Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τις πιο αγαπημένες διευθύνσεις για Brunch στη Θεσσαλονίκη

Όμορφοι χώροι που έχουν κερδίσει τις καρδιές μας

 10/03/2024 12:20

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τις πιο αγαπημένες διευθύνσεις για Brunch στη Θεσσαλονίκη

Μία από τις πιο δημοφιλής τάσεις στη γαστρονομία στη χώρα μας, είναι σίγουρα το Brunch! Απολαυστικές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, πλούσια σάντουιτς και plant based σπεσιαλιτέ, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μενού λαχταριστών προτάσεων για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα...

Μπορεί κάποτε να ήταν μία τάση των πρωινών του Σαββατοκύριακου, εν τούτοις πλέον τα τελευταία χρόνια έγινε μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, τόσο με χώρους με αποκλειστική προσέγγιση στο μενού του brunch, όσο και με την προσθήκη του στο κατάλογο επιλογών σε πολλά cafe bar bistro και όχι μόνο.

Στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολυάριθμές προτάσεις όμορφων χώρων για να απολαύσετε το brunch σας, αρκετοί εκ των οποίων πραγματικά έχουν κερδίσει τις καρδιές μας.

Πάμε μαζί να γνωρίσουμε 10+1 από αυτές...

Brunchsin

brunchsin1-OvRH5.jpg

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το «Brunchsin», στο νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένας χώρος στη Θεσσαλονίκη, όπου το brunch τιμάται με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Μάιο του 2021 από τον Σπύρο Τάσκο, τον πατέρα του Σωτήριο κι άλλα μέλη της οικογενείας, αποτελεί σήμερα πρωταρχικό προορισμό στο χώρο του κι ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του franchise όνομα, για να συστήσει τις μοναδικές του προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας, του χώρου αυτού που, αποδομώντας το «brunching» έχει συνδέσει το brunch με την … αμαρτία («sin») κι έχει δώσει στο αβγό έναν δικό του χώρο, όπου «λατρεύεται» σε κάθε σημείο του μενού; Σίγουρα η αγάπη γι’ αυτό που ξεκίνησε δυόμιση περίπου χρόνια πριν, που έχει κάνει κι εμάς να το αγαπήσουμε.

Όταν άνοιξε το «Brunchsin», με επιρροές από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου το brunch έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια, η έννοια του brunch δεν ήταν άγνωστη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο όμορφος αυτός χώρος, κατάφερε να εισάγει το κάτι διαφορετικό και να αναδειχθεί σε έναν προορισμό, που ξεχωρίζει. Η φιλοσοφία του «Brunchsin» ήταν, εξ’ αρχής, η εξειδίκευση στο πρωινό και στα πάντα γύρω από το αβγό και το κατάστημα ήρθε να καλύψει ένα αντικειμενικό κενό στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αφού πουθενά αλλού, δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές και τόσες πρωτότυπες προτάσεις, όσες εδώ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 227260

Donkey Garden

donkey-garden1.jpg

Το brunch μπορεί να έχει ώρα, αλλά σίγουρα, δεν έχει εποχή και στο «Donkey Garden» έχουν σίγουρα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες, για να μπορέσετε να απολαύσετε το brunch σας παντός καιρού! Ακόμη και τώρα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, η καλά κρυμμένη αυλή του στο νούμερο 3 της οδού Σκρα, είναι ένας από τους καλύτερους τόπους συνάντησης.

Πού θα καθίσετε; Μα φυσικά, στα μοναδικά ιγκλού του, που από την αρχή έχει καθιερώσει για τους χειμερινούς μήνες, μετατρέποντας μία νέα σχετικά συνήθεια για τη Θεσσαλονίκη, σε κάτι εφικτό, ακόμη και με τον πιο ιδιαίτερο καιρό! Πάντα, φυσικά, με τα επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών, που φροντίζουν να περιλαμβάνουν στο μενού τους – μέχρι, τουλάχιστον, να κάνουν πραγματικότητα τη βασική τους φιλοσοφία, που είναι η παραγωγή, στη δική τους φάρμα.

To τελευταίο μπορεί να μην έχει ακόμη υλοποιηθεί, το «Donkey Garden» ωστόσο έχει καταφέρει να μας προσφέρει κάποιες από τις πιο νόστιμες προτάσεις για brunch, εδώ και τρεισήμισι χρόνια.

Έχοντας ανοίξει τον Ιούνιο το 2020, οι άνθρωποι πίσω από το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα προμηθεύονται πάντα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, τηρούν τη βιωσιμότητα ως προς τη διαχείριση των πρώτων υλών – χωρίς leftovers - και λειτουργούν, όσο είναι δυνατόν, με αρχές πράσινης οικονομίας – στο χώρο υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για κάθε σχεδόν υλικό και τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποιούνται, είναι βιοδιασπώμενα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 3, Κέντρο
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 252614

Mandarini SKG

mandarini-skg1.jpg

Το «Mandarini SKG» άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια μέσα στην περίοδο της καραντίνας, για να δώσει τη δική του γαστρονομική υπογραφή στην πόλη μας. Εκεί το brunch αποκτά άλλο νόημα και αξία! Απευθύνεται από το μέσο φοιτητή έως και όλους εμάς που νιώθουμε νέοι, έτοιμοι να απολαύσουμε τις πιο όμορφες και παρεΐστικες στιγμές μας, με τη νεανική του συντροφιά. Το ξεχωρίζουμε για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τις γεύσεις του, τις προσιτές του τιμές, τις μεγάλες μερίδες του, τα προσεγμένα του υλικά, που ικανοποιούν κάθε γευστικό μας κάλυκα και μας ενθουσιάζουν καθημερινά.

Το «Mandarini SKG», είναι τοποθετημένο σε ένα πεζόδρομο, στην οδό Ζεύξιδος 6, εκεί που χτυπά η καρδιά της Θεσσαλονίκης. Έτσι, ενώ είμαστε στον παλμό της πόλης, έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μία γραφική πλατεία χωριού και αφήνουμε πίσω μας όλη την ασθματική μας καθημερινότητα.

Ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι ο Νίκος Διακομιχαλάκης, υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Σάββας Τασόγλου, απόφοιτος γεωπονίας Α.Π.Θ., δύο φίλοι, οι οποίοι έχουν στη φαρέτρα τους χρόνια εμπειρίας σε χώρους εστίασης και πήραν το ρίσκο να ξεκινήσουν μαζί και να υλοποιήσουν το δικό τους μαγαζί, όπως ακριβώς το ονειρεύτηκαν.

Η διακόσμηση στο «Mandarini SKG» εμπνέεται από τη ζωή. Έτσι, στον ένα τοίχο του, δεσπόζει ένα κολλάζ από αφίσες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι το 2000. Πολύτιμες αναμνήσεις, μουσικά ινδάλματα και στιγμές που μπλέκονται σε ένα μωσαϊκό που μας ταξιδεύει στο χρόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983448243

Bunny Tail

bunny-tail-1.jpg

Το «Bunny Tail» άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, στο νούμερο 1 της Αλεξάνδρου Σβώλου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με θέα το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας. H έμπειρη ομάδα του, φροντίζει καθημερινά να προσφέρεται στο χώρο ένα πλήρες μενού επιλογών σε brunch, με γεύσεις που θα χαρίσουν στον καθένα μας την απαραίτητη ενέργεια, για τη διάρκεια της ημέρας. Και κυρίως, μας περιμένει με την καλύτερη διάθεση και πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει, όσο εμείς θα απολαμβάνουμε ένα από τα πιο δυναμωτικά γεύματα της ημέρας.

Τι κάνει το brunch στο «Bunny Tail» να ξεχωρίζει; Μα, φυσικά το βασισμένο στην αειφόρο φιλοσοφία του slow food μενού του, που αναδεικνύει την τοπική ελληνική κουζίνα και τις τοπικές πρώτες ύλες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

To όνομα του «Βunny Tail», είναι δανεισμένο από το ομώνυμο φυτό που συναντά κανείς διάσπαρτο σε παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη την επικράτεια της χώρας, την άνοιξη και το καλοκαίρι – ένα μικρό, ποώδες φυτό της άνοιξης και του καλοκαιριού, που ανθίζει στην ελληνική ύπαιθρο σε χαμηλούς λοφίσκους, θυμίζει στάχυ και μοιάζει με την ουρά ενός μικρού λαγού. «Δένει» απόλυτα με τη διακόσμηση του καταστήματος, που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική φύση και το ελληνικό καλοκαίρι.

Στο χώρο θα βρει κανείς αρκετά φυσικά αποξηραμένα φυτά, αφού οι άνθρωποι του θέλουν, η εικόνα του bunny tail, να φέρνει στις μνήμες των επισκεπτών τους ελληνικά τοπία, από μέρη που έχουν επισκεφθεί. Όπως οι ίδιοι λένε, τα pampas – μοιάζουν επίσης με στάχυα - και τα bunny tails είναι τα αγαπημένα τους φυτά και το καλοκαίρι, η αγαπημένη τους εποχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 1, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 070034

Menta

menta19.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Oδός Δελφών

odos-delfon16.jpg

Το wine bar restaurant «Oδός Δελφών» στον ομώνυμο δρόμο, με χρονικό σημείο έναρξης το Μάρτιο του 2013, φτιάχτηκε με όραμα και φιλοσοφία να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του, σε έναν ζεστό κι όμορφο χώρο της περιοχής, από την οποία πήρε και το όνομά του.

Το κατάστημα, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, προσφέρει τη δυνατότητα για brunch κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ τα πιάτα του εστιατορίου είναι ειδικώς επιμελημένα, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις.

Η «Οδός Δελφών» είναι ένα μαγαζί διαφορετικό, ένα πραγματικό στολίδι στον ομώνυμο δρόμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ακριβώς στη συμβολή του με την οδό Παρασκευοπούλου.

Με διακόσμηση ιδιαίτερη και cosy, με μοντέρνα διάθεση, μας καλωσορίζει από το πρωί για καφεδάκι και χειροποίητες λιχουδιές, από φρέσκα υλικά, σε jazz μουσική υπόκρουση, που κάνει κάθε γεύμα απολαυστικό και μοναδικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 16
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 843194

Deseo

deseo1.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χσριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Brunch Box

brunch-box1.jpg

Με ολοήμερο brunch, με τις αγνότερες πρώτες ύλες, σε έναν εξειδικευμένο χώρο στη Θέρμη, το «Brunch Box» ήρθε τον Αύγουστο του 2017 για να παραμείνει και να αποτελέσει έναν κατεξοχήν προορισμό για πρωινά, βασισμένο σε μία προσπάθεια, καθαρά οικογενειακή. Ένας μοναδικός all day brunch χώρος, μας προσφέρει όλη την ημέρα, το πιο σημαντικό γεύμα, το πρωινό, με τη μορφή του brunch, που μπορεί να απολαύσει κανείς σε μία ήρεμη ατμόσφαιρα, με συνταγές σταθερές και «μαμαδίστικες», σε έναν χώρο που έχει καταφέρει να χαράξει τη δική του πορεία.

Αβγά φρέσκα, χωριάτικα ως βασική πρώτη ύλη και πίτες της μαμάς, αυτά που κάνουν το «Brunch Box» αγαπημένο και το έχουν αναδείξει ακόμη και σε best brunch spot στην πόλη.

Το «Brunch Box» άνοιξε στην περιοχή της Θέρμης αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί όσο σήμερα κι από την αρχή έχει μία ιδιαιτερότητα σημαντική, ως ένα από τα ελάχιστα σημεία όπου το brunch σερβίρεται ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό, με τα υλικά να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον οικογενειακό μπαξέ κι όλα, μα όλα να είναι χειροποίητα.

Είναι ένας ξεχωριστός, pet friendly χώρος, σίγουρα ο μοναδικός στο είδος του ως προς το μενού, σε ολόκληρη την περιοχή της Θέρμης, με κουζίνα που παραμένει ανοιχτή από τις 09.00 έως τις 23.30 και προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ολοκληρωμένες προτάσεις για καφέ και brunch, με μενού ενιαίο, ιδανικό για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους κι όχι μόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

Bahamas

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Truffa

truffa11.jpg

Σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης, στο 207 της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα, βρίσκεται η «Truffa». Ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής, με χρώματα γήινα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν το μυαλό, από νωρίς το πρωί σας περιμένει για τον πρώτο καφέ της ημέρας και για ένα πρωινό ή brunch αντάξιο των προσδοκιών σας.

Όταν η ώρα περνά, τον καφέ διαδέχονται γευστικά cocktails και ενδιαφέροντα κρασιά μαζί με πολύ ωραία πιάτα που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκαν. Casual γευστικές προτάσεις αλλά και πιο ντελικάτες γεύσεις έρχονται να συνθέσουν το ιδανικό δείπνο.

Στην «Truffa» η ατμόσφαιρα είναι μοναδική όλες τις ώρες της ημέρας. Η ζεστή διακόσμηση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, η ευχάριστη μουσική και φυσικά η… εξωστρεφής, open κουζίνα, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

Το πρωί ή και λίγο αργότερα με τον καφέ ή τον φυσικό χυμό σου μπορείς να απολαύσεις ένα λαχταριστό πρωινό ή το brunch σου. Από αφράτα pancakes και ολόφρεσκα σάντουιτς, μέχρι πλούσια πιάτα με αυγά όπως τα scrambled eggs και το λαχταριστό croque madame, όλα είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 908680

Διώροφον

diorofon1.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998













Μία από τις πιο δημοφιλής τάσεις στη γαστρονομία στη χώρα μας, είναι σίγουρα το Brunch! Απολαυστικές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, πλούσια σάντουιτς και plant based σπεσιαλιτέ, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μενού λαχταριστών προτάσεων για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα...

Μπορεί κάποτε να ήταν μία τάση των πρωινών του Σαββατοκύριακου, εν τούτοις πλέον τα τελευταία χρόνια έγινε μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, τόσο με χώρους με αποκλειστική προσέγγιση στο μενού του brunch, όσο και με την προσθήκη του στο κατάλογο επιλογών σε πολλά cafe bar bistro και όχι μόνο.

Στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολυάριθμές προτάσεις όμορφων χώρων για να απολαύσετε το brunch σας, αρκετοί εκ των οποίων πραγματικά έχουν κερδίσει τις καρδιές μας.

Πάμε μαζί να γνωρίσουμε 10+1 από αυτές...

Brunchsin

brunchsin1-OvRH5.jpg

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το «Brunchsin», στο νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένας χώρος στη Θεσσαλονίκη, όπου το brunch τιμάται με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Μάιο του 2021 από τον Σπύρο Τάσκο, τον πατέρα του Σωτήριο κι άλλα μέλη της οικογενείας, αποτελεί σήμερα πρωταρχικό προορισμό στο χώρο του κι ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του franchise όνομα, για να συστήσει τις μοναδικές του προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας, του χώρου αυτού που, αποδομώντας το «brunching» έχει συνδέσει το brunch με την … αμαρτία («sin») κι έχει δώσει στο αβγό έναν δικό του χώρο, όπου «λατρεύεται» σε κάθε σημείο του μενού; Σίγουρα η αγάπη γι’ αυτό που ξεκίνησε δυόμιση περίπου χρόνια πριν, που έχει κάνει κι εμάς να το αγαπήσουμε.

Όταν άνοιξε το «Brunchsin», με επιρροές από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου το brunch έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια, η έννοια του brunch δεν ήταν άγνωστη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο όμορφος αυτός χώρος, κατάφερε να εισάγει το κάτι διαφορετικό και να αναδειχθεί σε έναν προορισμό, που ξεχωρίζει. Η φιλοσοφία του «Brunchsin» ήταν, εξ’ αρχής, η εξειδίκευση στο πρωινό και στα πάντα γύρω από το αβγό και το κατάστημα ήρθε να καλύψει ένα αντικειμενικό κενό στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αφού πουθενά αλλού, δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές και τόσες πρωτότυπες προτάσεις, όσες εδώ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 227260

Donkey Garden

donkey-garden1.jpg

Το brunch μπορεί να έχει ώρα, αλλά σίγουρα, δεν έχει εποχή και στο «Donkey Garden» έχουν σίγουρα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες, για να μπορέσετε να απολαύσετε το brunch σας παντός καιρού! Ακόμη και τώρα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, η καλά κρυμμένη αυλή του στο νούμερο 3 της οδού Σκρα, είναι ένας από τους καλύτερους τόπους συνάντησης.

Πού θα καθίσετε; Μα φυσικά, στα μοναδικά ιγκλού του, που από την αρχή έχει καθιερώσει για τους χειμερινούς μήνες, μετατρέποντας μία νέα σχετικά συνήθεια για τη Θεσσαλονίκη, σε κάτι εφικτό, ακόμη και με τον πιο ιδιαίτερο καιρό! Πάντα, φυσικά, με τα επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών, που φροντίζουν να περιλαμβάνουν στο μενού τους – μέχρι, τουλάχιστον, να κάνουν πραγματικότητα τη βασική τους φιλοσοφία, που είναι η παραγωγή, στη δική τους φάρμα.

To τελευταίο μπορεί να μην έχει ακόμη υλοποιηθεί, το «Donkey Garden» ωστόσο έχει καταφέρει να μας προσφέρει κάποιες από τις πιο νόστιμες προτάσεις για brunch, εδώ και τρεισήμισι χρόνια.

Έχοντας ανοίξει τον Ιούνιο το 2020, οι άνθρωποι πίσω από το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα προμηθεύονται πάντα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, τηρούν τη βιωσιμότητα ως προς τη διαχείριση των πρώτων υλών – χωρίς leftovers - και λειτουργούν, όσο είναι δυνατόν, με αρχές πράσινης οικονομίας – στο χώρο υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για κάθε σχεδόν υλικό και τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποιούνται, είναι βιοδιασπώμενα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 3, Κέντρο
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 252614

Mandarini SKG

mandarini-skg1.jpg

Το «Mandarini SKG» άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια μέσα στην περίοδο της καραντίνας, για να δώσει τη δική του γαστρονομική υπογραφή στην πόλη μας. Εκεί το brunch αποκτά άλλο νόημα και αξία! Απευθύνεται από το μέσο φοιτητή έως και όλους εμάς που νιώθουμε νέοι, έτοιμοι να απολαύσουμε τις πιο όμορφες και παρεΐστικες στιγμές μας, με τη νεανική του συντροφιά. Το ξεχωρίζουμε για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τις γεύσεις του, τις προσιτές του τιμές, τις μεγάλες μερίδες του, τα προσεγμένα του υλικά, που ικανοποιούν κάθε γευστικό μας κάλυκα και μας ενθουσιάζουν καθημερινά.

Το «Mandarini SKG», είναι τοποθετημένο σε ένα πεζόδρομο, στην οδό Ζεύξιδος 6, εκεί που χτυπά η καρδιά της Θεσσαλονίκης. Έτσι, ενώ είμαστε στον παλμό της πόλης, έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μία γραφική πλατεία χωριού και αφήνουμε πίσω μας όλη την ασθματική μας καθημερινότητα.

Ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι ο Νίκος Διακομιχαλάκης, υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Σάββας Τασόγλου, απόφοιτος γεωπονίας Α.Π.Θ., δύο φίλοι, οι οποίοι έχουν στη φαρέτρα τους χρόνια εμπειρίας σε χώρους εστίασης και πήραν το ρίσκο να ξεκινήσουν μαζί και να υλοποιήσουν το δικό τους μαγαζί, όπως ακριβώς το ονειρεύτηκαν.

Η διακόσμηση στο «Mandarini SKG» εμπνέεται από τη ζωή. Έτσι, στον ένα τοίχο του, δεσπόζει ένα κολλάζ από αφίσες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι το 2000. Πολύτιμες αναμνήσεις, μουσικά ινδάλματα και στιγμές που μπλέκονται σε ένα μωσαϊκό που μας ταξιδεύει στο χρόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 6, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983448243

Bunny Tail

bunny-tail-1.jpg

Το «Bunny Tail» άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022, στο νούμερο 1 της Αλεξάνδρου Σβώλου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με θέα το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας. H έμπειρη ομάδα του, φροντίζει καθημερινά να προσφέρεται στο χώρο ένα πλήρες μενού επιλογών σε brunch, με γεύσεις που θα χαρίσουν στον καθένα μας την απαραίτητη ενέργεια, για τη διάρκεια της ημέρας. Και κυρίως, μας περιμένει με την καλύτερη διάθεση και πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει, όσο εμείς θα απολαμβάνουμε ένα από τα πιο δυναμωτικά γεύματα της ημέρας.

Τι κάνει το brunch στο «Bunny Tail» να ξεχωρίζει; Μα, φυσικά το βασισμένο στην αειφόρο φιλοσοφία του slow food μενού του, που αναδεικνύει την τοπική ελληνική κουζίνα και τις τοπικές πρώτες ύλες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

To όνομα του «Βunny Tail», είναι δανεισμένο από το ομώνυμο φυτό που συναντά κανείς διάσπαρτο σε παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη την επικράτεια της χώρας, την άνοιξη και το καλοκαίρι – ένα μικρό, ποώδες φυτό της άνοιξης και του καλοκαιριού, που ανθίζει στην ελληνική ύπαιθρο σε χαμηλούς λοφίσκους, θυμίζει στάχυ και μοιάζει με την ουρά ενός μικρού λαγού. «Δένει» απόλυτα με τη διακόσμηση του καταστήματος, που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική φύση και το ελληνικό καλοκαίρι.

Στο χώρο θα βρει κανείς αρκετά φυσικά αποξηραμένα φυτά, αφού οι άνθρωποι του θέλουν, η εικόνα του bunny tail, να φέρνει στις μνήμες των επισκεπτών τους ελληνικά τοπία, από μέρη που έχουν επισκεφθεί. Όπως οι ίδιοι λένε, τα pampas – μοιάζουν επίσης με στάχυα - και τα bunny tails είναι τα αγαπημένα τους φυτά και το καλοκαίρι, η αγαπημένη τους εποχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 1, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 070034

Menta

menta19.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Oδός Δελφών

odos-delfon16.jpg

Το wine bar restaurant «Oδός Δελφών» στον ομώνυμο δρόμο, με χρονικό σημείο έναρξης το Μάρτιο του 2013, φτιάχτηκε με όραμα και φιλοσοφία να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του, σε έναν ζεστό κι όμορφο χώρο της περιοχής, από την οποία πήρε και το όνομά του.

Το κατάστημα, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, προσφέρει τη δυνατότητα για brunch κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ τα πιάτα του εστιατορίου είναι ειδικώς επιμελημένα, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις.

Η «Οδός Δελφών» είναι ένα μαγαζί διαφορετικό, ένα πραγματικό στολίδι στον ομώνυμο δρόμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ακριβώς στη συμβολή του με την οδό Παρασκευοπούλου.

Με διακόσμηση ιδιαίτερη και cosy, με μοντέρνα διάθεση, μας καλωσορίζει από το πρωί για καφεδάκι και χειροποίητες λιχουδιές, από φρέσκα υλικά, σε jazz μουσική υπόκρουση, που κάνει κάθε γεύμα απολαυστικό και μοναδικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 16
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 843194

Deseo

deseo1.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χσριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Brunch Box

brunch-box1.jpg

Με ολοήμερο brunch, με τις αγνότερες πρώτες ύλες, σε έναν εξειδικευμένο χώρο στη Θέρμη, το «Brunch Box» ήρθε τον Αύγουστο του 2017 για να παραμείνει και να αποτελέσει έναν κατεξοχήν προορισμό για πρωινά, βασισμένο σε μία προσπάθεια, καθαρά οικογενειακή. Ένας μοναδικός all day brunch χώρος, μας προσφέρει όλη την ημέρα, το πιο σημαντικό γεύμα, το πρωινό, με τη μορφή του brunch, που μπορεί να απολαύσει κανείς σε μία ήρεμη ατμόσφαιρα, με συνταγές σταθερές και «μαμαδίστικες», σε έναν χώρο που έχει καταφέρει να χαράξει τη δική του πορεία.

Αβγά φρέσκα, χωριάτικα ως βασική πρώτη ύλη και πίτες της μαμάς, αυτά που κάνουν το «Brunch Box» αγαπημένο και το έχουν αναδείξει ακόμη και σε best brunch spot στην πόλη.

Το «Brunch Box» άνοιξε στην περιοχή της Θέρμης αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί όσο σήμερα κι από την αρχή έχει μία ιδιαιτερότητα σημαντική, ως ένα από τα ελάχιστα σημεία όπου το brunch σερβίρεται ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό, με τα υλικά να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον οικογενειακό μπαξέ κι όλα, μα όλα να είναι χειροποίητα.

Είναι ένας ξεχωριστός, pet friendly χώρος, σίγουρα ο μοναδικός στο είδος του ως προς το μενού, σε ολόκληρη την περιοχή της Θέρμης, με κουζίνα που παραμένει ανοιχτή από τις 09.00 έως τις 23.30 και προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ολοκληρωμένες προτάσεις για καφέ και brunch, με μενού ενιαίο, ιδανικό για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους κι όχι μόνο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

Bahamas

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Truffa

truffa11.jpg

Σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης, στο 207 της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα, βρίσκεται η «Truffa». Ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής, με χρώματα γήινα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν το μυαλό, από νωρίς το πρωί σας περιμένει για τον πρώτο καφέ της ημέρας και για ένα πρωινό ή brunch αντάξιο των προσδοκιών σας.

Όταν η ώρα περνά, τον καφέ διαδέχονται γευστικά cocktails και ενδιαφέροντα κρασιά μαζί με πολύ ωραία πιάτα που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκαν. Casual γευστικές προτάσεις αλλά και πιο ντελικάτες γεύσεις έρχονται να συνθέσουν το ιδανικό δείπνο.

Στην «Truffa» η ατμόσφαιρα είναι μοναδική όλες τις ώρες της ημέρας. Η ζεστή διακόσμηση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, η ευχάριστη μουσική και φυσικά η… εξωστρεφής, open κουζίνα, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον.

Το πρωί ή και λίγο αργότερα με τον καφέ ή τον φυσικό χυμό σου μπορείς να απολαύσεις ένα λαχταριστό πρωινό ή το brunch σου. Από αφράτα pancakes και ολόφρεσκα σάντουιτς, μέχρι πλούσια πιάτα με αυγά όπως τα scrambled eggs και το λαχταριστό croque madame, όλα είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 908680

Διώροφον

diorofon1.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998













ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία