Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10 από τα ωραιότερα σημεία της πόλης για καφέ, ποτό και φαγητό με θέα θάλασσα

Γιατί με θέα το Θερμαϊκό όλα είναι ομορφότερα!

 08/08/2022 14:00

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10 από τα ωραιότερα σημεία της πόλης για καφέ, ποτό και φαγητό με θέα θάλασσα

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει μία μεγάλη ακτογραμμή με πολυάριθμους χώρους που έχουν υπέροχη θέα στη θάλασσα ή –σε κάποιες περιπτώσεις- την ακουμπούν κυριολεκτικά.

Είναι αυτό το εξαιρετικό προνόμιο που μας προσφέρει η Θεσσαλονίκη, να βρισκόμαστε μεν στην πόλη, αλλά να απολαμβάνουμε ταυτόχρονα την αύρα του υγρού στοιχείου.

Σε αυτή λοιπόν την παραθαλάσσια γραμμή, ξεχωρίζουν ουκ ολίγα café – bars και café – bar – restaurants που μας περιμένουν για όμορφες στιγμές διασκέδασης, μέρα, νύχτα… έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανακάλυψε μαζί μας 10 από τις ωραιότερες προτάσεις της πόλης, για καφέ, ποτό και φαγητό… με θέα θάλασσα!

LES ZAZOUS

les-zazous.jpg

Το Les Zazous σου δίνει πάντα αφορμές να πάρεις το δρόμο για τα ανατολικά της πόλης.

Στυλάτος και ανακαινισμένος πολύ πρόσφατα, o all day concept πολυχώρος του Les Zazous έχει εκείνο το hype που σπάνια βρίσκουμε αλλά όταν το συναντάμε, κολλάμε μαζί του.

Κουζίνα με ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων, μια σύγχρονη αύρα κομψότητας, ωραία κοκτέιλς κι εντυπωσιακή διακόσμηση σε συνδυασμό με άπαιχτη θέα. Όλα όσα κάνουν ένα bar-restaurant κορυφαίο, από τη μουσική, την ατμόσφαιρα, ως τις γεύσεις, τα κοκτέιλς, τον κόσμο, είναι εδώ.

Οι παρέες απολαμβάνουν το κρασί τους, δοκιμάζουν σούσι από τα όμορφα πλατό και η μουσική δημιουργεί το ιδανικό soundtrack. Η κουζίνα ξεκινάει από το πρωί, σερβίροντας λαχταριστά pancakes, αυγά Benedict και άλλα, πριν περάσει η σκυτάλη στο βασικό μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

KITCHEN BAR

kitchen-bar.jpg

Όσοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι επισκέπτες της ξέρουν όλοι το Kitchen Bar.

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, κλασάτο, φιλόξενο και διακοσμημένο με αξεπέραστο στυλ, στην αποθήκη Β του λιμανιού, θα βρεις ίσως τον πληρέστερο χώρο για την έξοδό σου.

Προσφέρεται για όλες τις ώρες, αφού μπορείς να πιεις το καφέ σου, με το βλέμμα σου να ταξιδεύει στη θάλασσα και στη θέα της πόλης που βρίσκεται μπροστά σου, να απολαύσεις τα πεντανόστιμα και πρωτότυπα brunch του, να κάνεις το μεσημεριανό σου διάλλειμα από τη δουλειά, με ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ποτήρι κρασί, ή να δειπνήσεις και να πιεις το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Το Kitchen Bar, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και αυτοί που το ξέρουν δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Κράτησε ψηλά τον πήχη στην ποιότητα, στηριζόμενο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στους έμπειρους σεφ που εργάζονται στη κουζίνα του. Ένα υπέροχο μελίσσι γαστρονομικής δημιουργίας που όσο η ώρα περνά, και οι παραγγελίες αυξάνονται, οι κινήσεις τους σχεδόν χορογραφημένες, εκτελούν τις συνταγές μπροστά σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποθήκη Β΄Λιμένας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 502241

SANAA COAST

sanaa-coast.jpg

«Sanaa» σημαίνει «έργο τέχνης» στα σουαχίλι και αποτελεί ίσως την ιδανικότερη λέξη για να περιγράψει το «Sanaa Coast All Day Bar Restaurant» στη Σοφούλη, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο new entry spot στην πόλη για τη φετινή χρονιά! Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως προσεγμένο χώρο, με μία τεράστια ποικιλία εξωτικών φυτών, που σε μεταφέρει νοερά σε μέρη μακρινά, παραδεισένια…

Με το που φτάσεις στην είσοδό του, θα δεις 25 φοίνικες να σε «υποδέχονται» και καθώς εισέρχεσαι στον χώρο θα δεις ακόμη 60 εξωτικά δέντρα να συμπληρώνουν τη μαγική αυτή ατμόσφαιρα, που απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Το «Sanaa Coast» έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο μας μέρος για κάθε στιγμή της μέρας μας, λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας του, στο κτίριο του ναυτικού ομίλου Καλαμαριάς, της κορυφαίας ποιότητάς του και της άψογης εξυπηρέτησής του…

Στο «Sanaa Coast» θα βρεις όλα αυτά που ζητάς από ένα χώρο για να συντροφεύει στιγμές και αναμνήσεις, καθώς εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς το πρωί –με θέα το απέραντο γαλάζιο- αλλά και το κρασί ή το cocktail σου, ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σοφούλη 112, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 827941

MISTRAL

mistral.jpg

Το Mistral που βρίσκεται στην Καλαμαριά, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και προσφέρεται για ξεχωριστές μέρες και νύχτες με πλήρως ενημερωμένους καταλόγους με ποτά και cocktails. Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι σε νησί, κι όμως απέχεις μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης!

Πρωταγωνιστεί στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του, και δικαιολογημένα, αφού προσφέρεται για καφέ το πρωί, φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ. Ο χώρος φημίζεται για την υψηλή αισθητική του, πρόσφατα έχει ανανεωθεί, και είναι ο απόλυτος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα για να απολαύσεις το τζάκι του και τη γυάλινη οροφή του και το καλοκαίρι για να πιείς το ποτό σου στη βεράντα με την ωραιότερη θέα της πόλης.

Το καλοκαίρι, η βεράντα του θυμίζει κυκλαδίτικο νησί και είναι ιδανικό σκηνικό για κάθε μέρα - απολαμβάνεις τον καφέ και το χορταστικό του πρωινό, υπέροχο brunch και εκλεπτυσμένα πιάτα με εξαιρετικό φαγητό που επιμελούνται chef με πολυετή εμπειρία. Το Mistral είναι η ιδανική επιλογή για εκείνες τις βραδιές που θες να αισθανθείς πως έφυγες από την πόλη.

Τα Σαββατοκύριακα μπορείς να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία, απολαμβάνοντας ειδικό brunch menu μαζί με τον καφέ σου για να ξεκινήσει τέλεια η μέρα σου ή με ένα κοκτέιλ low abv (χαμηλού αλκοολικού βαθμού). Και μάλιστα, το πρωινό σου, το american breakfast έρχεται σε τριώροφο πλατό, εντελώς εντυπωσιακό και χορταστικό, όπως σε ένα ξενοδοχείο που μπορείς να γευτείς αλμυρά και γλυκά σνακ! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

BOULEVARD 23

boulevard-23.jpg

Στην πιο όμορφη λεωφόρο της πόλης, αυτή της Λεωφ. Νίκης εκεί που όπως λέει και το σλόγκαν του "νιώθεις τον παλμό της πόλης", ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με σύγχρονη διακόσμηση, με ποιοτικό καφέ, με μια μεγάλη λίστα από ετικέτες σε κρασί και με υπέροχα κοκτέιλ, θα βρεις το Boulevard 23.

Εκεί, στον πιο γνωστό, πολυσύχναστο, φωτογραφισμένο, ζωγραφισμένο οδικό άξονα στο κέντρο της πόλης, που θα πετύχεις κάθε φίλο και γνωστό.

Ένα στιλάτο μπαρ λίγα βήματα από την θάλασσα, που την βλέπεις όπου κι αν κάτσεις στο χώρο του, ενώ ο κόσμος είναι κάθε ηλικίας, ζευγάρια, λάτρεις των κοκτέιλς, θαμώνες και σκηνικό που σε βάζει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα.

Ένας σοφιστικέ χώρος με ξεχωριστό design που πραγματικά όταν δύει ο ήλιος είναι μαγικά - και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας spot.

Μπύρες, ποτά, κοκτέιλς και συνοδευτικά πιάτα κάνουν τα βράδια χορταστικά και γεμάτα γεύσεις, ενώ τα ροφήματα και οι καφέδες δίνουν το boost που χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Μεταξύ των ισχυρών σημείων του είναι ο εξαιρετικά ποιοτικός καφές καθώς και η λίστα με μοναδικά κρασιά και κοκτέιλς που είναι ιδανικά για φωτογραφίες - μερικές εικόνες αρκούν για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 23, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 033733

SHERLOCK

sherlock.jpg

Η παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα διαμάντι από μόνη της, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι χώροι, όπως το Sherlock, που συμπληρώνουν τόσο περίτεχνα αυτή τη μαγεία, απογειώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών στο έπακρο…

Με όνομα εμπνευσμένο από τον θρυλικό Sherlock Holmes και τις κλασικές ιστορίες του, το συγκεκριμένο bar γράφει τη δική του ιστορία στην πόλη εδώ και 10 χρόνια, ενώ τα τελευταία δύο, υπό νέα διεύθυνση, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με γνώμονα πάντοτε την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που το εμπιστεύονται, κάνοντάς το κομμάτι της δικής τους προσωπικής ιστορίας…

Το «Sherlock Bar» είναι ένα english themed bar, εξαιρετικά tourist friendly, με πολύγλωσσο προσωπικό, χωρίς ωστόσο να χάνει την ελληνική του ταυτότητα, διανθίζοντας κάποιες από τις νύχτες του με μοναδικές greek nights, dj sets, αλλά και διάφορα live events δύο φορές την εβδομάδα, που αφήνουν το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου στο «Sherlock Bar» με ένα λαχταριστό brunch, να συνεχίσεις με early drinks και μοναδικά κοκτέιλ και έπειτα να ολοκληρώσεις την εμπειρία με ένα δείπνο στο πιο μαγικό spot της Θεσσαλονίκης, συνοδεία των αγαπημένων σου ποτών, με την τεχνογνωσία των κορυφαίων bartenders στην πόλη.

Στο «Sherlock Bar» μπορείς να γευτείς 20 διαφορετικές συνταγές κοκτέιλ, που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, ενώ έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις ένα από τα σπάνιας ποικιλίας κρασιά του, τα οποία προορίζει αποκλειστικά και μόνο για τους πελάτες του! Κρασιά που όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις πουθενά αλλού…

Άλλωστε, το αισθάνεσαι ότι η εξυπηρέτηση εδώ είναι πολύ προσωπική υπόθεση, με την ευγένεια και την προθυμία του προσωπικού να σε βοηθήσει στην επιλογή των γεύσεων που θα σε ευχαριστήσουν και θα απογειώσουν τη δική σου εμπειρία διασκέδασης.

Κάπως έτσι «χτίζονται» οι στιγμές, κάπως έτσι «χτίζονται» οι καλύτερές μας αναμνήσεις!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 25, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 256012

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ

-8VCIu.jpg

Αναμφισβήτητα, ο Θερμαϊκός είναι ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα café-bars της Θεσσαλονίκης. Ένα μαγαζί θρύλος, που αγαπήθηκε πολύ όλα αυτά τα 30 χρόνια παρουσίας του και εξακολουθεί να κερδίζει την αγάπη του κόσμου.

Όταν άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, στο μακρινό 1992, ήταν ελάχιστα τα μαγαζιά στην παραλία. Με προσωπική δουλειά και πολλή αγάπη από τον τότε ιδιοκτήτη και τη γυναίκα του, καθιερώθηκε ως αγαπημένο στέκι πολλών Θεσσαλονικέων και όχι μόνο, καθώς η φήμη του ξεπερνούσε τα όρια της πόλης.

Παρά την πάροδο του χρόνου, ο Θερμαϊκός παραμένει στις καρδιές του κόσμου και κερδίζει συνεχώς και νέους φανατικούς θαμώνες. Η υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, όπως μαρτυράει και το όνομά του, και η μουσική είναι τα μεγαλύτερα ατού του.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Πρόκειται για 4 νέους ανθρώπους που συνεχίζουν την ιστορία του θρυλικού μαγαζιού, σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία και το όνομά του και συνεχίζοντας με την ίδια φιλοσοφία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 239842

CAFÉ LE MONDE

cafe-le-monde.jpg

Εδώ και πολλά χρόνια, το Café Le Monde αποτελεί έναν από τους πιο διαχρονικούς χώρους διασκέδασης στη Νέα Παραλία, έχοντας φιλοξενήσει πολλές όμορφες στιγμές των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο.

Σημείο συνάντησης είτε πρόκειται για χαλαρό καφεδάκι, είτε για ποτό με την παρέα! Τώρα το καλοκαίρι, το μπαλκόνι του προσφέρεται για να απολαύσεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σου.

Αλλά και ο όμορφος εξωτερικός του χώρος προσφέρεται για χαλαρές στιγμές με την παρέα σου, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Φιλικό περιβάλλον, εξαιρετική εξυπηρέτηση και όμορφη ατμόσφαιρα με ανεβασμένη διάθεση.

Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, σε περιμένει να απολαύσεις τον αρωματικό καφέ του. Εξαιρετικής ποιότητας και άψογα σερβιρισμένος από τους έμπειρους barista του Le Monde, θα σου ξυπνήσει τις αισθήσεις με τη γεμάτη γεύση του, το άρωμα και την εμφάνισή του.

Στη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, αλλά και στις πολλές γευστικές προτάσεις σε λαχταριστά σάντουιτς, μπριός, μπαγκέτες, τορτίγιες γεμιστές, απολαυστικά burgers, τοστ, κλαμπ σάντουιτς, αλλά και τις μοναδικά γευστικές γλυκές προτάσεις του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρία Κάλλας 3, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 038414

MELI MELO

meli-melo.jpg

Ποιος δεν γνωρίζει το «Meli Melo», στην οδό Μαρίας Κάλλας, μπροστά από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης; Από το 2002 έχει χαρίσει ουκ ολίγες ώρες απόλαυσης σε θαμώνες κάθε περιοχής της πόλης, που είτε επιλέγουν να πάρουν εκεί τον πρωινό ή απογευματινό τους καφέ, είτε να απολαύσουν ένα πρώτο ποτό, όταν πέσει το σούρουπο. Με θέα την παραλία και τη θάλασσα του Θερμαϊκού, το «Meli Melo» είναι από τους βασικούς προορισμούς στην περιοχή. Και συνεχίζει να είναι…

Ένα όμορφο σημείο συνάντησης φίλων, για all day καταστάσεις. Αυτό είναι το «Meli Melo» εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια. Φημισμένο μαγαζί για έξοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αγαπητό μεταξύ παρεών μεγάλης γκάμας ηλικιών, έχει περάσει πλέον στην κατηγορία των κλασσικών all day προορισμών της πόλης.

Η περιοχή όπου βρίσκεται, μία από τις πιο ιδανικές για να απολαύσει κανείς τον καφέ του με θέα την παραλία, μακριά από το πολύβουο κέντρο, αλλά χωρίς να απομονωθεί. Σχεδόν απέναντι από το Ποσειδώνιο κι απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, στο νούμερο 13 της οδού Μαρίας Κάλλας, το «Meli Melo» αποτελεί εγγύηση στη διασκέδασή σου.

Ο καφές στο «Meli Melo», ξεκινά από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ποικιλία σε επιλογές καφέ και ροφημάτων, αλλά και σε μικρά σνακ για να τα συνοδέψεις, σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσεις τη μέρα σου απολαυστικά και – τώρα το καλοκαίρι – απόλυτα δροσερά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 13, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 853252

THEA/TRO

theatro.jpg

Στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή το ποτό σου σε μία από τις ωραιότερες βεράντες της πόλης. Στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου.

Στο cafe - bar Thea/tro, η εκπληκτική θέα που σου προσφέρουν είναι μοναδική εμπειρία. Από τη μία ο Λευκός Πύργος, το πάρκο της ΧΑΝΘ και από την άλλη ο Θερμαϊκός κυριολεκτικά στα πόδια σου.

Αν κοιτάξεις κάτω θα δεις παρέες και οικογένειες να κάθονται στο γρασίδι, παιδιά να παίζουν, φίλους να διασκεδάζουν ενώ αν σηκώσεις το βλέμμα σου, θα δεις την ομορφιά της πόλης, εκείνη την υπέροχη θέα που θα λατρέψεις - αυτή τη θέα που κρύβει μέσα του και το λογοπαίγνιο στο Thea/tro και περικλείει μέσα της το Λευκό Πύργο, τα θέατρα, το πάρκο του Ξαρχάκου, τα φώτα των δρόμων, τη θάλασσα.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει η βεράντα του θα σε χαλαρώσει, αλλά και τις μέρες που έχει κρύο η θέα από το εσωτερικό του μαγαζιού σου κόβει την ανάσα.

Προσφέρεται για καφέ από το πρωί, ενώ μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου ή το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Ένα χώρος διακοσμημένος με στυλ ευρωπαϊκό, πρόσφατα ανακαινισμένος, με το προσωπικό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευγένεια του και τις γνώσεις του πάνω στο καφέ και τα cocktails. Η κουζίνα του έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν αφήνει κανένα πελάτη ανικανοποίητο, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 30ης Οκτωβρίου 2, Βασιλικό Θέατρο, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224524












Η Θεσσαλονίκη διαθέτει μία μεγάλη ακτογραμμή με πολυάριθμους χώρους που έχουν υπέροχη θέα στη θάλασσα ή –σε κάποιες περιπτώσεις- την ακουμπούν κυριολεκτικά.

Είναι αυτό το εξαιρετικό προνόμιο που μας προσφέρει η Θεσσαλονίκη, να βρισκόμαστε μεν στην πόλη, αλλά να απολαμβάνουμε ταυτόχρονα την αύρα του υγρού στοιχείου.

Σε αυτή λοιπόν την παραθαλάσσια γραμμή, ξεχωρίζουν ουκ ολίγα café – bars και café – bar – restaurants που μας περιμένουν για όμορφες στιγμές διασκέδασης, μέρα, νύχτα… έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανακάλυψε μαζί μας 10 από τις ωραιότερες προτάσεις της πόλης, για καφέ, ποτό και φαγητό… με θέα θάλασσα!

LES ZAZOUS

les-zazous.jpg

Το Les Zazous σου δίνει πάντα αφορμές να πάρεις το δρόμο για τα ανατολικά της πόλης.

Στυλάτος και ανακαινισμένος πολύ πρόσφατα, o all day concept πολυχώρος του Les Zazous έχει εκείνο το hype που σπάνια βρίσκουμε αλλά όταν το συναντάμε, κολλάμε μαζί του.

Κουζίνα με ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων, μια σύγχρονη αύρα κομψότητας, ωραία κοκτέιλς κι εντυπωσιακή διακόσμηση σε συνδυασμό με άπαιχτη θέα. Όλα όσα κάνουν ένα bar-restaurant κορυφαίο, από τη μουσική, την ατμόσφαιρα, ως τις γεύσεις, τα κοκτέιλς, τον κόσμο, είναι εδώ.

Οι παρέες απολαμβάνουν το κρασί τους, δοκιμάζουν σούσι από τα όμορφα πλατό και η μουσική δημιουργεί το ιδανικό soundtrack. Η κουζίνα ξεκινάει από το πρωί, σερβίροντας λαχταριστά pancakes, αυγά Benedict και άλλα, πριν περάσει η σκυτάλη στο βασικό μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

KITCHEN BAR

kitchen-bar.jpg

Όσοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι επισκέπτες της ξέρουν όλοι το Kitchen Bar.

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, κλασάτο, φιλόξενο και διακοσμημένο με αξεπέραστο στυλ, στην αποθήκη Β του λιμανιού, θα βρεις ίσως τον πληρέστερο χώρο για την έξοδό σου.

Προσφέρεται για όλες τις ώρες, αφού μπορείς να πιεις το καφέ σου, με το βλέμμα σου να ταξιδεύει στη θάλασσα και στη θέα της πόλης που βρίσκεται μπροστά σου, να απολαύσεις τα πεντανόστιμα και πρωτότυπα brunch του, να κάνεις το μεσημεριανό σου διάλλειμα από τη δουλειά, με ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ποτήρι κρασί, ή να δειπνήσεις και να πιεις το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Το Kitchen Bar, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και αυτοί που το ξέρουν δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Κράτησε ψηλά τον πήχη στην ποιότητα, στηριζόμενο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στους έμπειρους σεφ που εργάζονται στη κουζίνα του. Ένα υπέροχο μελίσσι γαστρονομικής δημιουργίας που όσο η ώρα περνά, και οι παραγγελίες αυξάνονται, οι κινήσεις τους σχεδόν χορογραφημένες, εκτελούν τις συνταγές μπροστά σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποθήκη Β΄Λιμένας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 502241

SANAA COAST

sanaa-coast.jpg

«Sanaa» σημαίνει «έργο τέχνης» στα σουαχίλι και αποτελεί ίσως την ιδανικότερη λέξη για να περιγράψει το «Sanaa Coast All Day Bar Restaurant» στη Σοφούλη, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο new entry spot στην πόλη για τη φετινή χρονιά! Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως προσεγμένο χώρο, με μία τεράστια ποικιλία εξωτικών φυτών, που σε μεταφέρει νοερά σε μέρη μακρινά, παραδεισένια…

Με το που φτάσεις στην είσοδό του, θα δεις 25 φοίνικες να σε «υποδέχονται» και καθώς εισέρχεσαι στον χώρο θα δεις ακόμη 60 εξωτικά δέντρα να συμπληρώνουν τη μαγική αυτή ατμόσφαιρα, που απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Το «Sanaa Coast» έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο μας μέρος για κάθε στιγμή της μέρας μας, λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας του, στο κτίριο του ναυτικού ομίλου Καλαμαριάς, της κορυφαίας ποιότητάς του και της άψογης εξυπηρέτησής του…

Στο «Sanaa Coast» θα βρεις όλα αυτά που ζητάς από ένα χώρο για να συντροφεύει στιγμές και αναμνήσεις, καθώς εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς το πρωί –με θέα το απέραντο γαλάζιο- αλλά και το κρασί ή το cocktail σου, ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σοφούλη 112, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 827941

MISTRAL

mistral.jpg

Το Mistral που βρίσκεται στην Καλαμαριά, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και προσφέρεται για ξεχωριστές μέρες και νύχτες με πλήρως ενημερωμένους καταλόγους με ποτά και cocktails. Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι σε νησί, κι όμως απέχεις μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης!

Πρωταγωνιστεί στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του, και δικαιολογημένα, αφού προσφέρεται για καφέ το πρωί, φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ. Ο χώρος φημίζεται για την υψηλή αισθητική του, πρόσφατα έχει ανανεωθεί, και είναι ο απόλυτος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα για να απολαύσεις το τζάκι του και τη γυάλινη οροφή του και το καλοκαίρι για να πιείς το ποτό σου στη βεράντα με την ωραιότερη θέα της πόλης.

Το καλοκαίρι, η βεράντα του θυμίζει κυκλαδίτικο νησί και είναι ιδανικό σκηνικό για κάθε μέρα - απολαμβάνεις τον καφέ και το χορταστικό του πρωινό, υπέροχο brunch και εκλεπτυσμένα πιάτα με εξαιρετικό φαγητό που επιμελούνται chef με πολυετή εμπειρία. Το Mistral είναι η ιδανική επιλογή για εκείνες τις βραδιές που θες να αισθανθείς πως έφυγες από την πόλη.

Τα Σαββατοκύριακα μπορείς να ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία, απολαμβάνοντας ειδικό brunch menu μαζί με τον καφέ σου για να ξεκινήσει τέλεια η μέρα σου ή με ένα κοκτέιλ low abv (χαμηλού αλκοολικού βαθμού). Και μάλιστα, το πρωινό σου, το american breakfast έρχεται σε τριώροφο πλατό, εντελώς εντυπωσιακό και χορταστικό, όπως σε ένα ξενοδοχείο που μπορείς να γευτείς αλμυρά και γλυκά σνακ! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

BOULEVARD 23

boulevard-23.jpg

Στην πιο όμορφη λεωφόρο της πόλης, αυτή της Λεωφ. Νίκης εκεί που όπως λέει και το σλόγκαν του "νιώθεις τον παλμό της πόλης", ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με σύγχρονη διακόσμηση, με ποιοτικό καφέ, με μια μεγάλη λίστα από ετικέτες σε κρασί και με υπέροχα κοκτέιλ, θα βρεις το Boulevard 23.

Εκεί, στον πιο γνωστό, πολυσύχναστο, φωτογραφισμένο, ζωγραφισμένο οδικό άξονα στο κέντρο της πόλης, που θα πετύχεις κάθε φίλο και γνωστό.

Ένα στιλάτο μπαρ λίγα βήματα από την θάλασσα, που την βλέπεις όπου κι αν κάτσεις στο χώρο του, ενώ ο κόσμος είναι κάθε ηλικίας, ζευγάρια, λάτρεις των κοκτέιλς, θαμώνες και σκηνικό που σε βάζει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα.

Ένας σοφιστικέ χώρος με ξεχωριστό design που πραγματικά όταν δύει ο ήλιος είναι μαγικά - και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας spot.

Μπύρες, ποτά, κοκτέιλς και συνοδευτικά πιάτα κάνουν τα βράδια χορταστικά και γεμάτα γεύσεις, ενώ τα ροφήματα και οι καφέδες δίνουν το boost που χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Μεταξύ των ισχυρών σημείων του είναι ο εξαιρετικά ποιοτικός καφές καθώς και η λίστα με μοναδικά κρασιά και κοκτέιλς που είναι ιδανικά για φωτογραφίες - μερικές εικόνες αρκούν για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 23, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 033733

SHERLOCK

sherlock.jpg

Η παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα διαμάντι από μόνη της, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι χώροι, όπως το Sherlock, που συμπληρώνουν τόσο περίτεχνα αυτή τη μαγεία, απογειώνοντας την εμπειρία των επισκεπτών στο έπακρο…

Με όνομα εμπνευσμένο από τον θρυλικό Sherlock Holmes και τις κλασικές ιστορίες του, το συγκεκριμένο bar γράφει τη δική του ιστορία στην πόλη εδώ και 10 χρόνια, ενώ τα τελευταία δύο, υπό νέα διεύθυνση, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με γνώμονα πάντοτε την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που το εμπιστεύονται, κάνοντάς το κομμάτι της δικής τους προσωπικής ιστορίας…

Το «Sherlock Bar» είναι ένα english themed bar, εξαιρετικά tourist friendly, με πολύγλωσσο προσωπικό, χωρίς ωστόσο να χάνει την ελληνική του ταυτότητα, διανθίζοντας κάποιες από τις νύχτες του με μοναδικές greek nights, dj sets, αλλά και διάφορα live events δύο φορές την εβδομάδα, που αφήνουν το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου στο «Sherlock Bar» με ένα λαχταριστό brunch, να συνεχίσεις με early drinks και μοναδικά κοκτέιλ και έπειτα να ολοκληρώσεις την εμπειρία με ένα δείπνο στο πιο μαγικό spot της Θεσσαλονίκης, συνοδεία των αγαπημένων σου ποτών, με την τεχνογνωσία των κορυφαίων bartenders στην πόλη.

Στο «Sherlock Bar» μπορείς να γευτείς 20 διαφορετικές συνταγές κοκτέιλ, που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, ενώ έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις ένα από τα σπάνιας ποικιλίας κρασιά του, τα οποία προορίζει αποκλειστικά και μόνο για τους πελάτες του! Κρασιά που όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις πουθενά αλλού…

Άλλωστε, το αισθάνεσαι ότι η εξυπηρέτηση εδώ είναι πολύ προσωπική υπόθεση, με την ευγένεια και την προθυμία του προσωπικού να σε βοηθήσει στην επιλογή των γεύσεων που θα σε ευχαριστήσουν και θα απογειώσουν τη δική σου εμπειρία διασκέδασης.

Κάπως έτσι «χτίζονται» οι στιγμές, κάπως έτσι «χτίζονται» οι καλύτερές μας αναμνήσεις!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 25, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 256012

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ

-8VCIu.jpg

Αναμφισβήτητα, ο Θερμαϊκός είναι ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα café-bars της Θεσσαλονίκης. Ένα μαγαζί θρύλος, που αγαπήθηκε πολύ όλα αυτά τα 30 χρόνια παρουσίας του και εξακολουθεί να κερδίζει την αγάπη του κόσμου.

Όταν άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, στο μακρινό 1992, ήταν ελάχιστα τα μαγαζιά στην παραλία. Με προσωπική δουλειά και πολλή αγάπη από τον τότε ιδιοκτήτη και τη γυναίκα του, καθιερώθηκε ως αγαπημένο στέκι πολλών Θεσσαλονικέων και όχι μόνο, καθώς η φήμη του ξεπερνούσε τα όρια της πόλης.

Παρά την πάροδο του χρόνου, ο Θερμαϊκός παραμένει στις καρδιές του κόσμου και κερδίζει συνεχώς και νέους φανατικούς θαμώνες. Η υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, όπως μαρτυράει και το όνομά του, και η μουσική είναι τα μεγαλύτερα ατού του.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Πρόκειται για 4 νέους ανθρώπους που συνεχίζουν την ιστορία του θρυλικού μαγαζιού, σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία και το όνομά του και συνεχίζοντας με την ίδια φιλοσοφία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 239842

CAFÉ LE MONDE

cafe-le-monde.jpg

Εδώ και πολλά χρόνια, το Café Le Monde αποτελεί έναν από τους πιο διαχρονικούς χώρους διασκέδασης στη Νέα Παραλία, έχοντας φιλοξενήσει πολλές όμορφες στιγμές των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο.

Σημείο συνάντησης είτε πρόκειται για χαλαρό καφεδάκι, είτε για ποτό με την παρέα! Τώρα το καλοκαίρι, το μπαλκόνι του προσφέρεται για να απολαύσεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σου.

Αλλά και ο όμορφος εξωτερικός του χώρος προσφέρεται για χαλαρές στιγμές με την παρέα σου, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Φιλικό περιβάλλον, εξαιρετική εξυπηρέτηση και όμορφη ατμόσφαιρα με ανεβασμένη διάθεση.

Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, σε περιμένει να απολαύσεις τον αρωματικό καφέ του. Εξαιρετικής ποιότητας και άψογα σερβιρισμένος από τους έμπειρους barista του Le Monde, θα σου ξυπνήσει τις αισθήσεις με τη γεμάτη γεύση του, το άρωμα και την εμφάνισή του.

Στη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, αλλά και στις πολλές γευστικές προτάσεις σε λαχταριστά σάντουιτς, μπριός, μπαγκέτες, τορτίγιες γεμιστές, απολαυστικά burgers, τοστ, κλαμπ σάντουιτς, αλλά και τις μοναδικά γευστικές γλυκές προτάσεις του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρία Κάλλας 3, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 038414

MELI MELO

meli-melo.jpg

Ποιος δεν γνωρίζει το «Meli Melo», στην οδό Μαρίας Κάλλας, μπροστά από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης; Από το 2002 έχει χαρίσει ουκ ολίγες ώρες απόλαυσης σε θαμώνες κάθε περιοχής της πόλης, που είτε επιλέγουν να πάρουν εκεί τον πρωινό ή απογευματινό τους καφέ, είτε να απολαύσουν ένα πρώτο ποτό, όταν πέσει το σούρουπο. Με θέα την παραλία και τη θάλασσα του Θερμαϊκού, το «Meli Melo» είναι από τους βασικούς προορισμούς στην περιοχή. Και συνεχίζει να είναι…

Ένα όμορφο σημείο συνάντησης φίλων, για all day καταστάσεις. Αυτό είναι το «Meli Melo» εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια. Φημισμένο μαγαζί για έξοδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αγαπητό μεταξύ παρεών μεγάλης γκάμας ηλικιών, έχει περάσει πλέον στην κατηγορία των κλασσικών all day προορισμών της πόλης.

Η περιοχή όπου βρίσκεται, μία από τις πιο ιδανικές για να απολαύσει κανείς τον καφέ του με θέα την παραλία, μακριά από το πολύβουο κέντρο, αλλά χωρίς να απομονωθεί. Σχεδόν απέναντι από το Ποσειδώνιο κι απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, στο νούμερο 13 της οδού Μαρίας Κάλλας, το «Meli Melo» αποτελεί εγγύηση στη διασκέδασή σου.

Ο καφές στο «Meli Melo», ξεκινά από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ποικιλία σε επιλογές καφέ και ροφημάτων, αλλά και σε μικρά σνακ για να τα συνοδέψεις, σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσεις τη μέρα σου απολαυστικά και – τώρα το καλοκαίρι – απόλυτα δροσερά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 13, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 853252

THEA/TRO

theatro.jpg

Στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή το ποτό σου σε μία από τις ωραιότερες βεράντες της πόλης. Στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου.

Στο cafe - bar Thea/tro, η εκπληκτική θέα που σου προσφέρουν είναι μοναδική εμπειρία. Από τη μία ο Λευκός Πύργος, το πάρκο της ΧΑΝΘ και από την άλλη ο Θερμαϊκός κυριολεκτικά στα πόδια σου.

Αν κοιτάξεις κάτω θα δεις παρέες και οικογένειες να κάθονται στο γρασίδι, παιδιά να παίζουν, φίλους να διασκεδάζουν ενώ αν σηκώσεις το βλέμμα σου, θα δεις την ομορφιά της πόλης, εκείνη την υπέροχη θέα που θα λατρέψεις - αυτή τη θέα που κρύβει μέσα του και το λογοπαίγνιο στο Thea/tro και περικλείει μέσα της το Λευκό Πύργο, τα θέατρα, το πάρκο του Ξαρχάκου, τα φώτα των δρόμων, τη θάλασσα.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει η βεράντα του θα σε χαλαρώσει, αλλά και τις μέρες που έχει κρύο η θέα από το εσωτερικό του μαγαζιού σου κόβει την ανάσα.

Προσφέρεται για καφέ από το πρωί, ενώ μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου ή το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Ένα χώρος διακοσμημένος με στυλ ευρωπαϊκό, πρόσφατα ανακαινισμένος, με το προσωπικό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευγένεια του και τις γνώσεις του πάνω στο καφέ και τα cocktails. Η κουζίνα του έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν αφήνει κανένα πελάτη ανικανοποίητο, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 30ης Οκτωβρίου 2, Βασιλικό Θέατρο, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224524












ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία