Αρσανάς: Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα στην πιο premium εκδοχή της
10/06/2024 11:30
10/06/2024 11:30
Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.
Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».
Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά.
Ο Αρσανάς αποτελείται από δύο ορόφους και τον ονειρεμένο του κήπο δίπλα στη θάλασσα. Το σημείο που βρίσκεται είναι ειδυλλιακό – δίπλα στο κύμα και πάνω στην αμμουδιά. Ένας εξαιρετικά προσεγμένος χώρος τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, με το ξύλο να κυριαρχεί και τα country διακοσμητικά στοιχεία να δίνουν τη δική τους πινελιά θαλπωρής.
Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της στον Αρσανά, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να έχουν τον πρώτο ρόλο. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.
Όπως δηλώνει ο Μιχάλης Δεληθανάσης, «στον Αρσανά φροντίζουμε καμία ημέρα να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε διαρκώς νέες γαστρονομικές συγκινήσεις στους θαμώνες μας».
Τα ψάρια που θα βρείτε στον Αρσανά είναι ολόφρεσκα και επιλεγμένα προσεκτικά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και σεφ του. Μπορεί τα μαρινάτα ψάρια να αποτελούν τον «αφρό» του μενού του, ωστόσο ο Αρσανάς μας δίνει μία γκάμα επιλογών ψησίματος, από τηγανητά έως στη σχάρα ή μαγειρευτά.
Ορισμένες από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα.
Όλα αυτά, βεβαίως με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, από την πλήρως ενημερωμένη κάβα του Αρσανά με την καθοδήγηση από το έμπειρο team του για το κατάλληλο wine pairing.
Όπως αναφέρεται με χιούμορ στο μενού του Αρσανά, για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του υπάρχει άλλη… πόρτα. Και τι εννοούν; Ο επάνω όροφος είναι αφιερωμένος σε όλους όσοι γνωρίζουν τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνονται στο ταλέντο του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον Μιχάλη να «σκηνοθετήσει» το τραπέζι και να επιλέξει τις γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις στιγμές τους… Παράλληλα, υπάρχει κι ένα degustation menu, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι θα δείτε πολλά πιάτα με ονόματα θαμώνων του Αρσανά.
Το εστιατόριο λειτουργεί με την ίδια ένταση και πάθος όλο τον χρόνο, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, καθώς το ποιοτικό φαγητό δεν έχει εποχή…
Ο Αρσανάς «ανήκει» σε όλους αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό, γι’ αυτό και η ομάδα του φροντίζει να τους παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Μία από τις πλέον αγαπημένες μα επιλογές τα τελευταία 27 ολόκληρα χρόνια.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-23:00
Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787
Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.
Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».
Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά.
Ο Αρσανάς αποτελείται από δύο ορόφους και τον ονειρεμένο του κήπο δίπλα στη θάλασσα. Το σημείο που βρίσκεται είναι ειδυλλιακό – δίπλα στο κύμα και πάνω στην αμμουδιά. Ένας εξαιρετικά προσεγμένος χώρος τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό, με το ξύλο να κυριαρχεί και τα country διακοσμητικά στοιχεία να δίνουν τη δική τους πινελιά θαλπωρής.
Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της στον Αρσανά, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να έχουν τον πρώτο ρόλο. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία με ρίζες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο.
Όπως δηλώνει ο Μιχάλης Δεληθανάσης, «στον Αρσανά φροντίζουμε καμία ημέρα να μην είναι ίδια με την προηγούμενη. Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά, καθώς θέλουμε να προσφέρουμε διαρκώς νέες γαστρονομικές συγκινήσεις στους θαμώνες μας».
Τα ψάρια που θα βρείτε στον Αρσανά είναι ολόφρεσκα και επιλεγμένα προσεκτικά από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και σεφ του. Μπορεί τα μαρινάτα ψάρια να αποτελούν τον «αφρό» του μενού του, ωστόσο ο Αρσανάς μας δίνει μία γκάμα επιλογών ψησίματος, από τηγανητά έως στη σχάρα ή μαγειρευτά.
Ορισμένες από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι ο καπνιστός σολομός γεμιστός με μους μπακαλιάρου, το καρπάτσιο τόνου, η παναρισμένη φέτα σερβιρισμένη με το περίφημο μέλι Νικήτης, το καλαμάρι σχάρας με πέστο ή μαριναρισμένο σε σόγια, μέλι και σκόρδο, η τσιπούρα σαβόρο με ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό, αλλά και η μεσογειακή μακαρονάδα.
Όλα αυτά, βεβαίως με τη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού, από την πλήρως ενημερωμένη κάβα του Αρσανά με την καθοδήγηση από το έμπειρο team του για το κατάλληλο wine pairing.
Όπως αναφέρεται με χιούμορ στο μενού του Αρσανά, για τους γνώριμους φιλοξενούμενούς του υπάρχει άλλη… πόρτα. Και τι εννοούν; Ο επάνω όροφος είναι αφιερωμένος σε όλους όσοι γνωρίζουν τη μοναδικότητα του εστιατορίου και αφήνονται στο ταλέντο του σεφ. Δεν παραγγέλνουν ποτέ οι ίδιοι, αλλά αφήνουν τον Μιχάλη να «σκηνοθετήσει» το τραπέζι και να επιλέξει τις γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις στιγμές τους… Παράλληλα, υπάρχει κι ένα degustation menu, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι θα δείτε πολλά πιάτα με ονόματα θαμώνων του Αρσανά.
Το εστιατόριο λειτουργεί με την ίδια ένταση και πάθος όλο τον χρόνο, με εξαίρεση το διάστημα από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, καθώς το ποιοτικό φαγητό δεν έχει εποχή…
Ο Αρσανάς «ανήκει» σε όλους αυτούς που εκτιμούν βαθιά το καλό φαγητό, γι’ αυτό και η ομάδα του φροντίζει να τους παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία που συνεπαίρνει όλες τις αισθήσεις… Μία από τις πλέον αγαπημένες μα επιλογές τα τελευταία 27 ολόκληρα χρόνια.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-23:00
Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787
ΣΧΟΛΙΑ