Λόγια του Βαρδάρη

  • Αγριεύει η κόντρα για τα Τέμπη - Στη δίνη και η... εξαφανισμένη ΡΑΣ
    18/03/2023 08:48

    Αγριεύει η κόντρα για τα Τέμπη - Στη δίνη και η... εξαφανισμένη ΡΑΣ

    H έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στον ΟΣΕ (αφού χαρακτήρισε τουλάχιστον ελλιπή την εκπαίδευση των  νέων σταθμαρχών και ζήτησε την απόσυρση όλων από τις θέσεις τους) όσο και σε κυβερνητικούς κύκλους. Οι τελευταίοι έσπευσαν να χρεώσουν την ΡΑΣ στο... ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας ονόματα και σχέσεις που είχαν με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους της ΝΔ επικεφαλής της Αρχής είναι η Ιωάννα Τσιαπαρίκου η οποία διορίστηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη, χωρίς μάλιστα να έχει  σχέση με το αντικείμενο αφού από το 2003 εργαζόταν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ειδίκευση σε τομείς κοινωνικής πολιτικής, ασφαλιστικά θέματα και θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ διετέλεσε και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλ.λόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ. Μετά τις εκλογές του 2015, η κυρία Τσιαπαρίκου διορίστηκε υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ από τον τότε υπουργό Π. Κουρουμπλή. Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 παραιτήθηκε από την 2η ΥΠΕ για να διοριστεί από τον Χρήστο Σπίρτζη στη ΡΑΣ. Ο διορισμός της στη θέση της Προέδρου της ΡΑΣ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, στις 3 Ιουλίου 2017, όπως ανέφερε και το iefimerida.gr.

    Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΡΑΣ Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος ήταν άμισθος σύμβουλος σε κομματική θέση των ΑΝΕΛ.

    Επίσης αξία έχει να επισημανθεί πως την ίδια ώρα που η ΡΑΣ ανέφερε πως είχε πρόβλημα στελέχωσης, υπάρχαν εργαζόμενοι που είχαν αποσπασθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με τις διαρροές, βρίσκονταν αποσπασμένες: η Ειρήνη Δακουτρού στο βουλευτικό γραφείο του Γιάννη Ραγκούση και η Τάνια Καραγιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου.

    Το μόνο που δεν έγινε γνωστό από κανένα κομματικό παράγοντα είναι, γιατί τόσο καιρό το αρμόδιο υπουργείο δεν ασχολήθηκε με την ΡΑΣ που ήταν περίπου εξαφανισμένη και τι  έκανε για να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να αποκαταστήσει τη λειτουργία της...