Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 8 από τα πιο λαχταριστά Street & Fast Food spots στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

8 αγαπημένα σημεία... για απαιτητικούς των γεύσεων

 21/12/2022 20:50

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 8 από τα πιο λαχταριστά Street & Fast Food spots στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει κάτι που αγαπά ο Θεσσαλονικιός που ζει στα ανατολικά είναι το καλό φαγητό και για αυτό το λόγο θα δεις την εστίαση στα καλύτερά της.

Και φυσικά τα street & fast foods δεν πηγαίνουν πίσω!

Δίνουν μαθήματα σε πολλούς για τις μεγάλες μερίδες και το πολύ νόστιμο φαγητό, οπότε για να μην ψάχνεις, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε 8 αγαπημένα street and fast food spots στην ανατολική Θεσσαλονίκη για τους…ψαγμένους και τους απαιτητικούς.

Mongo

mongo.jpg

Μία τεράστια ποικιλία από προτάσεις σε ασιατικές γεύσεις κι ένα λογότυπο που όλοι αγαπήσαμε, έχουν κάνει το «Mongo Asian Food» αγαπημένο προορισμό για γευστικά ταξίδια στην κουζίνα της Ανατολής, τα τελευταία 18 χρόνια.

Απλωμένα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τα τέσσερα καταστήματα της επιχείρησης περιμένουν καθημερινά να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στα τραπέζια τους, για να τους «μυήσουν» στα μυστικά του sushi, των noodles - με ό,τι γεύση αρέσει στον καθένα - και των αφράτων γεμιστών bao buns.

H ιδέα του «Mongo Asian Food» γεννήθηκε στα μέσα του 2004, μέσα από ταξίδια σε ευρωπαϊκούς κι ασιατικούς προορισμούς και τη δοκιμή νέων γεύσεων και διαφορετικών ειδών κουζίνας. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξαν, συνολικά, πέντε καταστήματα – τέσσερα στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα, με πιο πρόσφατο στη Θεσσαλονίκη να είναι το «Mongo» της Καλαμαριάς, που άνοιξε στη Θεμιστοκλή Σοφούλη το 2020.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έγινε με στόχο να καλύψει το κενό που
υπήρχε, σε μεγάλο βαθμό, στην ελληνική αγορά για «ready to eat» φαγητό με διεθνείς επιρροές. Πέρα από αυτό, η οικογένεια των ιδιοκτητών είναι λάτρεις των υπερατλαντικών ταξιδιών κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες της Ασίας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Mediterranean Cosmos (11o χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 487886

Κούσκουρα 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 256777

Τζαβέλα 2, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 761636

Θεμιστοκλή Σοφούλη 48, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 252522

Μοναδικό Meat House

monadiko.jpg

Σίγουρα το Μοναδικό Meat House αποτελεί έναν από τους χώρους εστίασης με μακρά ιστορία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς τοιουτοτρόπως μεσουρανεί σε αυτή ήδη από το 1980.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τότε στην καρδιά της Τούμπας υπό την επωνυμία Grill Γιώργος και που το 2004 μεταφέρθηκε στην περιοχή της Πυλαίας, με το όνομα Μοναδικό.

Είναι η πολυετής εμπειρία των ιδιοκτητών του, η αγάπη τους για το επάγγελμα, το μεράκι για το menu τους και τα πιάτα τους, που τους κάνουν να μένουν σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών τους.

Ο χώρος του Μοναδικό Meat House αποπνέει ένα κλίμα οικογενειακό, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή για να απολαύσεις το γεύμα σου κάθε στιγμή της ημέρας, αν φυσικά δεν επιλέξεις το delivery και την άνεση του σπιτιού σου.

Στο Μοναδικό ο γύρος είναι σοβαρή υπόθεση, για αυτό και φρόντισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής, ώστε να είναι βέβαιοι πως το κρέας που θα προσφέρουν είναι κορυφαίας ποιότητας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πρoφήτη Ηλία 75, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308318

Ψητοπωλείο Κορυφή

korifi.jpg

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυθεντικό ελασσονίτικο και σούβλες που ξεχωρίζουν, το Ψητοπωλείο «Κορυφή» στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς κι από τα καλύτερα street food spots στην ανατολική Θεσσαλονίκη, εν γένει.

Kάθε πιάτο μια ξεχωριστή ιστορία, σε ένα κατάστημα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που από το 2000 εστιάζει στην ποιότητα.

Βασική επιλογή των θαμώνων είναι το κοκορέτσι, στο οποίο έχουν μεγάλη εμπειρία, το χοιρινό κεμπάπ το κοτόπουλο σούβλας και φυσικά το ελασσονίτικο, ένα προϊόν που εδώ ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, όντας οι δημιουργοί της αυθεντικής του εκδοχής.

Πρόκειται για χοιρινή πανσέτα στη σούβλα χωρίς κόκκαλο - παρασκευάζεται βάσει συνταγής από Ελασσόνα - που ψήνεται ως μεγάλο ρολό, με διάφορα μπαχαρικά. Οι ιδιοκτήτες έχουν να καυχιούνται ότι είναι τόσο οι δημιουργοί της αυθεντικής συνταγής, όσο οι… νονοί της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Παπαναστασίου 159, περιοχή Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308110

Ο γύρος της Ελλάδος

gyrosellados.jpg

Ποιοτικές πρώτες ύλες, πεντανόστιμες γεύσεις, απόλυτα γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες και προσιτές τιμές, αυτά φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν τον «Γύρο της Ελλάδος» από κάθε άλλο χώρο του είδους του.

Στον «Γύρο της Ελλάδος» χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες στην αγορά, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα όλων των προϊόντων του, αλλά και την αυθεντική του γεύση, καθώς μεταξύ άλλων δίνει έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας την υπεροχή της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον «Γύρο της Ελλάδος» να ξεχωρίσει σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη είναι το ότι ακολουθεί αποκλειστικά δικές του, δοκιμασμένες συνταγές, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία απαράμιλλων πιάτων.

Ο ιδιοκτήτης, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του κρέατος και μαζί με τους συνεργάτες του, ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής και κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου!

Αν ανήκεις σ΄ εκείνους τους λίγους , που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό στον «Γύρο της Ελλάδος» τότε πρέπει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις γιατί έχει καταφέρει να θεωρείται ίσως ο νοστιμότερος και καλύτερος γύρος στην Ελλάδα!

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 415800

Hot Dog King

hotdog.jpg

Όταν μία αλλαντοποιεία – οικογενειακή επιχείρηση αποφασίζει να μπει στο χώρο της εστίασης με δική της παραγωγή, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστό, όπως και το «Hot Dog King», που είναι ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα του χώρου του.

Η τέταρτη γενιά αλλαντοποιών, που διαχειρίζεται σήμερα το κατάστημα, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε τυχεροί, γιατί οι γεύσεις που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι πολλές και βασίζονται σε ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν, από τα προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν.

Το «Hot Dog King» άνοιξε το 2012 στη Βασιλέως Ηρακλείου, βασισμένο στην επιθυμία της οικογένειας Συμεωνίδη – παλαιών αλλαντοποιών της Θεσσαλονίκης – να εισάγει στην αγορά το πώς πρέπει να είναι το hot dog, με πρώτες ύλες δικά τους προϊόντα κι εξειδίκευση, φυσικά, στα λουκάνικα.

Λουκάνικα μοσχαρίσια ή χοιρινά, ανάμεικτα, κοτόπουλου, καυτερά, χωριάτικα ελληνικά παραδοσιακά λουκάνικα, Φρανκφούρτης ή Βαυαρίας, στο «Hot Dog King» θα τα βρεις όλα.

Εσύ διαλέγεις το είδος που προτιμάς και συμπληρώνεις είτε βάσει μίας από τις προτάσεις του μενού, είτε με δικά σου αγαπημένα υλικά έχοντας, εάν το θελήσεις και τη βοήθεια των ανθρώπων του. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Ηρακλείου 2
| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555281
Mediterranean Cosmos (επίπεδο 1) | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 489444
Καραολή και Δημητρίου 90, Εύοσμος | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 015566
Γυάλινο Περίπτερο Κήπου της Μεσογείου | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2319 854692
Μαρίνα Πόρτο Καρράς, Χαλκιδική

Ο Δάσκαλος της Κάλλας

kallas.jpg

Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που μπορεί να ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις.

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, ένα food box έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και δύο χρόνια. Επίσημα άνοιξε το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα -που το έκλεισε για λίγο- και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένες φάρμες της Βορείου Ελλάδος.

Έτσι εξηγείται, το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της, με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η καντίνα πληροί τις προδιαγραφές του εξωτερικού, που θέλουν ένα food box – ένα σταθερό δηλαδή food truck - να λειτουργεί ακριβώς όπως μία κλασσική καντίνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι κινούμενο και μπορείς να το βρεις σταθερά, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005

Φάτε σκάστε

fateskaste.jpg

To ψητοπωλείο «Φάτε Σκάστε» άνοιξε στο νούμερο 24 της Βασιλέως Γεωργίου τον Ιανουάριο του 2016 κι από τότε έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που το προτιμά τόσο για τις εξόδους του, όσο και για τις παραγγελίες του στο σπίτι ή το γραφείο.

Οι μερίδες και τα σάντουιτς του νόστιμα και πλούσια, σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις ξανά λόγω νοστιμιάς κι ας έχεις ήδη χορτάσει απόλυτα στην πρώτη παραγγελία. Για το λόγο αυτό, όταν το 2019 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης - σε ένα ιστορικό σημείο στα Λαδάδικα, εκεί όπου λειτουργούσε για δεκαετίες ο πρώην «Κατερινιώτης» - δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις κι έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των καλοψημένων κρεατικών.

Ο Στέργιος και η Λία, δημιούργησαν το «Φάτε Σκάστε» θέλοντας να προσφέρουν στον κόσμο ό,τι καλύτερο σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εγχώριους παραγωγούς και προϊόντα που παρασκευάζονται καθημερινά κι εξ’ ολοκλήρου επί τόπου στο κατάστημα, όπου και ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα, για να έχουν τη νοστιμιά που οι ίδιοι επιθυμούν. Σε αυτό εστίασαν κι αυτό κάνουν από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πόρτες τους, οπότε και μας έδωσαν να δοκιμάσουμε τις νόστιμες σούβλες τους, τις πανσέτες, τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες τους, τις δροσερές σαλάτες.

Κρέατα πρώτης ποιότητας ψήνονται - αποκλειστικά στα κάρβουνα, το είπαμε; - με μαεστρία κι εμείς τα δοκιμάζουμε σε ένα περιβάλλον απλό κι άνετο, που μυρίζει νοστιμιά, όπως πρέπει να μυρίζει κάθε ψησταριά που σέβεται τον εαυτό της και μας καλεί να κοπιάσουμε μέχρι εκεί, από μέτρα μακριά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Γεωργίου 24
| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869154
Πολυτεχνείου 51, Λαδάδικα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522733

H καντίνα της Αννούλας

kantina-annoulas.jpg

Είναι από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες καντίνες της Θεσσαλονίκης κι όχι τυχαία. Η «Καντίνα της Αννούλας», στην ανατολική πλευρά της πόλης, έχει κερδίσει την προτίμηση του κόσμου από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, όταν ακόμη βρισκόταν στην οδό Πλαστήρα της Καλαμαριάς, δίπλα στη θάλασσα και σέρβιρε στους πελάτες κρέατα επιλεγμένα με την εμπειρία του κρεοπώλη πατέρα και πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι από την ίδια την Αννούλα, τη μητέρα του ιδιοκτήτη της.

Οικογενειακή επιχείρηση, που από το 2016 μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α. Και μπορεί να έχει μετατραπεί πλέον σε κανονικό κατάστημα, στο οποίο μπορείς να καθίσεις μέσα κι έξω, ωστόσο δεν παύει να έχει τη μορφή ενός… food truck, με ποιότητα και παροχές που την ξεχωρίζουν από κάθε άλλη καντίνα της Θεσσαλονίκης.

Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε με τη μορφή αυθεντικής καντίνας το 2008 και μέσα στο 2009 μεταφέρθηκε στην περιοχή του Στρατοπέδου Νταλίπη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγα χρόνια μετά πήρε την τελείως μοναδική μορφή που έχει σήμερα, αυτή ενός καταστήματος κλειστού μεν, με μια καντίνα – food truck, ωστόσο, διαμορφωμένη στο εσωτερικό του.

Έτσι έχει, πλέον, τη δυνατότητα να προσφέρει τις σπεσιαλιτέ που προσφέρει μια καντίνα που σέβεται τον εαυτό της, μαζί και με πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, που μόνο ένας κλειστός χώρος μπορεί να προσφέρει. Κάνοντας το «κάτι παραπάνω» πάντα, φροντίζοντας να έχει πάντα φρέσκες πρώτες ύλες, νωπά κρέατα και καθαρό, περιποιημένο χώρο, που σε προσελκύει να δοκιμάσεις μια από… όλα.

Ο «βασιλιάς» ανάμεσα στα πιάτα της «Καντίνας της Αννούλας» παραμένει η παντσέτα, που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της, κέρδισε εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις των πελατών. Ζουμερή, λαχταριστή, πάντα ζεστή, δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλες.

Τι άλλο βρίσκεις στα κρεατικά; Κεμπάπ προβάτου, σουβλάκι, σουτζουκάκι, μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιο, κοτοσουβλάκι, κοτομπέικον, κοτομπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο, λουκάνικα Τζουμαγιάς, χωριάτικο, ριγανάτο και χασάπικο, όλα και σε σάντουιτς και σε τεμάχια ή μερίδες. Ξεχωρίζει η σειρά από burgers δικής τους παρασκευής, με φρέσκο κιμά που προμηθεύονται καθημερινά: chiliburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι μονής κοπής, special, Crispy BBQ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι Hereford μονής κοπής, cheeseburger, chickenburger με κοτομπιφτέκι, φιλέτο burger με κοτόπουλο και μαγιονέζα και special hum, με μπέικον, κεφαλοτύρι και βούτυρο τρούφας.

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445184









Αν υπάρχει κάτι που αγαπά ο Θεσσαλονικιός που ζει στα ανατολικά είναι το καλό φαγητό και για αυτό το λόγο θα δεις την εστίαση στα καλύτερά της.

Και φυσικά τα street & fast foods δεν πηγαίνουν πίσω!

Δίνουν μαθήματα σε πολλούς για τις μεγάλες μερίδες και το πολύ νόστιμο φαγητό, οπότε για να μην ψάχνεις, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε 8 αγαπημένα street and fast food spots στην ανατολική Θεσσαλονίκη για τους…ψαγμένους και τους απαιτητικούς.

Mongo

mongo.jpg

Μία τεράστια ποικιλία από προτάσεις σε ασιατικές γεύσεις κι ένα λογότυπο που όλοι αγαπήσαμε, έχουν κάνει το «Mongo Asian Food» αγαπημένο προορισμό για γευστικά ταξίδια στην κουζίνα της Ανατολής, τα τελευταία 18 χρόνια.

Απλωμένα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τα τέσσερα καταστήματα της επιχείρησης περιμένουν καθημερινά να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στα τραπέζια τους, για να τους «μυήσουν» στα μυστικά του sushi, των noodles - με ό,τι γεύση αρέσει στον καθένα - και των αφράτων γεμιστών bao buns.

H ιδέα του «Mongo Asian Food» γεννήθηκε στα μέσα του 2004, μέσα από ταξίδια σε ευρωπαϊκούς κι ασιατικούς προορισμούς και τη δοκιμή νέων γεύσεων και διαφορετικών ειδών κουζίνας. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξαν, συνολικά, πέντε καταστήματα – τέσσερα στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα, με πιο πρόσφατο στη Θεσσαλονίκη να είναι το «Mongo» της Καλαμαριάς, που άνοιξε στη Θεμιστοκλή Σοφούλη το 2020.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έγινε με στόχο να καλύψει το κενό που
υπήρχε, σε μεγάλο βαθμό, στην ελληνική αγορά για «ready to eat» φαγητό με διεθνείς επιρροές. Πέρα από αυτό, η οικογένεια των ιδιοκτητών είναι λάτρεις των υπερατλαντικών ταξιδιών κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες της Ασίας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Mediterranean Cosmos (11o χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 487886

Κούσκουρα 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 256777

Τζαβέλα 2, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 761636

Θεμιστοκλή Σοφούλη 48, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 252522

Μοναδικό Meat House

monadiko.jpg

Σίγουρα το Μοναδικό Meat House αποτελεί έναν από τους χώρους εστίασης με μακρά ιστορία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς τοιουτοτρόπως μεσουρανεί σε αυτή ήδη από το 1980.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τότε στην καρδιά της Τούμπας υπό την επωνυμία Grill Γιώργος και που το 2004 μεταφέρθηκε στην περιοχή της Πυλαίας, με το όνομα Μοναδικό.

Είναι η πολυετής εμπειρία των ιδιοκτητών του, η αγάπη τους για το επάγγελμα, το μεράκι για το menu τους και τα πιάτα τους, που τους κάνουν να μένουν σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών τους.

Ο χώρος του Μοναδικό Meat House αποπνέει ένα κλίμα οικογενειακό, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή για να απολαύσεις το γεύμα σου κάθε στιγμή της ημέρας, αν φυσικά δεν επιλέξεις το delivery και την άνεση του σπιτιού σου.

Στο Μοναδικό ο γύρος είναι σοβαρή υπόθεση, για αυτό και φρόντισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής, ώστε να είναι βέβαιοι πως το κρέας που θα προσφέρουν είναι κορυφαίας ποιότητας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πρoφήτη Ηλία 75, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308318

Ψητοπωλείο Κορυφή

korifi.jpg

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυθεντικό ελασσονίτικο και σούβλες που ξεχωρίζουν, το Ψητοπωλείο «Κορυφή» στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς κι από τα καλύτερα street food spots στην ανατολική Θεσσαλονίκη, εν γένει.

Kάθε πιάτο μια ξεχωριστή ιστορία, σε ένα κατάστημα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που από το 2000 εστιάζει στην ποιότητα.

Βασική επιλογή των θαμώνων είναι το κοκορέτσι, στο οποίο έχουν μεγάλη εμπειρία, το χοιρινό κεμπάπ το κοτόπουλο σούβλας και φυσικά το ελασσονίτικο, ένα προϊόν που εδώ ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, όντας οι δημιουργοί της αυθεντικής του εκδοχής.

Πρόκειται για χοιρινή πανσέτα στη σούβλα χωρίς κόκκαλο - παρασκευάζεται βάσει συνταγής από Ελασσόνα - που ψήνεται ως μεγάλο ρολό, με διάφορα μπαχαρικά. Οι ιδιοκτήτες έχουν να καυχιούνται ότι είναι τόσο οι δημιουργοί της αυθεντικής συνταγής, όσο οι… νονοί της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλ. Παπαναστασίου 159, περιοχή Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308110

Ο γύρος της Ελλάδος

gyrosellados.jpg

Ποιοτικές πρώτες ύλες, πεντανόστιμες γεύσεις, απόλυτα γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες και προσιτές τιμές, αυτά φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν τον «Γύρο της Ελλάδος» από κάθε άλλο χώρο του είδους του.

Στον «Γύρο της Ελλάδος» χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες στην αγορά, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα όλων των προϊόντων του, αλλά και την αυθεντική του γεύση, καθώς μεταξύ άλλων δίνει έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας την υπεροχή της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον «Γύρο της Ελλάδος» να ξεχωρίσει σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη είναι το ότι ακολουθεί αποκλειστικά δικές του, δοκιμασμένες συνταγές, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία απαράμιλλων πιάτων.

Ο ιδιοκτήτης, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του κρέατος και μαζί με τους συνεργάτες του, ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής και κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου!

Αν ανήκεις σ΄ εκείνους τους λίγους , που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό στον «Γύρο της Ελλάδος» τότε πρέπει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις γιατί έχει καταφέρει να θεωρείται ίσως ο νοστιμότερος και καλύτερος γύρος στην Ελλάδα!

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 415800

Hot Dog King

hotdog.jpg

Όταν μία αλλαντοποιεία – οικογενειακή επιχείρηση αποφασίζει να μπει στο χώρο της εστίασης με δική της παραγωγή, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστό, όπως και το «Hot Dog King», που είναι ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα του χώρου του.

Η τέταρτη γενιά αλλαντοποιών, που διαχειρίζεται σήμερα το κατάστημα, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε τυχεροί, γιατί οι γεύσεις που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι πολλές και βασίζονται σε ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν, από τα προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν.

Το «Hot Dog King» άνοιξε το 2012 στη Βασιλέως Ηρακλείου, βασισμένο στην επιθυμία της οικογένειας Συμεωνίδη – παλαιών αλλαντοποιών της Θεσσαλονίκης – να εισάγει στην αγορά το πώς πρέπει να είναι το hot dog, με πρώτες ύλες δικά τους προϊόντα κι εξειδίκευση, φυσικά, στα λουκάνικα.

Λουκάνικα μοσχαρίσια ή χοιρινά, ανάμεικτα, κοτόπουλου, καυτερά, χωριάτικα ελληνικά παραδοσιακά λουκάνικα, Φρανκφούρτης ή Βαυαρίας, στο «Hot Dog King» θα τα βρεις όλα.

Εσύ διαλέγεις το είδος που προτιμάς και συμπληρώνεις είτε βάσει μίας από τις προτάσεις του μενού, είτε με δικά σου αγαπημένα υλικά έχοντας, εάν το θελήσεις και τη βοήθεια των ανθρώπων του. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Ηρακλείου 2
| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555281
Mediterranean Cosmos (επίπεδο 1) | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 489444
Καραολή και Δημητρίου 90, Εύοσμος | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 015566
Γυάλινο Περίπτερο Κήπου της Μεσογείου | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2319 854692
Μαρίνα Πόρτο Καρράς, Χαλκιδική

Ο Δάσκαλος της Κάλλας

kallas.jpg

Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που μπορεί να ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις.

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, ένα food box έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και δύο χρόνια. Επίσημα άνοιξε το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα -που το έκλεισε για λίγο- και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένες φάρμες της Βορείου Ελλάδος.

Έτσι εξηγείται, το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της, με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η καντίνα πληροί τις προδιαγραφές του εξωτερικού, που θέλουν ένα food box – ένα σταθερό δηλαδή food truck - να λειτουργεί ακριβώς όπως μία κλασσική καντίνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι κινούμενο και μπορείς να το βρεις σταθερά, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005

Φάτε σκάστε

fateskaste.jpg

To ψητοπωλείο «Φάτε Σκάστε» άνοιξε στο νούμερο 24 της Βασιλέως Γεωργίου τον Ιανουάριο του 2016 κι από τότε έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που το προτιμά τόσο για τις εξόδους του, όσο και για τις παραγγελίες του στο σπίτι ή το γραφείο.

Οι μερίδες και τα σάντουιτς του νόστιμα και πλούσια, σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις ξανά λόγω νοστιμιάς κι ας έχεις ήδη χορτάσει απόλυτα στην πρώτη παραγγελία. Για το λόγο αυτό, όταν το 2019 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης - σε ένα ιστορικό σημείο στα Λαδάδικα, εκεί όπου λειτουργούσε για δεκαετίες ο πρώην «Κατερινιώτης» - δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις κι έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των καλοψημένων κρεατικών.

Ο Στέργιος και η Λία, δημιούργησαν το «Φάτε Σκάστε» θέλοντας να προσφέρουν στον κόσμο ό,τι καλύτερο σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εγχώριους παραγωγούς και προϊόντα που παρασκευάζονται καθημερινά κι εξ’ ολοκλήρου επί τόπου στο κατάστημα, όπου και ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα, για να έχουν τη νοστιμιά που οι ίδιοι επιθυμούν. Σε αυτό εστίασαν κι αυτό κάνουν από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πόρτες τους, οπότε και μας έδωσαν να δοκιμάσουμε τις νόστιμες σούβλες τους, τις πανσέτες, τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες τους, τις δροσερές σαλάτες.

Κρέατα πρώτης ποιότητας ψήνονται - αποκλειστικά στα κάρβουνα, το είπαμε; - με μαεστρία κι εμείς τα δοκιμάζουμε σε ένα περιβάλλον απλό κι άνετο, που μυρίζει νοστιμιά, όπως πρέπει να μυρίζει κάθε ψησταριά που σέβεται τον εαυτό της και μας καλεί να κοπιάσουμε μέχρι εκεί, από μέτρα μακριά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Γεωργίου 24
| Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869154
Πολυτεχνείου 51, Λαδάδικα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522733

H καντίνα της Αννούλας

kantina-annoulas.jpg

Είναι από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες καντίνες της Θεσσαλονίκης κι όχι τυχαία. Η «Καντίνα της Αννούλας», στην ανατολική πλευρά της πόλης, έχει κερδίσει την προτίμηση του κόσμου από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, όταν ακόμη βρισκόταν στην οδό Πλαστήρα της Καλαμαριάς, δίπλα στη θάλασσα και σέρβιρε στους πελάτες κρέατα επιλεγμένα με την εμπειρία του κρεοπώλη πατέρα και πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι από την ίδια την Αννούλα, τη μητέρα του ιδιοκτήτη της.

Οικογενειακή επιχείρηση, που από το 2016 μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α. Και μπορεί να έχει μετατραπεί πλέον σε κανονικό κατάστημα, στο οποίο μπορείς να καθίσεις μέσα κι έξω, ωστόσο δεν παύει να έχει τη μορφή ενός… food truck, με ποιότητα και παροχές που την ξεχωρίζουν από κάθε άλλη καντίνα της Θεσσαλονίκης.

Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε με τη μορφή αυθεντικής καντίνας το 2008 και μέσα στο 2009 μεταφέρθηκε στην περιοχή του Στρατοπέδου Νταλίπη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγα χρόνια μετά πήρε την τελείως μοναδική μορφή που έχει σήμερα, αυτή ενός καταστήματος κλειστού μεν, με μια καντίνα – food truck, ωστόσο, διαμορφωμένη στο εσωτερικό του.

Έτσι έχει, πλέον, τη δυνατότητα να προσφέρει τις σπεσιαλιτέ που προσφέρει μια καντίνα που σέβεται τον εαυτό της, μαζί και με πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, που μόνο ένας κλειστός χώρος μπορεί να προσφέρει. Κάνοντας το «κάτι παραπάνω» πάντα, φροντίζοντας να έχει πάντα φρέσκες πρώτες ύλες, νωπά κρέατα και καθαρό, περιποιημένο χώρο, που σε προσελκύει να δοκιμάσεις μια από… όλα.

Ο «βασιλιάς» ανάμεσα στα πιάτα της «Καντίνας της Αννούλας» παραμένει η παντσέτα, που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της, κέρδισε εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις των πελατών. Ζουμερή, λαχταριστή, πάντα ζεστή, δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλες.

Τι άλλο βρίσκεις στα κρεατικά; Κεμπάπ προβάτου, σουβλάκι, σουτζουκάκι, μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιο, κοτοσουβλάκι, κοτομπέικον, κοτομπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο, λουκάνικα Τζουμαγιάς, χωριάτικο, ριγανάτο και χασάπικο, όλα και σε σάντουιτς και σε τεμάχια ή μερίδες. Ξεχωρίζει η σειρά από burgers δικής τους παρασκευής, με φρέσκο κιμά που προμηθεύονται καθημερινά: chiliburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι μονής κοπής, special, Crispy BBQ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι Hereford μονής κοπής, cheeseburger, chickenburger με κοτομπιφτέκι, φιλέτο burger με κοτόπουλο και μαγιονέζα και special hum, με μπέικον, κεφαλοτύρι και βούτυρο τρούφας.

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445184









ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία