Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Εορταστικό τραπέζι με προϊόντα από τα 10 από τα καλύτερα delicatessen points στη Θεσσαλονίκη

Γνωρίστε τις καλύτερες διευθύνσεις στην πόλη, για να ανακαλύψετε γευστικούς θησαυρούς

 18/12/2023 15:30

Αφιέρωμα: Εορταστικό τραπέζι με προϊόντα από τα 10 από τα καλύτερα delicatessen points στη Θεσσαλονίκη

Στα σύγχρονα delicatessen points στη Θεσσαλονίκη, ενώνονται μοναδικά κάτω από την ίδια στέγη γαστρονομικές κουλτούρες, παραδόσεις, γεωγραφικοί προορισμοί, ΠΟΠ εδέσματα, εκλεπτυσμένες τεχνικές, φίνες υφές και βαθιά γνώση για το ιδιαίτερο, το ωφέλιμο και το ποιοτικό.

Στις βιτρίνες τους, θα βρεις όλα αυτά τα προϊόντα, που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, που διηγούνται το καθένα τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που διαπρέπουν για τη γεύση και την θρεπτική τους αξία.

Ανεξαρτήτως συνθηκών, μεγάλη μερίδα κόσμου έχει στραφεί στην ποιοτική διατροφή, αναζητώντας τη χρυσή αναλογία ποιότητας-απόλαυσης, προτιμώντας τα προϊόντα αυτά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, παρά μόνο σε καλά ενημερωμένα delicatessen. Ποια είναι αυτά;

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 10 από τα καλύτερα deli spots στην Θεσσαλονίκη.

Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας

to-pantopolio-tis-asiatikis-koyzinas1.jpg

Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας συστήθηκε στους Θεσσαλονικείς σε μία περίοδο ιδιαίτερα ρευστή σε κάθε επίπεδο, αυτή του κορονοϊού. Είχε μόλις ανοίξει τις πόρτες του, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να αποτελεί πλέον, ένα από τα επιχειρηματικά success stories της Θεσσαλονίκης.

Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας είναι ένας χώρος μοναδικός σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Προμηθεύεται προϊόντα ασιατικής κουζίνας, σε συνδυασμό με προϊόντα από Ασία και Αμερική, με αποτέλεσμα στα ράφια του να συγκεντρώνονται ποιοτικές γεύσεις και αρώματα από κάθε γωνιά της γης. Ένα νοερό ταξίδι σε πολιτισμούς η γνωριμία με τους οποίους γίνεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο – αυτόν της γευσιγνωσίας.

Ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι ο Μιχάλης Σωτηριάδης, παιδί εμπορικής οικογένειας με μακρά πορεία στην αγορά της πόλης. Η απόφαση να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση ήταν μονόδρομος μιας που το επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει εμποτίσει πλέον το «είναι» του.

Η πορεία της οικογένειας Σωτηριάδη στο εμπόριο και το επιχειρείν της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 1924, με ένα παντοπωλείο επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου και έπειτα, με το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» επί της Κομνηνών, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο κατατεθέν της περιοχής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 91, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231806

Carpopolis

carpopolis1.jpg

Οι ξηροί καρποί είναι ένα δώρο της φύσης προς όλους μας. Είναι άριστη πηγή βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, ενώ συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας μας, χαρίζοντάς μας ατελείωτη γευστική απόλαυση. Στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγίου Δημητρίου 98, βρίσκεται ένα από τα πιο καλαίσθητα καταστήματα delicatessen προϊόντων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που αποτελούν την πρώτη επιλογή όσων έχουν υψηλές γευστικές απαιτήσεις. Δεν είναι άλλο από το «Carpopolis», μία λαχταριστή πολιτεία με όλους τους μοναδικούς καρπούς της ελληνικής γης.

Άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, για να ολοκληρώσει τη διατροφική μας απόλαυση, από τους ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου «Σαράντης», μετά από μελέτη και συλλογή χρόνων όλων των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων της Ελλάδος. Αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους πού ξεχωρίζουν την ποιότητα στους ξηρούς καρπούς αλλά και των αποξηραμένων φρούτων, του φρεσκοαλεσμένου καφέ, των εξαιρετικών μπαχαρικών.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθημερινά ψήνονται φρέσκοι εκλεκτοί ξηροί καρποί, εγχώριοι, πού καλλιεργούνται από επιλεγμένους παραγωγούς. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αποξηραμένα φρούτα, με φυσικές και προηγμένες μεθόδους αποξήρανσης, από επιλεγμένα κτήματα ανά την Ελλάδα καθώς και μεγάλη ποικιλία καρπών, snacks και crackers εισαγωγής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 98, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 219052

Νέττος

1-46unX.jpg

Εδώ και 64 χρόνια η επιχείρηση «ΝΕΤΤΟΣ» αποτελεί συνώνυμο της άριστης ποιότητας σε ξηρούς καρπούς και καφέ. Η εμβληματική πλέον επιχείρηση της Θεσσαλονίκης μετρά 3 καλαίσθητα καταστήματα, καθώς και σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου γίνεται η επεξεργασία των προϊόντων πού παρέχει στους πελάτες της, αποτελώντας την πρώτη επιλογή όσων έχουν υψηλές γευστικές απαιτήσεις.

Το πρώτο κατάστημα «ΝΕΤΤΟΣ», αυτό της Χαριλάου, είναι πόλος έλξης για εκείνους πού ξεχωρίζουν την ποιότητα στους ξηρούς καρπούς του. Άλλωστε, η οικογενειακή επιχείρηση, θεωρείται το επίκεντρο των ξηρών καρπών και του καφέ, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Όταν το 1958, ξεκίνησε την πορεία του ως παραδοσιακό καφεκοπτείο, ο «ΝΕΤΤΟΣ» έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα πώς θα ακολουθήσει ένα δρόμο αριστοτεχνίας και αυτό όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον καφέ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τυχαία πρώτο στις επιλογές τους τον «ΝΕΤΤΟ». Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθημερινά ψήνονται φρέσκοι εκλεκτοί ξηροί καρποί, εγχώριοι, πού καλλιεργούνται από επιλεγμένους παραγωγούς. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αποξηραμένα φρούτα, καθώς και μεγάλη ποικιλία καρπών, snacks και crackers εισαγωγής. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μαρασλή 68, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 304669

Καραολή και Δημητρίου 4, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 323089

Μιαούλη 29, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392 500434

Entopica Bakaleria

entopica-bakaleria1.jpg

Τα παντοπωλεία ήταν πάντα χώροι γοητευτικοί, φορτωμένοι όχι απλά με προϊόντα, αλλά με ιστορίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ράφια και καλάθια γεμισμένα με κάθε λογής τοπικά, αλλά και ξένα καλούδια μικρών συνήθως παραγωγών, που έχουν επιλεχθεί προσεχτικά για τις απλές, αλλά και πιο ιδιαίτερες ανάγκες ενός νοικοκυριού, που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις γεύσεις, μέρη και ανθρώπους σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Στο παντοπωλείο «Entopica Bakaleria» το ταξίδι αυτό αποκτά άλλη διάσταση, καθώς μέσα σε λίγα τετραγωνικά έχει «παντρευτεί» με τρόπο αριστοτεχνικό το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Ο χώρος, το στήσιμο μα και οι επιλογές των προϊόντων συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό, που σε καλεί να ανακαλύψεις νέες και κάποιες φορές δυσεύρετες γεύσεις, που πάντα όμως σέβονται την αυθεντικότητα και την παράδοση.

Τον Νοέμβριο του 2021, όταν άνοιξαν το παντοπωλείο τους ο Κώστας Ξενόπουλος και η Ανδριάννα Νεραντζάκη, ήξεραν ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελαν να προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θεωρώντας πώς η καλή διατροφή είναι δικαίωμα όλων, δεν δημιουργήσαν ένα ακόμα delicatessen, αλλά ένα παντοπωλείο με ξεχωριστά προϊόντα που όλοι να μπορούν να απολαύσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καστριτσίου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301187

Κρητικό Παντοπωλείο

kritiko-pantopolio1.jpg

Από το 2005 η Καλαμαριά έχει το δικό της Κρητικό Παντοπωλείο, με εδέσματα εκλεκτά, μυρωδιές που αναδύουν μεράκι και γεύσεις που κατακτούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ο Νικόλαος Κορωνάκης και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσου, είναι τα πρόσωπα που έδωσαν πνοή στο κατάστημα, έχοντας ως έμπνευση την κρητική γη και τα κορυφαία προϊόντα της. Άλλωστε, όπως εξομολογείται ο ίδιος ο Νικόλαος Κορωνάκης «ήταν ένα όνειρό μου να δημιουργήσω το Κρητικό Παντοπωλείο, λόγω της καταγωγής μου από το Ρέθυμνο και της αναπόφευκτης νοσταλγίας που νιώθω εδώ και πολλά χρόνια για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, μιας και αρχικά έλειπα για δέκα χρόνια στην Ιταλία κι έπειτα ήρθα στη Θεσσαλονίκη».

Στο Κρητικό Παντοπωλείο θα βρείτε κάθε λογής νοστιμιά, με ιδιαίτερη έμφαση στα τυροκομικά, τα αλλαντικά, το ελαιόλαδο, τα παξιμάδια, τα κατεψυγμένα παραδοσιακά κρητικά πιτάκια και τις πίτες.

Ακόμη, θα βρείτε όσπρια, ρύζι, χύμα ελιές, σαλάτες, αλοιφές και εξαιρετικά αλίπαστα. Το χύμα και το εμφιαλωμένο κρασί όπως και το τσίπουρο εδώ έχουν την τιμητική τους, κορωνίδα όμως των ποτών είναι φυσικά η παραδοσιακή ρακή – το βάλσαμο, όπως λένε οι Κρητικοί, για το σώμα και την ψυχή.

Όλα τα προϊόντα του Κρητικού Παντοπωλείου προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα ανακαλύψετε και κάποια προϊόντα εισαγωγής, όπως τα μοναδικά αλλαντικά από τη γειτονική Ιταλία, που δίνουν τον δικό τους τόνο στις γευστικές μας περιπλανήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμισού 45, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 417277

Παντοπωλείο Με το Ζύγι

pantopolio-me-to-zyghi1.jpg

Ήταν το 2012 όταν η οικογένεια Γεωργάκη, ψάχνοντας νέο τρόπο ζωής και μία νέα αρχή σε έναν πιο βιώσιμο χώρο, αυτό των τροφίμων, αποφάσισε να επιστρέψει στην Πολίχνη, όπου χρόνια πριν λειτουργούσε το παντοπωλείο του παππού τους και να ξαναπιάσει την οικογενειακή παράδοση, από την αρχή, ανοίγοντας το «Παντοπωλείο Με το Ζύγι». Πρόκειται ίσως για το μοναδικό delicatessen και το μεγαλύτερο παντοπωλείο στα δυτικά της πόλης, που εδώ και 11 χρόνια, δίνει στο χύμα προϊόν την καλύτερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή, για να γεμίσει το καθημερινό τραπέζι κι όχι μόνο.

Στην περιοχή της Πολίχνης, 20 μέτρα παρακάτω από εκεί όπου ο παππούς τους λειτουργούσε παλιότερα το δικό του παντοπωλείο -κι εκεί όπου μεγάλωσε η μητέρα τους- σε έναν χώρο περίπου 150 τ.μ., τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Μαρία Γεωργάκη, έχουν αναλάβει να προμηθεύουν τους πελάτες τους, κυριολεκτικά με τα πάντα!

Με Γεωπόνο πατέρα, η έρευνα προϊόντων ήταν κάτι παραπάνω από αποδοτική και κατάφεραν να συλλέξουν τα καλύτερα προϊόντα, από κάθε γωνιά της ελληνικής γης: όσπρια, ρύζια, αλεύρια, μέλι, φρεσκοαλεσμένο καφέ, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, αλλά κι αλλαντικά, τυροκομικά κι άλλα, συνθέτουν όπως οι ίδιοι λένε, «έναν μικρό παράδεισο», με γεύσεις, μυρωδιές, ωραία μουσική και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο χώρο τους, έχουν χωρέσει περίπου 3.000 κωδικοί, από τους οποίους δεν λείπει, κυριολεκτικά τίποτα κι εσείς μπορείτε να ψωνίσετε ολοκληρωμένα, ό,τι χρειάζεστε για τη μαγειρική σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ελπίδος 10, Πολίχνη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 661063

Χιώτης Delicatessen

1-UcPFF.jpg

Η ιστορία του Χιώτης Delicatessen ξεκινάει από τη μακρινή δεκαετία του '50. Τότε που ο παππούς του τωρινού ιδιοκτήτη άνοιξε ένα οπωροπαντοπωλείο στη Στοά Μοδιάνο. Η επιχείρηση πέρασε στον πατέρα του κι έπειτα στον ίδιο, ο οποίος πριν 11 χρόνια αποφάσισε ότι είχε έρθει πια η ώρα να μεταφερθεί σε νέα στέγη, συνεχίζοντας την παράδοση και διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων.

Έτσι, το 2011 μεταφέρθηκε ακριβώς απέναντι από τη Στοά Μοδιάνο, στη Βασ. Ηρακλείου 26, σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Ένα πραγματικό delicatessen, με μοναδικά προϊόντα από κάθε γωνιά της γης και έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και στα βιολογικά προϊόντα.

Αν ψάχνεις για εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και φρούτα, είσαι στο σωστό μέρος. Στο Χιώτης Delicatessen θα βρεις όλα τα γνωστά και αγαπημένα οπωρολαχανικά, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και δυσεύρετα.

Ειδικά τώρα, για τα γιορτινά τραπέζια, μπορείς να εντυπωσιάσεις με μωβ γλυκοπατάτες, παστινάκι, τσίκορι, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές τσίλι, μύρτιλα, βατόμουρα, cranberries και άλλα πολλά.

Εδώ θα βρεις τζίντζερ και ρίζα κουρκουμά, σχοινόπρασο, λεμονόχορτο και φυσικά όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287382

Αετός nuts

aetos-nuts1.jpg

Οι ξηροί καρποί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας, ένα αυθεντικό super food που μας χαρίζει πολλά θρεπτικά στοιχεία μα και υπέροχη γεύση, όταν αυτοί είναι εξαιρετικής ποιότητας. Στο «Αετός Nuts» θα βρείτε αυτό ακριβώς. Επιλεγμένους ξηρούς καρπούς, άριστης ποιότητας, σε μεγάλη ποικιλία. Καθώς είναι από τα πρώτα ξηροκαρπάδικα που άνοιξαν στην πόλης της Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποί του έχουν την εμπειρία, ώστε να σας προσφέρουν τα καλύτερα.

Με την ιστορία του να ξεκινάει το μακρινό 1944 από δύο αδέρφια, τον Μανώλη και τον Κώστα Παπαδόπουλο, έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο αντικείμενό του και μέχρι σήμερα, που έχει πλέον περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η φιλοσοφία και η ποιότητα παραμένουν ίδια.

Σήμερα, στο «Αετός Nuts» τον πρώτο ρόλο έχει η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα, ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Βέβαια στον χώρο βρίσκεται και συνδράμει ακόμη ο πατέρας του, Γιάννης, που έχει περάσει στον γιο του όλη την τεχνογνωσία και το μεράκι που απαιτείται για να συνεχίσει να προσφέρει την ίδια ποιότητα στους πελάτες τους.

Τα κύρια μυστικά για καλούς ξηρούς καρπούς είναι δύο: η διαλογή εκλεκτών καρπών και το σωστό ψήσιμο. Έτσι πετυχαίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα στο «Αετός Nuts». Διαλέγουν τους καλύτερους καρπούς από μικρούς παραγωγούς, ώστε να ελέγχεται ευκολότερα η ποιότητά τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 47, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 226253

Από τον τόπο μας

ton-topo-mas1.jpg

Τι κάνει άραγε ένα παντοπωλείο να ξεχωρίζει; Τα προϊόντα του, η συντήρησή τους, οι άνθρωποί του, η εξυπηρέτηση ή το ανήσυχο πνεύμα του ιδιοκτήτη του; Όλα αυτά μαζί θα έλεγε κανείς, αν και δύσκολα θα τα συναντούσες ταυτόχρονα σε μία μόνο επιχείρηση. Κι όμως, ο Αλέξης Τζεϊρανάκης έχει καταφέρει να τα συνδυάσει όλα μαζί με τρόπο πού μοιάζει απλός και αυτονόητος. Κι έτσι μέσα σε δύο χρόνια έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία, πιο καλά οργανωμένα παντοπωλεία – delicatessen στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Από τον τόπο μας» το όνομα της επιχείρησης, πού το λέει και το εννοεί. Όταν ο Αλέξης το 2020 αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο, ήθελε να συγκεντρώσει στα ράφια του τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, συστήνοντας τα στο κοινό του μέσα από τα δικά του μάτια, αλλά και εκείνα των συνεργατών του, γιατί όσοι εργάζονται σε αυτό το σύγχρονο παντοπωλείο, οφείλουν να έχουν προσωπική άποψη γύρω από τα προϊόντα πού διαθέτουν στους πελάτες τους.

Έτσι, ο Αλέξης, δημιούργησε και την δική του private label, με την οποία συστήνει στους Θεσσαλονικείς τα ελληνικά προϊόντα πού εκείνος έχει ξεχωρίσει, έχει γευτεί κι έχει επιλέξει μετά από προσωπική δοκιμή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ναυάρχου Κουντουριώτου 11, Λιμάνι, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553700

Το Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα

1-ocY6r.jpg

Η οικογένεια Καϊμάρα αγαπά τα προϊόντα της ελληνικής γης κι έτσι το 2016, η Χριστίνα, η Ιωάννα και ο Γιώργος -τα 3 αδέρφια- αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο στον οποίο θα συγκεντρώσουν τα καλύτερα κάθε είδους για το τραπέζι σας.

Παραδοσιακά προϊόντα, άριστη ποιότητα, σταθερά χαμηλές τιμές και όλα αυτά συνδυασμένα με την σύγχρονη εποχή, κάνουν «Το Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα» ένα παντοπωλείο και για τους πιο απαιτητικούς.

Παραδοσιακά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, εξειδικευμένα βιολογικά προϊόντα διατροφής, αλλά και τα καλύτερα τυροκομικά και αλλαντικά εδέσματα, είναι οι βασικές επιλογές σας στο «Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα». Η ποικιλία μεγάλη, οι τιμές από τις καλύτερες της αγοράς και η εξυπηρέτηση άριστη.

Άλλωστε για την Χριστίνα, την Ιωάννα και τον Γιώργο, το μεγάλο κέρδος τους, όπως μας λένε χαρακτηριστικά, είναι η ικανοποίηση και το χαμόγελο των πελατών τους.

Η εξειδίκευση πού έχει η οικογένεια Καϊμάρα στα τυροκομικά προϊόντα είναι αξιοσημείωτη και προκύπτει όχι μόνο από την αγάπη των τριών τους για την ποιότητα των αγαθών πού προτείνουν, αλλά και από τις σπουδές του Γιώργου στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 48, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 558002












Στα σύγχρονα delicatessen points στη Θεσσαλονίκη, ενώνονται μοναδικά κάτω από την ίδια στέγη γαστρονομικές κουλτούρες, παραδόσεις, γεωγραφικοί προορισμοί, ΠΟΠ εδέσματα, εκλεπτυσμένες τεχνικές, φίνες υφές και βαθιά γνώση για το ιδιαίτερο, το ωφέλιμο και το ποιοτικό.

Στις βιτρίνες τους, θα βρεις όλα αυτά τα προϊόντα, που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, που διηγούνται το καθένα τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που διαπρέπουν για τη γεύση και την θρεπτική τους αξία.

Ανεξαρτήτως συνθηκών, μεγάλη μερίδα κόσμου έχει στραφεί στην ποιοτική διατροφή, αναζητώντας τη χρυσή αναλογία ποιότητας-απόλαυσης, προτιμώντας τα προϊόντα αυτά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, παρά μόνο σε καλά ενημερωμένα delicatessen. Ποια είναι αυτά;

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 10 από τα καλύτερα deli spots στην Θεσσαλονίκη.

Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας

to-pantopolio-tis-asiatikis-koyzinas1.jpg

Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας συστήθηκε στους Θεσσαλονικείς σε μία περίοδο ιδιαίτερα ρευστή σε κάθε επίπεδο, αυτή του κορονοϊού. Είχε μόλις ανοίξει τις πόρτες του, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να αποτελεί πλέον, ένα από τα επιχειρηματικά success stories της Θεσσαλονίκης.

Το Παντοπωλείο της Ασιατικής Κουζίνας είναι ένας χώρος μοναδικός σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Προμηθεύεται προϊόντα ασιατικής κουζίνας, σε συνδυασμό με προϊόντα από Ασία και Αμερική, με αποτέλεσμα στα ράφια του να συγκεντρώνονται ποιοτικές γεύσεις και αρώματα από κάθε γωνιά της γης. Ένα νοερό ταξίδι σε πολιτισμούς η γνωριμία με τους οποίους γίνεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο – αυτόν της γευσιγνωσίας.

Ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι ο Μιχάλης Σωτηριάδης, παιδί εμπορικής οικογένειας με μακρά πορεία στην αγορά της πόλης. Η απόφαση να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση ήταν μονόδρομος μιας που το επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει εμποτίσει πλέον το «είναι» του.

Η πορεία της οικογένειας Σωτηριάδη στο εμπόριο και το επιχειρείν της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 1924, με ένα παντοπωλείο επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου και έπειτα, με το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» επί της Κομνηνών, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο κατατεθέν της περιοχής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 91, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231806

Carpopolis

carpopolis1.jpg

Οι ξηροί καρποί είναι ένα δώρο της φύσης προς όλους μας. Είναι άριστη πηγή βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, ενώ συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας μας, χαρίζοντάς μας ατελείωτη γευστική απόλαυση. Στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγίου Δημητρίου 98, βρίσκεται ένα από τα πιο καλαίσθητα καταστήματα delicatessen προϊόντων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που αποτελούν την πρώτη επιλογή όσων έχουν υψηλές γευστικές απαιτήσεις. Δεν είναι άλλο από το «Carpopolis», μία λαχταριστή πολιτεία με όλους τους μοναδικούς καρπούς της ελληνικής γης.

Άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, για να ολοκληρώσει τη διατροφική μας απόλαυση, από τους ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου «Σαράντης», μετά από μελέτη και συλλογή χρόνων όλων των ξηρών καρπών και των αποξηραμένων φρούτων της Ελλάδος. Αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους πού ξεχωρίζουν την ποιότητα στους ξηρούς καρπούς αλλά και των αποξηραμένων φρούτων, του φρεσκοαλεσμένου καφέ, των εξαιρετικών μπαχαρικών.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθημερινά ψήνονται φρέσκοι εκλεκτοί ξηροί καρποί, εγχώριοι, πού καλλιεργούνται από επιλεγμένους παραγωγούς. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αποξηραμένα φρούτα, με φυσικές και προηγμένες μεθόδους αποξήρανσης, από επιλεγμένα κτήματα ανά την Ελλάδα καθώς και μεγάλη ποικιλία καρπών, snacks και crackers εισαγωγής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 98, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 219052

Νέττος

1-46unX.jpg

Εδώ και 64 χρόνια η επιχείρηση «ΝΕΤΤΟΣ» αποτελεί συνώνυμο της άριστης ποιότητας σε ξηρούς καρπούς και καφέ. Η εμβληματική πλέον επιχείρηση της Θεσσαλονίκης μετρά 3 καλαίσθητα καταστήματα, καθώς και σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου γίνεται η επεξεργασία των προϊόντων πού παρέχει στους πελάτες της, αποτελώντας την πρώτη επιλογή όσων έχουν υψηλές γευστικές απαιτήσεις.

Το πρώτο κατάστημα «ΝΕΤΤΟΣ», αυτό της Χαριλάου, είναι πόλος έλξης για εκείνους πού ξεχωρίζουν την ποιότητα στους ξηρούς καρπούς του. Άλλωστε, η οικογενειακή επιχείρηση, θεωρείται το επίκεντρο των ξηρών καρπών και του καφέ, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Όταν το 1958, ξεκίνησε την πορεία του ως παραδοσιακό καφεκοπτείο, ο «ΝΕΤΤΟΣ» έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα πώς θα ακολουθήσει ένα δρόμο αριστοτεχνίας και αυτό όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον καφέ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν τυχαία πρώτο στις επιλογές τους τον «ΝΕΤΤΟ». Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καθημερινά ψήνονται φρέσκοι εκλεκτοί ξηροί καρποί, εγχώριοι, πού καλλιεργούνται από επιλεγμένους παραγωγούς. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αποξηραμένα φρούτα, καθώς και μεγάλη ποικιλία καρπών, snacks και crackers εισαγωγής. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μαρασλή 68, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 304669

Καραολή και Δημητρίου 4, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 323089

Μιαούλη 29, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392 500434

Entopica Bakaleria

entopica-bakaleria1.jpg

Τα παντοπωλεία ήταν πάντα χώροι γοητευτικοί, φορτωμένοι όχι απλά με προϊόντα, αλλά με ιστορίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ράφια και καλάθια γεμισμένα με κάθε λογής τοπικά, αλλά και ξένα καλούδια μικρών συνήθως παραγωγών, που έχουν επιλεχθεί προσεχτικά για τις απλές, αλλά και πιο ιδιαίτερες ανάγκες ενός νοικοκυριού, που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις γεύσεις, μέρη και ανθρώπους σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Στο παντοπωλείο «Entopica Bakaleria» το ταξίδι αυτό αποκτά άλλη διάσταση, καθώς μέσα σε λίγα τετραγωνικά έχει «παντρευτεί» με τρόπο αριστοτεχνικό το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Ο χώρος, το στήσιμο μα και οι επιλογές των προϊόντων συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό, που σε καλεί να ανακαλύψεις νέες και κάποιες φορές δυσεύρετες γεύσεις, που πάντα όμως σέβονται την αυθεντικότητα και την παράδοση.

Τον Νοέμβριο του 2021, όταν άνοιξαν το παντοπωλείο τους ο Κώστας Ξενόπουλος και η Ανδριάννα Νεραντζάκη, ήξεραν ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελαν να προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θεωρώντας πώς η καλή διατροφή είναι δικαίωμα όλων, δεν δημιουργήσαν ένα ακόμα delicatessen, αλλά ένα παντοπωλείο με ξεχωριστά προϊόντα που όλοι να μπορούν να απολαύσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καστριτσίου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301187

Κρητικό Παντοπωλείο

kritiko-pantopolio1.jpg

Από το 2005 η Καλαμαριά έχει το δικό της Κρητικό Παντοπωλείο, με εδέσματα εκλεκτά, μυρωδιές που αναδύουν μεράκι και γεύσεις που κατακτούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ο Νικόλαος Κορωνάκης και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσου, είναι τα πρόσωπα που έδωσαν πνοή στο κατάστημα, έχοντας ως έμπνευση την κρητική γη και τα κορυφαία προϊόντα της. Άλλωστε, όπως εξομολογείται ο ίδιος ο Νικόλαος Κορωνάκης «ήταν ένα όνειρό μου να δημιουργήσω το Κρητικό Παντοπωλείο, λόγω της καταγωγής μου από το Ρέθυμνο και της αναπόφευκτης νοσταλγίας που νιώθω εδώ και πολλά χρόνια για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, μιας και αρχικά έλειπα για δέκα χρόνια στην Ιταλία κι έπειτα ήρθα στη Θεσσαλονίκη».

Στο Κρητικό Παντοπωλείο θα βρείτε κάθε λογής νοστιμιά, με ιδιαίτερη έμφαση στα τυροκομικά, τα αλλαντικά, το ελαιόλαδο, τα παξιμάδια, τα κατεψυγμένα παραδοσιακά κρητικά πιτάκια και τις πίτες.

Ακόμη, θα βρείτε όσπρια, ρύζι, χύμα ελιές, σαλάτες, αλοιφές και εξαιρετικά αλίπαστα. Το χύμα και το εμφιαλωμένο κρασί όπως και το τσίπουρο εδώ έχουν την τιμητική τους, κορωνίδα όμως των ποτών είναι φυσικά η παραδοσιακή ρακή – το βάλσαμο, όπως λένε οι Κρητικοί, για το σώμα και την ψυχή.

Όλα τα προϊόντα του Κρητικού Παντοπωλείου προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα ανακαλύψετε και κάποια προϊόντα εισαγωγής, όπως τα μοναδικά αλλαντικά από τη γειτονική Ιταλία, που δίνουν τον δικό τους τόνο στις γευστικές μας περιπλανήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμισού 45, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 417277

Παντοπωλείο Με το Ζύγι

pantopolio-me-to-zyghi1.jpg

Ήταν το 2012 όταν η οικογένεια Γεωργάκη, ψάχνοντας νέο τρόπο ζωής και μία νέα αρχή σε έναν πιο βιώσιμο χώρο, αυτό των τροφίμων, αποφάσισε να επιστρέψει στην Πολίχνη, όπου χρόνια πριν λειτουργούσε το παντοπωλείο του παππού τους και να ξαναπιάσει την οικογενειακή παράδοση, από την αρχή, ανοίγοντας το «Παντοπωλείο Με το Ζύγι». Πρόκειται ίσως για το μοναδικό delicatessen και το μεγαλύτερο παντοπωλείο στα δυτικά της πόλης, που εδώ και 11 χρόνια, δίνει στο χύμα προϊόν την καλύτερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή, για να γεμίσει το καθημερινό τραπέζι κι όχι μόνο.

Στην περιοχή της Πολίχνης, 20 μέτρα παρακάτω από εκεί όπου ο παππούς τους λειτουργούσε παλιότερα το δικό του παντοπωλείο -κι εκεί όπου μεγάλωσε η μητέρα τους- σε έναν χώρο περίπου 150 τ.μ., τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Μαρία Γεωργάκη, έχουν αναλάβει να προμηθεύουν τους πελάτες τους, κυριολεκτικά με τα πάντα!

Με Γεωπόνο πατέρα, η έρευνα προϊόντων ήταν κάτι παραπάνω από αποδοτική και κατάφεραν να συλλέξουν τα καλύτερα προϊόντα, από κάθε γωνιά της ελληνικής γης: όσπρια, ρύζια, αλεύρια, μέλι, φρεσκοαλεσμένο καφέ, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, αλλά κι αλλαντικά, τυροκομικά κι άλλα, συνθέτουν όπως οι ίδιοι λένε, «έναν μικρό παράδεισο», με γεύσεις, μυρωδιές, ωραία μουσική και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο χώρο τους, έχουν χωρέσει περίπου 3.000 κωδικοί, από τους οποίους δεν λείπει, κυριολεκτικά τίποτα κι εσείς μπορείτε να ψωνίσετε ολοκληρωμένα, ό,τι χρειάζεστε για τη μαγειρική σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ελπίδος 10, Πολίχνη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 661063

Χιώτης Delicatessen

1-UcPFF.jpg

Η ιστορία του Χιώτης Delicatessen ξεκινάει από τη μακρινή δεκαετία του '50. Τότε που ο παππούς του τωρινού ιδιοκτήτη άνοιξε ένα οπωροπαντοπωλείο στη Στοά Μοδιάνο. Η επιχείρηση πέρασε στον πατέρα του κι έπειτα στον ίδιο, ο οποίος πριν 11 χρόνια αποφάσισε ότι είχε έρθει πια η ώρα να μεταφερθεί σε νέα στέγη, συνεχίζοντας την παράδοση και διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων.

Έτσι, το 2011 μεταφέρθηκε ακριβώς απέναντι από τη Στοά Μοδιάνο, στη Βασ. Ηρακλείου 26, σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Ένα πραγματικό delicatessen, με μοναδικά προϊόντα από κάθε γωνιά της γης και έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και στα βιολογικά προϊόντα.

Αν ψάχνεις για εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά και φρούτα, είσαι στο σωστό μέρος. Στο Χιώτης Delicatessen θα βρεις όλα τα γνωστά και αγαπημένα οπωρολαχανικά, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και δυσεύρετα.

Ειδικά τώρα, για τα γιορτινά τραπέζια, μπορείς να εντυπωσιάσεις με μωβ γλυκοπατάτες, παστινάκι, τσίκορι, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές τσίλι, μύρτιλα, βατόμουρα, cranberries και άλλα πολλά.

Εδώ θα βρεις τζίντζερ και ρίζα κουρκουμά, σχοινόπρασο, λεμονόχορτο και φυσικά όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287382

Αετός nuts

aetos-nuts1.jpg

Οι ξηροί καρποί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας, ένα αυθεντικό super food που μας χαρίζει πολλά θρεπτικά στοιχεία μα και υπέροχη γεύση, όταν αυτοί είναι εξαιρετικής ποιότητας. Στο «Αετός Nuts» θα βρείτε αυτό ακριβώς. Επιλεγμένους ξηρούς καρπούς, άριστης ποιότητας, σε μεγάλη ποικιλία. Καθώς είναι από τα πρώτα ξηροκαρπάδικα που άνοιξαν στην πόλης της Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποί του έχουν την εμπειρία, ώστε να σας προσφέρουν τα καλύτερα.

Με την ιστορία του να ξεκινάει το μακρινό 1944 από δύο αδέρφια, τον Μανώλη και τον Κώστα Παπαδόπουλο, έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο αντικείμενό του και μέχρι σήμερα, που έχει πλέον περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η φιλοσοφία και η ποιότητα παραμένουν ίδια.

Σήμερα, στο «Αετός Nuts» τον πρώτο ρόλο έχει η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα, ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Βέβαια στον χώρο βρίσκεται και συνδράμει ακόμη ο πατέρας του, Γιάννης, που έχει περάσει στον γιο του όλη την τεχνογνωσία και το μεράκι που απαιτείται για να συνεχίσει να προσφέρει την ίδια ποιότητα στους πελάτες τους.

Τα κύρια μυστικά για καλούς ξηρούς καρπούς είναι δύο: η διαλογή εκλεκτών καρπών και το σωστό ψήσιμο. Έτσι πετυχαίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα στο «Αετός Nuts». Διαλέγουν τους καλύτερους καρπούς από μικρούς παραγωγούς, ώστε να ελέγχεται ευκολότερα η ποιότητά τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 47, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 226253

Από τον τόπο μας

ton-topo-mas1.jpg

Τι κάνει άραγε ένα παντοπωλείο να ξεχωρίζει; Τα προϊόντα του, η συντήρησή τους, οι άνθρωποί του, η εξυπηρέτηση ή το ανήσυχο πνεύμα του ιδιοκτήτη του; Όλα αυτά μαζί θα έλεγε κανείς, αν και δύσκολα θα τα συναντούσες ταυτόχρονα σε μία μόνο επιχείρηση. Κι όμως, ο Αλέξης Τζεϊρανάκης έχει καταφέρει να τα συνδυάσει όλα μαζί με τρόπο πού μοιάζει απλός και αυτονόητος. Κι έτσι μέσα σε δύο χρόνια έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία, πιο καλά οργανωμένα παντοπωλεία – delicatessen στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Από τον τόπο μας» το όνομα της επιχείρησης, πού το λέει και το εννοεί. Όταν ο Αλέξης το 2020 αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο, ήθελε να συγκεντρώσει στα ράφια του τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, συστήνοντας τα στο κοινό του μέσα από τα δικά του μάτια, αλλά και εκείνα των συνεργατών του, γιατί όσοι εργάζονται σε αυτό το σύγχρονο παντοπωλείο, οφείλουν να έχουν προσωπική άποψη γύρω από τα προϊόντα πού διαθέτουν στους πελάτες τους.

Έτσι, ο Αλέξης, δημιούργησε και την δική του private label, με την οποία συστήνει στους Θεσσαλονικείς τα ελληνικά προϊόντα πού εκείνος έχει ξεχωρίσει, έχει γευτεί κι έχει επιλέξει μετά από προσωπική δοκιμή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ναυάρχου Κουντουριώτου 11, Λιμάνι, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553700

Το Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα

1-ocY6r.jpg

Η οικογένεια Καϊμάρα αγαπά τα προϊόντα της ελληνικής γης κι έτσι το 2016, η Χριστίνα, η Ιωάννα και ο Γιώργος -τα 3 αδέρφια- αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο στον οποίο θα συγκεντρώσουν τα καλύτερα κάθε είδους για το τραπέζι σας.

Παραδοσιακά προϊόντα, άριστη ποιότητα, σταθερά χαμηλές τιμές και όλα αυτά συνδυασμένα με την σύγχρονη εποχή, κάνουν «Το Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα» ένα παντοπωλείο και για τους πιο απαιτητικούς.

Παραδοσιακά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, εξειδικευμένα βιολογικά προϊόντα διατροφής, αλλά και τα καλύτερα τυροκομικά και αλλαντικά εδέσματα, είναι οι βασικές επιλογές σας στο «Γαλακτοπωλείον Οικογένειας Καϊμάρα». Η ποικιλία μεγάλη, οι τιμές από τις καλύτερες της αγοράς και η εξυπηρέτηση άριστη.

Άλλωστε για την Χριστίνα, την Ιωάννα και τον Γιώργο, το μεγάλο κέρδος τους, όπως μας λένε χαρακτηριστικά, είναι η ικανοποίηση και το χαμόγελο των πελατών τους.

Η εξειδίκευση πού έχει η οικογένεια Καϊμάρα στα τυροκομικά προϊόντα είναι αξιοσημείωτη και προκύπτει όχι μόνο από την αγάπη των τριών τους για την ποιότητα των αγαθών πού προτείνουν, αλλά και από τις σπουδές του Γιώργου στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 48, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 558002












ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία