Χαλκιδική Food & Drink

Αρσανάς: Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα στην πιο premium εκδοχή της

Ένα εστιατόριο-κόσμημα στη Νικήτη Χαλκιδικής

 10/06/2024 11:30

Αρσανάς: Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα στην πιο premium εκδοχή της
Ο Αρσανάς είναι ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Χαλκιδικής που έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 27 ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Θα το βρείτε στη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι και σίγουρα θα αποτελέσει για εσάς και τους αγαπημένους σας μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.
arsanas2.jpg
arsanas3.jpg

Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

arsanas4.jpg

Ένα εστιατόριο θεμελιωμένο με αστείρευτο μεράκι

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».

arsanas5.jpg

Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά.

Ο Αρσανάς αποτελείται από δύο ορόφους και τον ονειρεμένο του κήπο δίπλα στη θάλασσα. Το σημείο που βρίσκεται είναι ειδυλλιακό – δίπλα στο κύμα και πάνω στην αμμουδιά. Ένας εξαιρετικά προσεγμένος χώρος τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, με το ξύλο να κυριαρχεί και τα country διακοσμητικά στοιχεία να δίνουν τη δική τους πινελιά θαλπωρής.

arsanas7.jpg
arsanas8.jpg
arsanas9.jpg

Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα σε πρώτο πλάνο

Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της στον Αρσανά, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να έχουν τον πρώτο ρόλο. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.

arsanas10.jpg
arsanas11.jpg
arsanas12.jpg

Όπως δηλώνει ο Μιχάλης Δεληθανάσης, «στον Αρσανά φροντίζουμε καμία ημέρα να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε διαρκώς νέες γαστρονομικές συγκινήσεις στους θαμώνες μας».

arsanas13.jpg
arsanas14.jpg

Το ψάρι ως κορωνίδα του μενού

Τα ψάρια που θα βρείτε στον Αρσανά είναι ολόφρεσκα και επιλεγμένα προσεκτικά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και σεφ του. Μπορεί τα μαρινάτα ψάρια να αποτελούν τον «αφρό» του μενού του, ωστόσο ο Αρσανάς μας δίνει μία γκάμα επιλογών ψησίματος, από τηγανητά έως στη σχάρα ή μαγειρευτά.

arsanas15.jpg
arsanas16.jpg

Ορισμένες από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα.

arsanas17.jpg
arsanas18.jpg
arsanas19.jpg

Όλα αυτά, βεβαίως με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, από την πλήρως ενημερωμένη κάβα του Αρσανά με την καθοδήγηση από το έμπειρο team του για το κατάλληλο wine pairing.

arsanas20.jpg
arsanas21.jpg

Η άλλη… πόρτα για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του

Όπως αναφέρεται με χιούμορ στο μενού του Αρσανά, για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του υπάρχει άλλη… πόρτα. Και τι εννοούν; Ο επάνω όροφος είναι αφιερωμένος σε όλους όσοι γνωρίζουν τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνονται στο ταλέντο του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον Μιχάλη να «σκηνοθετήσει» το τραπέζι και να επιλέξει τις γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις στιγμές τους… Παράλληλα, υπάρχει κι ένα degustation menu, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι θα δείτε πολλά πιάτα με ονόματα θαμώνων του Αρσανά.

arsanas22.jpg
arsanas23.jpg

Ιδανική επιλογή για όλο τον χρόνο

Το εστιατόριο λειτουργεί με την ίδια ένταση και πάθος όλο τον χρόνο, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, καθώς το ποιοτικό φαγητό δεν έχει εποχή…

arsanas24.jpg
arsanas25.jpg

Ο Αρσανάς «ανήκει» σε όλους αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό, γι’ αυτό και η ομάδα του φροντίζει να τους παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Μία από τις πλέον αγαπημένες μα επιλογές τα τελευταία 27 ολόκληρα χρόνια.

arsanas26.jpg
arsanas27.jpg
arsanas28.jpg
arsanas29.jpg
arsanas30.jpg
arsanas31.jpg

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-23:00


Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Website

Facebook

Instagram







Ο Αρσανάς είναι ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Χαλκιδικής που έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 27 ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Θα το βρείτε στη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι και σίγουρα θα αποτελέσει για εσάς και τους αγαπημένους σας μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.
arsanas2.jpg
arsanas3.jpg

Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

arsanas4.jpg

Ένα εστιατόριο θεμελιωμένο με αστείρευτο μεράκι

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».

arsanas5.jpg

Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά.

Ο Αρσανάς αποτελείται από δύο ορόφους και τον ονειρεμένο του κήπο δίπλα στη θάλασσα. Το σημείο που βρίσκεται είναι ειδυλλιακό – δίπλα στο κύμα και πάνω στην αμμουδιά. Ένας εξαιρετικά προσεγμένος χώρος τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, με το ξύλο να κυριαρχεί και τα country διακοσμητικά στοιχεία να δίνουν τη δική τους πινελιά θαλπωρής.

arsanas7.jpg
arsanas8.jpg
arsanas9.jpg

Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα σε πρώτο πλάνο

Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της στον Αρσανά, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να έχουν τον πρώτο ρόλο. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.

arsanas10.jpg
arsanas11.jpg
arsanas12.jpg

Όπως δηλώνει ο Μιχάλης Δεληθανάσης, «στον Αρσανά φροντίζουμε καμία ημέρα να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε διαρκώς νέες γαστρονομικές συγκινήσεις στους θαμώνες μας».

arsanas13.jpg
arsanas14.jpg

Το ψάρι ως κορωνίδα του μενού

Τα ψάρια που θα βρείτε στον Αρσανά είναι ολόφρεσκα και επιλεγμένα προσεκτικά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και σεφ του. Μπορεί τα μαρινάτα ψάρια να αποτελούν τον «αφρό» του μενού του, ωστόσο ο Αρσανάς μας δίνει μία γκάμα επιλογών ψησίματος, από τηγανητά έως στη σχάρα ή μαγειρευτά.

arsanas15.jpg
arsanas16.jpg

Ορισμένες από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα.

arsanas17.jpg
arsanas18.jpg
arsanas19.jpg

Όλα αυτά, βεβαίως με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, από την πλήρως ενημερωμένη κάβα του Αρσανά με την καθοδήγηση από το έμπειρο team του για το κατάλληλο wine pairing.

arsanas20.jpg
arsanas21.jpg

Η άλλη… πόρτα για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του

Όπως αναφέρεται με χιούμορ στο μενού του Αρσανά, για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του υπάρχει άλλη… πόρτα. Και τι εννοούν; Ο επάνω όροφος είναι αφιερωμένος σε όλους όσοι γνωρίζουν τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνονται στο ταλέντο του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον Μιχάλη να «σκηνοθετήσει» το τραπέζι και να επιλέξει τις γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις στιγμές τους… Παράλληλα, υπάρχει κι ένα degustation menu, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι θα δείτε πολλά πιάτα με ονόματα θαμώνων του Αρσανά.

arsanas22.jpg
arsanas23.jpg

Ιδανική επιλογή για όλο τον χρόνο

Το εστιατόριο λειτουργεί με την ίδια ένταση και πάθος όλο τον χρόνο, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, καθώς το ποιοτικό φαγητό δεν έχει εποχή…

arsanas24.jpg
arsanas25.jpg

Ο Αρσανάς «ανήκει» σε όλους αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό, γι’ αυτό και η ομάδα του φροντίζει να τους παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Μία από τις πλέον αγαπημένες μα επιλογές τα τελευταία 27 ολόκληρα χρόνια.

arsanas26.jpg
arsanas27.jpg
arsanas28.jpg
arsanas29.jpg
arsanas30.jpg
arsanas31.jpg

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-23:00


Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Website

Facebook

Instagram







ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία