία θα αντικαταστήσει το σημερινό σχολείο του 1956(!!!) και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης για την περιοχή.

Θέρμη: "Θα είμαστε δίπλα σας"

Στο δήμο Θέρμης, επισκέψεις σε σχολεία πραγματοποίησε από το πρωί ο δήμαρχος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, όπου μιλώντας με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς διαβεβαίωσε ότι όλα τα σχολεία του δήμου είναι πανέτοιμα και ασφαλή να υποδεχθούν τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Ειδικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής αγιασμού, στο νεόδμητο 2ο γυμνάσιο Θέρμης, στο Νέο Ρύσιο ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τα χιλιάδες παιδιά, για τις οικογένειές τους, για τους εκπαιδευτικούς. Παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες εξ αιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η σημερινή μέρα δεν παύει να είναι η αφετηρία για μια νέα προσπάθεια, για νέους στόχους, νέες προσδοκίες”.

20200914-122037.jpg

Πρόσθεσε ακόμη ότι “όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δήμος Θέρμης φρόντισε ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα για τη σημερινή μέρα. Μόνο που φέτος, όπως είπε, η ευθύνη του δήμου είναι μεγαλύτερη εξ αιτίας της πανδημίας.

Έτοιμοι για τεστ ανίχνευσης covid

Ο δήμαρχος Θέρμης ανέφερε μάλιστα ότι “σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί, και μακάρι να μην χρειαστεί, να διενεργούμε τεστ ανίχνευσης covid-19, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία και στο προσωπικό μας”. Επίσης, διαβεβαίωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ότι ο δήμος Θέρμης θα είναι διαρκώς στο πλευρό τους.

Σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη

Χωρίς προβλήματα και με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

dsc-0149.JPG

Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστη στους αγιασμούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, του σχολικού συγκροτήματος των 3ο 4ο Νηπιαγωγείων και 3ο Δημοτικό Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), του σχολικού συγκροτήματος των 1ου 6ου 7ου Νηπιαγωγείων και 1ου, 2ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων (οδός Πανταζοπούλου) και του 6ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης (περιοχή Καζαντζάκη). Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

dsc-0123.JPG

Για την εφετινή σχολική χρονιά (2020-2021), όπως είπε ο κ. Κυρίζογλου, ο δήμος προέβη με ίδιους πόρους στην αγορά μασκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις οποίες βρήκαν στα σχολεία τους με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. «Κάναμε συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων καθώς και στην αγορά αυτόματων συσκευών αντισηψίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών» σημείωσε ο δήμαρχος και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Αγιασμοί σε Κύμινα και Χαλάστρα

Παρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τελέστηκε ο Αγιασμός στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας. Με εντολή της διεύθυνσης του σχολείου την τελετή του Αγιασμού παρακολούθησαν οι πρωτοετής μαθητές της Α Λυκείου.

«Η πανδημία δοκιμάζει την κοινωνία μας που οφείλει να συνηθίσει τα νέα δεδομένα για την προστασία της. Εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, να φοράτε μάσκα και να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύεστε εσάς τους καθηγητές σας την οικογένεια σας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απευθυνόμενος στους μαθητές ενώ τους ζήτησε να προστατεύουν και τη σχολική περιουσία καθώς όπως τόνισε «ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως». Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές του ΕΠΑΛ καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Στην τελετή του Αγιασμού έδωσε το παρόν ο αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Χαντές .

2-agiasmos.jpg

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και Αξιού Φάνη Αλμπάνη τον Δημοτικό Σύμβολο Θοδωρή Βαλάρη και τον Τοπικό Σύμβουλο Στέργιος Κότας, έδωσε το παρόν στην τελετή του Αγιασμού του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Κυμίνων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους λιλιπούτιους μαθητές, τις νηπιαγωγούς και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι η έναρξη της λειτουργίας των σχολείων έγινε με αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής που μόλις το απόγευμα της Κυριακής παρέλαβε και διένειμε τις μάσκες στα περισσότερα σχολεία.

«Παρά τις όποιες καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας , που θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει νωρίτερα ώστε όλα βα είναι έτοιμα έγκαιρα για το άνοιγμα των σχολείων, καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο δήμο Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πλήρωσαν το μάρμαρο των καθυστερήσεων της Πολιτείας.

Με προδιαγραφές ασφαλείας το πρώτο κουδούνι στην Κατερίνη

Με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με χαμόγελα και αισιοδοξία έγινε σήμερα το πρωί, ο καθιερωμένος αγιασμός στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης.

Τις ευχές του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια του δήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι.

1g-1.jpg

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο δήμος Κατερίνης μερίμνησε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ασφάλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς έγκαιρα, πριν την έναρξη λειτουργίας τους, όλοι οι χώροι των σχολείων είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά, ενώ έγινε και η διανομή του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.

Μάσκες, αντισηπτικά και θερμόμετρα στο Ωραιόκαστρο

Να είναι ασφαλής η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την πανδημία Covid-19 φρόντισε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, έδωσε εντολή στους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών να μεριμνήσουν, ώστε πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία τα απαραίτητα υλικά προστασίας από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, οι διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου προμηθεύτηκαν περίπου 5.000 υφασμάτινες μάσκες, που μοιράστηκαν σήμερα το πρωί, ενώ εντός της εβδομάδας επίσης, πρόκειται να διανεμηθούν και οι 7.324 υφασμάτινες μάσκες που παρέλαβε ο Δήμος Ωραιοκάστρου από την ΚΕΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία