Λόγια του Βαρδάρη

  • Άρχισαν υπερβολές που μπορούν να «κάψουν» υποψηφίους στη Θεσσαλονίκη
    15/04/2019 19:10

    Άρχισαν υπερβολές που μπορούν να «κάψουν» υποψηφίους στη Θεσσαλονίκη

    Στο «κόκκινο» είναι ρυθμοί των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου μετράει αντίστροφα για την ημέρα της κάλπης. Σχεδόν ένα μήνα πριν την Κυριακή των εκλογών, υποψήφιοι σκαρφίζονται τρόπους για να προβάλουν συνεχώς την υποψηφιότητά τους. 

    Η ανάρτηση και αφισοκόλληση πανό και αφισών υποψηφίων απαγορεύεται κατά την προεκλογική περίοδο και για υποψήφιους δημάρχους - περιφερειάρχες αλλά και για συμβούλους. Ωστόσο, λίγα μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους, αφίσα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Ρίμπα έχει καλύψει βιτρίνα καταστήματος που είναι κλειστό, επί της Μητροπόλεως. Στην αφίσα αναγράφεται το όνομα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και το λογότυπο του συνδυασμού του Πέτρου Λεκάκη, στον οποίον συμμετέχει ο κ. Ρίμπας. 

    Ακόμα και σε τρίτο να ανήκει το κατάστημα που υπάρχει η αφίσα, η πράξη είναι παράνομη. Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν επιτρέπεται να έχουν ούτε προεκλογικό κέντρο αλλά ούτε καν προεκλογικό γραφείο. 

    Οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις είναι σαφείς και ισχύουν για όλους και μάλιστα θα πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι, διότι αν δεν τηρούνται, προβλέπονται κυρώσεις, έως και την έκπτωση από το αξίωμα, ακόμα και μετά τις εκλογές. 

    afiasa-ypopsifiou.jpg