Αφιερώματα

Αφιέρωμα στο κόσμημα: Ανακαλύψτε 9 από τα καλύτερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές αγορές σας και όχι μόνο

Τα ωραιότερα δώρα για κάθε εποχή του χρόνου

 17/12/2023 14:50

Αφιέρωμα στο κόσμημα: Ανακαλύψτε 9 από τα καλύτερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές αγορές σας και όχι μόνο

Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να κάνεις ή να δέχεσαι ένα κόσμημα ως δώρο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, πόσο μάλλον αυτές τις γιορτές που έρχονται και τις έχουμε όλοι μας τόσο ανάγκη.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι το πιο ακριβό ή το πιο μεγάλο δώρο, αρκεί να είναι όμορφο…μέσα σε ένα κουτάκι τυλιγμένο. Είναι αυτός ο ενθουσιασμός που νοιώθεις ότι σε σκέφτηκαν και η αγωνία και η έκπληξη να το ξετυλίξεις και να δεις τι έχει μέσα. Τα κοσμήματα αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές δώρων στο πέρασμα του χρόνου. Ένα κολιέ ή ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα βραχιόλι, ίσως ένα ρολόι, είναι το τέλειο δώρο αυτές τις γιορτές.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 9 από τα καλύτερα καταστήματα κοσμημάτων της Θεσσαλονίκης για τις φετινές αγορές μας…

Δημιουργικό Βιλδιρίδης

dimioyrghiko-vildiridis-1.jpg

Όλα ξεκινούν το 1902, όταν ο προπάππους της οικογένειας Απόστολος Βιλδιρίδης, με καταγωγή από τις 40 Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης, γεμάτος όνειρα και μεράκι ξεκινά τη δική του μεγαλειώδη πορεία στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα μεταλαμπαδεύει την τέχνη και τις γνώσεις στον γιο του Αθανάσιο Βιλδιρίδη. Ο οποίος αμέσως εξελίχθηκε σε εξαίρετο χρυσοχόο και παράλληλα μυήθηκε στην αδαμαντοδεσία, την ωρολογοποιία και τη χαρακτική από τον πατέρα του αλλά και από κορυφαίους τεχνίτες εκείνης της εποχής.

Μέχρι την ηλικία των 97 ετών ο Αθανάσιος Βιλδιρίδης διέπρεψε στον κόσμο των κοσμημάτων με μοναδικές και διαχρονικές δημιουργίες, καθιερώνοντας τον οίκο Βιλδιρίδη ως έναν από τους κορυφαίους του είδους του.

Η λαμπρή πορεία της οικογένειας του Αθανασίου συνεχίστηκε δυναμικά από την κόρη του, Άννα Βιλδιρίδου που είναι ταλαντούχα καλλιτέχνης, ζωγράφος και σχεδιάστρια κοσμημάτων, με σπουδές επίσης στην Αγγλική φιλολογία. Δημιούργησε πολλές σειρές κοσμημάτων για το «Δημιουργικό Βιλδιρίδης» ενώ παράλληλα έργα ζωγραφικής της έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντλεί τις εμπνεύσεις τις για τους πίνακες ζωγραφικής και τα κοσμήματα που δημιουργεί από αρχαία ευρήματα και την πολιτιστική ομορφιά της Ελλάδας, όπως και από τη μουσική, τη φύση, τη θαλάσσια ζωή και το ζωικό βασίλειο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 60, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233263

Kasparian Jewels

kasparian-jewels1.jpg

Η παράδοση της εταιρείας Kasparian Jewels ξεκινά το 1925, όταν o Ζενόπ Τοροσιάν, ο πατέρας της συζύγου του Καραμπέτ Κασπαριάν, ίδρυσε το πρώτο του εργαστήριο χρυσοχοΐας στο Διδυμότειχο του Έβρου. Το πάθος και οι γνώσεις του πέρασαν στον γαμπρό του, Καραμπέτ Κασπαριάν, ο οποίος το 1951 ίδρυσε το δικό του κοσμηματοπωλείο-εργαστήριο χρυσοχοΐας και ωρολογοποιίας στην οδό Μενεξέ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από ακριβώς 22 χρόνια, ο Καραμπέτ αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή, ένα σπουδαίο βήμα και να μεταφερθεί στον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της εποχής, την οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 1983 ανέλαβε η τρίτη γενιά, η οποία απογείωσε την επιχείρηση και ίδρυσε το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, με σεβασμό πάντα στο όραμα του Καραμπέτ. Το 2011, εισήλθε στο χώρο του κοσμήματος η τέταρτη γενιά της οικογένειας, ιδρύθηκε το διαδικτυακό κατάστημα και οι μοναδικές δημιουργίες της Kasparian Jewels βρίσκονται πλέον παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μία από τις εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς της επιχείρησης είναι η Σέτα Κασπαριάν Γήτα. Μιλώντας μαζί της για την κεντρική φιλοσοφία της Kasparian Jewels στο «τώρα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ένα κοσμηματοπωλείο που ξεχωρίζει με την προσιτότητα στους πελάτες του! Τα κοσμήματά μας χαρακτηρίζονται από ποιότητα αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών. Εδώ θα βρει κανείς συλλογές με διαμάντια και πολύτιμους λίθους, με περιορισμένο αριθμό από το κάθε κόσμημα, γεγονός που τα κάνει ξεχωριστά και ιδιαίτερα, όπως ακριβώς και ο καθένας από τους πελάτες μας. Μας ενδιαφέρει να σχεδιάζουμε και να επιλέγουμε κοσμήματα που μπορούμε να τα φοράμε συνέχεια και να τα χαιρόμαστε!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 48 & Τσιμισκή 88
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277283, 2310 220022

Mil-or

mil-or1.jpg

Η ιστορία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Mil–Or, τοποθετείται στα βάθη του καιρού καθώς περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το 1897, η οικογένεια Μηλοπούλου δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα της κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό στοιχείο διακρινόταν για την κομψότητα και την αρχοντιά του, παρόλη την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης. Αμέσως το όνομα Μηλόπουλος αναδείχτηκε σε συνώνυμο της υψηλής αισθητικής στο χώρο του κοσμήματος.

Το 1928 η οικογένεια Μηλοπούλου φθάνει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, σε εφηβική ηλικία ακόμη, ξετυλίγει το ταλέντο του στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και σκευών, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διάσημος για τις δημιουργίες του.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1937, εγκαινιάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Παραγωγής Κοσμημάτων «Κωνσταντίνος Μηλόπουλος – Mil–Or». Όντας το μεγαλύτερο της εποχής του, το εργαστήριο κατασκεύαζε και προμήθευε με αξεπέραστες δημιουργίες, τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της Ελλάδας.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η επωνυμία Mil-Or απέκτησε στέρεες βάσεις στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων και η επιχείρηση δημιούργησε την δική της βιτρίνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο παρόν, 120 χρόνια μετά το ξεκίνημα της Mil-Or στην Κωνσταντινούπολη, η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζεται δυναμικά από την Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου και την εγγονή του Εύα Κουντουράκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Kαρόλου Ντηλ, 21 Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237826

Jewels Παπαϊωάννου

jewels-papaioannoy1.jpg

Το κοσμηματοπωλείο Jewels Παπαϊωάννου είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται από άριστη ποιότητα, υψηλή αισθητική και μεγάλη αγάπη για το κόσμημα. Η ιστορία του τοποθετείται στο 1949, όταν ο Σπύρος Παπαϊωάννου με καταγωγή από τις Σέρρες, ανοίγει το κοσμηματοπωλείο της οικογένειας στην οδό Βενιζέλου 20 στη Θεσσαλονίκη. Με την πάροδο των ετών ο Σπύρος Παπαϊωάννου μετέδωσε τις γνώσεις για το κόσμημα και στον γιο του Λευτέρη Παπαϊωάννου, ο οποίος συνεχίζει με επιτυχία, αυτό που με πολλή αγάπη ξεκίνησε ο πατέρας του.

Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη Λευτέρη Παπαϊωάννου, για τα πρώτα χρόνια της επιχείρησης, μας αναφέρει: « Ο πατέρας μου, Σπύρος Παπαϊωάννου δημιούργησε το κοσμηματοπωλείο το 1949 στην οδό Βενιζέλου 20 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μεγαλώνοντας μυήθηκα από τον ίδιο στον τέχνη του κοσμήματος και το 1980 αναλαμβάνω εγώ τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης και τη λειτουργία του καταστήματος. Χρόνια αργότερα το 1985 η επιχείρηση μεταφέρεται στην οδό Τσιμισκή 12, όπου εδρεύουμε έως και σήμερα. Πλέον την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος μου Νικόλας – Σπύρος Παπαϊωάννου, ως η 3η γενιά της οικογένειας».

Ερχόμενοι στο κατάστημα θα βρείτε μοναδικές δημιουργίες κοσμημάτων σε χρυσό, ασήμι αλλά και ατσάλι με υπογραφή Ελληνικών αλλά και Ιταλικών brand καθώς και μία σειρά από κομψά ωρολόγια, επιλεγμένα όλα προσεκτικά από τον Λευτέρη και τον Νικόλα-Σπύρο Παπαϊωάννου. Η επιχείρηση επίσης αναλαμβάνει και custom made παραγγελίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 273056

Κοσμήματα Δαούκα

kosmimata-daouka1.jpg

Η αρχή της ιστορίας της οικογένειας «Κοσμήματα Δαούκα» τοποθετείται στα βάθη του καιρού. Το 1918 ο προ πάππους της οικογένειας ξεκίνησε την ενασχόληση του με την χρυσοχοεία και την κατασκευή κοσμημάτων, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μεταβιβάζοντας την τέχνη και στα παιδιά του τα οποία και αναλαμβάνουν ακολούθως την επιχείρηση με τη σειρά τους.

Το 1975 μπαίνει στην εταιρεία ο Στέλιος Δαούκας ως 3η γενιά της οικογένειας και όταν πλέον συνταξιοδοτούνται ο ίδιος και η αδελφή του η Κική, εισάγονται σταδιακά τα παιδιά τους. Αρχικά ο Νίκος γιός του Στέλιου Δαούκα, που αναλαμβάνει πρώτος τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης και τον ακολουθεί και ο ξάδελφος του ο Άρης, γιός της Κικής Δαούκα.

Συζητώντας με το Νίκο Δαούκα, ως 4η πλέον γενιά της οικογένειας, μας αναφέρει χαρακτηριστικά για τα πρώτα αλλά και για τα επόμενα βήματα της επιχείρησης, πως «στα πρώτα χρόνια του προ πάππου μου από όσα έχω ακούσει και όσα θυμάται και ο πατέρας μου, υπήρχε κυρίως εμπορία κοσμημάτων, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε το εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων από τον παππού μου και τον αδελφό του. Λίγο πριν αναλάβει την επιχείρηση ο πατέρας μου, σταματάει σταδιακά το εργαστήριο και δημιουργείται η χονδρική πώληση παράλληλα και με τη λιανική, τις οποίες συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι και σήμερα».

Στον χώρο της επιχείρησης «Κοσμήματα Δαούκα» μαγνητίζεσαι αμέσως, πρώτα απ’ όλα από την ομορφιά, τη φινέτσα και την πολυτέλεια που αποπνέουν τα κοσμήματα και κατά δεύτερον από τη ζεστή και φιλική εξυπηρέτηση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 33, 5ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 278014

NOBLOR

noblor1.jpg

Η σημασία της λέξης noblor [<νομπλόρ>] αντικατοπτρίζει τον άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από ευγένεια, με μεγάλη αντοχή στην αλλοίωση – ό,τι δηλαδή πρεσβεύει και το κοσμηματοπωλείο NOBLOR στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Η έννοια της ευγένειας απαρτίζεται από πλήθος παραμέτρων. Σίγουρα, είναι ένας τρόπος μετάδοσης θετικής ενέργειας, αλλά κυρίως αποτελεί συνώνυμο της ομορφιάς και της κομψότητας.

Στις βιτρίνες του NOBLOR, γεμάτες φαντασία και χρώματα, μπορείτε να βρείτε πλήθος κοσμημάτων για κάθε περίσταση της ζωής σας. Από τις πιο επίσημες μέχρι και τις καθημερινές στιγμές μας, το NOBLOR βάζει τη δική του υπογραφή στη ζωή μας, μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες του.

Τα σκήπτρα κρατούν ο χρυσός κι οι πολύτιμες πέτρες τα οποία προσφέρουν τις μοναδικές τους ιδιότητες στο κόσμημα που αγκαλιάζουν, αναδεικνύοντας κομμάτια της προσωπικότητας αυτού που τα φορά.

Στο κοσμηματοπωλείο NOBLOR η δημιουργικότητα κι η φαντασία είναι άρρηκτα συνυφασμένες σ’ένα συνεχώς εξελισσόμενο καλλιτεχνικό ταξίδι, με την έμπνευση να προέρχεται από τα καθημερινά ερεθίσματα που λαμβάνονται από το περιβάλλον, την ευγένεια κι απ’ όλες τις αισθήσεις, με γνώμονα τις λιτές και κομψές γραμμές.

Όλα τα κοσμήματα του NOBLOR είναι προσεκτικά κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, πολλή αγάπη και σεβασμό στα πολύτιμα μέταλλα, αλλά και στο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 117, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268887

OZZE

ozze1.jpg

Η Ελληνική εταιρεία ΟΖΖΕ δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013, με το άνοιγμα των δύο κεντρικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης στην οδό Τσιμισκή 31 και 86. Η εξέλιξη της επιχείρησης και η ανταπόκριση του κόσμου σε μικρό χρονικό διάστημα ήτανε πραγματικά εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα η ΟΖΖΕ μόλις σε δέκα χρόνια να λειτουργεί και ως franchise εταιρεία αριθμώντας 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στην ΟΖΖΕ θα ανακαλύψετε ασημένια, ατσάλινα και χειροποίητα κοσμήματα, ωρολόγια αλλά και μία σειρά από elegant τσάντες. Όλα τα σχέδια κοσμημάτων χαρακτηρίζονται από φινέτσα, κομψότητα και αναδεικνύουν την ομορφιά της γυναίκας και τη γοητεία του άνδρα.

Η εταιρεία OZZE είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από δύο αδέρφια το ένα εκ των οποίων έχει σπουδές επάνω στο κόσμημα, ενώ σήμερα έχουν εισέλθει και οι δύο κόρες του ενός, οι οποίες συμβάλλουν και αυτές με τη σειρά τους στη διοίκηση και στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Μία επίσκεψη στην ΟΖΖΕ , θα σας πείσει για την υψηλή αισθητική των κοσμημάτων αλλά και την ποιότητα που τα διακρίνει. Λαμπερά, κομψά και κατασκευασμένα με τα πιο ξεχωριστά υλικά θα σας κλέψουν αμέσως την καρδιά.

Ο κόσμος που θα επισκεφθεί τα καταστήματα OZZE θα βρει Ιταλικής προέλευσης ατσάλινα και ασημένια κοσμήματα, ωρολόγια για άνδρες και γυναίκες ενώ παράλληλα υπάρχουν και χειροποίητα κοσμήματα τα οποία χαρακτηρίζουν την εταιρεία. Όσον αφορά τις δημιουργίες από χειροποίητα κοσμήματα, τα υλικά τους είναι εισαγόμενα και κατασκευάζονται εδώ στην Ελλάδα, από εξειδικευμένο προσωπικό. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων

Θεσσαλονίκη:

Κέντρο - Τσιμισκή 86 | Τσιμισκή 31 | Καλαμαριά – Κομνηνών 80 | Αμπελόκηποι – Ι. Χαλκίδη 61 | Άνω Τούμπα – Γρ. Λαμπράκη 200 | Νεάπολη – Α. Παπανδρέου 73| Χαριλάου – Παπαναστασίου 139 | Εύοσμος – Μ. Αλεξάνδρου 43 | Διαβατά – Εθν.Αντιστάσεως 9

Βέροια: Προφ. Ηλία 10 | Βόλος: Κ. Καρτάλη 56 | Ιωάννινα: Χαρ. Τρικούπη 24-28 | Καρδίτσα: Υψηλάντου 13Β Κοζάνη: Μακεδονομάχων 18 | Κομοτηνή: Βενιζέλου 41 | Λάρισα: Κούμα 9 | Τρίκαλα: Ιουλιέτας Αδάμ 5 | Φλώρινα: Σ. Δραγούμη 2

Κύπρος: SEPARATO Λευκωσία – Τσερίου 86 | SEPARATO Λευκωσία – Οδός Σταυρού

Τηλεφωνικό κέντρο Θεσσαλονίκης: 2310 244079

OXZEN

oxzen1.jpg

Το πάθος για το κόσμημα και τη μόδα ήταν η κινητήρια δύναμη που οδήγησε τον Νίκο στη δημιουργία της εταιρείας OXZEN το 1992. Μετά από 31 και πλέον χρόνια στον χώρο του κοσμήματος, όπως μας εξηγεί, αυτό που κρατά άσβεστη την επιθυμία του για τη διαρκή ανάπτυξη του brand, αλλά και για το επάγγελμά του, είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν βλέπει την αγάπη των πελατών τους, τόσο για τα κοσμήματά τους, όσο και για την εξυπηρέτηση που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της εταιρείας OXZEN είναι να προσφέρει στους πελάτες της κοσμήματα υψηλής ποιότητας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη καθοδήγηση στην κατάλληλη επιλογή κοσμήματος, αλλά και στην φιλική προς τον καταναλωτή εμπειρία αγορών στα καταστήματα τους.

Τα δύο καταστήματα της εταιρείας βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –στην Τσιμισκή, στην καρδιά της πόλης- και στην περιοχή της Νεάπολης, και μία επίσκεψη είναι αρκετή για να σας μυήσει από την πρώτη στιγμή, στον φινετσάτο κόσμο της OXZEN.

Στον χώρο των καταστημάτων θα βρείτε εισαγόμενα κοσμήματα υψηλής ποιότητας, casual, επίσημα, αλλά και χειροποίητα. Το ασήμι και το ατσάλι είναι η αδυναμία της ομάδας της OXZEN, φροντίζοντας να μας προσφέρει εξαιρετικά σχέδια κοσμημάτων τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Τσιμισκή 67, Κέντρο

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Νεάπολη

Τηλέφωνο παραγγελιών: 2310 231213

The-Watchmaker

the-watchmaker1.jpg

Το The-Watchmaker επί της Γεωργίου Παπανδρέου αποτελεί έναν από τους πλέον εξειδικευμένους χώρους στην τέχνη της ωρολογοποιίας, ενώ σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών που παρέχει, αποτελεί «εγγύηση» για μία άριστη και ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης και αγορών.

Οι πόρτες του πρωτοάνοιξαν το 2020 και δημιουργός του είναι ο Σωτήρης Μαρίνης. Ο ίδιος, έχοντας μία μακρά επαγγελματική εμπειρία στην ωρολογοποιία στη Γερμανία, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του και να συστήσει στους Θεσσαλονικείς αυτόν τον μαγικό κόσμο της… ακρίβειας και της κομψότητας.

Με άλλα λόγια, να μας μυήσει στην υψηλή ωρολογοποιία, αλλά και στην απόκτηση ενός πολυτελούς ρολογιού ως επένδυση και μάλιστα, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Στον χώρο του The-Watchmaker, αλλά και στο e-shop του www.the-watchmaker.store θα βρείτε επιλεγμένα μεταχειρισμένα ρολόγια υψηλής ωρολογοποϊίας σε εξαιρετικές τιμές. Rolex, Omega, Panerai, Iwc, Zenith, Bulgari, GirardPerregaux, Corum, Longines, TagHeuer, Cartier, Seiko, είναι μερικές από τις luxury επιλογές που θα σας ενθουσιάσουν.

Πρόκειται για ρολόγια-έργα τέχνης που θα αποτελέσουν επένδυση για το στυλ σας. Κομμάτια αυθεντικά, κορυφαίας ποιότητας, σε άριστη κατάσταση που θα απογειώσουν οποιαδήποτε εμφάνισή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 38 (πρώην Ανθέων)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 112345













Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να κάνεις ή να δέχεσαι ένα κόσμημα ως δώρο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, πόσο μάλλον αυτές τις γιορτές που έρχονται και τις έχουμε όλοι μας τόσο ανάγκη.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι το πιο ακριβό ή το πιο μεγάλο δώρο, αρκεί να είναι όμορφο…μέσα σε ένα κουτάκι τυλιγμένο. Είναι αυτός ο ενθουσιασμός που νοιώθεις ότι σε σκέφτηκαν και η αγωνία και η έκπληξη να το ξετυλίξεις και να δεις τι έχει μέσα. Τα κοσμήματα αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές δώρων στο πέρασμα του χρόνου. Ένα κολιέ ή ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα βραχιόλι, ίσως ένα ρολόι, είναι το τέλειο δώρο αυτές τις γιορτές.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 9 από τα καλύτερα καταστήματα κοσμημάτων της Θεσσαλονίκης για τις φετινές αγορές μας…

Δημιουργικό Βιλδιρίδης

dimioyrghiko-vildiridis-1.jpg

Όλα ξεκινούν το 1902, όταν ο προπάππους της οικογένειας Απόστολος Βιλδιρίδης, με καταγωγή από τις 40 Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης, γεμάτος όνειρα και μεράκι ξεκινά τη δική του μεγαλειώδη πορεία στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα μεταλαμπαδεύει την τέχνη και τις γνώσεις στον γιο του Αθανάσιο Βιλδιρίδη. Ο οποίος αμέσως εξελίχθηκε σε εξαίρετο χρυσοχόο και παράλληλα μυήθηκε στην αδαμαντοδεσία, την ωρολογοποιία και τη χαρακτική από τον πατέρα του αλλά και από κορυφαίους τεχνίτες εκείνης της εποχής.

Μέχρι την ηλικία των 97 ετών ο Αθανάσιος Βιλδιρίδης διέπρεψε στον κόσμο των κοσμημάτων με μοναδικές και διαχρονικές δημιουργίες, καθιερώνοντας τον οίκο Βιλδιρίδη ως έναν από τους κορυφαίους του είδους του.

Η λαμπρή πορεία της οικογένειας του Αθανασίου συνεχίστηκε δυναμικά από την κόρη του, Άννα Βιλδιρίδου που είναι ταλαντούχα καλλιτέχνης, ζωγράφος και σχεδιάστρια κοσμημάτων, με σπουδές επίσης στην Αγγλική φιλολογία. Δημιούργησε πολλές σειρές κοσμημάτων για το «Δημιουργικό Βιλδιρίδης» ενώ παράλληλα έργα ζωγραφικής της έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντλεί τις εμπνεύσεις τις για τους πίνακες ζωγραφικής και τα κοσμήματα που δημιουργεί από αρχαία ευρήματα και την πολιτιστική ομορφιά της Ελλάδας, όπως και από τη μουσική, τη φύση, τη θαλάσσια ζωή και το ζωικό βασίλειο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 60, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233263

Kasparian Jewels

kasparian-jewels1.jpg

Η παράδοση της εταιρείας Kasparian Jewels ξεκινά το 1925, όταν o Ζενόπ Τοροσιάν, ο πατέρας της συζύγου του Καραμπέτ Κασπαριάν, ίδρυσε το πρώτο του εργαστήριο χρυσοχοΐας στο Διδυμότειχο του Έβρου. Το πάθος και οι γνώσεις του πέρασαν στον γαμπρό του, Καραμπέτ Κασπαριάν, ο οποίος το 1951 ίδρυσε το δικό του κοσμηματοπωλείο-εργαστήριο χρυσοχοΐας και ωρολογοποιίας στην οδό Μενεξέ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από ακριβώς 22 χρόνια, ο Καραμπέτ αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή, ένα σπουδαίο βήμα και να μεταφερθεί στον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της εποχής, την οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 1983 ανέλαβε η τρίτη γενιά, η οποία απογείωσε την επιχείρηση και ίδρυσε το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, με σεβασμό πάντα στο όραμα του Καραμπέτ. Το 2011, εισήλθε στο χώρο του κοσμήματος η τέταρτη γενιά της οικογένειας, ιδρύθηκε το διαδικτυακό κατάστημα και οι μοναδικές δημιουργίες της Kasparian Jewels βρίσκονται πλέον παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μία από τις εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς της επιχείρησης είναι η Σέτα Κασπαριάν Γήτα. Μιλώντας μαζί της για την κεντρική φιλοσοφία της Kasparian Jewels στο «τώρα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ένα κοσμηματοπωλείο που ξεχωρίζει με την προσιτότητα στους πελάτες του! Τα κοσμήματά μας χαρακτηρίζονται από ποιότητα αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών. Εδώ θα βρει κανείς συλλογές με διαμάντια και πολύτιμους λίθους, με περιορισμένο αριθμό από το κάθε κόσμημα, γεγονός που τα κάνει ξεχωριστά και ιδιαίτερα, όπως ακριβώς και ο καθένας από τους πελάτες μας. Μας ενδιαφέρει να σχεδιάζουμε και να επιλέγουμε κοσμήματα που μπορούμε να τα φοράμε συνέχεια και να τα χαιρόμαστε!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 48 & Τσιμισκή 88
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277283, 2310 220022

Mil-or

mil-or1.jpg

Η ιστορία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης Mil–Or, τοποθετείται στα βάθη του καιρού καθώς περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το 1897, η οικογένεια Μηλοπούλου δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα της κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό στοιχείο διακρινόταν για την κομψότητα και την αρχοντιά του, παρόλη την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης. Αμέσως το όνομα Μηλόπουλος αναδείχτηκε σε συνώνυμο της υψηλής αισθητικής στο χώρο του κοσμήματος.

Το 1928 η οικογένεια Μηλοπούλου φθάνει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, σε εφηβική ηλικία ακόμη, ξετυλίγει το ταλέντο του στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και σκευών, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διάσημος για τις δημιουργίες του.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1937, εγκαινιάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Παραγωγής Κοσμημάτων «Κωνσταντίνος Μηλόπουλος – Mil–Or». Όντας το μεγαλύτερο της εποχής του, το εργαστήριο κατασκεύαζε και προμήθευε με αξεπέραστες δημιουργίες, τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της Ελλάδας.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η επωνυμία Mil-Or απέκτησε στέρεες βάσεις στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων και η επιχείρηση δημιούργησε την δική της βιτρίνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο παρόν, 120 χρόνια μετά το ξεκίνημα της Mil-Or στην Κωνσταντινούπολη, η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζεται δυναμικά από την Ελένη Μηλοπούλου – Κουντουράκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου και την εγγονή του Εύα Κουντουράκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Kαρόλου Ντηλ, 21 Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237826

Jewels Παπαϊωάννου

jewels-papaioannoy1.jpg

Το κοσμηματοπωλείο Jewels Παπαϊωάννου είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται από άριστη ποιότητα, υψηλή αισθητική και μεγάλη αγάπη για το κόσμημα. Η ιστορία του τοποθετείται στο 1949, όταν ο Σπύρος Παπαϊωάννου με καταγωγή από τις Σέρρες, ανοίγει το κοσμηματοπωλείο της οικογένειας στην οδό Βενιζέλου 20 στη Θεσσαλονίκη. Με την πάροδο των ετών ο Σπύρος Παπαϊωάννου μετέδωσε τις γνώσεις για το κόσμημα και στον γιο του Λευτέρη Παπαϊωάννου, ο οποίος συνεχίζει με επιτυχία, αυτό που με πολλή αγάπη ξεκίνησε ο πατέρας του.

Συζητώντας με τον ιδιοκτήτη Λευτέρη Παπαϊωάννου, για τα πρώτα χρόνια της επιχείρησης, μας αναφέρει: « Ο πατέρας μου, Σπύρος Παπαϊωάννου δημιούργησε το κοσμηματοπωλείο το 1949 στην οδό Βενιζέλου 20 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μεγαλώνοντας μυήθηκα από τον ίδιο στον τέχνη του κοσμήματος και το 1980 αναλαμβάνω εγώ τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης και τη λειτουργία του καταστήματος. Χρόνια αργότερα το 1985 η επιχείρηση μεταφέρεται στην οδό Τσιμισκή 12, όπου εδρεύουμε έως και σήμερα. Πλέον την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος μου Νικόλας – Σπύρος Παπαϊωάννου, ως η 3η γενιά της οικογένειας».

Ερχόμενοι στο κατάστημα θα βρείτε μοναδικές δημιουργίες κοσμημάτων σε χρυσό, ασήμι αλλά και ατσάλι με υπογραφή Ελληνικών αλλά και Ιταλικών brand καθώς και μία σειρά από κομψά ωρολόγια, επιλεγμένα όλα προσεκτικά από τον Λευτέρη και τον Νικόλα-Σπύρο Παπαϊωάννου. Η επιχείρηση επίσης αναλαμβάνει και custom made παραγγελίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 273056

Κοσμήματα Δαούκα

kosmimata-daouka1.jpg

Η αρχή της ιστορίας της οικογένειας «Κοσμήματα Δαούκα» τοποθετείται στα βάθη του καιρού. Το 1918 ο προ πάππους της οικογένειας ξεκίνησε την ενασχόληση του με την χρυσοχοεία και την κατασκευή κοσμημάτων, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μεταβιβάζοντας την τέχνη και στα παιδιά του τα οποία και αναλαμβάνουν ακολούθως την επιχείρηση με τη σειρά τους.

Το 1975 μπαίνει στην εταιρεία ο Στέλιος Δαούκας ως 3η γενιά της οικογένειας και όταν πλέον συνταξιοδοτούνται ο ίδιος και η αδελφή του η Κική, εισάγονται σταδιακά τα παιδιά τους. Αρχικά ο Νίκος γιός του Στέλιου Δαούκα, που αναλαμβάνει πρώτος τη συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης και τον ακολουθεί και ο ξάδελφος του ο Άρης, γιός της Κικής Δαούκα.

Συζητώντας με το Νίκο Δαούκα, ως 4η πλέον γενιά της οικογένειας, μας αναφέρει χαρακτηριστικά για τα πρώτα αλλά και για τα επόμενα βήματα της επιχείρησης, πως «στα πρώτα χρόνια του προ πάππου μου από όσα έχω ακούσει και όσα θυμάται και ο πατέρας μου, υπήρχε κυρίως εμπορία κοσμημάτων, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε το εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων από τον παππού μου και τον αδελφό του. Λίγο πριν αναλάβει την επιχείρηση ο πατέρας μου, σταματάει σταδιακά το εργαστήριο και δημιουργείται η χονδρική πώληση παράλληλα και με τη λιανική, τις οποίες συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι και σήμερα».

Στον χώρο της επιχείρησης «Κοσμήματα Δαούκα» μαγνητίζεσαι αμέσως, πρώτα απ’ όλα από την ομορφιά, τη φινέτσα και την πολυτέλεια που αποπνέουν τα κοσμήματα και κατά δεύτερον από τη ζεστή και φιλική εξυπηρέτηση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 33, 5ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 278014

NOBLOR

noblor1.jpg

Η σημασία της λέξης noblor [<νομπλόρ>] αντικατοπτρίζει τον άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από ευγένεια, με μεγάλη αντοχή στην αλλοίωση – ό,τι δηλαδή πρεσβεύει και το κοσμηματοπωλείο NOBLOR στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Η έννοια της ευγένειας απαρτίζεται από πλήθος παραμέτρων. Σίγουρα, είναι ένας τρόπος μετάδοσης θετικής ενέργειας, αλλά κυρίως αποτελεί συνώνυμο της ομορφιάς και της κομψότητας.

Στις βιτρίνες του NOBLOR, γεμάτες φαντασία και χρώματα, μπορείτε να βρείτε πλήθος κοσμημάτων για κάθε περίσταση της ζωής σας. Από τις πιο επίσημες μέχρι και τις καθημερινές στιγμές μας, το NOBLOR βάζει τη δική του υπογραφή στη ζωή μας, μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες του.

Τα σκήπτρα κρατούν ο χρυσός κι οι πολύτιμες πέτρες τα οποία προσφέρουν τις μοναδικές τους ιδιότητες στο κόσμημα που αγκαλιάζουν, αναδεικνύοντας κομμάτια της προσωπικότητας αυτού που τα φορά.

Στο κοσμηματοπωλείο NOBLOR η δημιουργικότητα κι η φαντασία είναι άρρηκτα συνυφασμένες σ’ένα συνεχώς εξελισσόμενο καλλιτεχνικό ταξίδι, με την έμπνευση να προέρχεται από τα καθημερινά ερεθίσματα που λαμβάνονται από το περιβάλλον, την ευγένεια κι απ’ όλες τις αισθήσεις, με γνώμονα τις λιτές και κομψές γραμμές.

Όλα τα κοσμήματα του NOBLOR είναι προσεκτικά κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, πολλή αγάπη και σεβασμό στα πολύτιμα μέταλλα, αλλά και στο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 117, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268887

OZZE

ozze1.jpg

Η Ελληνική εταιρεία ΟΖΖΕ δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013, με το άνοιγμα των δύο κεντρικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης στην οδό Τσιμισκή 31 και 86. Η εξέλιξη της επιχείρησης και η ανταπόκριση του κόσμου σε μικρό χρονικό διάστημα ήτανε πραγματικά εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα η ΟΖΖΕ μόλις σε δέκα χρόνια να λειτουργεί και ως franchise εταιρεία αριθμώντας 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στην ΟΖΖΕ θα ανακαλύψετε ασημένια, ατσάλινα και χειροποίητα κοσμήματα, ωρολόγια αλλά και μία σειρά από elegant τσάντες. Όλα τα σχέδια κοσμημάτων χαρακτηρίζονται από φινέτσα, κομψότητα και αναδεικνύουν την ομορφιά της γυναίκας και τη γοητεία του άνδρα.

Η εταιρεία OZZE είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από δύο αδέρφια το ένα εκ των οποίων έχει σπουδές επάνω στο κόσμημα, ενώ σήμερα έχουν εισέλθει και οι δύο κόρες του ενός, οι οποίες συμβάλλουν και αυτές με τη σειρά τους στη διοίκηση και στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Μία επίσκεψη στην ΟΖΖΕ , θα σας πείσει για την υψηλή αισθητική των κοσμημάτων αλλά και την ποιότητα που τα διακρίνει. Λαμπερά, κομψά και κατασκευασμένα με τα πιο ξεχωριστά υλικά θα σας κλέψουν αμέσως την καρδιά.

Ο κόσμος που θα επισκεφθεί τα καταστήματα OZZE θα βρει Ιταλικής προέλευσης ατσάλινα και ασημένια κοσμήματα, ωρολόγια για άνδρες και γυναίκες ενώ παράλληλα υπάρχουν και χειροποίητα κοσμήματα τα οποία χαρακτηρίζουν την εταιρεία. Όσον αφορά τις δημιουργίες από χειροποίητα κοσμήματα, τα υλικά τους είναι εισαγόμενα και κατασκευάζονται εδώ στην Ελλάδα, από εξειδικευμένο προσωπικό. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων

Θεσσαλονίκη:

Κέντρο - Τσιμισκή 86 | Τσιμισκή 31 | Καλαμαριά – Κομνηνών 80 | Αμπελόκηποι – Ι. Χαλκίδη 61 | Άνω Τούμπα – Γρ. Λαμπράκη 200 | Νεάπολη – Α. Παπανδρέου 73| Χαριλάου – Παπαναστασίου 139 | Εύοσμος – Μ. Αλεξάνδρου 43 | Διαβατά – Εθν.Αντιστάσεως 9

Βέροια: Προφ. Ηλία 10 | Βόλος: Κ. Καρτάλη 56 | Ιωάννινα: Χαρ. Τρικούπη 24-28 | Καρδίτσα: Υψηλάντου 13Β Κοζάνη: Μακεδονομάχων 18 | Κομοτηνή: Βενιζέλου 41 | Λάρισα: Κούμα 9 | Τρίκαλα: Ιουλιέτας Αδάμ 5 | Φλώρινα: Σ. Δραγούμη 2

Κύπρος: SEPARATO Λευκωσία – Τσερίου 86 | SEPARATO Λευκωσία – Οδός Σταυρού

Τηλεφωνικό κέντρο Θεσσαλονίκης: 2310 244079

OXZEN

oxzen1.jpg

Το πάθος για το κόσμημα και τη μόδα ήταν η κινητήρια δύναμη που οδήγησε τον Νίκο στη δημιουργία της εταιρείας OXZEN το 1992. Μετά από 31 και πλέον χρόνια στον χώρο του κοσμήματος, όπως μας εξηγεί, αυτό που κρατά άσβεστη την επιθυμία του για τη διαρκή ανάπτυξη του brand, αλλά και για το επάγγελμά του, είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν βλέπει την αγάπη των πελατών τους, τόσο για τα κοσμήματά τους, όσο και για την εξυπηρέτηση που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της εταιρείας OXZEN είναι να προσφέρει στους πελάτες της κοσμήματα υψηλής ποιότητας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη καθοδήγηση στην κατάλληλη επιλογή κοσμήματος, αλλά και στην φιλική προς τον καταναλωτή εμπειρία αγορών στα καταστήματα τους.

Τα δύο καταστήματα της εταιρείας βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –στην Τσιμισκή, στην καρδιά της πόλης- και στην περιοχή της Νεάπολης, και μία επίσκεψη είναι αρκετή για να σας μυήσει από την πρώτη στιγμή, στον φινετσάτο κόσμο της OXZEN.

Στον χώρο των καταστημάτων θα βρείτε εισαγόμενα κοσμήματα υψηλής ποιότητας, casual, επίσημα, αλλά και χειροποίητα. Το ασήμι και το ατσάλι είναι η αδυναμία της ομάδας της OXZEN, φροντίζοντας να μας προσφέρει εξαιρετικά σχέδια κοσμημάτων τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Τσιμισκή 67, Κέντρο

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Νεάπολη

Τηλέφωνο παραγγελιών: 2310 231213

The-Watchmaker

the-watchmaker1.jpg

Το The-Watchmaker επί της Γεωργίου Παπανδρέου αποτελεί έναν από τους πλέον εξειδικευμένους χώρους στην τέχνη της ωρολογοποιίας, ενώ σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών που παρέχει, αποτελεί «εγγύηση» για μία άριστη και ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης και αγορών.

Οι πόρτες του πρωτοάνοιξαν το 2020 και δημιουργός του είναι ο Σωτήρης Μαρίνης. Ο ίδιος, έχοντας μία μακρά επαγγελματική εμπειρία στην ωρολογοποιία στη Γερμανία, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του και να συστήσει στους Θεσσαλονικείς αυτόν τον μαγικό κόσμο της… ακρίβειας και της κομψότητας.

Με άλλα λόγια, να μας μυήσει στην υψηλή ωρολογοποιία, αλλά και στην απόκτηση ενός πολυτελούς ρολογιού ως επένδυση και μάλιστα, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Στον χώρο του The-Watchmaker, αλλά και στο e-shop του www.the-watchmaker.store θα βρείτε επιλεγμένα μεταχειρισμένα ρολόγια υψηλής ωρολογοποϊίας σε εξαιρετικές τιμές. Rolex, Omega, Panerai, Iwc, Zenith, Bulgari, GirardPerregaux, Corum, Longines, TagHeuer, Cartier, Seiko, είναι μερικές από τις luxury επιλογές που θα σας ενθουσιάσουν.

Πρόκειται για ρολόγια-έργα τέχνης που θα αποτελέσουν επένδυση για το στυλ σας. Κομμάτια αυθεντικά, κορυφαίας ποιότητας, σε άριστη κατάσταση που θα απογειώσουν οποιαδήποτε εμφάνισή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 38 (πρώην Ανθέων)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 112345













ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία