Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα 10+1 από τα καλύτερα street food points στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Το ποιοτικό, νόστιμο και γρήγορο φαγητό, που όλοι αγαπούν

 21/03/2024 15:10

Αφιέρωμα: Τα 10+1 από τα καλύτερα street food points στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Το street food, ή αλλιώς το «γρήγορο» φαγητό του δρόμου, πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στο χώρο της εστίασης και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και ταιριάζει με τις γευστικές προτιμήσεις ενός μεγάλου αριθμού κοινού.

Τα street food points αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση, καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης. Στα δυτικά της πόλης τα σημεία αυτά είναι ουκ ολίγα και πάμε μαζί να γνωρίσουμε μαζί τις 10+1 από τις καλύτερες επιλογές σας για γρήγορο και γευστικό φαγητό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ψητοπωλείο Ο Στέλιος

psitopolio-o-stelios1.jpg

Πρωτοπόρο από το 2000 που ξεκίνησε να λειτουργεί, το ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» στην Πολίχνη, εξακολουθεί να σερβίρει παράδοση και ποιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δεν σταματάει να πρωτοπορεί και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, θέλοντας διαχρονικά να παρέχει ό,τι καλύτερο στους πελάτες του.

Εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα αποτελούν τη βάση της κουζίνας του ψητοπωλείου «Ο Στέλιος», που είναι από τους πρώτους που έβαλε τον γύρο στα κάρβουνα, έβαλε στα σάντουιτς φρέσκιες τηγανητές πατάτες και έψησε την πίτα για τα τυλιχτά του στα κάρβουνα. Σήμερα, πρωτοπορεί, όντας ένα από τα πρώτα καταστήματα της Βορείου Ελλάδος στο οποίο θα βρει κανείς γεύματα χωρίς γλουτένη.

Οι γεύσεις στο ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» είναι παραδοσιακές, απλές και αυθεντικές και η βάση για αυτές είναι η επένδυση στην πρώτη ύλη. Η ομάδα του ψητοπωλείου επιλέγει τα καλύτερα κρεατικά από κάθε περιοχή -αιγοπρόβατα από τη Λάρισα, ένα μέρος των χοιρινών από την Πιερία και μαύρο χοίρο από πιστοποιημένη φάρμα της Χαλκιδικής- και κάνει μόνη της την προετοιμασία προτού μπουν στη σχάρα ή στη σούβλα.

Το μαρινάρισμα των κρεάτων γίνεται όπως αρμόζει σε ένα καλό κομμάτι κρέας, μόνο με αλάτι και πιπέρι. Κι ύστερα έχουμε το τέλειο ψήσιμο, είστε στη σχάρα είτε στη σούβλα, όλα ψήνονται στα κάρβουνα και το αποτέλεσμα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 40, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 603620

Γυράδικο Χρήστος

giradiko-christos1.jpg

Σίγουρα, οι Θεσσαλονικείς ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το καλό φαγητό. Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μας, εδώ και χρόνια, το «Γυράδικο Χρήστος», ένα αγαπημένο food spot για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι που αποτελεί σήμα κατατεθέν για γενιές και γενιές.

Άνοιξε τις πύλες του το 2007 στη Νεάπολη και το 2011 στο κέντρο της πόλης -στην Kαμάρα- και από τότε έχει πραγματικά αποτελέσει την καλύτερη γρήγορη και βολική διατροφική συνήθεια για ατελείωτες γενιές φοιτητών, εργαζομένων και γενικά κατοίκων τόσο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όσο και της Νεάπολης.

Αναμφίβολα, το «Γυράδικο Χρήστος», αποτελεί σταθερή μας επιλογή για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα οι ποιοτικές πρώτες ύλες του, καθώς ο ίδιος διαθέτει μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Τιτάν και έτσι είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι τρώμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…ανάμεσα στα δυνατά του σημεία σίγουρα τοποθετούμε τις πεντανόστιμες γεύσεις του, τις γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες του και φυσικά τις προσιτές του τιμές.

Έτσι, το «Γυράδικο Χρήστος», κατάφερε να κερδίσει πρωταρχική θέση στην καρδιά και στο στομάχι μας, δίνοντας πάντα έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις και καταφέρνοντας να θεωρείται από τους νοστιμότερους γύρους της πόλης μας! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ελ. Βενιζέλου 56, Νεάπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 254466, 2310 254469

Εγνατίας 150, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 633183, 2310 633185

Oι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους

oi-vlachoi-1.jpg

Με μία φιλοσοφία του κυμαίνεται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γεύσεις, το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», στο νούμερο 79 της Καραολή & Δημητρίου, στον Εύοσμο, δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίζει, από όλα τα άλλα της περιοχής του κι όχι μόνο. Eπτά χρόνια τώρα, προσφέρει ό,τι δεν θα βρείτε πουθενά αλλού: αυθεντικές βλάχικες συνταγές σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εκλεκτούς, ντόπιους παραγωγούς της Μακεδονίας και με την αποκλειστικά δική του τεχνογνωσία, που προσφέρει ένα αποτέλεσμα, γευστικά και ποιοτικά, άρτιο! Είναι η καλύτερη πρόταση για οικογενειακά γεύματα ή για επισκέψεις με την παρέα σας και δεν αποκλείεται να τη δούμε, στο εγγύς μέλλον και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», είναι από τα αγαπημένα του Ευόσμου και της δυτικής Θεσσαλονίκης εν γένει και είναι ένα σημείο που προσελκύει κόσμο κι από όλη την πόλη, χάρη στις μοναδικές του προτάσεις, που παρασκευάζονται με αποκλειστικά δική τους τεχνογνωσία.

Το ντεκόρ του καταστήματος λιτό, με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και παραδοσιακά υφαντά να συμπληρώνουν τη διακόσμηση, προδιαθέτει για ό,τι θα βγει στο τραπέζι σας. Πέρα από τις καρέκλες με ξύλο και ψάθα, μία σειρά από πιο ψηλά τραπέζια και σκαμπό στο ίδιο ύφος, σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικές οπτικές γωνίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον όμορφο εξωτερικό χώρο του.

Αυτό για το οποίο φημίζεται το κατάστημα, είναι ο χοιρινός γύρος σε κάθε του εκδοχή. Είτε επιλέξετε σάντουιτς, είτε μερίδα με χειροποίητες πατάτες, τζατζίκι, σαλάτα και βλάχικη πίτα, θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 79, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759965

Black Dagger

black-dagger1.jpg

Το burger θεωρείται το σήμα κατατεθέν του street food και στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σημαντικά και το συναντάμε σε εξαιρετικές εκδοχές σε χώρους που εξειδικεύονται στην παρασκευή του. Το «Black Dagger» είναι ένας τέτοιος χώρος, όπου το burger το συναντάμε στα καλύτερα του. Ένα street food στέκι με φεστιβαλική διάθεση, που προσφέρει αυθεντικά burgers σε κλασικούς και πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

Ιδιαίτερα αγαπητό στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, το «Black Dagger» τράβηξε τα βλέμματα σε μεγαλύτερη κλίμακα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Burger Fest της Αθήνας. Δημιουργώντας το, περίφημο πλέον, Brooklyn Burger, εκπροσώπησε τη Θεσσαλονίκη κι ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα με μία πρόταση που έκανε αίσθηση και τράβηξε τα βλέμματα μαζί με τους γευστικούς κάλυκες των παρευρισκόμενων.

Το «Black Dagger» δημιουργήθηκε το 2019 από μια ομάδα νέων, δημιουργικών ανθρώπων, όταν για χάρη της αγάπης τους για τα burgers άλλαξαν όνομα και διάσταση στο ήδη υπάρχον «Μπες στο Ψητό», που λειτούργησε με εξίσου μεγάλη απήχηση από το 2010 έως το 2019.

Σήμα κατατεθέν του «Μπες στο Ψητό» ήταν ένα μαύρο στιλέτο που καρφωνόταν στα burgers που σερβίρονταν, μαζί με άλλα πολλά, τότε στο μαγαζί.

Η ομάδα λοιπόν, κράτησε το… μαύρο στιλέτο, όπως σημαίνει το «Black Dagger» και δημιούργησε ένα street food στέκι για… καθαρόαιμο burger, που σερβίρεται με ένα μαύρο στιλέτο καρφωμένο σε αυτό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602220

Γυροπλάτανος

giroplatanos1.jpg

Στο νούμερο 1 της οδού Αμπελώνων, στην Ξηροκρήνη, βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες ένας μεγάλος γεροπλάτανος, που προσφέρει απλόχερα τη σκιά του κι από αυτόν, εμπνεύστηκαν το όνομα του καταστήματός τους, οι ιδιοκτήτες του «Γυροπλάτανου», το ζευγάρι Νίκος Κουρκούτης κι Αντωνία Μπέτζιου. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, έδωσαν στην επιχείρησή τους ένα όνομα που εύκολα μένει στη μνήμη και φροντίζουν καθημερινά, να προσφέρουν τα πιο εκλεκτά κρεατικά, σε κόσμο που φτάνει ως εδώ, από όλη τη Θεσσαλονίκη. Γνωστός για τις γενναίες μερίδες του και το ιδιαίτερα πλούσιο μενού του, ο «Γυροπλάτανος» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα street food σημεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο «Γυροπλάτανος», άνοιξε το 2012. Οι ιδιοκτήτες του, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, θέλησαν να προσφέρουν το κατεξοχήν περιζήτητο είδος street food της ελληνικής κουλτούρας.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ο ένας κι από το Τσοτύλι Κοζάνης η δεύτερη, έκαναν βασική τους φιλοσοφία το ότι… «πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι» και φρόντισαν να την τηρήσουν κατά γράμμα. Σήμερα, ο «Γυροπλάτανος» είναι το κατάλληλο μέρος, για να βρει κανείς τα πιο λαχταριστά burgers σε XXL μέγεθος, νόστιμα wraps τορτίγιας σε διάφορες γεύσεις και πολλές άλλες προτάσεις, που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

Με βασικό άξονα πάντα την καλύτερη ποιότητα, στο «Γυροπλάτανο» ετοιμάζονται καθημερινά καλοψημένο φιλέτο κοτόπουλο, προσεγμένος γύρος χοιρινός και κοτόπουλο, ζουμερά μπιφτέκια, σουτζουκάκια, σουβλάκια, πανσέτες, μπριζολάκια, λουκάνικα κι όλα τα αγαπημένα σας κρεατικά! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 1, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 726900

Κοτόπουλα Αιμίλιος

kotopoyla-aimilios1.jpg

Τα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» είναι πλέον συνώνυμο της εξαιρετικής ποιότητας για όποιον αναζητά καλοψημένα, ζουμερά και νόστιμα κοτόπουλα. Από το 1991 ο Αιμίλιος, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση, εστιάζει σε ένα μόνο προϊόν και το κάνει άριστα. Με γνώμονα την ποιότητα, βαδίζει 33 χρόνια τώρα στο δρόμο της επιτυχίας, παρέχοντας νοστιμιά με εγγύηση το όνομά του.

Η ποιότητα της πρώτης ύλης στα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» είναι αδιαπραγμάτευτη. Έτσι επιλέγονται τα καλύτερα κοτόπουλα της αγοράς, με την υπογραφή «Πίνδος».

Ελληνικά, νωπά κοτόπουλα, ψήνονται με μαεστρία, ώστε να απολαμβάνετε το απόλυτα ζουμερό και νόστιμο κρέας τους, στην καλύτερή του εκδοχή.

Στα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» δεν θα βρείτε ποικιλία κι αυτό γιατί η ομάδα του εστιάζει στο άριστο αποτέλεσμα. Λίγα και πολύ καλά λοιπόν, θα απολαύσετε κι αυτά είναι τα εξής: κοτόπουλο σούβλας και κοτόπουλο σχάρας.

Κλασικές αξίες και τα δύο, είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές κρεατικών, στις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Το κοτόπουλο σούβλας, σιγοψήνεται και σερβίρεται με λαδολέμονο και τριμμένο κεφαλοτύρι. Το κοτόπουλο σχάρας μπαίνει στα κάρβουνα και σερβίρεται κι αυτό με λαδολέμονο και κεφαλοτύρι, ενώ και τα δύο μπορείτε να τα ζητήσετε ολόκληρα ή μισά.

Κι αφού παραγγείλετε το κοτόπουλο, όπως εσείς το προτιμάτε, δεν γίνεται να μην το συνοδεύσετε και με τα απαραίτητα. Σαλάτες φρεσκοκομμένες, με την πολίτικη να ταιριάζει γάντι, αλλά και την κλασική χωριάτικη ή την δροσερή με πρασινάδες να είναι εξίσου ταιριαστές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 76, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626456, 2310 720852

Ψητοπωλείο Γκέντζος

psitopolio-gkentzos1.jpg

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει από παρέες ή γνωστούς σας για ένα μοναδικό ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στην εστίαση της πόλης, δυτικά. Το όνομά του…Ψητοπωλείο Γκέντζος και αν δεν έχετε καταφέρει να δοκιμάσετε τις γεύσεις του, τότε προσθέστε το στις άμεσες γευστικές σας περιπλανήσεις.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1999. Πρωτεργάτης της ο Χρήστος Γκέντζος, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια τόσο στις υπηρεσίες του ψητοπωλείου όσο και στη φιλοσοφία του. Πλέον, έχουν εισέλθει δυναμικά στην επιχείρηση οι γιοι του, Κυριάκος και Μιχάλης, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν τα standards του καταστήματος ψηλά, αλλά και για να τα θέσουν και ακόμη ψηλότερα!

Και είναι πράγματι ένας αγώνας, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολα να μην διαπραγματεύεσαι την ποιότητα των προϊόντων σου στις μέρες μας. Στο Ψητοπωλείο Γκέντζος όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα είναι χειροποίητα και οι προμηθευτές των πρώτων υλών είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Πιστοί στις αξίες τους και τη φιλοσοφία τους εδώ και 25 χρόνια.

Μέσα από την απλότητα των συνταγών του, σε συνδυασμό με την μαεστρία στο ψήσιμο, το Ψητοπωλείο Γκέντζος έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των κρεατικών. Προσφέρει μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποιοτικά κρεατικά, σε κυρίως πιάτα και μεζέδες, σάντουιτς, σαλάτες, αλοιφές και άλλα πολλά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θερίσσου 1, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 720877

Διά Χοιρός

choiros1.jpg

Το γυροπωλείον Διά Χοιρός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβρη του 2018 στην Πολίχνη, καταφέρνοντας να καλύψει ένα μεγάλο «κενό» στην περιοχή – αυτό του ποιοτικού fast food, με γεύσεις υψηλών προδιαγραφών.

Το Διά Χοιρός φημίζεται σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο – για τις ποιοτικές του πρώτες ύλες, αλλά και για τα πεντανόστιμα χειροποίητα προϊόντα του.

Εδώ θα γευτείς τον γύρο που έψαχνες εδώ και καιρό – χωρίς περιττά μπαχαρικά και λιπαρές προσθήκες. Αγνό και ζουμερό κρέας πρώτης ποιότητας, ψημένο με τέχνη από το team του Διά Χοιρός.

Το Διά Χοιρός θα σε κερδίσει με τη ζεστασιά του χώρου του, τη φιλοξενία που αποπνέουν οι άνθρωποί του, καθώς και με τις υπέροχες μυρωδιές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη στιγμή που το τραπέζι σου θα γεμίσει νοστιμιές που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστούν ως γαστρονομικές εμπειρίες.

Μερικά από τα best sellers του είναι αδιαμφισβήτητα ο χοιρινός γύρος σε πίτα χειροποίητη, αλλά και σε φλογέρα με σως γιαουρτιού, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές, όπως επίσης και το club sandwich γίγας με γύρο χοιρινό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 13, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 609511

Vrachos Street Food Cuisine

vrachos1-sYFa7.jpg

H Πολίχνη έχει σίγουρα ένα ωραίο κεντρικό σημείο για έξοδο για καφέ και φαγητό και το «Vrachos Street Food Cuisine», βρίσκεται ακριβώς εκεί. Στο «τρίγωνο» της Αγίας Παρασκευής, ένα πράσινο σημείο δίπλα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής, το street food αυτό έχει πάρει το όνομά του από τους βράχους που υπάρχουν ακριβώς δίπλα του κι έχει κάνει την εμφάνισή του από τον Οκτώβριο του 2020, με ανάλογη διακόσμηση.

Το «Vrachos Street Food Cuisine» έχει τη μορφή ενός street food κι εστιατορίου μαζί, χάρη στο μεγάλο χώρο του μέσα κι έξω, τα τραπέζια του και την τοποθεσία του, που σίγουρα ξεχωρίζει στην περιοχή.

Συγκεντρώνει κόσμο από διάφορες περιοχές της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα στέκι για τους περιοίκους, που βρίσκουν εδώ έναν καλαίσθητο χώρο για να απολαύσουν όλες τις επιλογές ενός οβελιστηρίου, με μενού εμπλουτισμένο, που καλύπτει όλα τα γούστα και βασίζεται σε εμπειρία των ιδιοκτητών, από το 2001.

Σπεσιαλιτέ εδώ είναι το «Vrachos Burger», μία εντυπωσιακή πρόταση που περιλαμβάνει, εκτός από το μπιφτέκι του, τηγανητό αβγό, πατάτες country, iceberg, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι κι American mayo.

Στην κατηγορία των burgers έχεις πολλές επιλογές, από το χωριάτικο και «του χασάπη» μέχρι thai burger με μπιφτέκι, ανανά περασμένο στη σχάρα και σουσάμι και φυσικά όλες τις κλασσικές γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει και club sandwich κλασσικά, διαίτης και γύρο giant. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 23, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 643000

Ψητοπωλείο ο Νίκος

psitopolio-o-nikos1.jpg

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» στον Εύοσμο αποτελεί θα έλεγε κανείς ένα ιστορικό μαγαζί για φαγητό στην περιοχή. Ήταν το 1928 όταν ο παππούς της οικογενείας άνοιξε τον χώρο σαν καφενείο και στη συνέχεια ο μπαμπάς δημιούργησε το πρώτο ψητοπωλείο της περιοχής που παράλληλα λειτουργούσε και ως μπακάλικο.

Το 1985 το μαγαζί ανέλαβε ο υιός Νίκος, που αποφάσισε να συνεχίσει στα χνάρια των προκατόχων του, εξελίσσοντας τη δουλειά και δημιουργώντας ένα ψητοπωλείο για γρήγορο, παραδοσιακό φαγητό, που μοναδικό στόχο έχει την ποιότητα αυτών που προσφέρει στους πιστούς του πελάτες.

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» διαθέτει μία ευρεία γκάμα πιάτων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους στηρίζονται στο κρέας. Γεύσεις παραδοσιακές, με βασικό χαρακτηριστικό τους την εξαιρετική ποιότητα. Από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, όλα είναι προσεγμένα με έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα τους χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη και φυσικά με την πείρα χρόνων που εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα.

Οι λαχταριστοί γύροι, τα ζουμερά σουβλάκια, τα αφράτα μπιφτέκια, όλα φτιάχνονται στο ψητοπωλείο από την έμπειρη ομάδα του.

Αλοιφές διαλεχτές, σαλάτες φρεσκοκομμένες, πατάτες κομμένες στο χέρι, τίποτα δεν μένει στην τύχη του σε αυτό το ιστορικό μαγαζί του Ευόσμου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 56, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 770917

Παραδοσιακό ψητοπωλείον Το Άριστον

ariston1.jpg

Το Άριστον φαίνεται να είναι «εγγύηση στο πιάτο» για ψητά της ώρας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα δώδεκα χρόνια της πορείας του. Άνοιξε τον Μάϊο του 2010 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Κομνηνών 32.

Βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα ψητοπωλεία, τόσο της περιοχής του όσο και της ευρύτερης ζώνης του, αφού το επισκέπτονται από όλες τις περιοχές για να γευτούν τις χειροποίητες νοστιμιές του. Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως θέμα!

Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο “Το Άριστον” θα βρεις μοσχαρίσιο σουβλάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό, ενώ δεν νοείται να φύγεις δίχως να δοκιμάσεις το μπιφτέκι και τα σουτζουκάκια του, τα οποία ζυμώνονται και πλάθονται από τους ίδιους τους μάγειρες του. Για όποιον δεν χορταίνει με όλα τα παραπάνω, “Το Άριστον” διαθέτει και λαχταριστό γύρο χοιρινό.

Αφού επιλέξαμε τι θα παραγγείλουμε, σειρά έχει η απόφαση της μερίδας ή του σάντουιτς. Για όποιον διαλέξει την πρώτη επιλογή, χρειάζεται να αποφασίσει πόσα τεμάχια θα απολαύσει, ενώ στη δεύτερη επιλογή θα πρέπει να σκεφτεί αν θα διαλέξει πίτα ή ψωμάκι; Επίσης, τι θα συμπληρώσει αυτό το σάντουιτς;

Στο Άριστον μπορεί να επιλέξει κανείς τις “σως” και τις “αλοιφές” που θα συνοδέψουν την πίτα του, όπως χτυπητή, τζατζίκι, ρώσικη, πάπρικα, σως γιαουρτιού, οι οποίες, φυσικά, δεν είναι κάτι άλλο από χειροποίητες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 32, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 699966














Το street food, ή αλλιώς το «γρήγορο» φαγητό του δρόμου, πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στο χώρο της εστίασης και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και ταιριάζει με τις γευστικές προτιμήσεις ενός μεγάλου αριθμού κοινού.

Τα street food points αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση, καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης. Στα δυτικά της πόλης τα σημεία αυτά είναι ουκ ολίγα και πάμε μαζί να γνωρίσουμε μαζί τις 10+1 από τις καλύτερες επιλογές σας για γρήγορο και γευστικό φαγητό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ψητοπωλείο Ο Στέλιος

psitopolio-o-stelios1.jpg

Πρωτοπόρο από το 2000 που ξεκίνησε να λειτουργεί, το ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» στην Πολίχνη, εξακολουθεί να σερβίρει παράδοση και ποιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δεν σταματάει να πρωτοπορεί και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, θέλοντας διαχρονικά να παρέχει ό,τι καλύτερο στους πελάτες του.

Εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα αποτελούν τη βάση της κουζίνας του ψητοπωλείου «Ο Στέλιος», που είναι από τους πρώτους που έβαλε τον γύρο στα κάρβουνα, έβαλε στα σάντουιτς φρέσκιες τηγανητές πατάτες και έψησε την πίτα για τα τυλιχτά του στα κάρβουνα. Σήμερα, πρωτοπορεί, όντας ένα από τα πρώτα καταστήματα της Βορείου Ελλάδος στο οποίο θα βρει κανείς γεύματα χωρίς γλουτένη.

Οι γεύσεις στο ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» είναι παραδοσιακές, απλές και αυθεντικές και η βάση για αυτές είναι η επένδυση στην πρώτη ύλη. Η ομάδα του ψητοπωλείου επιλέγει τα καλύτερα κρεατικά από κάθε περιοχή -αιγοπρόβατα από τη Λάρισα, ένα μέρος των χοιρινών από την Πιερία και μαύρο χοίρο από πιστοποιημένη φάρμα της Χαλκιδικής- και κάνει μόνη της την προετοιμασία προτού μπουν στη σχάρα ή στη σούβλα.

Το μαρινάρισμα των κρεάτων γίνεται όπως αρμόζει σε ένα καλό κομμάτι κρέας, μόνο με αλάτι και πιπέρι. Κι ύστερα έχουμε το τέλειο ψήσιμο, είστε στη σχάρα είτε στη σούβλα, όλα ψήνονται στα κάρβουνα και το αποτέλεσμα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 40, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 603620

Γυράδικο Χρήστος

giradiko-christos1.jpg

Σίγουρα, οι Θεσσαλονικείς ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το καλό φαγητό. Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μας, εδώ και χρόνια, το «Γυράδικο Χρήστος», ένα αγαπημένο food spot για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι που αποτελεί σήμα κατατεθέν για γενιές και γενιές.

Άνοιξε τις πύλες του το 2007 στη Νεάπολη και το 2011 στο κέντρο της πόλης -στην Kαμάρα- και από τότε έχει πραγματικά αποτελέσει την καλύτερη γρήγορη και βολική διατροφική συνήθεια για ατελείωτες γενιές φοιτητών, εργαζομένων και γενικά κατοίκων τόσο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όσο και της Νεάπολης.

Αναμφίβολα, το «Γυράδικο Χρήστος», αποτελεί σταθερή μας επιλογή για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα οι ποιοτικές πρώτες ύλες του, καθώς ο ίδιος διαθέτει μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Τιτάν και έτσι είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι τρώμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…ανάμεσα στα δυνατά του σημεία σίγουρα τοποθετούμε τις πεντανόστιμες γεύσεις του, τις γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες του και φυσικά τις προσιτές του τιμές.

Έτσι, το «Γυράδικο Χρήστος», κατάφερε να κερδίσει πρωταρχική θέση στην καρδιά και στο στομάχι μας, δίνοντας πάντα έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις και καταφέρνοντας να θεωρείται από τους νοστιμότερους γύρους της πόλης μας! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ελ. Βενιζέλου 56, Νεάπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 254466, 2310 254469

Εγνατίας 150, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 633183, 2310 633185

Oι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους

oi-vlachoi-1.jpg

Με μία φιλοσοφία του κυμαίνεται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γεύσεις, το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», στο νούμερο 79 της Καραολή & Δημητρίου, στον Εύοσμο, δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίζει, από όλα τα άλλα της περιοχής του κι όχι μόνο. Eπτά χρόνια τώρα, προσφέρει ό,τι δεν θα βρείτε πουθενά αλλού: αυθεντικές βλάχικες συνταγές σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εκλεκτούς, ντόπιους παραγωγούς της Μακεδονίας και με την αποκλειστικά δική του τεχνογνωσία, που προσφέρει ένα αποτέλεσμα, γευστικά και ποιοτικά, άρτιο! Είναι η καλύτερη πρόταση για οικογενειακά γεύματα ή για επισκέψεις με την παρέα σας και δεν αποκλείεται να τη δούμε, στο εγγύς μέλλον και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», είναι από τα αγαπημένα του Ευόσμου και της δυτικής Θεσσαλονίκης εν γένει και είναι ένα σημείο που προσελκύει κόσμο κι από όλη την πόλη, χάρη στις μοναδικές του προτάσεις, που παρασκευάζονται με αποκλειστικά δική τους τεχνογνωσία.

Το ντεκόρ του καταστήματος λιτό, με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και παραδοσιακά υφαντά να συμπληρώνουν τη διακόσμηση, προδιαθέτει για ό,τι θα βγει στο τραπέζι σας. Πέρα από τις καρέκλες με ξύλο και ψάθα, μία σειρά από πιο ψηλά τραπέζια και σκαμπό στο ίδιο ύφος, σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικές οπτικές γωνίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον όμορφο εξωτερικό χώρο του.

Αυτό για το οποίο φημίζεται το κατάστημα, είναι ο χοιρινός γύρος σε κάθε του εκδοχή. Είτε επιλέξετε σάντουιτς, είτε μερίδα με χειροποίητες πατάτες, τζατζίκι, σαλάτα και βλάχικη πίτα, θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 79, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759965

Black Dagger

black-dagger1.jpg

Το burger θεωρείται το σήμα κατατεθέν του street food και στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σημαντικά και το συναντάμε σε εξαιρετικές εκδοχές σε χώρους που εξειδικεύονται στην παρασκευή του. Το «Black Dagger» είναι ένας τέτοιος χώρος, όπου το burger το συναντάμε στα καλύτερα του. Ένα street food στέκι με φεστιβαλική διάθεση, που προσφέρει αυθεντικά burgers σε κλασικούς και πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

Ιδιαίτερα αγαπητό στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, το «Black Dagger» τράβηξε τα βλέμματα σε μεγαλύτερη κλίμακα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Burger Fest της Αθήνας. Δημιουργώντας το, περίφημο πλέον, Brooklyn Burger, εκπροσώπησε τη Θεσσαλονίκη κι ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα με μία πρόταση που έκανε αίσθηση και τράβηξε τα βλέμματα μαζί με τους γευστικούς κάλυκες των παρευρισκόμενων.

Το «Black Dagger» δημιουργήθηκε το 2019 από μια ομάδα νέων, δημιουργικών ανθρώπων, όταν για χάρη της αγάπης τους για τα burgers άλλαξαν όνομα και διάσταση στο ήδη υπάρχον «Μπες στο Ψητό», που λειτούργησε με εξίσου μεγάλη απήχηση από το 2010 έως το 2019.

Σήμα κατατεθέν του «Μπες στο Ψητό» ήταν ένα μαύρο στιλέτο που καρφωνόταν στα burgers που σερβίρονταν, μαζί με άλλα πολλά, τότε στο μαγαζί.

Η ομάδα λοιπόν, κράτησε το… μαύρο στιλέτο, όπως σημαίνει το «Black Dagger» και δημιούργησε ένα street food στέκι για… καθαρόαιμο burger, που σερβίρεται με ένα μαύρο στιλέτο καρφωμένο σε αυτό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602220

Γυροπλάτανος

giroplatanos1.jpg

Στο νούμερο 1 της οδού Αμπελώνων, στην Ξηροκρήνη, βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες ένας μεγάλος γεροπλάτανος, που προσφέρει απλόχερα τη σκιά του κι από αυτόν, εμπνεύστηκαν το όνομα του καταστήματός τους, οι ιδιοκτήτες του «Γυροπλάτανου», το ζευγάρι Νίκος Κουρκούτης κι Αντωνία Μπέτζιου. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, έδωσαν στην επιχείρησή τους ένα όνομα που εύκολα μένει στη μνήμη και φροντίζουν καθημερινά, να προσφέρουν τα πιο εκλεκτά κρεατικά, σε κόσμο που φτάνει ως εδώ, από όλη τη Θεσσαλονίκη. Γνωστός για τις γενναίες μερίδες του και το ιδιαίτερα πλούσιο μενού του, ο «Γυροπλάτανος» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα street food σημεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο «Γυροπλάτανος», άνοιξε το 2012. Οι ιδιοκτήτες του, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, θέλησαν να προσφέρουν το κατεξοχήν περιζήτητο είδος street food της ελληνικής κουλτούρας.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ο ένας κι από το Τσοτύλι Κοζάνης η δεύτερη, έκαναν βασική τους φιλοσοφία το ότι… «πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι» και φρόντισαν να την τηρήσουν κατά γράμμα. Σήμερα, ο «Γυροπλάτανος» είναι το κατάλληλο μέρος, για να βρει κανείς τα πιο λαχταριστά burgers σε XXL μέγεθος, νόστιμα wraps τορτίγιας σε διάφορες γεύσεις και πολλές άλλες προτάσεις, που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

Με βασικό άξονα πάντα την καλύτερη ποιότητα, στο «Γυροπλάτανο» ετοιμάζονται καθημερινά καλοψημένο φιλέτο κοτόπουλο, προσεγμένος γύρος χοιρινός και κοτόπουλο, ζουμερά μπιφτέκια, σουτζουκάκια, σουβλάκια, πανσέτες, μπριζολάκια, λουκάνικα κι όλα τα αγαπημένα σας κρεατικά! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 1, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 726900

Κοτόπουλα Αιμίλιος

kotopoyla-aimilios1.jpg

Τα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» είναι πλέον συνώνυμο της εξαιρετικής ποιότητας για όποιον αναζητά καλοψημένα, ζουμερά και νόστιμα κοτόπουλα. Από το 1991 ο Αιμίλιος, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση, εστιάζει σε ένα μόνο προϊόν και το κάνει άριστα. Με γνώμονα την ποιότητα, βαδίζει 33 χρόνια τώρα στο δρόμο της επιτυχίας, παρέχοντας νοστιμιά με εγγύηση το όνομά του.

Η ποιότητα της πρώτης ύλης στα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» είναι αδιαπραγμάτευτη. Έτσι επιλέγονται τα καλύτερα κοτόπουλα της αγοράς, με την υπογραφή «Πίνδος».

Ελληνικά, νωπά κοτόπουλα, ψήνονται με μαεστρία, ώστε να απολαμβάνετε το απόλυτα ζουμερό και νόστιμο κρέας τους, στην καλύτερή του εκδοχή.

Στα «Κοτόπουλα Αιμίλιος» δεν θα βρείτε ποικιλία κι αυτό γιατί η ομάδα του εστιάζει στο άριστο αποτέλεσμα. Λίγα και πολύ καλά λοιπόν, θα απολαύσετε κι αυτά είναι τα εξής: κοτόπουλο σούβλας και κοτόπουλο σχάρας.

Κλασικές αξίες και τα δύο, είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές κρεατικών, στις οποίες δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Το κοτόπουλο σούβλας, σιγοψήνεται και σερβίρεται με λαδολέμονο και τριμμένο κεφαλοτύρι. Το κοτόπουλο σχάρας μπαίνει στα κάρβουνα και σερβίρεται κι αυτό με λαδολέμονο και κεφαλοτύρι, ενώ και τα δύο μπορείτε να τα ζητήσετε ολόκληρα ή μισά.

Κι αφού παραγγείλετε το κοτόπουλο, όπως εσείς το προτιμάτε, δεν γίνεται να μην το συνοδεύσετε και με τα απαραίτητα. Σαλάτες φρεσκοκομμένες, με την πολίτικη να ταιριάζει γάντι, αλλά και την κλασική χωριάτικη ή την δροσερή με πρασινάδες να είναι εξίσου ταιριαστές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 76, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626456, 2310 720852

Ψητοπωλείο Γκέντζος

psitopolio-gkentzos1.jpg

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει από παρέες ή γνωστούς σας για ένα μοναδικό ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στην εστίαση της πόλης, δυτικά. Το όνομά του…Ψητοπωλείο Γκέντζος και αν δεν έχετε καταφέρει να δοκιμάσετε τις γεύσεις του, τότε προσθέστε το στις άμεσες γευστικές σας περιπλανήσεις.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1999. Πρωτεργάτης της ο Χρήστος Γκέντζος, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια τόσο στις υπηρεσίες του ψητοπωλείου όσο και στη φιλοσοφία του. Πλέον, έχουν εισέλθει δυναμικά στην επιχείρηση οι γιοι του, Κυριάκος και Μιχάλης, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν τα standards του καταστήματος ψηλά, αλλά και για να τα θέσουν και ακόμη ψηλότερα!

Και είναι πράγματι ένας αγώνας, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολα να μην διαπραγματεύεσαι την ποιότητα των προϊόντων σου στις μέρες μας. Στο Ψητοπωλείο Γκέντζος όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα είναι χειροποίητα και οι προμηθευτές των πρώτων υλών είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Πιστοί στις αξίες τους και τη φιλοσοφία τους εδώ και 25 χρόνια.

Μέσα από την απλότητα των συνταγών του, σε συνδυασμό με την μαεστρία στο ψήσιμο, το Ψητοπωλείο Γκέντζος έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των κρεατικών. Προσφέρει μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποιοτικά κρεατικά, σε κυρίως πιάτα και μεζέδες, σάντουιτς, σαλάτες, αλοιφές και άλλα πολλά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θερίσσου 1, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 720877

Διά Χοιρός

choiros1.jpg

Το γυροπωλείον Διά Χοιρός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβρη του 2018 στην Πολίχνη, καταφέρνοντας να καλύψει ένα μεγάλο «κενό» στην περιοχή – αυτό του ποιοτικού fast food, με γεύσεις υψηλών προδιαγραφών.

Το Διά Χοιρός φημίζεται σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο – για τις ποιοτικές του πρώτες ύλες, αλλά και για τα πεντανόστιμα χειροποίητα προϊόντα του.

Εδώ θα γευτείς τον γύρο που έψαχνες εδώ και καιρό – χωρίς περιττά μπαχαρικά και λιπαρές προσθήκες. Αγνό και ζουμερό κρέας πρώτης ποιότητας, ψημένο με τέχνη από το team του Διά Χοιρός.

Το Διά Χοιρός θα σε κερδίσει με τη ζεστασιά του χώρου του, τη φιλοξενία που αποπνέουν οι άνθρωποί του, καθώς και με τις υπέροχες μυρωδιές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη στιγμή που το τραπέζι σου θα γεμίσει νοστιμιές που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστούν ως γαστρονομικές εμπειρίες.

Μερικά από τα best sellers του είναι αδιαμφισβήτητα ο χοιρινός γύρος σε πίτα χειροποίητη, αλλά και σε φλογέρα με σως γιαουρτιού, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές, όπως επίσης και το club sandwich γίγας με γύρο χοιρινό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 13, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 609511

Vrachos Street Food Cuisine

vrachos1-sYFa7.jpg

H Πολίχνη έχει σίγουρα ένα ωραίο κεντρικό σημείο για έξοδο για καφέ και φαγητό και το «Vrachos Street Food Cuisine», βρίσκεται ακριβώς εκεί. Στο «τρίγωνο» της Αγίας Παρασκευής, ένα πράσινο σημείο δίπλα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής, το street food αυτό έχει πάρει το όνομά του από τους βράχους που υπάρχουν ακριβώς δίπλα του κι έχει κάνει την εμφάνισή του από τον Οκτώβριο του 2020, με ανάλογη διακόσμηση.

Το «Vrachos Street Food Cuisine» έχει τη μορφή ενός street food κι εστιατορίου μαζί, χάρη στο μεγάλο χώρο του μέσα κι έξω, τα τραπέζια του και την τοποθεσία του, που σίγουρα ξεχωρίζει στην περιοχή.

Συγκεντρώνει κόσμο από διάφορες περιοχές της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα στέκι για τους περιοίκους, που βρίσκουν εδώ έναν καλαίσθητο χώρο για να απολαύσουν όλες τις επιλογές ενός οβελιστηρίου, με μενού εμπλουτισμένο, που καλύπτει όλα τα γούστα και βασίζεται σε εμπειρία των ιδιοκτητών, από το 2001.

Σπεσιαλιτέ εδώ είναι το «Vrachos Burger», μία εντυπωσιακή πρόταση που περιλαμβάνει, εκτός από το μπιφτέκι του, τηγανητό αβγό, πατάτες country, iceberg, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι κι American mayo.

Στην κατηγορία των burgers έχεις πολλές επιλογές, από το χωριάτικο και «του χασάπη» μέχρι thai burger με μπιφτέκι, ανανά περασμένο στη σχάρα και σουσάμι και φυσικά όλες τις κλασσικές γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει και club sandwich κλασσικά, διαίτης και γύρο giant. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 23, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 643000

Ψητοπωλείο ο Νίκος

psitopolio-o-nikos1.jpg

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» στον Εύοσμο αποτελεί θα έλεγε κανείς ένα ιστορικό μαγαζί για φαγητό στην περιοχή. Ήταν το 1928 όταν ο παππούς της οικογενείας άνοιξε τον χώρο σαν καφενείο και στη συνέχεια ο μπαμπάς δημιούργησε το πρώτο ψητοπωλείο της περιοχής που παράλληλα λειτουργούσε και ως μπακάλικο.

Το 1985 το μαγαζί ανέλαβε ο υιός Νίκος, που αποφάσισε να συνεχίσει στα χνάρια των προκατόχων του, εξελίσσοντας τη δουλειά και δημιουργώντας ένα ψητοπωλείο για γρήγορο, παραδοσιακό φαγητό, που μοναδικό στόχο έχει την ποιότητα αυτών που προσφέρει στους πιστούς του πελάτες.

Το «Ψητοπωλείο ο Νίκος» διαθέτει μία ευρεία γκάμα πιάτων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους στηρίζονται στο κρέας. Γεύσεις παραδοσιακές, με βασικό χαρακτηριστικό τους την εξαιρετική ποιότητα. Από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, όλα είναι προσεγμένα με έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα τους χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη και φυσικά με την πείρα χρόνων που εγγυάται το άριστο αποτέλεσμα.

Οι λαχταριστοί γύροι, τα ζουμερά σουβλάκια, τα αφράτα μπιφτέκια, όλα φτιάχνονται στο ψητοπωλείο από την έμπειρη ομάδα του.

Αλοιφές διαλεχτές, σαλάτες φρεσκοκομμένες, πατάτες κομμένες στο χέρι, τίποτα δεν μένει στην τύχη του σε αυτό το ιστορικό μαγαζί του Ευόσμου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 56, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 770917

Παραδοσιακό ψητοπωλείον Το Άριστον

ariston1.jpg

Το Άριστον φαίνεται να είναι «εγγύηση στο πιάτο» για ψητά της ώρας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα δώδεκα χρόνια της πορείας του. Άνοιξε τον Μάϊο του 2010 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Κομνηνών 32.

Βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα ψητοπωλεία, τόσο της περιοχής του όσο και της ευρύτερης ζώνης του, αφού το επισκέπτονται από όλες τις περιοχές για να γευτούν τις χειροποίητες νοστιμιές του. Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως θέμα!

Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο “Το Άριστον” θα βρεις μοσχαρίσιο σουβλάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό, ενώ δεν νοείται να φύγεις δίχως να δοκιμάσεις το μπιφτέκι και τα σουτζουκάκια του, τα οποία ζυμώνονται και πλάθονται από τους ίδιους τους μάγειρες του. Για όποιον δεν χορταίνει με όλα τα παραπάνω, “Το Άριστον” διαθέτει και λαχταριστό γύρο χοιρινό.

Αφού επιλέξαμε τι θα παραγγείλουμε, σειρά έχει η απόφαση της μερίδας ή του σάντουιτς. Για όποιον διαλέξει την πρώτη επιλογή, χρειάζεται να αποφασίσει πόσα τεμάχια θα απολαύσει, ενώ στη δεύτερη επιλογή θα πρέπει να σκεφτεί αν θα διαλέξει πίτα ή ψωμάκι; Επίσης, τι θα συμπληρώσει αυτό το σάντουιτς;

Στο Άριστον μπορεί να επιλέξει κανείς τις “σως” και τις “αλοιφές” που θα συνοδέψουν την πίτα του, όπως χτυπητή, τζατζίκι, ρώσικη, πάπρικα, σως γιαουρτιού, οι οποίες, φυσικά, δεν είναι κάτι άλλο από χειροποίητες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 32, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 699966














ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία