Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Καλοκαίρι, διασκέδαση και ταράτσες - βεράντες στην πόλη!

Ανακαλύψτε τις 9 από τις ωραιότερες επιλογές σας!

 19/07/2022 12:00

Αφιέρωμα: Καλοκαίρι, διασκέδαση και ταράτσες - βεράντες στην πόλη!

Οι ταράτσες είναι ένα σχετικά... new entry στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Εδώ και μερικά καλοκαίρια δεν νοείται καλοκαίρι στην πόλη χωρίς ένα καφέ ή ένα ποτό στα ψηλά.

Κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα, ποτά με θέα τα κάστρα, καφεδάκι με θέα... το Λιμάνι. Και επειδή οι επιλογές είναι πολλές κάναμε εμείς τη δουλειά για εσένα. Ιδού 9 από τις ωραιότερες!

SKY BAR

skybar.jpg

Στον 7ο όροφο του Met Hotel θα βρεις ένα από τα πιο στιλάτα Roof top Bar που έχεις δει ποτέ σου και που συναγωνίζεται σε ποιότητα και design ακόμη και αντίστοιχα του εξωτερικού.

Το Sky Bar λειτουργεί κάθε χρόνο από το 2010, από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου - και ως Pool Bar και ως Bar Restaurant - και φροντίζει να μας «προμηθεύει» με αναμνήσεις γεμάτες ομορφιά και χαμόγελα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Αυτό που κάνει το Sky Bar να ξεχωρίζει από άλλα αντίστοιχα Roof top Bar είναι σίγουρα η διάχυτη ομορφιά που αντικρίζεις με το που μπεις στον χώρο του.

Είναι η μοναδική πανοραμική του θέα 360° – μία θέα που σου προσφέρει απλόχερα τις πιο χαρακτηριστικές και αγαπημένες γωνιές της Θεσσαλονίκης στο «πιάτο» σου. Η ματιά σου ταξιδεύει από τα Κάστρα μέχρι την Παραλία και από εκεί έως το Λιμάνι. Ο νους σου ηρεμεί από τη δίνη της καθημερινότητας και εσύ απολαμβάνεις εικόνες και χρώματα. Το Pool & Sky Bar λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και μας προσφέρει καλοκαιρινές ανάσες δροσιάς λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει μία από τις πιο αγαπημένες πισίνες της Θεσσαλονίκης, με μοναδική θέα στην πόλη και στο Θερμαϊκό.Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα στην πισίνα. Επίσης, στο Pool & Sky Bar τα cocktails ξεκινούν από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως μόλις αρχίσει να μεσημεριάζει μπορείς να παραγγείλεις το αγαπημένο σου signature ή classic και να ταξιδέψεις νοερά σε μέρη εξωτικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 48, The Met Hotel
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 017000

GATSBY THESSALONIKI

gatsby.jpg

Το «Gatsby» είναι μία από τις σχετικά νέες προσθήκες στη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, καθώς άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από τρία χρόνια, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και να δημιουργήσει μία δική του «σχολή» διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, γεμάτη θετική ενέργεια, χαμόγελα και όμορφες μουσικές!

Θα το βρεις στο νούμερο 21 της οδού Ερμού, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Θα το αναγνωρίσεις από τα χρώματα και την ωραία upbeat μουσική και φυσικά από τη μεθυστική μυρωδιά του ναργιλέ που αναδύεται…

Στο «Gatsby» θα σε κερδίσει η μοναδική του ατμόσφαιρα, ο υπέροχος στολισμός του, ο απίθανος συνδυασμός των χρωμάτων… Μπορείς να το επισκεφθείς με την παρέα σου από νωρίς το απόγευμα, από τις 18:00 και να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ σε ένα από τα πιο must-to-be-places της πόλης!

Το «Gatsby» σου προσφέρει και μία επιλογή εκλεκτών γευστικών πιάτων που συμπληρώνουν άρτια τη συνολική μεθυστική σου εμπειρία στο μαγαζί. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το μοναδικό sushi του, σε πλήθος γεύσεων, που θα σε ενθουσιάσει με την ποιότητα και την τεχνοτροπία του, αλλά και το συγκλονιστικό του rib eye!Μόλις ο ήλιος αρχίζει να δύει, τα φώτα κλείνουν η ένταση δυναμώνει και ξεκινά μία δίνη διασκέδασης και χορού! Στο «Gatsby» θα λατρέψεις τα μοναδικά δροσερά του cocktails και τα πρώτης ποιότητας ποτά του.

Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσεις το ποτό σου με ναργιλέ εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα, σε πολλές γεύσεις για να επιλέξεις αυτή που προτιμάς να συνοδέψει τη νυχτερινή σου εξόρμηση…

Το «Gatsby» αποτελεί πια και ένα αγαπημένο σημείο για live events και dj sets στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με φαντασμαγορικά events ελληνικής και ξένης μουσικής, προσφέροντάς μας ξέφρενη διασκέδαση μέχρι το πρωί!

Η διασκέδαση της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει μία πολύ δυνατή προσθήκη και το μόνο σίγουρο είναι πως το «Gatsby» θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα ξανά και ξανά με τις πρωτοπόρες ιδέες του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα!

Διεύθυνση: Ερμού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 009396

LOONEY BEΑN

looneybean.jpg

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, τι καλύτερο από ένα δροσερό, τροπικό περιβάλλον, για καφέ, ποτό ή ένα υπέροχο γεύμα; Και, μάλιστα, στην καρδιά της πόλης!

Το Looney Bean είναι μία όαση δροσιάς, ένας ιδανικός προορισμός για τους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο φυσικά) μήνες. Στην ταράτσα του One Salonica, με μαγευτική θέα, αποτελεί το πιο fresh cafe-bar restaurant της πόλης και σίγουρα ένα από τα πιο Instagram-ικα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν χώρο υψηλής αισθητικής, με έντονα τροπικά στοιχεία, που σε μεταφέρουν νοερά σε εξωτικούς προορισμούς με πλούσια βλάστηση. Είτε επιλέξεις να καθίσεις στη μεγάλη βεράντα είτε στον εσωτερικό χώρο, με τις κούνιες, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς, αγναντεύοντας την πόλη.

Το Looney Bean έχει ένα μοναδικό design που σε μεταφέρει από το πρώτο λεπτό της επίσκεψής σου σε μια μακρινή αβάνα, καθώς είναι μια «ζούγκλα» στην καρδιά της πόλης.

Τα boho φωτιστικά που θυμίζουν ξύλινες φωλιές, οι κούνιες που λειτουργούν ως καναπεδάκια στα τραπέζια, αλλά και τα chic «κλουβιά» που προσφέρουν μια cozy γωνιά, για να χαλαρώσεις με την παρέα σου, όλα συνθέτουν ένα μοναδικό εξωτικό περιβάλλον. Και όλα αυτά στην ταράτσα του γνωστού εμπορικού κέντρου One Salonica, με υπέροχη θέα. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Κώττα Ρούλια 10, Εμπορικό Κέντρο One Salonica
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 538627

URANIA BAR

urania.jpg

To Urania είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ένα, ειδικά τώρα, καλοκαιρινό στέκι.

Ένα μαγαζί που από το 2014 έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Κάθε χρόνο το Urania είναι ακόμη πιο όμορφο - και φέτος, είναι κυριολεκτικά, ένα από τα ομορφότερα καφέ μπαρ της πόλης.

Η μουσική εκλεκτική, κινείται μεταξύ της nu disco, jazz, downtempo, house και electronica - ενώ αν τύχει ποτέ να περάσεις από τα parties με γνωστούς dj’s ή τα θεματικά τους parties που αφήνουν κάθε φορά εποχή, σίγουρα ξέρεις πως στο Urania ξέρουν να διασκεδάζουν.

Κάθε βράδυ όμως είναι διαφορετικό, γι' αυτό δεν αρκεί μόνο μια επίσκεψη!

Από φέτος, τα κοκτέιλ εδώ είναι πιο ξεχωριστά, μιας και το Urania έφτιαξε το δικό του lab! Στο εργαστήριο του, οι bartenders προετοιμάζουν κάθε συστατικό των ποτών με απίστευτη ακρίβεια και λεπτομέρεια, με σύγχρονες τεχνικές για κάθε νέα παρασκευή.

Θα το βρεις μεταξύ των οδών Καποδιστρίου και Πάικου 4. Η είσοδος είναι σχεδόν κρυμμένη στο παραδοσιακό πλακόστρωτο στενό της Πάικου αλλά ο δρόμος προς τον ουρανό δεν είναι τόσο δύσκολος, χρειάζεται απλώς να ανέβεις τις σκάλες!

Τα murals στους τοίχους (ιδανικά για φωτογραφίες!) θα σε οδηγήσουν στα ουράνια του τελευταίου ορόφου.

Πολύχρωμες καρέκλες και τραπέζια, χρώματα στους τοίχους, χρώμα στα κοκτέιλ! To Urania ανοίγει κάθε μέρα μετά τις 19.00 και θα βρεις ιδιαίτερη και φιλική υποδοχή... με το καλησπέρα σας!

Διεύθυνση: Πάικου 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 527999

THEA_TRO

theatro.jpg

Στο cafe - bar Thea/tro, η εκπληκτική θέα που σου προσφέρουν είναι μοναδική εμπειρία. Από τη μία ο Λευκός Πύργος, το πάρκο της ΧΑΝΘ και από την άλλη ο Θερμαϊκός κυριολεκτικά στα πόδια σου. Ένα χώρος διακοσμημένος με στυλ ευρωπαϊκό, πρόσφατα ανακαινισμένος, με το προσωπικό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευγένεια του και τις γνώσεις του πάνω στο καφέ και τα cocktails. Η κουζίνα του έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν αφήνει κανένα πελάτη ανικανοποίητο, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Αν είσαι τύπος brunch, τότε μαζί με τον καφέ σου μπορείς να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά pancakes του Thea/tro, αλμυρά ή γλυκά, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι για να τσιμπήσουν όταν βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, οι εξαιρετικές σαλάτες του, οι ομελέτες, τα burgers και τα plateau του, θα τους ανταμείψουν για την επιλογή τους. Οι baristas άριστα εκπαιδευμένοι, δουλεύοντας μόνο με εξαιρετικές πρώτες ύλες καφέ είναι στη διαθεσή σου για να προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα ή ένα παγωμένο καφέ αναλόγως τις προτιμήσεις σου - ενώ τα smoothies και τα milkshakes είναι πρωτότυπα και λαχταριστά.

Η δε λίστα με τα κρασιά και τις μπύρες είναι εξαιρετική, ενώ και τα cocktails που φτιάχνουν είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεχωρίσαμε τα φοβερά του Daiquiri, Margarita MEXICO, και την γευστικότατη Caipirinha BRAZIL. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 30ης Οκτωβρίου 2, Βασιλικό Θέατρο, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224524

ΑΣΤΕΡΙΑ CAFE BAR RESTAURANT

asteria.jpg

Το Asteria Restaurant-Cafe εντός του Ξενοδοχείου “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” είναι μια ιδανική επιλογή για τον καθημερινό σας καφέ, το επαγγελματικό γεύμα ή ακόμα και μια οικογενειακή έξοδο, καθώς η ατμόσφαιρα και η θέα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο κύριος χώρος πλημμυρισμένος από φυσικό φως με την τεράστια γυάλινη τζαμαρία προσφέρει μια αξέχαστη θέα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Στην ευρύχωρη και όμορφα διακοσμημένη αίθουσα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στη βεράντα, μπορείτε να απολαύσετε ιδιαίτερα πιάτα από την ελληνική κουζίνα, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.

Με τον επανασχεδιασμό του premium εστιατορίου με τη μακρά του παράδοση, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υπέροχο χώρο με μοντέρνο και κομψό περιβάλλον, όπου μπορούμε να απολαύσουμε γεύσεις με σαφείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε μοντέρνα προσέγγιση και συνταγές.

Με σεφ τον εξαιρετικό Δημήτρη Χαριτίδη, και με καινούργιο κατάλογο μενού, τα πιάτα των Αστεριών βασίζονται στη δημιουργικότητα, ενώ αναδεικνύουν τα υλικά των τοπικών μικροπαραγωγών, συνδυάζοντας άριστα τις πρώτες ύλες.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεγάλη κάβα του κρασιών, όπου τα Αsteria τιμούν τους Έλληνες τοπικούς οινοπαραγωγούς.

Το μενού γεμάτο μικρές γευστικές εκπλήξεις - από το *Μακεδονίτικο μπουγιουρντί με ψητή ντομάτα, καβουρμά παραγωγής τους, τηγανητό αυγό, «χτυπητή» με Ανεβατό Γρεβενών Π.Ο.Π. πάνω σε κουλούρι Θεσσαλονίκης, *Σουπιά στιφάδο με σάλτσα φάβας, φακές Beluga Γρεβενών & πέρλες παλαιωμένου βαλσάμικου «Botanico» κτήμα Λαζαρίδη Δράμα, ή το * Ψαρονέφρι χοιρινό «πρασοσέλινο» με κρέμα λεμονάτης σελινόριζας, ψητά πράσα, πούδρα καμένου πράσου, έως το *Παραδοσιακό προφιτερόλ “Asteria” με σου παραγωγής τους, κρέμα από μαχλέπι και μαστίχα , σιμιγδαλένια πραλίνα, σάλτσα μαύρης σοκολάτας & καβουρδισμένα αμύγδαλα, το σίγουρο είναι πως ο ουρανίσκος σας θα σας ευχαριστεί για καιρό.

Και φυσικά, είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για τον καφέ και το πρωινό σας, όσο και για το ποτό, το κοκτέιλ ή το δείπνο σας.

Μην παραλείψετε, όταν τελειώσετε το γεύμα σας να δοκιμάσετε το παραδοσιακό Προφιτερόλ “Asteria” ή το θρυλικό χειροποίητο παγωτό που θα κάνει την εμπειρία όσο πιο γλυκιά γίνεται και θα κλείσει μαγικά τη βραδιά σας.

Διεύθυνση: Αναλήψεως 26, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 344871

BYZANTIO SKY BAR

byzantio.jpg

Τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης αποτελούν αναμφίβολα το «φωτοστέφανο» της πόλης, προσφέροντάς μας τη μαγική τους θέα και την ωραία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρά τους…

Εκεί θα δεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να βγάζουν τις φωτογραφίες τους για να κρατήσουν ζωντανή αυτή την εικόνα, αναλλοίωτη στον χρόνο, προσεκτικά βαλμένη στο άλμπουμ των στιγμών τους.

Στο νούμερο 102 της οδού Επταπυργίου θα δεις να ξεπροβάλλει ένας χώρος που θα σου τραβήξει μεμιάς την προσοχή με την καλαισθησία του και φυσικά, με τη θέα που απλώνεται μπροστά του.

Σίγουρα ένα από τα πιο κατάλληλα μέρη για να απολαύσεις τις υπέροχες εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου και σου προσφέρουν απλόχερα τα Κάστρα…

Το «Byzantio Sky Bar & Bistro» είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά το 1979. Εμπνευστής του ο κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο οποίος με βαθιά αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο χώρο αποτυπώνοντας σε αυτό όλη την ομορφιά που είχε αποκομίσει ο ίδιος από τις εικόνες της ζωής του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο εσωτερικός χώρος του «Byzantio Sky Bar & Bistro» θυμίζει αυστριακό σαλέ… Στη συνέχεια αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τη φαντασμαγορική θέα της ταράτσας, δημιουργώντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους και μάλιστα, αποτελώντας την πρώτη ταράτσα που τέθηκε σε λειτουργία ως καφέ στην πόλη!

Από το 2017 το «Byzantio Sky Bar & Bistro» λειτουργεί πλέον ως bistro, καθώς πέρα από τους γευστικούς καφέδες και τα καθαρά ποτά του, μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα γευστικών απολαύσεων και μάλιστα χειροποίητων!

Η αλλαγή αυτή ήρθε από τα παιδιά του κ.Δημήτρη, τους Γιώργο και Κώστα, στους οποίους ενστάλαξε την αγάπη του για το αντικείμενο και πλέον οι δυο τους γράφουν τη δική τους ιστορία στην εστίαση της πόλης…

Στο «Byzantio Sky Bar & Bistro» μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς το πρωί, αλλά και ένα brunch που θα σου μείνει αξέχαστο. Σκέψου απλά τη μαγική θέα και εσένα να απολαμβάνεις λαχταριστά pancakes με σοκολάτα και το αγαπημένο σου smoothie, ενώ σε περιμένει στη συνέχεια ο παγωμένος σου καφές…

Επίσης, μην παραλείψεις να ζήσεις την εμπειρία ενός ολοκληρωμένου γεύματος στην υπέροχη αυτή ταράτσα, με σνακς, δροσερές σαλάτες, ορεκτικά και λαχταριστές πίτσες… Όλα χειροποίητα από τα χέρια του Κώστα και πεντανόστιμα!

Τα cocktails του «Byzantio Sky Bar & Bistro» θα συντροφεύσουν τις καλοκαιρινές σου νύχτες, σε πλήθος γεύσεων και μοναδικών συνδυασμών που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα με την πρώτη γουλιά!

Μη διστάσεις να ζητήσεις να σου φέρουν και ναργιλέ στη γεύση που προτιμάς και θα δεις τη νύχτα σου να απογειώνεται…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 102, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 209872

CASTRA TERRACE BAR

castra.jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη της Θεσσαλονίκης είναι τα Κάστρα, ένα σύμπλεγμα τειχών, πύργων και οχυρώσεων με μοναδική αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία...

Η ωραιότερη θέα της Θεσσαλονίκης από το Castra Terrace Bar

Τα Κάστρα είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα μέρος μαγικό που έχουμε κεντήσει νοερά με τις δικές μας προσωπικές στιγμές και επομένως αναμνήσεις και που δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Ένα, λοιπόν, από τα πιο αγαπημένα μας μέρη στην περιοχή είναι το «Castra Terrace Bar» - ένας χώρος στον οποίο θα απολαύσεις ίσως την ωραιότερη θέα σε ολόκληρη την πόλη…

Το «Castra Terrace Bar» στεγάζεται σε ένα κτίσμα του 1932, ενώ οι πόρτες του άνοιξαν για πρώτη φορά – με αυτό το όνομα - το 2006 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης και αναφοράς για όλους τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Μάλιστα, όπως μας εξομολογούνται οι άνθρωποί του, σε αυτό το κτίριο κατά το παρελθόν συνήθιζαν να έρχεται η Αριστοκρατία και οι βασιλιάδες της εποχής, καθώς η απαράμιλλη ομορφιά που προσέφερε στους θαμώνες του κέρδιζε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και δη… γαλαζοαίματους!

Το «Castra Terrace Bar» είναι από τις πιο παλιές ταράτσες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, η λειτουργία του δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μας συντροφεύει καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από το πρωί, ενώ μόλις ο ήλιος πέσει θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα δροσερά signature cocktails του με φόντο ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου – και όχι, δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό!

Φυσικά, όλη η μαγεία του «Castra Terrace Bar» διανθίζεται από όμορφες μουσικές ξένου ρεπερτορίου, ταξιδεύοντάς σε νοερά και κάνοντάς σε να ανυπομονείς να γυρίσεις σε αυτό το μέρος που σου έκλεψε την καρδιά…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 122, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 207277

MANSION BAR TERRACE

mansion.jpg

Το «Mansion Bar» είναι μία νέα προσθήκη στην εστίαση και τη διασκέδαση της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2021, ωστόσο ήδη έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και όπως είναι φυσικό και πλήθος θαμώνων που το έχουν αγαπήσει και δεν το αλλάζουν με τίποτα…

Πρόκειται για ένα σπίτι με πολλούς χώρους, με μία αυλή χάρμα οφθαλμών, τον εσωτερικό του χώρο και φυσικά, την ταράτσα του, από την οποία απολαμβάνεις μία πανέμορφη θέα, καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου όλη η δυτική Θεσσαλονίκη. Το πρωινό εδώ είναι μία ιεροτελεστία, καθώς το team του έχει φροντίσει να σου προσφέρει εξαιρετικό καφέ, αλλά και ένα κορυφαίο σε επιλογέςbrunch – από εκείνα που γίνονται εθισμός… Η μέρα σου ξεκινά ιδανικά στο «Mansion Bar» με καλό καφέ, ομελέτες, pancakes (αλμυρά ή γλυκά), τορτίγιες, κρουασάν, τοστ και English breakfast. Το μεσημέρι και το απόγευμα, μπορείς να απολαύσεις τις υπόλοιπες επιλογές της κουζίνας του, όπως σαλάτες, κλαμπ σάντουιτς, μπέργκερ, ενώ όταν αρχίζει και βραδιάζει και παραγγέλνεις το πρώτο σου ποτό, μπορείς να το συνοδέψεις με ένα μοναδικό πλατό αλλαντικών ή τυριών.

Όταν η νύχτα έχει πάρει πια τη σκυτάλη, πρέπει να γνωρίζει πως τα cocktails έχουν την τιμητική τους στο «Mansion Bar». Εδώ, οι έμπειροι bartenders κάνουν τις περίτεχνες αλχημείες τους δημιουργώντας μοναδικά signature cocktails, αλλά και τα κλασικά και αγαπημένα μας, δίνοντας τη δική τους μοναδική νότα στις βραδιές μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Καραβαγγέλη 21, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 610263


Οι ταράτσες είναι ένα σχετικά... new entry στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Εδώ και μερικά καλοκαίρια δεν νοείται καλοκαίρι στην πόλη χωρίς ένα καφέ ή ένα ποτό στα ψηλά.

Κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα, ποτά με θέα τα κάστρα, καφεδάκι με θέα... το Λιμάνι. Και επειδή οι επιλογές είναι πολλές κάναμε εμείς τη δουλειά για εσένα. Ιδού 9 από τις ωραιότερες!

SKY BAR

skybar.jpg

Στον 7ο όροφο του Met Hotel θα βρεις ένα από τα πιο στιλάτα Roof top Bar που έχεις δει ποτέ σου και που συναγωνίζεται σε ποιότητα και design ακόμη και αντίστοιχα του εξωτερικού.

Το Sky Bar λειτουργεί κάθε χρόνο από το 2010, από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου - και ως Pool Bar και ως Bar Restaurant - και φροντίζει να μας «προμηθεύει» με αναμνήσεις γεμάτες ομορφιά και χαμόγελα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Αυτό που κάνει το Sky Bar να ξεχωρίζει από άλλα αντίστοιχα Roof top Bar είναι σίγουρα η διάχυτη ομορφιά που αντικρίζεις με το που μπεις στον χώρο του.

Είναι η μοναδική πανοραμική του θέα 360° – μία θέα που σου προσφέρει απλόχερα τις πιο χαρακτηριστικές και αγαπημένες γωνιές της Θεσσαλονίκης στο «πιάτο» σου. Η ματιά σου ταξιδεύει από τα Κάστρα μέχρι την Παραλία και από εκεί έως το Λιμάνι. Ο νους σου ηρεμεί από τη δίνη της καθημερινότητας και εσύ απολαμβάνεις εικόνες και χρώματα. Το Pool & Sky Bar λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και μας προσφέρει καλοκαιρινές ανάσες δροσιάς λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει μία από τις πιο αγαπημένες πισίνες της Θεσσαλονίκης, με μοναδική θέα στην πόλη και στο Θερμαϊκό.Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα στην πισίνα. Επίσης, στο Pool & Sky Bar τα cocktails ξεκινούν από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως μόλις αρχίσει να μεσημεριάζει μπορείς να παραγγείλεις το αγαπημένο σου signature ή classic και να ταξιδέψεις νοερά σε μέρη εξωτικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 48, The Met Hotel
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 017000

GATSBY THESSALONIKI

gatsby.jpg

Το «Gatsby» είναι μία από τις σχετικά νέες προσθήκες στη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, καθώς άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από τρία χρόνια, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και να δημιουργήσει μία δική του «σχολή» διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, γεμάτη θετική ενέργεια, χαμόγελα και όμορφες μουσικές!

Θα το βρεις στο νούμερο 21 της οδού Ερμού, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Θα το αναγνωρίσεις από τα χρώματα και την ωραία upbeat μουσική και φυσικά από τη μεθυστική μυρωδιά του ναργιλέ που αναδύεται…

Στο «Gatsby» θα σε κερδίσει η μοναδική του ατμόσφαιρα, ο υπέροχος στολισμός του, ο απίθανος συνδυασμός των χρωμάτων… Μπορείς να το επισκεφθείς με την παρέα σου από νωρίς το απόγευμα, από τις 18:00 και να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ σε ένα από τα πιο must-to-be-places της πόλης!

Το «Gatsby» σου προσφέρει και μία επιλογή εκλεκτών γευστικών πιάτων που συμπληρώνουν άρτια τη συνολική μεθυστική σου εμπειρία στο μαγαζί. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το μοναδικό sushi του, σε πλήθος γεύσεων, που θα σε ενθουσιάσει με την ποιότητα και την τεχνοτροπία του, αλλά και το συγκλονιστικό του rib eye!Μόλις ο ήλιος αρχίζει να δύει, τα φώτα κλείνουν η ένταση δυναμώνει και ξεκινά μία δίνη διασκέδασης και χορού! Στο «Gatsby» θα λατρέψεις τα μοναδικά δροσερά του cocktails και τα πρώτης ποιότητας ποτά του.

Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσεις το ποτό σου με ναργιλέ εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα, σε πολλές γεύσεις για να επιλέξεις αυτή που προτιμάς να συνοδέψει τη νυχτερινή σου εξόρμηση…

Το «Gatsby» αποτελεί πια και ένα αγαπημένο σημείο για live events και dj sets στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με φαντασμαγορικά events ελληνικής και ξένης μουσικής, προσφέροντάς μας ξέφρενη διασκέδαση μέχρι το πρωί!

Η διασκέδαση της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει μία πολύ δυνατή προσθήκη και το μόνο σίγουρο είναι πως το «Gatsby» θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα ξανά και ξανά με τις πρωτοπόρες ιδέες του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα!

Διεύθυνση: Ερμού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 009396

LOONEY BEΑN

looneybean.jpg

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, τι καλύτερο από ένα δροσερό, τροπικό περιβάλλον, για καφέ, ποτό ή ένα υπέροχο γεύμα; Και, μάλιστα, στην καρδιά της πόλης!

Το Looney Bean είναι μία όαση δροσιάς, ένας ιδανικός προορισμός για τους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο φυσικά) μήνες. Στην ταράτσα του One Salonica, με μαγευτική θέα, αποτελεί το πιο fresh cafe-bar restaurant της πόλης και σίγουρα ένα από τα πιο Instagram-ικα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν χώρο υψηλής αισθητικής, με έντονα τροπικά στοιχεία, που σε μεταφέρουν νοερά σε εξωτικούς προορισμούς με πλούσια βλάστηση. Είτε επιλέξεις να καθίσεις στη μεγάλη βεράντα είτε στον εσωτερικό χώρο, με τις κούνιες, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς, αγναντεύοντας την πόλη.

Το Looney Bean έχει ένα μοναδικό design που σε μεταφέρει από το πρώτο λεπτό της επίσκεψής σου σε μια μακρινή αβάνα, καθώς είναι μια «ζούγκλα» στην καρδιά της πόλης.

Τα boho φωτιστικά που θυμίζουν ξύλινες φωλιές, οι κούνιες που λειτουργούν ως καναπεδάκια στα τραπέζια, αλλά και τα chic «κλουβιά» που προσφέρουν μια cozy γωνιά, για να χαλαρώσεις με την παρέα σου, όλα συνθέτουν ένα μοναδικό εξωτικό περιβάλλον. Και όλα αυτά στην ταράτσα του γνωστού εμπορικού κέντρου One Salonica, με υπέροχη θέα. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Κώττα Ρούλια 10, Εμπορικό Κέντρο One Salonica
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 538627

URANIA BAR

urania.jpg

To Urania είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ένα, ειδικά τώρα, καλοκαιρινό στέκι.

Ένα μαγαζί που από το 2014 έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Κάθε χρόνο το Urania είναι ακόμη πιο όμορφο - και φέτος, είναι κυριολεκτικά, ένα από τα ομορφότερα καφέ μπαρ της πόλης.

Η μουσική εκλεκτική, κινείται μεταξύ της nu disco, jazz, downtempo, house και electronica - ενώ αν τύχει ποτέ να περάσεις από τα parties με γνωστούς dj’s ή τα θεματικά τους parties που αφήνουν κάθε φορά εποχή, σίγουρα ξέρεις πως στο Urania ξέρουν να διασκεδάζουν.

Κάθε βράδυ όμως είναι διαφορετικό, γι' αυτό δεν αρκεί μόνο μια επίσκεψη!

Από φέτος, τα κοκτέιλ εδώ είναι πιο ξεχωριστά, μιας και το Urania έφτιαξε το δικό του lab! Στο εργαστήριο του, οι bartenders προετοιμάζουν κάθε συστατικό των ποτών με απίστευτη ακρίβεια και λεπτομέρεια, με σύγχρονες τεχνικές για κάθε νέα παρασκευή.

Θα το βρεις μεταξύ των οδών Καποδιστρίου και Πάικου 4. Η είσοδος είναι σχεδόν κρυμμένη στο παραδοσιακό πλακόστρωτο στενό της Πάικου αλλά ο δρόμος προς τον ουρανό δεν είναι τόσο δύσκολος, χρειάζεται απλώς να ανέβεις τις σκάλες!

Τα murals στους τοίχους (ιδανικά για φωτογραφίες!) θα σε οδηγήσουν στα ουράνια του τελευταίου ορόφου.

Πολύχρωμες καρέκλες και τραπέζια, χρώματα στους τοίχους, χρώμα στα κοκτέιλ! To Urania ανοίγει κάθε μέρα μετά τις 19.00 και θα βρεις ιδιαίτερη και φιλική υποδοχή... με το καλησπέρα σας!

Διεύθυνση: Πάικου 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 527999

THEA_TRO

theatro.jpg

Στο cafe - bar Thea/tro, η εκπληκτική θέα που σου προσφέρουν είναι μοναδική εμπειρία. Από τη μία ο Λευκός Πύργος, το πάρκο της ΧΑΝΘ και από την άλλη ο Θερμαϊκός κυριολεκτικά στα πόδια σου. Ένα χώρος διακοσμημένος με στυλ ευρωπαϊκό, πρόσφατα ανακαινισμένος, με το προσωπικό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευγένεια του και τις γνώσεις του πάνω στο καφέ και τα cocktails. Η κουζίνα του έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν αφήνει κανένα πελάτη ανικανοποίητο, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Αν είσαι τύπος brunch, τότε μαζί με τον καφέ σου μπορείς να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά pancakes του Thea/tro, αλμυρά ή γλυκά, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι για να τσιμπήσουν όταν βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, οι εξαιρετικές σαλάτες του, οι ομελέτες, τα burgers και τα plateau του, θα τους ανταμείψουν για την επιλογή τους. Οι baristas άριστα εκπαιδευμένοι, δουλεύοντας μόνο με εξαιρετικές πρώτες ύλες καφέ είναι στη διαθεσή σου για να προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα ή ένα παγωμένο καφέ αναλόγως τις προτιμήσεις σου - ενώ τα smoothies και τα milkshakes είναι πρωτότυπα και λαχταριστά.

Η δε λίστα με τα κρασιά και τις μπύρες είναι εξαιρετική, ενώ και τα cocktails που φτιάχνουν είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Ξεχωρίσαμε τα φοβερά του Daiquiri, Margarita MEXICO, και την γευστικότατη Caipirinha BRAZIL. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 30ης Οκτωβρίου 2, Βασιλικό Θέατρο, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224524

ΑΣΤΕΡΙΑ CAFE BAR RESTAURANT

asteria.jpg

Το Asteria Restaurant-Cafe εντός του Ξενοδοχείου “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” είναι μια ιδανική επιλογή για τον καθημερινό σας καφέ, το επαγγελματικό γεύμα ή ακόμα και μια οικογενειακή έξοδο, καθώς η ατμόσφαιρα και η θέα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο κύριος χώρος πλημμυρισμένος από φυσικό φως με την τεράστια γυάλινη τζαμαρία προσφέρει μια αξέχαστη θέα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Στην ευρύχωρη και όμορφα διακοσμημένη αίθουσα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στη βεράντα, μπορείτε να απολαύσετε ιδιαίτερα πιάτα από την ελληνική κουζίνα, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.

Με τον επανασχεδιασμό του premium εστιατορίου με τη μακρά του παράδοση, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υπέροχο χώρο με μοντέρνο και κομψό περιβάλλον, όπου μπορούμε να απολαύσουμε γεύσεις με σαφείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε μοντέρνα προσέγγιση και συνταγές.

Με σεφ τον εξαιρετικό Δημήτρη Χαριτίδη, και με καινούργιο κατάλογο μενού, τα πιάτα των Αστεριών βασίζονται στη δημιουργικότητα, ενώ αναδεικνύουν τα υλικά των τοπικών μικροπαραγωγών, συνδυάζοντας άριστα τις πρώτες ύλες.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεγάλη κάβα του κρασιών, όπου τα Αsteria τιμούν τους Έλληνες τοπικούς οινοπαραγωγούς.

Το μενού γεμάτο μικρές γευστικές εκπλήξεις - από το *Μακεδονίτικο μπουγιουρντί με ψητή ντομάτα, καβουρμά παραγωγής τους, τηγανητό αυγό, «χτυπητή» με Ανεβατό Γρεβενών Π.Ο.Π. πάνω σε κουλούρι Θεσσαλονίκης, *Σουπιά στιφάδο με σάλτσα φάβας, φακές Beluga Γρεβενών & πέρλες παλαιωμένου βαλσάμικου «Botanico» κτήμα Λαζαρίδη Δράμα, ή το * Ψαρονέφρι χοιρινό «πρασοσέλινο» με κρέμα λεμονάτης σελινόριζας, ψητά πράσα, πούδρα καμένου πράσου, έως το *Παραδοσιακό προφιτερόλ “Asteria” με σου παραγωγής τους, κρέμα από μαχλέπι και μαστίχα , σιμιγδαλένια πραλίνα, σάλτσα μαύρης σοκολάτας & καβουρδισμένα αμύγδαλα, το σίγουρο είναι πως ο ουρανίσκος σας θα σας ευχαριστεί για καιρό.

Και φυσικά, είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για τον καφέ και το πρωινό σας, όσο και για το ποτό, το κοκτέιλ ή το δείπνο σας.

Μην παραλείψετε, όταν τελειώσετε το γεύμα σας να δοκιμάσετε το παραδοσιακό Προφιτερόλ “Asteria” ή το θρυλικό χειροποίητο παγωτό που θα κάνει την εμπειρία όσο πιο γλυκιά γίνεται και θα κλείσει μαγικά τη βραδιά σας.

Διεύθυνση: Αναλήψεως 26, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 344871

BYZANTIO SKY BAR

byzantio.jpg

Τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης αποτελούν αναμφίβολα το «φωτοστέφανο» της πόλης, προσφέροντάς μας τη μαγική τους θέα και την ωραία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρά τους…

Εκεί θα δεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να βγάζουν τις φωτογραφίες τους για να κρατήσουν ζωντανή αυτή την εικόνα, αναλλοίωτη στον χρόνο, προσεκτικά βαλμένη στο άλμπουμ των στιγμών τους.

Στο νούμερο 102 της οδού Επταπυργίου θα δεις να ξεπροβάλλει ένας χώρος που θα σου τραβήξει μεμιάς την προσοχή με την καλαισθησία του και φυσικά, με τη θέα που απλώνεται μπροστά του.

Σίγουρα ένα από τα πιο κατάλληλα μέρη για να απολαύσεις τις υπέροχες εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου και σου προσφέρουν απλόχερα τα Κάστρα…

Το «Byzantio Sky Bar & Bistro» είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά το 1979. Εμπνευστής του ο κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο οποίος με βαθιά αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο χώρο αποτυπώνοντας σε αυτό όλη την ομορφιά που είχε αποκομίσει ο ίδιος από τις εικόνες της ζωής του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο εσωτερικός χώρος του «Byzantio Sky Bar & Bistro» θυμίζει αυστριακό σαλέ… Στη συνέχεια αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τη φαντασμαγορική θέα της ταράτσας, δημιουργώντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους και μάλιστα, αποτελώντας την πρώτη ταράτσα που τέθηκε σε λειτουργία ως καφέ στην πόλη!

Από το 2017 το «Byzantio Sky Bar & Bistro» λειτουργεί πλέον ως bistro, καθώς πέρα από τους γευστικούς καφέδες και τα καθαρά ποτά του, μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα γευστικών απολαύσεων και μάλιστα χειροποίητων!

Η αλλαγή αυτή ήρθε από τα παιδιά του κ.Δημήτρη, τους Γιώργο και Κώστα, στους οποίους ενστάλαξε την αγάπη του για το αντικείμενο και πλέον οι δυο τους γράφουν τη δική τους ιστορία στην εστίαση της πόλης…

Στο «Byzantio Sky Bar & Bistro» μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς το πρωί, αλλά και ένα brunch που θα σου μείνει αξέχαστο. Σκέψου απλά τη μαγική θέα και εσένα να απολαμβάνεις λαχταριστά pancakes με σοκολάτα και το αγαπημένο σου smoothie, ενώ σε περιμένει στη συνέχεια ο παγωμένος σου καφές…

Επίσης, μην παραλείψεις να ζήσεις την εμπειρία ενός ολοκληρωμένου γεύματος στην υπέροχη αυτή ταράτσα, με σνακς, δροσερές σαλάτες, ορεκτικά και λαχταριστές πίτσες… Όλα χειροποίητα από τα χέρια του Κώστα και πεντανόστιμα!

Τα cocktails του «Byzantio Sky Bar & Bistro» θα συντροφεύσουν τις καλοκαιρινές σου νύχτες, σε πλήθος γεύσεων και μοναδικών συνδυασμών που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα με την πρώτη γουλιά!

Μη διστάσεις να ζητήσεις να σου φέρουν και ναργιλέ στη γεύση που προτιμάς και θα δεις τη νύχτα σου να απογειώνεται…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 102, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 209872

CASTRA TERRACE BAR

castra.jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη της Θεσσαλονίκης είναι τα Κάστρα, ένα σύμπλεγμα τειχών, πύργων και οχυρώσεων με μοναδική αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία...

Η ωραιότερη θέα της Θεσσαλονίκης από το Castra Terrace Bar

Τα Κάστρα είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα μέρος μαγικό που έχουμε κεντήσει νοερά με τις δικές μας προσωπικές στιγμές και επομένως αναμνήσεις και που δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Ένα, λοιπόν, από τα πιο αγαπημένα μας μέρη στην περιοχή είναι το «Castra Terrace Bar» - ένας χώρος στον οποίο θα απολαύσεις ίσως την ωραιότερη θέα σε ολόκληρη την πόλη…

Το «Castra Terrace Bar» στεγάζεται σε ένα κτίσμα του 1932, ενώ οι πόρτες του άνοιξαν για πρώτη φορά – με αυτό το όνομα - το 2006 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης και αναφοράς για όλους τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Μάλιστα, όπως μας εξομολογούνται οι άνθρωποί του, σε αυτό το κτίριο κατά το παρελθόν συνήθιζαν να έρχεται η Αριστοκρατία και οι βασιλιάδες της εποχής, καθώς η απαράμιλλη ομορφιά που προσέφερε στους θαμώνες του κέρδιζε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και δη… γαλαζοαίματους!

Το «Castra Terrace Bar» είναι από τις πιο παλιές ταράτσες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, η λειτουργία του δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μας συντροφεύει καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από το πρωί, ενώ μόλις ο ήλιος πέσει θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα δροσερά signature cocktails του με φόντο ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου – και όχι, δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό!

Φυσικά, όλη η μαγεία του «Castra Terrace Bar» διανθίζεται από όμορφες μουσικές ξένου ρεπερτορίου, ταξιδεύοντάς σε νοερά και κάνοντάς σε να ανυπομονείς να γυρίσεις σε αυτό το μέρος που σου έκλεψε την καρδιά…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 122, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 207277

MANSION BAR TERRACE

mansion.jpg

Το «Mansion Bar» είναι μία νέα προσθήκη στην εστίαση και τη διασκέδαση της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2021, ωστόσο ήδη έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και όπως είναι φυσικό και πλήθος θαμώνων που το έχουν αγαπήσει και δεν το αλλάζουν με τίποτα…

Πρόκειται για ένα σπίτι με πολλούς χώρους, με μία αυλή χάρμα οφθαλμών, τον εσωτερικό του χώρο και φυσικά, την ταράτσα του, από την οποία απολαμβάνεις μία πανέμορφη θέα, καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου όλη η δυτική Θεσσαλονίκη. Το πρωινό εδώ είναι μία ιεροτελεστία, καθώς το team του έχει φροντίσει να σου προσφέρει εξαιρετικό καφέ, αλλά και ένα κορυφαίο σε επιλογέςbrunch – από εκείνα που γίνονται εθισμός… Η μέρα σου ξεκινά ιδανικά στο «Mansion Bar» με καλό καφέ, ομελέτες, pancakes (αλμυρά ή γλυκά), τορτίγιες, κρουασάν, τοστ και English breakfast. Το μεσημέρι και το απόγευμα, μπορείς να απολαύσεις τις υπόλοιπες επιλογές της κουζίνας του, όπως σαλάτες, κλαμπ σάντουιτς, μπέργκερ, ενώ όταν αρχίζει και βραδιάζει και παραγγέλνεις το πρώτο σου ποτό, μπορείς να το συνοδέψεις με ένα μοναδικό πλατό αλλαντικών ή τυριών.

Όταν η νύχτα έχει πάρει πια τη σκυτάλη, πρέπει να γνωρίζει πως τα cocktails έχουν την τιμητική τους στο «Mansion Bar». Εδώ, οι έμπειροι bartenders κάνουν τις περίτεχνες αλχημείες τους δημιουργώντας μοναδικά signature cocktails, αλλά και τα κλασικά και αγαπημένα μας, δίνοντας τη δική τους μοναδική νότα στις βραδιές μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Καραβαγγέλη 21, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 610263


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία