Χαλκιδική Food

Αρσανάς: Κορυφαία γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

Με μακρά ιστορία στη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα

 15/07/2022 16:10

Αρσανάς: Κορυφαία γαστρονομική εμπειρία πάνω στην αμμουδιά

Ο Αρσανάς ή Ταρσανάς είναι ένας δημώδης όρος της κοινής ναυτικής γλώσσας βυζαντινοτουρκικής προέλευσης, που αντικατοπτρίζει κυρίως μικρές ναυπηγικές μονάδες και νεώρια στα οποία ανελκύονται μικρά σκάφη συνήθως αλιευτικά. Ο παλιός Αρσανάς της Νικήτης στη Χαλκιδική έμελλε να κατεβάσει ρολά για πάντα το 1996 και ο τόπος να αλλάξει ρότα, με γαστρονομικό, πλέον, προσανατολισμό από τότε και περίσσια νοστιμιά.

2-U766G.jpg

Κάπως έτσι γεννήθηκε το εστιατόριο «Αρσανάς», μέσα από αναμνήσεις, συναισθήματα, θεμελιωμένος σε μπόλικο μεράκι, καταφέρνοντας να γίνει το Νο1 στην κατηγορία του και πόλος έλξης ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται σε ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς, πάνω ακριβώς στην αμμουδιά - ένας άκρως ατμοσφαιρικός χώρος, με ξύλινες κατασκευές και country διακοσμητικά στοιχεία.

3-MIs1h.jpg
4.png
5-Q9FSR.jpg
6-lk0ET.jpg

Όταν η δημιουργικότητα έχει την τιμητική της!

Στο φημισμένο εστιατόριο «Αρσανάς» μπορείς να απολαύσεις πιάτα από τη λεγόμενη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, ψάρια και θαλασσινά – γαστρονομικές δημιουργίες με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.

7-L80nd.jpg
8-N0O3c.jpg

Ο «Αρσανάς» είναι ξακουστός εντός και εκτός συνόρων για τα ψάρια του, αποτελώντας, μάλιστα, καινοτόμο στα μαρινάτα ψάρια. Εδώ θα γευτείς ψάρια σε κάθε τους μορφή – τηγανητά, στη σχάρα, μαγειρευτά.

9-oXQp5.jpg

Μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και μας ενθουσίασαν είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό και το περίφημο μπαρμπουνοφάσουλο, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα. Όλα αυτά, συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, βεβαίως.

10-rp7Qh.jpg

Ο σεφ και σε ρόλο… σκηνοθέτη

Στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο του με δύο ορόφους, όπως και στην ονειρική αυλή του, εκεί που σκάει το κύμα, μπορείς να απολαύσεις τις μοναδικές εμπνεύσεις του σεφ του, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης.

11-dWpVC.jpg
12-OXLTg.jpg

Ο ίδιος επιμελείται το δημιουργικό κομμάτι του καταστήματος, φροντίζοντας καμία ημέρα στον «Αρσανά» να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Εδώ, κάθε μέρα είναι μία ευχάριστη γαστρονομική έκπληξη, καθώς το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, με τη δημιουργικότητα του team του να ξεχειλίζει.

13.jpg

Στον επάνω όροφο του «Αρσανά» θα βρεις μόνο κόσμο που γνωρίζει τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνεται στη μαγεία του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον σεφ να σκηνοθετήσει το τραπέζι και να επιλέξει τις νοστιμιές που θα τους προσφέρει γενναιόδωρα, δημιουργώντας αναμνήσεις και στιγμές μοναδικές… Εμπνεύσεις της στιγμής που έχουν ως «μούσα» τους εσένα και την παρέα σου. Γι’ αυτό και θα δεις πολλά πιάτα με ονόματα πελατών.

14-1wTox.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg

Το ιδανικό σημείο συνάντησης για όλη τη διάρκεια του χρόνου

Ο «Αρσανάς», αν και βρίσκεται στη Χαλκιδική, καλοκαιρινό τόπο απόδρασης για πολλούς από εμάς, δεν ανήκει στην κατηγορία των τουριστικών εστιατορίων. Ο «Αρσανάς» λειτουργεί με ίδια ένταση και πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού το ουσιαστικά καλό φαγητό δεν έχει εποχή…

19.jpg
20.jpg

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ από την πλευρά σου, για να γίνεις μέρος αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας, είναι να κάνεις την κράτησή σου όσο γίνεται νωρίτερα, καθώς τα τραπέζια του «Αρσανά» είναι λίγα και καλά - για αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό.

21.jpg

Ο «Αρσανάς» είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Πρέπει να το δεις αυτό το μαγικό ηλιοβασίλεμα από τα τραπεζάκια του, να ακούσεις τους παφλασμούς των κυμάτων και πίσω σου, στο βάθος σιγανές όμορφες μελωδίες. Πρέπει να γευτείς αυτά τα πιάτα, να τα μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς, να ανταλλάξετε γέλια και συναισθήματα στην αγκαλιά της θάλασσας.

22.jpg


Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Website

Facebook


Παραγωγή κειμένου & φωτογραφιών: Best of Group


Ο Αρσανάς ή Ταρσανάς είναι ένας δημώδης όρος της κοινής ναυτικής γλώσσας βυζαντινοτουρκικής προέλευσης, που αντικατοπτρίζει κυρίως μικρές ναυπηγικές μονάδες και νεώρια στα οποία ανελκύονται μικρά σκάφη συνήθως αλιευτικά. Ο παλιός Αρσανάς της Νικήτης στη Χαλκιδική έμελλε να κατεβάσει ρολά για πάντα το 1996 και ο τόπος να αλλάξει ρότα, με γαστρονομικό, πλέον, προσανατολισμό από τότε και περίσσια νοστιμιά.

2-U766G.jpg

Κάπως έτσι γεννήθηκε το εστιατόριο «Αρσανάς», μέσα από αναμνήσεις, συναισθήματα, θεμελιωμένος σε μπόλικο μεράκι, καταφέρνοντας να γίνει το Νο1 στην κατηγορία του και πόλος έλξης ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται σε ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς, πάνω ακριβώς στην αμμουδιά - ένας άκρως ατμοσφαιρικός χώρος, με ξύλινες κατασκευές και country διακοσμητικά στοιχεία.

3-MIs1h.jpg
4.png
5-Q9FSR.jpg
6-lk0ET.jpg

Όταν η δημιουργικότητα έχει την τιμητική της!

Στο φημισμένο εστιατόριο «Αρσανάς» μπορείς να απολαύσεις πιάτα από τη λεγόμενη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, ψάρια και θαλασσινά – γαστρονομικές δημιουργίες με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.

7-L80nd.jpg
8-N0O3c.jpg

Ο «Αρσανάς» είναι ξακουστός εντός και εκτός συνόρων για τα ψάρια του, αποτελώντας, μάλιστα, καινοτόμο στα μαρινάτα ψάρια. Εδώ θα γευτείς ψάρια σε κάθε τους μορφή – τηγανητά, στη σχάρα, μαγειρευτά.

9-oXQp5.jpg

Μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και μας ενθουσίασαν είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό και το περίφημο μπαρμπουνοφάσουλο, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα. Όλα αυτά, συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, βεβαίως.

10-rp7Qh.jpg

Ο σεφ και σε ρόλο… σκηνοθέτη

Στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο του με δύο ορόφους, όπως και στην ονειρική αυλή του, εκεί που σκάει το κύμα, μπορείς να απολαύσεις τις μοναδικές εμπνεύσεις του σεφ του, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης.

11-dWpVC.jpg
12-OXLTg.jpg

Ο ίδιος επιμελείται το δημιουργικό κομμάτι του καταστήματος, φροντίζοντας καμία ημέρα στον «Αρσανά» να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Εδώ, κάθε μέρα είναι μία ευχάριστη γαστρονομική έκπληξη, καθώς το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, με τη δημιουργικότητα του team του να ξεχειλίζει.

13.jpg

Στον επάνω όροφο του «Αρσανά» θα βρεις μόνο κόσμο που γνωρίζει τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνεται στη μαγεία του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον σεφ να σκηνοθετήσει το τραπέζι και να επιλέξει τις νοστιμιές που θα τους προσφέρει γενναιόδωρα, δημιουργώντας αναμνήσεις και στιγμές μοναδικές… Εμπνεύσεις της στιγμής που έχουν ως «μούσα» τους εσένα και την παρέα σου. Γι’ αυτό και θα δεις πολλά πιάτα με ονόματα πελατών.

14-1wTox.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg

Το ιδανικό σημείο συνάντησης για όλη τη διάρκεια του χρόνου

Ο «Αρσανάς», αν και βρίσκεται στη Χαλκιδική, καλοκαιρινό τόπο απόδρασης για πολλούς από εμάς, δεν ανήκει στην κατηγορία των τουριστικών εστιατορίων. Ο «Αρσανάς» λειτουργεί με ίδια ένταση και πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού το ουσιαστικά καλό φαγητό δεν έχει εποχή…

19.jpg
20.jpg

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ από την πλευρά σου, για να γίνεις μέρος αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας, είναι να κάνεις την κράτησή σου όσο γίνεται νωρίτερα, καθώς τα τραπέζια του «Αρσανά» είναι λίγα και καλά - για αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό.

21.jpg

Ο «Αρσανάς» είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Πρέπει να το δεις αυτό το μαγικό ηλιοβασίλεμα από τα τραπεζάκια του, να ακούσεις τους παφλασμούς των κυμάτων και πίσω σου, στο βάθος σιγανές όμορφες μελωδίες. Πρέπει να γευτείς αυτά τα πιάτα, να τα μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς, να ανταλλάξετε γέλια και συναισθήματα στην αγκαλιά της θάλασσας.

22.jpg


Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Website

Facebook


Παραγωγή κειμένου & φωτογραφιών: Best of Group


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία