ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη - Σήμερα στην ανακρίτρια οι τρεις εξ αυτών

Ο 25χρονος που παραδόθηκε χθες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, αρνείται ότι είναι ο δολοφόνος του Άλκη - Στο στόχαστρο των αρχών και 12ο άτομο - «Χτυπήστε όποιον βρείτε εκεί κοντά» ήταν η εντολή στο "τάγμα εφόδου"

 09/02/2022 07:11

Αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη - Σήμερα στην ανακρίτρια οι τρεις εξ αυτών
Φωτογραφία αρχείου

Ξεκίνησαν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τα οκτώ άτομα (19 έως 23 ετών) που συνελήφθησαν την Κυριακή αναμένεται να οδηγηθούν από σήμερα έως την Παρασκευή στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου.

Κατηγορούνται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή. Οι περισσότεροι είναι γνωστοί στους οπαδικούς κύκλους με ηγετικό ρόλο στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι συλληφθέντες “φωτογραφίζουν” ως δράστη της δολοφονίας έναν 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσει θύμα επίθεσης από οπαδούς του Αρη.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στην αστυνομία ο 25χρονος Ελληνας, κάτοικος Αθηνών, που υποδείχθηκε από τους άλλους συλληφθέντες ως ο “επικεφαλής” της δολοφονικής επίθεσης.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού που παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, δύο ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης και εναντίον του. Πρόκειται για τον οπαδό με το παρατσούκλι «Αθηναίος» που φέρεται το τελευταίο διάστημα να ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης παρότι κατάγεται από την Αθήνα.

Ο 25χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Του ασκήθηκε η ίδια ποινική δίωξη με τους υπόλοιπους,  για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή ενώ αρνείται ότι είναι ο δολοφόνος του Άλκη. 

"Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί", λέει η δικηγόρος του "Αθηναίου"

Συγκεκριμένα η δικηγόρος του είπε: "Θέλησε σε να παραδοθεί στις αρχές, βρέθηκε στη διάθεσή τους. Ηρθε χθες και παρουσιάστηκε. Έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και ζήτησε προθεσμία. Το ότι παραδόθηκε είναι μια ηθική απάντηση. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση. Πρέπει να εκτιμηθεί. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 12:30 την Παρασκευή. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία". 

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 20χρονο Αλβανό που διέφυγε στη χώρα του, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Επίσης, όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, 22χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο φοιτητή.

Πώς οργανώθηκε η καταδρομική επίθεση

Νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση των δέκα συλληφθέντων μαρτυρούν τη δράση ομάδων με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους για τα μέλη τους.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ - που επικαλείται αποκαλυπτικές μαρτυρίες - οι νεαροί χώριζαν μεταξύ τους τις αρμοδιότητες: άλλοι φύλαγαν τα σύνεργα των επιθέσεων, άλλοι λειτουργούσαν ως «κυνηγοί κεφαλών» κι άλλοι αποτελούσαν τις «ομάδες κρούσης».

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των συλληφθέντων, ο 23χρονος ήταν εκείνος που κάλεσε κάποιον στον τηλέφωνο και του είπε να ελέγξει αν υπάρχουν οπαδοί του Άρη στη Χαριλάου.
Μετά από λίγο, δέχτηκε τηλεφώνημα που του έλεγε πως δεν υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μόνο διάσπαρτες πεντάδες ατόμων.

Η εντολή του ήταν: «Χτυπήστε όποιον βρείτε εκεί κοντά».

Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών

Σοκ προκαλεί η δολοφονική μανία των δραστών που αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών, που μεταφέρουν τι τους είπαν οι συλληφθέντες.

Αυτός που έφυγε στην Αλβανία κρατούσε μαχαίρι, τέσσερα άτομα είχαν σιδερένιους σωλήνες, ο ένας ξύλινο στειλιάρι και ο άλλος δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαίρι τραυμάτισε και αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του” δήλωσε αστυνομικός.

Για τον 21χρονο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι αναφέρεται ότι είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε περιστατικό οπαδικής βίας. “Πριν από ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση στον Φοίνικα από οπαδούς του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο νοσοκομείο. Έλεγε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που υπέστη“, τονίζεται από τις ίδιες πηγές.

Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρεπάνι, υπάρχει και συλληφθείς που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε την παρέα του Άλκη. Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επίθεση. “Ναι ήμουν στο ένα αυτοκίνητο και είχα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκα σε έναν εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι. Δεν επιτέθηκα, όμως, στον θανόντα. Από το δικό μου μαχαίρι τραυματίστηκα στο χέρι και συγκεκριμένα στον δείκτη του δεξιού μου χεριού” δήλωσε.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον 12ο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ο οποίος είναι και ο μόνος που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Είναι σαφές πλέον ότι στην επίθεση πήραν μέρος τρία αυτοκίνητα, στο καθένα από τα οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Άρα 12 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση με θύμα τον Άλκη.

Μια αποκάλυψη που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οπαδοί του Άρη έσωσαν τους φίλους του Άλκη. Την ώρα της επίθεσης ακούστηκε ένα ουρλιαχτό από τα θύματα: “φτάνει, φτάνει”. Τότε εμφανίστηκαν οχτώ οπαδοί του Άρη και μόνο τότε οι δράστες υποχώρησαν και πήγαν προς τα αυτοκίνητα, με τα οποία και διέφυγαν. Τι θα είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν ξέρει.

Η επικοινωνία που ξεκλείδωσε τις έρευνες

Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία, στις 18.59, υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 37 δευτερολέπτων σε διαδικτυακή εφαρμογή μεταξύ του φερόμενου ως οργανωτής και ενός εκ των πρωταγωνιστών του αιματηρού περιστατικού με θύμα τον Άλκη.

Οι δυο τους πήγαν αρχικά σε αγώνα βόλεϊ, μετά στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μετά στην περιοχή Χαριλάου, όπου πήραν μέρος στην αιματηρή επίθεση.

“Κάλεσμα” οπαδών από άλλους συνδέσμους

Πριν από το αιματηρό περιστατικό με θύμα τον 19χρονο, είχε γίνει κάλεσμα, για συμμετοχή στην επίθεση από οπαδούς της ίδιας ομάδας, από ακόμα δύο συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

Αυτό αφενός δείχνει το επίπεδο της οργάνωσης, αφετέρου δείχνει στις Αρχές ότι δεν είναι μόνο ο σύνδεσμος του κέντρου που φαίνεται ότι έχει στις τάξεις του επικίνδυνους οπαδούς.

Το 12ο πρόσωπο “φάντασμα”

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας είναι καταιγιστικές καθώς νέες πληροφορίες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες και το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις, συγκλονισμένο.

Σύμφωνα με το MEGA, ένα ακόμη πρόσωπο φαίνεται να συμμετείχε στην επίθεση και αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα υπάρχει νέα τροπή στην υπόθεση.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το “πρόσωπο φάντασμα” είναι ένα άτομο το οποίο οδηγούσε το τρίτο όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Η “ομερτά” των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη, “έσπασε” και τα στόματα που άνοιξαν κάνουν λόγο για ένα άτομο το οποίο οδηγούσε το τρίτο όχημα και σύμφωνα με το MEGA , είναι ένας άνδρας 23-34 ετών , μετρίου αναστήματος – γύρω στο 1,70 – και την ημέρα της επίθεσης φαίνεται να ήταν αξύριστος και φορούσε σκούφο!

Ο 23χρονος δείχνει τον δολοφόνο

Την ίδια στιγμή, ο 23χρονος που είχε συλληφθεί λίγες μέρες νωρίτερα “έσπασε” τη σιωπή του και στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο 23χρονος Αλβανός υποστηρίζει πως ήταν στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν έλαβε μέρος στη δολοφονία του 19χρονου ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την απολογία του “έδειξε” το πρόσωπο που έδωσε τέλος στη ζωή του Άλκη.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει καταθέσει πως όλη αυτή η εγκληματική παρέα είναι θύματα του φανατισμού, ενώ σημείωνε πως ο 23χρονος Αλβανός θεωρούσε πως σκοπός της εξόρμησης ήταν απλά διαπληκτισμοί με ύβρεις και χειροδικίες με οπαδούς της ομάδας Άρη.

“Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή”, είναι τα όσα αναφέρει ο 23χρονος Αλβανός στην κατάθεσή του.

Όπως ο ίδιος σημειώνει στο υπόμνημά του εκείνη τη στιγμή δεν γνώρισε ότι κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ο 23χρονος φαίνεται να αρνείται κάθε φυσική αυτουργία στη δολοφονία.

Κούγιας: Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

«Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.

«Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή του Αλκιβιάδη δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας. Η θέση μας είναι ότι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους, θα πρέπει να καταδικαστούν όλοι για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη. Συγχρόνως δήλωσαν την παράσταση τους προς υποστήριξη κατηγορίας και οι δυο διασωθέντες νεαροί οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι παρίστανται προς υποστήριξη κατηγορίας για την διάπραξη εις βάρος τους του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά όλων των συλληφθέντων και επίσης κατά ενός αγνώστου δράστη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, όπως είπε συζήτησε μαζί με την ανακρίτρια τις απόψεις του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας με τα όπλα. «Με καθησύχαζε λέγοντας μου ότι το ποια θα είναι τελικώς η κατηγορία θα είναι δική της η επιλογή μετά την έρευνα την οποία θα κάνει. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη και τους δύο φίλους», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τα οκτώ άτομα (19 έως 23 ετών) που συνελήφθησαν την Κυριακή αναμένεται να οδηγηθούν από σήμερα έως την Παρασκευή στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου.

Κατηγορούνται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή. Οι περισσότεροι είναι γνωστοί στους οπαδικούς κύκλους με ηγετικό ρόλο στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι συλληφθέντες “φωτογραφίζουν” ως δράστη της δολοφονίας έναν 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσει θύμα επίθεσης από οπαδούς του Αρη.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στην αστυνομία ο 25χρονος Ελληνας, κάτοικος Αθηνών, που υποδείχθηκε από τους άλλους συλληφθέντες ως ο “επικεφαλής” της δολοφονικής επίθεσης.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού που παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, δύο ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης και εναντίον του. Πρόκειται για τον οπαδό με το παρατσούκλι «Αθηναίος» που φέρεται το τελευταίο διάστημα να ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης παρότι κατάγεται από την Αθήνα.

Ο 25χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Του ασκήθηκε η ίδια ποινική δίωξη με τους υπόλοιπους,  για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή ενώ αρνείται ότι είναι ο δολοφόνος του Άλκη. 

"Το ότι παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί", λέει η δικηγόρος του "Αθηναίου"

Συγκεκριμένα η δικηγόρος του είπε: "Θέλησε σε να παραδοθεί στις αρχές, βρέθηκε στη διάθεσή τους. Ηρθε χθες και παρουσιάστηκε. Έγινε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και ζήτησε προθεσμία. Το ότι παραδόθηκε είναι μια ηθική απάντηση. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση. Πρέπει να εκτιμηθεί. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 12:30 την Παρασκευή. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία". 

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 20χρονο Αλβανό που διέφυγε στη χώρα του, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Επίσης, όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, 22χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο φοιτητή.

Πώς οργανώθηκε η καταδρομική επίθεση

Νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση των δέκα συλληφθέντων μαρτυρούν τη δράση ομάδων με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους για τα μέλη τους.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ - που επικαλείται αποκαλυπτικές μαρτυρίες - οι νεαροί χώριζαν μεταξύ τους τις αρμοδιότητες: άλλοι φύλαγαν τα σύνεργα των επιθέσεων, άλλοι λειτουργούσαν ως «κυνηγοί κεφαλών» κι άλλοι αποτελούσαν τις «ομάδες κρούσης».

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των συλληφθέντων, ο 23χρονος ήταν εκείνος που κάλεσε κάποιον στον τηλέφωνο και του είπε να ελέγξει αν υπάρχουν οπαδοί του Άρη στη Χαριλάου.
Μετά από λίγο, δέχτηκε τηλεφώνημα που του έλεγε πως δεν υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μόνο διάσπαρτες πεντάδες ατόμων.

Η εντολή του ήταν: «Χτυπήστε όποιον βρείτε εκεί κοντά».

Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών

Σοκ προκαλεί η δολοφονική μανία των δραστών που αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών, που μεταφέρουν τι τους είπαν οι συλληφθέντες.

Αυτός που έφυγε στην Αλβανία κρατούσε μαχαίρι, τέσσερα άτομα είχαν σιδερένιους σωλήνες, ο ένας ξύλινο στειλιάρι και ο άλλος δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαίρι τραυμάτισε και αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του” δήλωσε αστυνομικός.

Για τον 21χρονο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι αναφέρεται ότι είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε περιστατικό οπαδικής βίας. “Πριν από ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση στον Φοίνικα από οπαδούς του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο νοσοκομείο. Έλεγε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που υπέστη“, τονίζεται από τις ίδιες πηγές.

Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρεπάνι, υπάρχει και συλληφθείς που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε την παρέα του Άλκη. Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επίθεση. “Ναι ήμουν στο ένα αυτοκίνητο και είχα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκα σε έναν εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι. Δεν επιτέθηκα, όμως, στον θανόντα. Από το δικό μου μαχαίρι τραυματίστηκα στο χέρι και συγκεκριμένα στον δείκτη του δεξιού μου χεριού” δήλωσε.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον 12ο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ο οποίος είναι και ο μόνος που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Είναι σαφές πλέον ότι στην επίθεση πήραν μέρος τρία αυτοκίνητα, στο καθένα από τα οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Άρα 12 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση με θύμα τον Άλκη.

Μια αποκάλυψη που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οπαδοί του Άρη έσωσαν τους φίλους του Άλκη. Την ώρα της επίθεσης ακούστηκε ένα ουρλιαχτό από τα θύματα: “φτάνει, φτάνει”. Τότε εμφανίστηκαν οχτώ οπαδοί του Άρη και μόνο τότε οι δράστες υποχώρησαν και πήγαν προς τα αυτοκίνητα, με τα οποία και διέφυγαν. Τι θα είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν ξέρει.

Η επικοινωνία που ξεκλείδωσε τις έρευνες

Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία, στις 18.59, υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 37 δευτερολέπτων σε διαδικτυακή εφαρμογή μεταξύ του φερόμενου ως οργανωτής και ενός εκ των πρωταγωνιστών του αιματηρού περιστατικού με θύμα τον Άλκη.

Οι δυο τους πήγαν αρχικά σε αγώνα βόλεϊ, μετά στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μετά στην περιοχή Χαριλάου, όπου πήραν μέρος στην αιματηρή επίθεση.

“Κάλεσμα” οπαδών από άλλους συνδέσμους

Πριν από το αιματηρό περιστατικό με θύμα τον 19χρονο, είχε γίνει κάλεσμα, για συμμετοχή στην επίθεση από οπαδούς της ίδιας ομάδας, από ακόμα δύο συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

Αυτό αφενός δείχνει το επίπεδο της οργάνωσης, αφετέρου δείχνει στις Αρχές ότι δεν είναι μόνο ο σύνδεσμος του κέντρου που φαίνεται ότι έχει στις τάξεις του επικίνδυνους οπαδούς.

Το 12ο πρόσωπο “φάντασμα”

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας είναι καταιγιστικές καθώς νέες πληροφορίες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες και το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις, συγκλονισμένο.

Σύμφωνα με το MEGA, ένα ακόμη πρόσωπο φαίνεται να συμμετείχε στην επίθεση και αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα υπάρχει νέα τροπή στην υπόθεση.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το “πρόσωπο φάντασμα” είναι ένα άτομο το οποίο οδηγούσε το τρίτο όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Η “ομερτά” των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη, “έσπασε” και τα στόματα που άνοιξαν κάνουν λόγο για ένα άτομο το οποίο οδηγούσε το τρίτο όχημα και σύμφωνα με το MEGA , είναι ένας άνδρας 23-34 ετών , μετρίου αναστήματος – γύρω στο 1,70 – και την ημέρα της επίθεσης φαίνεται να ήταν αξύριστος και φορούσε σκούφο!

Ο 23χρονος δείχνει τον δολοφόνο

Την ίδια στιγμή, ο 23χρονος που είχε συλληφθεί λίγες μέρες νωρίτερα “έσπασε” τη σιωπή του και στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο 23χρονος Αλβανός υποστηρίζει πως ήταν στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν έλαβε μέρος στη δολοφονία του 19χρονου ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την απολογία του “έδειξε” το πρόσωπο που έδωσε τέλος στη ζωή του Άλκη.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει καταθέσει πως όλη αυτή η εγκληματική παρέα είναι θύματα του φανατισμού, ενώ σημείωνε πως ο 23χρονος Αλβανός θεωρούσε πως σκοπός της εξόρμησης ήταν απλά διαπληκτισμοί με ύβρεις και χειροδικίες με οπαδούς της ομάδας Άρη.

“Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή”, είναι τα όσα αναφέρει ο 23χρονος Αλβανός στην κατάθεσή του.

Όπως ο ίδιος σημειώνει στο υπόμνημά του εκείνη τη στιγμή δεν γνώρισε ότι κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ο 23χρονος φαίνεται να αρνείται κάθε φυσική αυτουργία στη δολοφονία.

Κούγιας: Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

«Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.

«Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή του Αλκιβιάδη δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας. Η θέση μας είναι ότι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους, θα πρέπει να καταδικαστούν όλοι για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη. Συγχρόνως δήλωσαν την παράσταση τους προς υποστήριξη κατηγορίας και οι δυο διασωθέντες νεαροί οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι παρίστανται προς υποστήριξη κατηγορίας για την διάπραξη εις βάρος τους του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά όλων των συλληφθέντων και επίσης κατά ενός αγνώστου δράστη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, όπως είπε συζήτησε μαζί με την ανακρίτρια τις απόψεις του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας με τα όπλα. «Με καθησύχαζε λέγοντας μου ότι το ποια θα είναι τελικώς η κατηγορία θα είναι δική της η επιλογή μετά την έρευνα την οποία θα κάνει. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη και τους δύο φίλους», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία