Λόγια του Βαρδάρη

  • Από το Παρίσι στην Ουάσινγκτον ο Τάσος Χατζηβασιλείου
    14/03/2022 11:54

    Από το Παρίσι στην Ουάσινγκτον ο Τάσος Χατζηβασιλείου

    Από το Παρίσι, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να μιλήσει στην 3η Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας.

    Μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τους βουλευτές Δημήτρη Καιρίδη και Γιώργο Κουμουτσάκο.

    Με κεντρικό άξονα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προσωπικότητες της πολιτικής και του πανεπιστημιακού χώρου, από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, θα αναλύσουν σειρά θεμάτων, όπως την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και ΗΠΑ και την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η συμμετοχή του κ. Χατζηβασιλείου γίνεται στο πλαίσιο της ιδιότητάς του ως μέλους στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.