ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απτόητοι Θεσσαλονικείς έριξαν τον κορονοϊό… στα κάρβουνα (Φωτ.)

Σε πείσμα της πανδημίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που τηρούν το έθιμο προσαρμόζοντάς το στις νέες συνθήκες και ψήνουν σε μπαλκόνια και ταράτσες…

 04/03/2021 15:47

Απτόητοι Θεσσαλονικείς έριξαν τον κορονοϊό… στα κάρβουνα (Φωτ.)
φωτ. αρχείου

Λίνα Πέτκου

Παρά την αυστηροποίηση των νέων μέτρων και την επιβολή σκληρού lockdown οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν τρόπους να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη ψήνοντας... τον κορονοϊό στα κάρβουνα. Οι πρώτες ψησταριές πήραν φωτιά από νωρίς το μεσημέρι με τις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τις αυλές να φανερώνουν πως ακόμα και αν η εστίαση παραμένει κλειστή, η καραντίνα θέλει καλοπέραση.

«Βασιλιάς» και φέτος το χοιρινό κρέας σε όλες τις μορφές του μόνο που αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς θα «τιμήσουν» το έθιμο της ημέρας όπως κάνουν κάθε χρόνο, μένοντας σπίτι.

«Μπριζόλα, πανσέτα και σουβλάκι μπαίνουν σε όλα τα σπίτια. Ακολουθούν τα παρασκευάσματα κρέατος, δηλαδή μπιφτέκια, σουτζουκάκια, λουκάνικα και σεφταλιές και ακολουθεί το κοτόπουλο με όλα τα προϊόντα του. Τελευταία στις προτιμήσεις των καταναλωτών έρχονται το αρνί, το κατσίκι και το μοσχάρι», είπε στο makthes.gr o πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.

Αύξηση του τζίρου

«Η φετινή Τσικνοπέμπτη δεν έχει καμιά σχέση με την περσινή. Το 2020 τα μαγαζιά της εστίασης ήταν ανοιχτά, κάθε γειτονιά είχε και μια φουφού, κάθε μαγαζί όπου μαζεύονταν παρέες άναβε την ψησταριά και οι παραγγελίες κρέατος ήταν άλλες. Είχαμε λιγότερες παραγγελίες σε αριθμό αλλά ήταν ποσοτικά σε κιλά ήταν μεγάλες», τόνισε ο Κεσίδης.

«Φέτος συμβαίνει το αντίθετο. Κάθε οικογένεια αποφάσισε να τσικνίσει στο σπίτι της. Για τον λόγο αυτό, οι παραγγελίες είναι πολλές αλλά οι ποσότητες κρέατος που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι μικρότερες. Το ένα ισοζυγίζει το άλλο», πρόσθεσε.

Συγκριτικά με πέρυσι ο τζίρος στα κρεοπωλεία ήταν σήμερα σε ικανοποιητικά επίπεδο. Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, κινήθηκε με μια αυξητική τάση της τάξης 5-10% σε σχέση με πέρυσι.

tsiknopempti-2.jpg
tsiknopempti-1.jpg


Παρά την αυστηροποίηση των νέων μέτρων και την επιβολή σκληρού lockdown οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν τρόπους να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη ψήνοντας... τον κορονοϊό στα κάρβουνα. Οι πρώτες ψησταριές πήραν φωτιά από νωρίς το μεσημέρι με τις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τις αυλές να φανερώνουν πως ακόμα και αν η εστίαση παραμένει κλειστή, η καραντίνα θέλει καλοπέραση.

«Βασιλιάς» και φέτος το χοιρινό κρέας σε όλες τις μορφές του μόνο που αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς θα «τιμήσουν» το έθιμο της ημέρας όπως κάνουν κάθε χρόνο, μένοντας σπίτι.

«Μπριζόλα, πανσέτα και σουβλάκι μπαίνουν σε όλα τα σπίτια. Ακολουθούν τα παρασκευάσματα κρέατος, δηλαδή μπιφτέκια, σουτζουκάκια, λουκάνικα και σεφταλιές και ακολουθεί το κοτόπουλο με όλα τα προϊόντα του. Τελευταία στις προτιμήσεις των καταναλωτών έρχονται το αρνί, το κατσίκι και το μοσχάρι», είπε στο makthes.gr o πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.

Αύξηση του τζίρου

«Η φετινή Τσικνοπέμπτη δεν έχει καμιά σχέση με την περσινή. Το 2020 τα μαγαζιά της εστίασης ήταν ανοιχτά, κάθε γειτονιά είχε και μια φουφού, κάθε μαγαζί όπου μαζεύονταν παρέες άναβε την ψησταριά και οι παραγγελίες κρέατος ήταν άλλες. Είχαμε λιγότερες παραγγελίες σε αριθμό αλλά ήταν ποσοτικά σε κιλά ήταν μεγάλες», τόνισε ο Κεσίδης.

«Φέτος συμβαίνει το αντίθετο. Κάθε οικογένεια αποφάσισε να τσικνίσει στο σπίτι της. Για τον λόγο αυτό, οι παραγγελίες είναι πολλές αλλά οι ποσότητες κρέατος που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι μικρότερες. Το ένα ισοζυγίζει το άλλο», πρόσθεσε.

Συγκριτικά με πέρυσι ο τζίρος στα κρεοπωλεία ήταν σήμερα σε ικανοποιητικά επίπεδο. Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, κινήθηκε με μια αυξητική τάση της τάξης 5-10% σε σχέση με πέρυσι.

tsiknopempti-2.jpg
tsiknopempti-1.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία