Λόγια του Βαρδάρη

  • Από δυο χωριά στην Καλαμαριά για ένα... πάρκο
    29/04/2020 17:38

    Από δυο χωριά στην Καλαμαριά για ένα... πάρκο

    Πυρ και μανία με τον νυν δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη είναι ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, Θεοδόσης Μπακογλίδης με αφορμή ένα σχόλιο του πρώτου στα social media της αντιδημάρχου Ναταλίας Παντελίδου που αφορά το Πάρκο Ούλωφ Πάλμε. 

    Ποιος είδε τον Μπακογλίδη και δεν τον φοβήθηκε! Όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος σε ανακοίνωσή του το έργο είναι της δικής του διοίκησης και όχι μόνο δεν στήριξε με την θετική του ψήφο ο κ. Δαρδαμανέλης ως δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν αλλά έβαλε και... τρικλοποδιές στην πραγματοποίησή του. 

    Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπακογλίδης: "Ενώ η σιωπή μερικές φορές είναι χρυσός, εντούτοις η κα. Αντιδήμαρχος και η παράταξή της επιχειρούν να οικειοποιηθούν κόπο και μόχθο άλλων συντελεστών. Για του λόγου το αληθές η μελέτη για το έργο της ανακατασκευής του Πάρκου Ούλωφ Πάλμε στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Βρυούλων στη Νέα Κρήνη εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-10-2017 με την υπ.αριθμ. 459/2017 απόφαση. Κατόπιν υπεβλήθη στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης , εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του , δημοπρατήθηκε με ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό και στις 06-02-2019 υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία , εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησε η υλοποίησή του.

    Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι το συγκεκριμένο έργο, όπως και πληθώρα άλλων έργων για τα οποία θα κάνουμε αναφορές, είναι καρπός στρατηγικού σχεδιασμού και δουλειάς της δικής μας παράταξης και δεν επιτρέπεται με άκρατο λαϊκισμό να υποτιμά η νυν διοίκηση τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

    Το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος, κ. Ι. Δαρδαμανέλης, σχολίασε θετικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την ανάρτηση της Αντιδημάρχου κάνει μεγαλύτερη την έκπληξή μας , διότι όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης με επικεφαλής τον κ. Ματσαρίδη την περίοδο 2014-2019, ο ίδιος αλλά και η παράταξή του καταψήφισαν τη μελέτη του έργου που είχε εισαχθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30-10-2017 και τον τρόπο εκτέλεσής του. Για το ίδιο θέμα , ενώ ήταν αρνητικός, σήμερα το προβάλλει ως δικό του επίτευγμα". 

    Μάλιστα κατηγορεί τον νυν δήμαρχο πως κινείται μόνο για την επικοινωνία.