Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Αποδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στα 12+1 από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της

Φύση, ομορφιά, μοναδικό περιβάλλον και εξαιρετικό φαγητό σε 6 προορισμούς της Μακεδονίας

 11/03/2024 13:15

Αφιέρωμα: Αποδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στα 12+1 από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της

Η βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Μακεδονία, φημίζεται για τις ομορφιές της, για τα υπέροχα τοπία της, τη φιλοξενία των ανθρώπων της αλλά και φυσικά…για τις ξεχωριστές γεύσεις της.

Είτε επιλέξεις λουτρά ή λίμνη, είτε τη σκιά του μυθικού Ολύμπου ή τη φύση της Νάουσας, είτε την ορεινή Χαλκιδική ή την παραθαλάσσια Καβάλα, η μαγεία της κάθε περιοχής θα σε αγκαλιάσει. Θα σου χαρίσει όμορφες αναμνήσεις που θα πλαισιωθούν από ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική αυθεντική κουζίνα, με δημιουργίες και γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Πάμε μαζί να σου γνωρίσουμε 12+1 από τις πιο αγαπημένες προτάσεις μας, για τις αποδράσεις σου στη Μακεδονία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

ΠΕΛΛΑ | ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Εστιατόριο Διόνυσος

dionisos1.jpg

Το εστιατόριο «Διόνυσος», στην όμορφη Όρμα, στην Αριδαία, είναι ένα εστιατόριο που μπορεί κανείς να ερωτευθεί, βλέποντας απλά το μενού του. Βρίσκεται στην κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένο από την πλούσια φύση της περιοχής κι από υπεραιωνόβια πλατάνια, που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους κι εσείς έχετε τη δυνατότητα, υπό τους ήχους νερού που κελαρύζει, να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γεύματα, σε όλη τη κεντρική Μακεδονία.

Γιατί; Επειδή το μεράκι και η αγάπη των ιδιοκτητών του καταστήματος για τον τόπο τους και τη γαστρονομία του, είναι εμφανή σε κάθε πιάτο σχεδόν, ενώ η καλοστημένη κάβα, αναδεικνύει τους καλύτερους τοπικούς οίνους και μία μεγάλη γκάμα κρασιών, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Σε απόσταση 3’ μόνο, από τα φημισμένα και πολυσύχναστα Λουτρά της Αριδαίας, η Όρμα, με το ποτάμι που διαπερνά την πλατεία της, αποτελεί μία όμορφη όαση για στάση ή για επίσκεψη, όσο θα βρίσκεστε στην περιοχή. Το εστιατόριο «Διόνυσος», είναι ένας ακόμη λόγος να την επισκεφθείτε, ειδικά εάν είστε λάτρεις της καλής, αυθεντικά παραδοσιακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Όρμα (Λουτρά Πόζαρ)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 94410

Το Πέτρινο

to-petrino1.jpg

Μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, θα συναντήσετε το εστιατόριο «Το Πέτρινο». Όπως προϊδεάζει και το όνομά του, η πέτρα κυριαρχεί στον χώρο και συνδυασμένη με το ξύλο, δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα, ζεστή και φιλική, την οποία αξίζει να απολαύσετε μετά από μία εξόρμηση στην περιοχή.

Εδώ και τρία χρόνια «Το Πέτρινο» σερβίρει υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προτεραιότητά του είναι οι πελάτες να φεύγουν πάντα ενθουσιασμένοι. Οι μοναδικές γευστικές προτάσεις, ο περιποιημένος χώρος, η ευγένεια και η άριστη εξυπηρέτηση το κατατάσσουν σε μία από τις πρώτες επιλογές στην περιοχή και όχι μόνο.

Τους χειμερινούς μήνες η όμορφη σάλα του με το τζάκι, αλλά και το ινστραγκαμικό αίθριο με το δικό του τζάκι και αυτό, σας περιμένουν για ατμοσφαιρικές γευστικές συναντήσεις, ενώ το καλοκαίρι η όμορφη αυλή κάτω από τα πλατάνια με τα πολύχρωμα και φροντισμένα της λουλούδια σας προσκαλούν να απολαύσετε τη φυσική δροσιά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λουτρά Πόζαρ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 91491

ΠΙΕΡΙΑ

Εστιατόριο Κτήμα Μπέλλου

ktima-mpelloy1.jpg

Σε ένα αγρόκτημα 70 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά του Ολύμπου, στη συμβολή των συνόρων Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας βρίσκεται το βραβευμένο αγροτικό ξενοδοχείο «Κτήμα Μπέλλου». Σε μία υπέροχη έκταση μέσα στη φύση, φιλοξενείται και το περίφημο εστιατόριο του ξενώνα, που αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το ξεχωριστό φαγητό.

Το καλό φαγητό έχει ψυχή, πέρα από εξαίρετες πρώτες ύλες και αυτά τα δύο συνδυάζονται αρμονικά στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου». Κι αυτό γιατί η οικογένεια Μπέλλου επιλέγει προσωπικά τους προμηθευτές των πρώτων υλών της, ενώ πολλές από αυτές παράγονται μέσα στο ίδιο αγρόκτημα που φιλοξενεί και το εστιατόριο.

Αρωματικά και βότανα του μπαξέ, καρυδιές, κερασιές, φράουλες και βατόμουρα, είναι μερικά μόνο από αυτά που καλλιεργούνται στο κτήμα, ανάμεσα σε μελίσσια, πρόβατα και κοτούλες που συνεισφέρουν με τη σειρά τους τα καλούδια τους για τα πρωινά του ξενοδοχείου κι άλλες παρασκευές του μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Δημήτριος, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23517 70021

Το Πέτρινο

petrino-panteleimonas1.jpg

Στους πρόποδες του Ολύμπου, σε ένα καταπράσινο τοπίο, με θέα θάλασσα κι όχι πολύ μακριά από αυτή, θα συναντήσετε το μοναδικής ομορφιάς χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα. Η φύση, όλες τις εποχές, εκπλήσσει ευχάριστα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που ενδείκνυται για υπέροχες αποδράσεις από την καθημερινότητα, χειμώνα και καλοκαίρι.

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του χωριού θα βρεθείς στην πανέμορφη πλατεία του κι ακριβώς απέναντι από την πετρόχτιστη εκκλησία θα συναντήσεις «Το Πέτρινο». Μία παραδοσιακή ταβέρνα που από το 1998 σερβίρει αυθεντικές, βουνίσιες γεύσεις, μαγειρεμένες με υλικά από τον τόπο που τη φιλοξενεί και με περίσσιο μεράκι.

Το χειμώνα, πλάι στο τζάκι, στην όμορφη σάλα του, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, αλλά και την άνοιξη ή το καλοκαίρι στην αυλή, έξω στην καταπράσινη πλατεία του χωριού, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό.

Όπως είναι αναμενόμενο, σε ένα τέτοιο ορεινό τοπίο, θα βρεις να απολαύσεις πολλές επιλογές κρεατικών. Στο «Πέτρινο» κυριαρχούν οι σούβλες, οι σχάρες, αλλά και τα μαγειρευτά, που πάντα έχουν χώρο στο ελληνικό τραπέζι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλατεία Παλαιού Παντελεήμονα, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 22001

Ταβέρνα Όλυμπος

taverna-olimpos6.jpg

Αν είσαι λάτρης της φύσης, της παράδοσης και της αυθεντικότητας, τότε στον Παλαιό Παντελεήμονα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Και το καλύτερο; Όποια εποχή του χρόνου και αν επιλέξεις τον συγκεκριμένο προορισμό σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Χειμώνα ή καλοκαίρι, στον Παλαιό Παντελεήμονα θα βρεις φυσική ομορφιά, ηρεμία και εξαιρετικό φαγητό. Στο τελευταίο προσφέρει τα μέγιστα η ταβέρνα «Όλυμπος», που περισσότερα από 30 χρόνια τώρα σερβίρει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις, καλομαγειρεμένες και σπιτικές που σου μένουν αξέχαστες.

Εκεί, στους πρόποδες του Ολύμπου, μέσα στα πλατάνια και στο πράσινο, με θέα τη θάλασσα και μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά της, θα συναντήσετε τον πανέμορφο Παλαιό Παντελεήμονα και στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και την εντυπωσιακή εκκλησία, βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα «Όλυμπος».

Στα 450 μέτρα υψόμετρο, η ταβέρνα «Όλυμπος» αποτελεί ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το φαγητό σου, όλες τις εποχές. Ο εσωτερικός χώρος με την πέτρα και το ξύλο να δεσπόζουν, με το αναμμένο τζάκι, και θέα θάλασσα, είναι το τέλειο σκηνικό για μία χειμερινή απόδραση, ενώ το καλοκαίρι, κάτω από μία καταπράσινη κληματαριά και με θέα στη γραφική πλατεία του χωριού θα βρείτε μία πραγματική όαση δροσιάς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 22377

Ντίσκο Ρωμέικο

ntisko-romeiko-1.jpg

Σε ένα παραμυθένιο τοπίο, κοντά στο Φαράγγι του Ενιπέα, που νιώθεις σαν να σε καλούν οι μούσες σε χορό, βρίσκεται το «Ντίσκο Ρωμέικο», ένα νέο – καφενείο, όπου ανταμώνει η κρητική λεβεντιά και ο αέρας των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Λιτό στη διακόσμηση, χωρίς περιττά λούσα και πολυτέλειες, σαν να είναι από μόνο του ένας προορισμός, μας καλεί να περάσουμε την ημέρα μας εκεί και να ξεχαστούμε με κρητική τσικουδιά, τσίπουρο και ελληνικά εδέσματα, ατελείωτο κέφι και απλή, καθημερινή κουβεντούλα.

Ένα καφενείο παρεΐστικο, με προτάσεις πιάτων για τη μέση, ακούσματα ντίσκο, τζαζ, ρεμπέτικα, μπαλεάρικ, κάουντρυ, σε ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για τη νεανική του ατμόσφαιρα και φρεσκάδα και είναι «ό,τι πρέπει», για να ξεχάσουμε μια για πάντα την καθημερινότητά μας και αφεθούμε στις γλυκιές γουλιές του ποτού μας και στην αγκαλιά της ελληνικής φύσης.

Η Μαριτίνα Δασκαλάκη, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και ο Νίκος Ευγενής, που εργαζόταν χρόνια στα βουνά, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το κέφι τους, μετά τη γνωριμία τους στη Θεσσαλονίκη και έφτιαξαν για όλους εμάς ένα μοναδικό χώρο, όπου η ομορφιά του τοπίου και η ζεστή του φιλοξενία μας συνεπαίρνει.
Το όνομά του, μας ταξιδεύει ακριβώς εκεί, στα πάρτι των νεανικών μας χρόνων -όπου η χαρά και η ανεμελιά ξεχείλιζε- και στο αθάνατο ελληνικό στοιχείο, εκείνο του αυθεντικού ρωμέικου ταπεραμέντου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φαράγγι Ενιπέα, Λιτόχωρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 82390

ΝΑΟΥΣΑ

Εστιατόριο Σπονδή

estiatorio-spondi-4.jpg

Το εστιατόριο «Σπονδή», στο νούμερο 17 της πλατείας Καρατάσου, στο κέντρο της Νάουσας, προδιαθέτει, μόνο με το όνομά του τον επισκέπτη, για τα όσα θα συναντήσει εκεί. Έχοντας ανοίξει στις 14 Φεβρουαρίου του 2003 και κλείνοντας φέτος 21 έτη λειτουργίας, εστιάζει την παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής κι αναδεικνύει, τόσο μία σειρά από τοπικές συνταγές, όσο και τα τοπικά κρασιά και τσίπουρα, σε ένα μενού – πανδαισία γεύσεων.

Το εστιατόριο λειτουργούν ο Chef Άγγελoς Χατζηστυλλής - με προηγούμενη εμπειρία σε παραδοσιακά μαγειρεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» και η σύζυγός του, Παναγιώτα Πλήκα. Οι δυο τους, φροντίζουν καθημερινά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία του τόπου τους.

Το όνομα, εμπνευσμένο από το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, καθιστά το εν λόγω εστιατόριο της Νάουσας, τη «Σπονδή» της Βόρειας Ελλάδας. Άλλωστε, η έννοια από μόνη της, βγαλμένη από την ελληνική μυθολογία, ταιριάζει σε κάθε χώρο, που τιμά την τοπική γαστρονομική παράδοση.

Ο ίδιος ο χώρος του εστιατορίου «Σπονδή» είναι φιλόξενος και ζεστός, ντυμένος με πέτρα και ξύλο κι ένα τζάκι στη σάλα, που το χειμώνα θερμαίνει το χώρο, με τον πιο γλυκό τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλατεία Καρατάσιου 17, Νάουσα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23320 22233

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καφεποτείον ν καιρ

kafepotion-n-kair1.jpg

Το Δεκέμβριο του 2016, άνοιξε στη Νότια Παραλία της λίμνης στην Καστοριάς -ένα από τα πιο όμορφα σημεία στη Βόρεια Ελλάδα- το «Εν Καιρώ», ένα μεζεδοπωλείο σύγχρονο, που δεσμεύεται καθημερινά, στο «πάντρεμα» παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών, με μια πιο σύγχρονη νότα κι οπτική.

Εδώ, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα γίνονται η βάση για συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν, ενώ την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, της «σύγκλισης» του παρελθόντος με το σήμερα, ακολουθεί ο χώρος και στη μουσική που θα παίξει, αλλά και στη διακόσμηση. Κι όλα, έχετε τη δυνατότητα να τα απολαύσετε με μία πανέμορφη θέα, κάθε εποχή του χρόνου.

Το «Καφεποτείον ἐν καιρῷ» βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στην όχθη της Νότιας Παραλίας της πόλης της Καστοριάς. Είναι ηλιόλουστο κι έχει τραπεζάκια μέσα κι έξω, με θεά στη λίμνη, στα οποία μπορείτε να καθίσετε χειμώνα – καλοκαίρι, χάρη στην ειδική θέρμανση.
Μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ποτό με την παρέα σας, ή το έτερόν σας ήμισυ, να διαβάσετε ένα βιβλίο με θέα τον ήλιο, τα βουνά και τους γλάρους και να ζήσετε την εμπειρία ενός μέρους «ψαγμένου», που προσφέρει μία νότα που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 139, Καστοριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24670 27247

ΚΑΒΑΛΑ

Το Μελτέμι

meltemi1.jpg

Τι αναζητάμε για να ξεφύγουμε ευχάριστα από την καθημερινότητά μας; Μα φυσικά γεύση και φρεσκάδα, μια ψαροταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο, μεζεδοκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, τη μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της και ίσως ένα ποτηράκι ούζο, τσίπουρο ή κρασί που συνοδεύεται από ατελείωτα χαμόγελα...

Το «Μελτέμι», στο γραφικό λιμανάκι κοντά στα παλιά Σφαγεία, στην πόλη της Καβάλας, συνδυάζει μοναδικά όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Γεύσεις της θάλασσας, που μας γυρίζουν νοσταλγικά στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια, «γεμάτα« γευστικά κρασιά, τα οποία καταφέρνουν να δίνουν πάντα το δικό τους άρωμα σε αυτό που ονομάζεται ελληνική γαστρονομία και εικόνες που γαληνεύουν το μάτι και την ψυχή μας.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης της Καβάλας, βρίσκεται ένα γοητευτικό, γραφικό λιμανάκι που μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για κάθε ταξιδιώτη. Για όλους εμάς που επιθυμούμε μια ήρεμη τοποθεσία για τη βόλτα και την γευστική μας εμπειρία, είναι αναμφίβολα ο τέλειος προορισμός. Αυτή η πανέμορφη τοποθεσία όχι μόνο μας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές εκπλήξεις, αλλά αποτελεί και έναν επίγειο παράδεισο, για να ξεχαστούμε από την ασφυκτική καθημερινότητα και να πάρουμε μερικές αναζωογονητικές ανάσες χαλάρωσης και ευεξίας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θάσου 3, Καβάλα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 232510

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Αγρόκτημα Πλατανόρεμα

aghroktima-platanorema1.jpg

Σε μία τοποθεσία, αναλλοίωτης ομορφιάς στη Χαλκιδική, στο δρόμο για το Άγιον Όρος, στο 10ο χλμ. επαρχιακής οδού Μ. Παναγίας - Ιερισσού Χαλκιδικής, απλωμένο σε μία κατάφυτη πλαγιά βρίσκεται το Αγρόκτημα «Πλατανόρεμα» που μας προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσουμε, να αισθανθούμε και να γευτούμε την αληθινή εμπειρία της φύσης συνδυάζοντας μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα!

Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορούμε να περιηγηθούμε στο Αγρόκτημα, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα για πεζοπορία, ιππασία, ποδήλατο βουνού σε προεπιλεγμένες ή όχι διαδρομές.

Ακόμη, τα μικρά παιδιά αλλά και εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, μπορούμε να θαυμάσουμε το μικρό ζωολογικό κήπο που περιλαμβάνει άλογα για ιππασία, γαϊδουράκια και πόνυ, ημιάγρια γουρούνια, αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, κουνέλια, παγώνια, κότες, πάπιες, χήνες, φασιανούς και φραγκόκοτες. Όλα βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και μεγαλώνουν με φροντίδα και βιολογικές τροφές, απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό τους περιβάλλον.

Παράλληλα μπορούμε να περιηγηθούμε στο πρότυπο βιολογικό περιβόλι, με διάφορα φρούτα και λαχανικά, ανάλογα με την εποχή, να φροντίσουμε τον κήπο, να συλλέξουμε τα λαχανικά, να μάθουμε τους τρόπους και τα μυστικά της καλλιέργειας αλλά και να συλλέξουμε από την γύρω περιοχή άγρια μυρωδικά και βότανα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944526416

Kabamaru

kabamaru1.jpg

Το “Kabamaru’” στην Αρναία της Χαλκιδικής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει cafė – bistro, χάρη στον όμορφο, φροντισμένο χώρο του, που σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε ό,τι επιλέξετε επί τόπου, σε ένα περιβάλλον φιλικό και φωτεινό. Ως πέρασμα κι ως κεντρικό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής, η Αρναία, ενδείκνυται για μια στάση, είτε βρεθείτε εκεί για δουλειά, είτε για αναψυχή και το “Kabamaru’” θα σας προσφέρει σίγουρα, ό,τι χρειάζεστε για να τονωθείτε μέσα στην ημέρα.

Ναι, καλά καταλάβατε, το “Kabamaru’” έχει πάρει το όνομά του από τo γνωστό, ομώνυμο γιαπωνέζικο manga, που πολλοί από εμάς, παρακολουθούσαμε μικροί. Εδώ, ωστόσο, δε θα βρείτε μόνο μακαρονάδες - το αγαπημένο φαγητό του ήρωα του κόμικ - αλλά και πολλές άλλες νόστιμες επιλογές, για να ικανοποιήσετε κάθε σας ανάγκη σε καφέ, πρωινό, brunch ή γεύμα.

Το “Kabamaru’” ανοίγει από τις 6 το πρωί και προσφέρει ζεστό και κρύο καφέ κάθε είδους, από χαρμάνι 80% arabica και 20% robusta, της εταιρείας “Bristot”, αλλά και κάθε λογής προτάσεις για πρωινό –με πίτες, κρουασάν, κουλούρι Θεσσαλονίκης και όχι μόνο- και brunch για να ξεκινήσετε την ημέρα σας χορταστικά και νόστιμα.
Στις 13.00, ξεκινά να σερβίρεται η πίτσα. Special, chicken philly -με φιλέτο στήθους κοτόπουλο- mediterraneo με μεσογειακές γεύσεις όπως τομάτα, φέτα, κρεμμύδι, ελιά και πιπεριά ή η κλασσική margherita. Oι πίτσες είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού κι αποτελούν πλήρη γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρναία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23720 21308

Ο Μάγειρας

o-magheiras5.jpg

Στα ορεινά της Χαλκιδικής, στον γραφικό Άγιο Πρόδρομο, θα βρείτε το φημισμένο ψητοπωλείο «Ο Μάγειρας», που από το 1978 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαράφης, επέστρεψε στο χωριό που γεννήθηκε, έπειτα από χρόνια εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ως απόφοιτος σεφ – μάγειρας, για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Το 1991 «Ο Μάγειρας» μεταφέρθηκε στην είσοδο του Αγίου Προδρόμου, σε χώρο ευρύχωρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, συνεχίζοντας με αφοσίωση την παράδοση στο ξακουστό σουβλάκι της περιοχής, αλλά και στα ψητά κρεατικά που γίνονται από τότε ανάρπαστα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η διάδοχη κατάσταση, ο Θεόδωρος Σαράφης, που με το ίδιο μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Η σπεσιαλιτέ στον «Μάγειρα» είναι σαφώς τα κρεατικά του. Επιλεγμένα ντόπια κρέατα από την περιοχή της Χαλκιδικής, ψήνονται στα κάρβουνα με μαεστρία και φτάνουν στα τραπέζι σας ζουμερά και καλοψημένα.

Παραδοσιακά σουβλάκια, που φημίζονται στην περιοχή, χοιρινά και κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτέκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ζουμερές πανσέτες, μπριζολάκια χοιρινά, παϊδάκια, ψαρονέφρι και μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι σταθερά στο μενού.

Όπως και το λαχταριστό συκώτι μόσχου, αλλά και φρεσκότατα φιλέτα και σουβλάκια κοτόπουλο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 96073

Καφενείον Η Συνάντηση

kafenion-i-sinantisi1.jpg

Το «Καφενείον Η Συνάντηση», στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όσοι το γνωρίζουν, το επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία και αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Το κατάστημα μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, καθώς είχε ανοίξει από τον παππού των τωρινών ιδιοκτητριών κι έχει αφήσει ιστορία στο χωριό και σε τρεις συνεχόμενες γενιές θαμώνων, χάρη στις μοναδικές, χειροποίητες, σπιτικές γεύσεις, που θα βρείτε στο μενού του.

Ο Ταξιάρχης, είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, στην καρδιά του Χολομώντα. Χτισμένος ανάμεσα σε δύο πλαγιές, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φυσικές πηγές και φημίζεται για πολλά ντόπια προϊόντα του, όπως τα φασόλια και οι πατάτες Χολομώντα.

Μέσα στο όμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον, λειτουργεί το «Καφενείον Η Συνάντηση». Ο χώρος, απλός και λιτός, είναι αντιπροσωπευτικός ενός καφενείου, ενός χωριού που κινείται στους ρυθμούς της εβδομάδας και των τεσσάρων εποχών. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και μωσαϊκό παλαιού τύπου στο πάτωμα, είναι τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης.

Το κατάστημα άνοιξε στα μέσα του περασμένου αιώνα, ως καφενείο με φαγητό, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητριών, Μαριάνθης και της Αργυρώς Παυλούδη, των αδελφών, που λειτουργούν το καφενείο τα τελευταία δέκα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ταξιάρχης Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 94240















Η βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Μακεδονία, φημίζεται για τις ομορφιές της, για τα υπέροχα τοπία της, τη φιλοξενία των ανθρώπων της αλλά και φυσικά…για τις ξεχωριστές γεύσεις της.

Είτε επιλέξεις λουτρά ή λίμνη, είτε τη σκιά του μυθικού Ολύμπου ή τη φύση της Νάουσας, είτε την ορεινή Χαλκιδική ή την παραθαλάσσια Καβάλα, η μαγεία της κάθε περιοχής θα σε αγκαλιάσει. Θα σου χαρίσει όμορφες αναμνήσεις που θα πλαισιωθούν από ένα μικρό γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική αυθεντική κουζίνα, με δημιουργίες και γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Πάμε μαζί να σου γνωρίσουμε 12+1 από τις πιο αγαπημένες προτάσεις μας, για τις αποδράσεις σου στη Μακεδονία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

ΠΕΛΛΑ | ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Εστιατόριο Διόνυσος

dionisos1.jpg

Το εστιατόριο «Διόνυσος», στην όμορφη Όρμα, στην Αριδαία, είναι ένα εστιατόριο που μπορεί κανείς να ερωτευθεί, βλέποντας απλά το μενού του. Βρίσκεται στην κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένο από την πλούσια φύση της περιοχής κι από υπεραιωνόβια πλατάνια, που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους κι εσείς έχετε τη δυνατότητα, υπό τους ήχους νερού που κελαρύζει, να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γεύματα, σε όλη τη κεντρική Μακεδονία.

Γιατί; Επειδή το μεράκι και η αγάπη των ιδιοκτητών του καταστήματος για τον τόπο τους και τη γαστρονομία του, είναι εμφανή σε κάθε πιάτο σχεδόν, ενώ η καλοστημένη κάβα, αναδεικνύει τους καλύτερους τοπικούς οίνους και μία μεγάλη γκάμα κρασιών, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Σε απόσταση 3’ μόνο, από τα φημισμένα και πολυσύχναστα Λουτρά της Αριδαίας, η Όρμα, με το ποτάμι που διαπερνά την πλατεία της, αποτελεί μία όμορφη όαση για στάση ή για επίσκεψη, όσο θα βρίσκεστε στην περιοχή. Το εστιατόριο «Διόνυσος», είναι ένας ακόμη λόγος να την επισκεφθείτε, ειδικά εάν είστε λάτρεις της καλής, αυθεντικά παραδοσιακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Όρμα (Λουτρά Πόζαρ)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 94410

Το Πέτρινο

to-petrino1.jpg

Μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, θα συναντήσετε το εστιατόριο «Το Πέτρινο». Όπως προϊδεάζει και το όνομά του, η πέτρα κυριαρχεί στον χώρο και συνδυασμένη με το ξύλο, δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα, ζεστή και φιλική, την οποία αξίζει να απολαύσετε μετά από μία εξόρμηση στην περιοχή.

Εδώ και τρία χρόνια «Το Πέτρινο» σερβίρει υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προτεραιότητά του είναι οι πελάτες να φεύγουν πάντα ενθουσιασμένοι. Οι μοναδικές γευστικές προτάσεις, ο περιποιημένος χώρος, η ευγένεια και η άριστη εξυπηρέτηση το κατατάσσουν σε μία από τις πρώτες επιλογές στην περιοχή και όχι μόνο.

Τους χειμερινούς μήνες η όμορφη σάλα του με το τζάκι, αλλά και το ινστραγκαμικό αίθριο με το δικό του τζάκι και αυτό, σας περιμένουν για ατμοσφαιρικές γευστικές συναντήσεις, ενώ το καλοκαίρι η όμορφη αυλή κάτω από τα πλατάνια με τα πολύχρωμα και φροντισμένα της λουλούδια σας προσκαλούν να απολαύσετε τη φυσική δροσιά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λουτρά Πόζαρ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 91491

ΠΙΕΡΙΑ

Εστιατόριο Κτήμα Μπέλλου

ktima-mpelloy1.jpg

Σε ένα αγρόκτημα 70 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά του Ολύμπου, στη συμβολή των συνόρων Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας βρίσκεται το βραβευμένο αγροτικό ξενοδοχείο «Κτήμα Μπέλλου». Σε μία υπέροχη έκταση μέσα στη φύση, φιλοξενείται και το περίφημο εστιατόριο του ξενώνα, που αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το ξεχωριστό φαγητό.

Το καλό φαγητό έχει ψυχή, πέρα από εξαίρετες πρώτες ύλες και αυτά τα δύο συνδυάζονται αρμονικά στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου». Κι αυτό γιατί η οικογένεια Μπέλλου επιλέγει προσωπικά τους προμηθευτές των πρώτων υλών της, ενώ πολλές από αυτές παράγονται μέσα στο ίδιο αγρόκτημα που φιλοξενεί και το εστιατόριο.

Αρωματικά και βότανα του μπαξέ, καρυδιές, κερασιές, φράουλες και βατόμουρα, είναι μερικά μόνο από αυτά που καλλιεργούνται στο κτήμα, ανάμεσα σε μελίσσια, πρόβατα και κοτούλες που συνεισφέρουν με τη σειρά τους τα καλούδια τους για τα πρωινά του ξενοδοχείου κι άλλες παρασκευές του μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Δημήτριος, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23517 70021

Το Πέτρινο

petrino-panteleimonas1.jpg

Στους πρόποδες του Ολύμπου, σε ένα καταπράσινο τοπίο, με θέα θάλασσα κι όχι πολύ μακριά από αυτή, θα συναντήσετε το μοναδικής ομορφιάς χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα. Η φύση, όλες τις εποχές, εκπλήσσει ευχάριστα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που ενδείκνυται για υπέροχες αποδράσεις από την καθημερινότητα, χειμώνα και καλοκαίρι.

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του χωριού θα βρεθείς στην πανέμορφη πλατεία του κι ακριβώς απέναντι από την πετρόχτιστη εκκλησία θα συναντήσεις «Το Πέτρινο». Μία παραδοσιακή ταβέρνα που από το 1998 σερβίρει αυθεντικές, βουνίσιες γεύσεις, μαγειρεμένες με υλικά από τον τόπο που τη φιλοξενεί και με περίσσιο μεράκι.

Το χειμώνα, πλάι στο τζάκι, στην όμορφη σάλα του, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, αλλά και την άνοιξη ή το καλοκαίρι στην αυλή, έξω στην καταπράσινη πλατεία του χωριού, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό.

Όπως είναι αναμενόμενο, σε ένα τέτοιο ορεινό τοπίο, θα βρεις να απολαύσεις πολλές επιλογές κρεατικών. Στο «Πέτρινο» κυριαρχούν οι σούβλες, οι σχάρες, αλλά και τα μαγειρευτά, που πάντα έχουν χώρο στο ελληνικό τραπέζι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλατεία Παλαιού Παντελεήμονα, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 22001

Ταβέρνα Όλυμπος

taverna-olimpos6.jpg

Αν είσαι λάτρης της φύσης, της παράδοσης και της αυθεντικότητας, τότε στον Παλαιό Παντελεήμονα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Και το καλύτερο; Όποια εποχή του χρόνου και αν επιλέξεις τον συγκεκριμένο προορισμό σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Χειμώνα ή καλοκαίρι, στον Παλαιό Παντελεήμονα θα βρεις φυσική ομορφιά, ηρεμία και εξαιρετικό φαγητό. Στο τελευταίο προσφέρει τα μέγιστα η ταβέρνα «Όλυμπος», που περισσότερα από 30 χρόνια τώρα σερβίρει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις, καλομαγειρεμένες και σπιτικές που σου μένουν αξέχαστες.

Εκεί, στους πρόποδες του Ολύμπου, μέσα στα πλατάνια και στο πράσινο, με θέα τη θάλασσα και μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά της, θα συναντήσετε τον πανέμορφο Παλαιό Παντελεήμονα και στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και την εντυπωσιακή εκκλησία, βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα «Όλυμπος».

Στα 450 μέτρα υψόμετρο, η ταβέρνα «Όλυμπος» αποτελεί ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το φαγητό σου, όλες τις εποχές. Ο εσωτερικός χώρος με την πέτρα και το ξύλο να δεσπόζουν, με το αναμμένο τζάκι, και θέα θάλασσα, είναι το τέλειο σκηνικό για μία χειμερινή απόδραση, ενώ το καλοκαίρι, κάτω από μία καταπράσινη κληματαριά και με θέα στη γραφική πλατεία του χωριού θα βρείτε μία πραγματική όαση δροσιάς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 22377

Ντίσκο Ρωμέικο

ntisko-romeiko-1.jpg

Σε ένα παραμυθένιο τοπίο, κοντά στο Φαράγγι του Ενιπέα, που νιώθεις σαν να σε καλούν οι μούσες σε χορό, βρίσκεται το «Ντίσκο Ρωμέικο», ένα νέο – καφενείο, όπου ανταμώνει η κρητική λεβεντιά και ο αέρας των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Λιτό στη διακόσμηση, χωρίς περιττά λούσα και πολυτέλειες, σαν να είναι από μόνο του ένας προορισμός, μας καλεί να περάσουμε την ημέρα μας εκεί και να ξεχαστούμε με κρητική τσικουδιά, τσίπουρο και ελληνικά εδέσματα, ατελείωτο κέφι και απλή, καθημερινή κουβεντούλα.

Ένα καφενείο παρεΐστικο, με προτάσεις πιάτων για τη μέση, ακούσματα ντίσκο, τζαζ, ρεμπέτικα, μπαλεάρικ, κάουντρυ, σε ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για τη νεανική του ατμόσφαιρα και φρεσκάδα και είναι «ό,τι πρέπει», για να ξεχάσουμε μια για πάντα την καθημερινότητά μας και αφεθούμε στις γλυκιές γουλιές του ποτού μας και στην αγκαλιά της ελληνικής φύσης.

Η Μαριτίνα Δασκαλάκη, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και ο Νίκος Ευγενής, που εργαζόταν χρόνια στα βουνά, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το κέφι τους, μετά τη γνωριμία τους στη Θεσσαλονίκη και έφτιαξαν για όλους εμάς ένα μοναδικό χώρο, όπου η ομορφιά του τοπίου και η ζεστή του φιλοξενία μας συνεπαίρνει.
Το όνομά του, μας ταξιδεύει ακριβώς εκεί, στα πάρτι των νεανικών μας χρόνων -όπου η χαρά και η ανεμελιά ξεχείλιζε- και στο αθάνατο ελληνικό στοιχείο, εκείνο του αυθεντικού ρωμέικου ταπεραμέντου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φαράγγι Ενιπέα, Λιτόχωρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 82390

ΝΑΟΥΣΑ

Εστιατόριο Σπονδή

estiatorio-spondi-4.jpg

Το εστιατόριο «Σπονδή», στο νούμερο 17 της πλατείας Καρατάσου, στο κέντρο της Νάουσας, προδιαθέτει, μόνο με το όνομά του τον επισκέπτη, για τα όσα θα συναντήσει εκεί. Έχοντας ανοίξει στις 14 Φεβρουαρίου του 2003 και κλείνοντας φέτος 21 έτη λειτουργίας, εστιάζει την παραδοσιακή γαστρονομία της περιοχής κι αναδεικνύει, τόσο μία σειρά από τοπικές συνταγές, όσο και τα τοπικά κρασιά και τσίπουρα, σε ένα μενού – πανδαισία γεύσεων.

Το εστιατόριο λειτουργούν ο Chef Άγγελoς Χατζηστυλλής - με προηγούμενη εμπειρία σε παραδοσιακά μαγειρεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» και η σύζυγός του, Παναγιώτα Πλήκα. Οι δυο τους, φροντίζουν καθημερινά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία του τόπου τους.

Το όνομα, εμπνευσμένο από το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, καθιστά το εν λόγω εστιατόριο της Νάουσας, τη «Σπονδή» της Βόρειας Ελλάδας. Άλλωστε, η έννοια από μόνη της, βγαλμένη από την ελληνική μυθολογία, ταιριάζει σε κάθε χώρο, που τιμά την τοπική γαστρονομική παράδοση.

Ο ίδιος ο χώρος του εστιατορίου «Σπονδή» είναι φιλόξενος και ζεστός, ντυμένος με πέτρα και ξύλο κι ένα τζάκι στη σάλα, που το χειμώνα θερμαίνει το χώρο, με τον πιο γλυκό τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλατεία Καρατάσιου 17, Νάουσα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23320 22233

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καφεποτείον ν καιρ

kafepotion-n-kair1.jpg

Το Δεκέμβριο του 2016, άνοιξε στη Νότια Παραλία της λίμνης στην Καστοριάς -ένα από τα πιο όμορφα σημεία στη Βόρεια Ελλάδα- το «Εν Καιρώ», ένα μεζεδοπωλείο σύγχρονο, που δεσμεύεται καθημερινά, στο «πάντρεμα» παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών, με μια πιο σύγχρονη νότα κι οπτική.

Εδώ, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα γίνονται η βάση για συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν, ενώ την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, της «σύγκλισης» του παρελθόντος με το σήμερα, ακολουθεί ο χώρος και στη μουσική που θα παίξει, αλλά και στη διακόσμηση. Κι όλα, έχετε τη δυνατότητα να τα απολαύσετε με μία πανέμορφη θέα, κάθε εποχή του χρόνου.

Το «Καφεποτείον ἐν καιρῷ» βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στην όχθη της Νότιας Παραλίας της πόλης της Καστοριάς. Είναι ηλιόλουστο κι έχει τραπεζάκια μέσα κι έξω, με θεά στη λίμνη, στα οποία μπορείτε να καθίσετε χειμώνα – καλοκαίρι, χάρη στην ειδική θέρμανση.
Μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ποτό με την παρέα σας, ή το έτερόν σας ήμισυ, να διαβάσετε ένα βιβλίο με θέα τον ήλιο, τα βουνά και τους γλάρους και να ζήσετε την εμπειρία ενός μέρους «ψαγμένου», που προσφέρει μία νότα που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 139, Καστοριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24670 27247

ΚΑΒΑΛΑ

Το Μελτέμι

meltemi1.jpg

Τι αναζητάμε για να ξεφύγουμε ευχάριστα από την καθημερινότητά μας; Μα φυσικά γεύση και φρεσκάδα, μια ψαροταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο, μεζεδοκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, τη μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της και ίσως ένα ποτηράκι ούζο, τσίπουρο ή κρασί που συνοδεύεται από ατελείωτα χαμόγελα...

Το «Μελτέμι», στο γραφικό λιμανάκι κοντά στα παλιά Σφαγεία, στην πόλη της Καβάλας, συνδυάζει μοναδικά όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Γεύσεις της θάλασσας, που μας γυρίζουν νοσταλγικά στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια, «γεμάτα« γευστικά κρασιά, τα οποία καταφέρνουν να δίνουν πάντα το δικό τους άρωμα σε αυτό που ονομάζεται ελληνική γαστρονομία και εικόνες που γαληνεύουν το μάτι και την ψυχή μας.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης της Καβάλας, βρίσκεται ένα γοητευτικό, γραφικό λιμανάκι που μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για κάθε ταξιδιώτη. Για όλους εμάς που επιθυμούμε μια ήρεμη τοποθεσία για τη βόλτα και την γευστική μας εμπειρία, είναι αναμφίβολα ο τέλειος προορισμός. Αυτή η πανέμορφη τοποθεσία όχι μόνο μας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές εκπλήξεις, αλλά αποτελεί και έναν επίγειο παράδεισο, για να ξεχαστούμε από την ασφυκτική καθημερινότητα και να πάρουμε μερικές αναζωογονητικές ανάσες χαλάρωσης και ευεξίας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θάσου 3, Καβάλα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 232510

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Αγρόκτημα Πλατανόρεμα

aghroktima-platanorema1.jpg

Σε μία τοποθεσία, αναλλοίωτης ομορφιάς στη Χαλκιδική, στο δρόμο για το Άγιον Όρος, στο 10ο χλμ. επαρχιακής οδού Μ. Παναγίας - Ιερισσού Χαλκιδικής, απλωμένο σε μία κατάφυτη πλαγιά βρίσκεται το Αγρόκτημα «Πλατανόρεμα» που μας προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσουμε, να αισθανθούμε και να γευτούμε την αληθινή εμπειρία της φύσης συνδυάζοντας μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα!

Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορούμε να περιηγηθούμε στο Αγρόκτημα, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα για πεζοπορία, ιππασία, ποδήλατο βουνού σε προεπιλεγμένες ή όχι διαδρομές.

Ακόμη, τα μικρά παιδιά αλλά και εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, μπορούμε να θαυμάσουμε το μικρό ζωολογικό κήπο που περιλαμβάνει άλογα για ιππασία, γαϊδουράκια και πόνυ, ημιάγρια γουρούνια, αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, κουνέλια, παγώνια, κότες, πάπιες, χήνες, φασιανούς και φραγκόκοτες. Όλα βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και μεγαλώνουν με φροντίδα και βιολογικές τροφές, απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό τους περιβάλλον.

Παράλληλα μπορούμε να περιηγηθούμε στο πρότυπο βιολογικό περιβόλι, με διάφορα φρούτα και λαχανικά, ανάλογα με την εποχή, να φροντίσουμε τον κήπο, να συλλέξουμε τα λαχανικά, να μάθουμε τους τρόπους και τα μυστικά της καλλιέργειας αλλά και να συλλέξουμε από την γύρω περιοχή άγρια μυρωδικά και βότανα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944526416

Kabamaru

kabamaru1.jpg

Το “Kabamaru’” στην Αρναία της Χαλκιδικής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει cafė – bistro, χάρη στον όμορφο, φροντισμένο χώρο του, που σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε ό,τι επιλέξετε επί τόπου, σε ένα περιβάλλον φιλικό και φωτεινό. Ως πέρασμα κι ως κεντρικό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής, η Αρναία, ενδείκνυται για μια στάση, είτε βρεθείτε εκεί για δουλειά, είτε για αναψυχή και το “Kabamaru’” θα σας προσφέρει σίγουρα, ό,τι χρειάζεστε για να τονωθείτε μέσα στην ημέρα.

Ναι, καλά καταλάβατε, το “Kabamaru’” έχει πάρει το όνομά του από τo γνωστό, ομώνυμο γιαπωνέζικο manga, που πολλοί από εμάς, παρακολουθούσαμε μικροί. Εδώ, ωστόσο, δε θα βρείτε μόνο μακαρονάδες - το αγαπημένο φαγητό του ήρωα του κόμικ - αλλά και πολλές άλλες νόστιμες επιλογές, για να ικανοποιήσετε κάθε σας ανάγκη σε καφέ, πρωινό, brunch ή γεύμα.

Το “Kabamaru’” ανοίγει από τις 6 το πρωί και προσφέρει ζεστό και κρύο καφέ κάθε είδους, από χαρμάνι 80% arabica και 20% robusta, της εταιρείας “Bristot”, αλλά και κάθε λογής προτάσεις για πρωινό –με πίτες, κρουασάν, κουλούρι Θεσσαλονίκης και όχι μόνο- και brunch για να ξεκινήσετε την ημέρα σας χορταστικά και νόστιμα.
Στις 13.00, ξεκινά να σερβίρεται η πίτσα. Special, chicken philly -με φιλέτο στήθους κοτόπουλο- mediterraneo με μεσογειακές γεύσεις όπως τομάτα, φέτα, κρεμμύδι, ελιά και πιπεριά ή η κλασσική margherita. Oι πίτσες είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού κι αποτελούν πλήρη γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρναία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23720 21308

Ο Μάγειρας

o-magheiras5.jpg

Στα ορεινά της Χαλκιδικής, στον γραφικό Άγιο Πρόδρομο, θα βρείτε το φημισμένο ψητοπωλείο «Ο Μάγειρας», που από το 1978 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαράφης, επέστρεψε στο χωριό που γεννήθηκε, έπειτα από χρόνια εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ως απόφοιτος σεφ – μάγειρας, για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Το 1991 «Ο Μάγειρας» μεταφέρθηκε στην είσοδο του Αγίου Προδρόμου, σε χώρο ευρύχωρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, συνεχίζοντας με αφοσίωση την παράδοση στο ξακουστό σουβλάκι της περιοχής, αλλά και στα ψητά κρεατικά που γίνονται από τότε ανάρπαστα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η διάδοχη κατάσταση, ο Θεόδωρος Σαράφης, που με το ίδιο μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Η σπεσιαλιτέ στον «Μάγειρα» είναι σαφώς τα κρεατικά του. Επιλεγμένα ντόπια κρέατα από την περιοχή της Χαλκιδικής, ψήνονται στα κάρβουνα με μαεστρία και φτάνουν στα τραπέζι σας ζουμερά και καλοψημένα.

Παραδοσιακά σουβλάκια, που φημίζονται στην περιοχή, χοιρινά και κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτέκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ζουμερές πανσέτες, μπριζολάκια χοιρινά, παϊδάκια, ψαρονέφρι και μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι σταθερά στο μενού.

Όπως και το λαχταριστό συκώτι μόσχου, αλλά και φρεσκότατα φιλέτα και σουβλάκια κοτόπουλο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 96073

Καφενείον Η Συνάντηση

kafenion-i-sinantisi1.jpg

Το «Καφενείον Η Συνάντηση», στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όσοι το γνωρίζουν, το επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία και αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Το κατάστημα μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, καθώς είχε ανοίξει από τον παππού των τωρινών ιδιοκτητριών κι έχει αφήσει ιστορία στο χωριό και σε τρεις συνεχόμενες γενιές θαμώνων, χάρη στις μοναδικές, χειροποίητες, σπιτικές γεύσεις, που θα βρείτε στο μενού του.

Ο Ταξιάρχης, είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, στην καρδιά του Χολομώντα. Χτισμένος ανάμεσα σε δύο πλαγιές, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φυσικές πηγές και φημίζεται για πολλά ντόπια προϊόντα του, όπως τα φασόλια και οι πατάτες Χολομώντα.

Μέσα στο όμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον, λειτουργεί το «Καφενείον Η Συνάντηση». Ο χώρος, απλός και λιτός, είναι αντιπροσωπευτικός ενός καφενείου, ενός χωριού που κινείται στους ρυθμούς της εβδομάδας και των τεσσάρων εποχών. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και μωσαϊκό παλαιού τύπου στο πάτωμα, είναι τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης.

Το κατάστημα άνοιξε στα μέσα του περασμένου αιώνα, ως καφενείο με φαγητό, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητριών, Μαριάνθης και της Αργυρώς Παυλούδη, των αδελφών, που λειτουργούν το καφενείο τα τελευταία δέκα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ταξιάρχης Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 94240















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία