Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τις καλύτερες προτάσεις για έξοδο και διασκέδαση στο δήμο Θέρμης

Μία κυψέλη επιλεγμένων προτάσεων για την έξοδό σας από το πρωί ως το βράδυ

 18/04/2023 13:30

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τις καλύτερες προτάσεις για έξοδο και διασκέδαση στο δήμο Θέρμης

Η περιοχή της Θέρμης -και τα περίχωρα της που ανήκουν στο Δήμο Θέρμης- είναι με διαφορά τα τελευταία χρόνια, η πλέον αναπτυσσόμενη ζώνη στο νομό Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας διαρκώς τον πληθυσμό των κατοίκων της.

Η ανάπτυξη αυτή πρόσθεσε πολυάριθμες κατοικίες ειδικά στην επέκταση της καθώς και νέο πολυπληθές κοινό που κατοικεί σε αυτές, διαφοροποιώντας δραστικά το status των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή εύλογα προκάλεσε την συνολική αναβάθμιση της και στον κλάδο της εστίασης και των επιλογών εξόδου και διασκέδασης συνολικότερα, με συνέπεια πέραν από τους παραδοσιακούς χώρους που γνωρίζαμε χρόνια στην περιοχή, να προστεθούν νέες και εξαιρετικές επιχειρήσεις που σήκωσαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, δημιουργώντας μία πραγματική κυψέλη προτάσεων για την καθημερινής σας έξοδο από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Πάμε να γνωρίζουμε 10+1 από τις καλύτερες επιλογές σας στην Θέρμη και στα περίχωρα της.

CAFÉ BRUNCH BAR

Bahamas

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους.

Ο δρόμος από τη Θέρμη προς το Πανόραμα έχει, από το 2017, ένα all day café brunch bar με concept πραγματικά ξεχωριστό, αλλά και με ένα menu κυριολεκτικά υπερπλήρες, που περιλαμβάνει, εκτός άλλων, περίπου 170 διαφορετικές προτάσεις για brunch καθημερινά, ίσως από τις περισσότερες που θα συναντήσουμε σε οποιονδήποτε άλλο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Brunch Box

brunch-box1.jpg

Toν Αύγουστο του 2017, άνοιξε στη Θέρμη ένα μοναδικό all day brunch κατάστημα, το «Brunch Box». Με κουζίνα που παραμένει ανοιχτή από τις 9 το πρωί έως τις 11.30 το βράδυ, μας προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό που συνήθως μόνο συγκεκριμένες ώρες μπορούμε να παραγγείλουμε σε άλλους χώρους εστίασης: ολοκληρωμένες προτάσεις για καφέ και brunch, όλη την ημέρα, κάθε μέρα, με μενού ενιαίο, ιδανικό για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους κι όχι μόνο.

Το brunch έχει καθιερωθεί, πλέον, σε αρκετούς χώρους εστίασης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με κάποιους να ειδικεύονται στο συγκεκριμένο αυτό γεύμα της ημέρας και να προσφέρουν όλο και περισσότερες προτάσεις.

Το «Brunch Box» έχει ήδη καθιερωθεί στο χώρο του ως ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του – και μάλιστα από αυτά που άνοιξαν αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί αρκετά - με μία ωστόσο, πολύ σημαντική, ιδιαιτερότητα: είναι από τα ελάχιστα, όπου το brunch έχει την τιμητική του ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό – από τον οικογενειακό μπαξέ τους κι όχι μόνο – και κάθε γεύμα χειροποίητο κι, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, φτιαγμένο με αγάπη. Ένας ξεχωριστός, pet friendly χώρος, σίγουρα ο μοναδικός στο είδος του ως προς το μενού, σε ολόκληρη την περιοχή της Θέρμης.

Λειτουργεί στο νούμερο 25 της οδού Κολοκοτρώνη και είναι ένας ζεστός και cozy χώρος, που μας δίνει την αίσθηση του σπιτιού μας, ένας χώρος ήρεμος, όπου η ποιότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα και γνώμονα λειτουργίας. Ο βασικός κορμός του μενού παραμένει σταθερός από το 2017 που άνοιξε το κατάστημα, χωρίς ωστόσο να μένει πίσω στα τελευταία trends του χώρου, με την ποιότητά του να το έχει καταστήσει μία σταθερή αξία, που ο κόσμος επιλέγει ξανά και ξανά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

CAFÉ WINE BAR

Lodge Bar

lodge.jpg

Η εμπειρία που σου προσφέρει το «Lodge» είναι μοναδική και ταυτίζεται με την έννοια της ποιοτικής διασκέδασης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές meeting-point, στην καρδιά της Θέρμης.

Το «Lodge Bar» ξεχωρίζει για την υψηλή αισθητική του. Αποτελεί το ιδανικό στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό με έμφαση στον χαρακτήρα του wine – bar.

Είναι πάθος, χαρά, είναι φίλοι, είναι όλες εκείνες οι βραδιές που οι έγνοιες εξαφανίζονται και η διασκέδαση βρίσκεται στο ποτήρι σου!

Στο κέντρο της Θέρμης, ο χώρος του «Lodge Bar» είναι έτοιμος να σε υποδεχτεί όλες τις ώρες της ημέρας. Ξεκινώντας με έναν απολαυστικό καφέ τη μέρα σου συνοδευόμενο με εκλεκτά πιάτα από το brunch menu, θα καταλάβεις πως και μετά από τη δουλειά, πάλι εδώ θα θέλεις να γυρίσεις. Ένας κατάλογος με τα πιο εκλεπτυσμένα κρασιά που μπορείς να βρεις θα γίνει ο καλύτερος σου «φίλος» για τις μεσημεριανές σου επιλογές καθώς και για τις απογευματινές σου απολαύσεις, συνοδευόμενες με τα πιο γευστικά πιάτα που θα μπορούσες να βρεις στην πόλη.

Από την άλλη, τα βράδια σου θα πάρουν άλλη πνοή καθώς το «Lodge Bar» προσφέρεται για μοναδικά events και happenings που θα σου μείνουν αξέχαστα, σε συνδυασμό με τα πιο δροσερά cocktails σε έναν χώρο πολύ ιδιαίτερο για τους λάτρεις του εκλεπτυσμένου και ταυτόχρονα σύγχρονου γούστου.

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 4, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 024943

RESTAURANTS & STREET FOOD

Σεμέν

1-Ovn4O.jpg

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.

Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.

Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος.

Aπό το menu αξίζει να δοκιμάσει κανείς το κριθαρότο γαρίδας, μία συνταγή που αναζητά πολύς κόσμος και που εδώ ετοιμάζεται πάντα με φροντίδα, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο ή τα κεφτεδάκια ούζου, την κρητική σαλάτα με κουλούρα χαρουπιού, κρέμα από ποικιλία ελληνικών τυριών και τοματίνια κονφί με αρωματικά βότανα, τα χοιρινά αρωματισμένα κοψίδια στη σχάρα, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε σόγια με μέλι θυμαρίσιο και νιόκι πατάτας, τα linguini με μοσχαρίσια tagliata. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι οι λουκουμάδες κοτόπουλο, αλλά και η σουπιά τηγανιά, λεμονάτη, με σως μουστάρδας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302

Roma Pizza – Θέρμη

roma-pizza1.jpg

Η «Roma Pizza» στο νούμερο 1 της οδού Θέρμης - Πανοράματος, στην περιοχή της Θέρμης, είναι ένα κατάστημα αγαπημένο επί σειρά ετών. Μέλος της αλυσίδας της «Roma Pizza» - που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1972 κι έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με την πίτσα της να είναι συνώνυμη της νοστιμιάς – λειτουργεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια, με όνομα και ποιότητα παλιά, γνωστά και σταθερά μεν, νέες ιδέες να προκύπτουν διαρκώς δε, σε μία προσπάθεια των ανθρώπων της, να εμπλουτίζουν διαρκώς το μενού και να μας εκπλήσσουν.

Η «Roma Pizza» είναι γνωστή – για τι άλλο; - για την pizza της, με τη χαρακτηριστική σάλτσα και συστατικά που την κάνουν μοναδική. Όπως σε κάθε άλλο κατάστημα της «Roma Pizza», έτσι κι εδώ, στη Θέρμη, η ξεχωριστή γεύση και ποιότητα της αγαπημένης πίτσας που αγαπιέται από ολόκληρες γενιές πλέον, συνεχίζει να προσφέρεται καθημερινά, με αφοσίωση και συνέπεια.

Αρχικά μέσω delivery και πλέον ως ένα ιδιαίτερης αισθητικής εστιατόριο φιλικό και προς οικογένειες με παιδιά, που καταφέρνει, με την εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων του, να κρατήσει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων του και να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για ολοκληρωμένα γεύματα και στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του.

Η μυστική συνταγή της «Roma Pizza», που την κάνει … ακαταμάχητη, αποτελεί τη βάση του μενού. Πέρα από αυτή, ωστόσο, θα βρούμε πολλές άλλες επιλογές, τόσο σε pizza, όσο και σε pasta. Pizza με διαφορετικά τυριά, peperone, αλλά και pizza club, με ζύμη πίτσας, σάλτσα τομάτας, gouda, ζαμπόν snack, bacon και sauce γιαουρτιού, ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε τη δική μας pizza, επιλέγοντας τις αγαπημένες μας γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πανοράματος 1, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466166

Κρητικός Σφακιανές Μαδάρες

madares1.jpg

Αν θέλει κανείς να βρει αυθεντική κρητική κουζίνα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα τη βρει σίγουρα στον «Κρητικό Σφακιανές Μαδάρες», το απόλυτα – κι αυστηρά – κρητικής κουζίνας εστιατόριο, στη Θέρμη.

Έχοντας ήδη μία πολυετή πορεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, από τότε που βρέθηκε εδώ από την όμορφη περιοχή των Σφακίων της Κρήτης, ο φροντισμένος αυτός χώρος μας προσφέρει παραδοσιακή κρητική κουζίνα και μαγειρική, όπως ακριβώς θα την τρώγαμε στη γενέτειρά της. Όχι μόνο ως προς τις συνταγές, αλλά και ως προς το μεράκι και την τεχνογνωσία, ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί τους.

Έχοντας πάρει το όνομά τους από τα οροπέδια που βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα Σφακιά, ο «Κρητικός Σφακιανές Μαδάρες» άνοιξε στην τωρινή του τοποθεσία το 2022, έχοντας ήδη «ταξιδέψει» από το 1999 οπότε και πρωτοάνοιξε και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως η Λάρισα, ο Βόλος και το Πήλιο.

Φιλοσοφία εδώ είναι η καθαρή κρητική κουζίνα, με συνταγές που προέρχονται απευθείας από την Κρήτη, χωρίς πειραματισμούς κι αλλοιώσεις, ώστε αυτό που φτάνει στο τραπέζι μας, να είναι ό,τι πιο κοντά στο παραδοσιακό, όπως θα το δοκιμάζαμε κι εκεί.

Ο Σφακιανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου ακολουθεί αυστηρά «παλαιών αρχών» κρητική μαγειρική, οπότε εδώ μην περιμένετε να βρείτε ψάρια και θαλασσινά, αλλά άφθονα, ζουμερά κι επιλεγμένα ντόπια κρητικά κρεατικά, κεφαλογραβιέρες κι άλλα κρητικά τυριά, απάκι κρητικό, σφακιανές πίτες, μαραθόπιτα ή «πίτα του βοσκού» και νόστιμους μεζέδες, όπως ο παραδοσιακός χοιρινός σφακιανός κρασομεζές «παπά Μανόλης». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλικής Ταβάκη 9, Θέρμη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 463838

Οδύσσεια

1.jpg

Η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», άνοιξε τις πόρτες της το φθινόπωρο του 2019 στο Νέο Ρύσιο κι από τότε αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία για καλό ψάρι και θαλασσινά, στο δρόμο που οδηγεί μέχρι τη Χαλκιδική και προς κι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Έχοντας πάρει, όταν άνοιξε, τη σκυτάλη από το μέχρι τότε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών «Παραδείσι», η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», περνώντας πλέον σε νέα ιδιοκτησία, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία την ήδη υπάρχουσα παράδοση σε ψαροφαγία στην περιοχή.

Εκλεκτές πρώτες ύλες και μία σειρά από γευστικά και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, αλλά κι επιλογές σε φρέσκο ελληνικό κρέας, για όσους το προτιμούν, προσφέρονται καθημερινά στο μενού του καταστήματος, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και κάθε είδους γεύμα.

Σημείο συνάντησης για οικογενειακά γεύματα, επαγγελματικά τραπέζια, δεξιώσεις, αλλά και χώρος προσέλκυσης καλλιτεχνών ή ταξιδιωτών που μετακινούνται προς κι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί στο χώρο της ως ένα από τα πιο ιδανικά σημεία, για να απολαύσει κανείς τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με βάση συνταγές απλές και light και Α’ ύλες που προέρχονται καθημερινά από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και τη Λαχαναγορά της πόλης.

Στην «Οδύσσεια» οι άνθρωποι δίνουν, καθημερινά, τον καλύτερό τους εαυτό, για να εξασφαλίσουν φρέσκα υλικά και την καλύτερη ποιότητα κι αυτό είναι και το βασικό μέλημα του εγχειρήματός τους και η φιλοσοφία τους.

Εδώ, θα απολαύσουμε παραδοσιακή, καλή κουζίνα. Σίγουρα ξεχωρίζουν ο ουζομεζές και η πιατέλα θαλασσινών, με το κατάστημα να μετατρέπεται καθημερινά σε ιδανικό προορισμό για κάθε μερακλή! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέο Ρύσιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 71871

Ψητοπωλείο Ethnicόν

ethnicon1.jpg

Το «street food» διαδίδεται όλο και περισσότερο και μας αρέσουν πολύ τα καταστήματα στα οποία, εκτός από το να πάρουμε στο χέρι την παραγγελία μας ή να τη ζητήσουμε μέσω delivery, μπορούμε να την απολαύσουμε…κι επί τόπου και το ψητοπωλείο «Ethnicόν» στη Θέρμη, είναι ένα από αυτά.

Ένα εστιατόριο - ψητοπωλείο που εδώ και χρόνια προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα, σε συνδυασμό με χειροποίητους μεζέδες, που φτάνουν να αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό γεύμα, για κάθε ώρα της ημέρας. Σε έναν χώρο ανανεωμένο, από τη νέα πλέον διεύθυνση, όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει φιλόξενα κι ευχάριστα, στο πιο κεντρικό σημείο της Θέρμης.

Στο «Ethnicόν» όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, από τα κρεατοσκευάσματα μέχρι τις σαλάτες και τα συνοδευτικά, με υλικά που προέρχονται από Έλληνες προμηθευτές.

Οι σούβλες και οι σχάρες είναι ειδικότητα του, με το κοτόπουλο σούβλας ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο, να ξεχωρίζουν.

Ο χειροποίητος γύρος στα κάρβουνα, είτε σε σάντουιτς, είτε σε μερίδα, αποτελεί μία μοναδική γευστική εμπειρία, για όποιον τον δοκιμάσει!

Ψητά λαχανικά, σαλάτες και πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι εμπλουτίζουν το μενού, στο οποίο θα βρούμε ακόμη και glouten free πιάτα, αφού στόχος εδώ είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες διατροφικές ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις των πελατών.

Η φιλοσοφία, είναι μία: να μπορούμε και να πάρουμε την παραγγελία μας με take away - όλα τα είδη του μενού εξάλλου, προσφέρονται και σε σάντουιτς – αλλά και να την απολαύσουμε επί τόπου, με τις πιο προσεγμένες συνθήκες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Στενημάχου 1 με Πλατεία Παραμάνας, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 383813

Λόρδον – Πανσετοσουβλακερί

-59YVt.jpg

Το “Λόρδον” άνοιξε τις πύλες του το 2011 κι έκτοτε συνεχίζει δυναμικά, με νέες ιδέες και τα καλύτερα υλικά, σε έναν χώρο όπου επικρατεί ένας συνδυασμός βιομηχανικών υλικών με ξύλο και μέταλλο, ιδανικός για να απολαύσετε το γεύμα σας.

Ενημερωμένο πλήρως, στα πιάτα του «παντρεύει» το κλασσικό φαγητό του ελληνικού ψητοπωλείου, με τις πιο σύγχρονες τάσεις της κουζίνας, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Το μενού του, άλλωστε, σχεδόν ατελείωτο και οι τιμές του προσιτές σε όλους.

Ανοίγεις το γεύμα σου με τα κλασσικά κι αγαπημένα ορεκτικά όπως φέτα, μπουγιουρντί, πατάτες τηγανητές, καυτερή πιπεριά και τις σπέσιαλ πατάτες αλα – κρέμ, αλλά και με τα πιο εξειδικευμένα ορεκτικά πιάτα του «Λόρδον», όπως τα Μπαμπαγκανούς, Μαστέλο Χίου, Λουκουμάδες τυριών, ταλαγάνι με μαρμελάδα, κεφαλοτύρι σαγανάκι κ.ά.

Στα burgers: από το κλασσικό hamburger και το αγαπημένο cheeseburger, μέχρι το μοναδικό Lordon Burger, με επιπλέον υλικά το μπέικον, το τηγανητό αυγό και το κασέρι.

Συναντάμε επίσης το Texas burger, τα caesar’s burger, real burger και bacon cheese burger, αλλά και τέσσερις μοναδικές γεύσεις: Yolo burger, Brook-λης Burger, Chill Ham Over burger και το Local Burger.

Στο «Λόρδον» θα βρεις κι όλα τα κλασσικά σάντουιτς, επιλέγοντας μεταξύ αραβικής πίτας, κυπριακής, μπαγκέτας κι άλλων τύπων ψωμιού. Στη σούβλα, βρίσκεις κεμπάπ χοιρινό και κοτόπουλο, χοιρινή πανσέτα κι ολόκληρο κοτόπουλο, ζουμερό και καλοψημένο, σερβιρισμένο με λεμονάτη σως μουστάρδας και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Και για τους πιο μερακλήδες, το μενού περιλαμβάνει σταβλίσια πανσετομπριζόλα γίγα που ψήνεται στα κάρβουνα, σπαλομπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, spare ribs, αλλά και μπριζόλα μοσχαρίσια γάλακτος και ταλιάτα.

Με όνομα που αρχικά προήλθε από τη βρετανική λέξη “Λόρδος” και στη συνέχεια κατέληξε να καλύπτει αυτό ακριβώς που ετυμολογικά σημαίνει η λέξη “λόρδα” στην ελληνική γλώσσα, το “Λόρδον “ στη Θέρμη, είναι μια εξαιρετική πρόταση. Εμείς το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και για κρεατοφάγους, αλλά και για vegetarians.

Διεύθυνση: Πλατεία Παραμάνας 18, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 024900

CAFÉ – BAR – GAMES & COFFEE – BREAKFAST

Battlenet 3D

battlenet-3d-1.jpg

Το Battlenet 3D στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στη Θέρμη, είναι κάτι παραπάνω από ένα internet café. Αποτελώντας κατάστημα της διαρκώς αναπτυσσόμενης αλυσίδας ‘’Battlenet Gaming Stations’’ ήρθε για να προσφέρει αρχικά στους gamers την πιο σύγχρονη εμπειρία παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα και σε όλες τις ηλικίες ένα πολυχώρο ψυχαγωγίας για κάθε ώρα της ημέρας.

Ένας ζεστός και όμορφος ψυχαγωγικός χώρος, με ιδιαίτερο design και εξαιρετική αισθητική, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά δραστηριότητες με παιχνίδια όλων των ειδών αλλά και τους αγαπημένους τους αθλητικούς αγώνες, σε συνδυασμό με τον καφέ, το ποτό, το snack ή το finger food τους.

Σε προνομιακό σημείο στο κέντρο της Θέρμης, σε υποδέχεται τόσο στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο του όσο και στα τραπεζάκια έξω, σε ένα ευρύχωρο πεζοδρόμιο, που ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αγαπημένος προορισμός για όλους από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η Battlenet Gaming Stations κρατάει σταθερά τα ηνία ως η πιο εξελιγμένη αλυσίδα Gaming Stations στην Ελλάδα , με περισσότερα από 50 καταστήματα στο δυναμικό της, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της το 1995 κατάφερε να εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς ως που το 2005 απόκτησε τα δικαιώματα ανάπτυξης μέσω franchise, δίνοντας έτσι νέα μορφή στο concept της εταιρείας.

Το 2008 –χρονιά ορόσημο για την εταιρεία- η Battlenet προχώρησε και επίσημα ένα βήμα παραπάνω με τη δημιουργία της φιλοσοφίας Battlenet 3D. Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση και εξέλιξη των Internet Cafe όπως τα ξέραμε σε σύγχρονους πολυχώρους, τους οποίους μπορούμε να επισκεφθούμε είτε για gaming και επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα μας, είτε για να απολαύσουμε αθλητικούς αγώνες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με υπηρεσίες bar. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 3, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 133789

Root Coffee Pizza & More

root-coffee-pizza-more1.jpg

Εάν είμαστε «on the road» προς ή από Χαλκιδική, στον κεντρικό δρόμο που περνά από τη Νέα Ραιδεστό, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείο στο οποίο μπορούμε να σταματήσουμε για φρέσκο, ζεστό ή κρύο καφέ και μικρογεύματα ιδανικά για πρωινό και για όλη την ημέρα κι αυτό είναι το «Root Coffee Pizza & More».

Ένα από τα καλύτερα coffee – breakfast και street food καταστήματα σε όλο το δήμο Θέρμης, που ξεχωρίζει για τη νόστιμη pizza του, το φιλόξενο περιβάλλον του και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, είτε για μία στάση για καφέ επί τόπου, είτε για take away, είτε μέσω delivery, που καλύπτει όλες τις γύρω περιοχές.

Το «Root Coffee Pizza & More» άνοιξε στη Νέα Ραιδεστό τον Απρίλιο του 2020 κι αποτελεί έκτοτε αγαπημένο προορισμό για κατοίκους της περιοχής, εργαζόμενους στις γύρω επιχειρήσεις και φυσικά, για κάθε διερχόμενο «ταξιδιώτη», που μπορεί να βρει εκεί το ιδανικό σημείο στάσης για ό,τι χρειάζεται. Η άριστη τοποθεσία του, πέρασμα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και αντίστροφα, ο ποιοτικός καφές του και η μεγάλη ποικιλία σε μικρογεύματα, δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο, ενώ το φωτεινό σημείο όπου βρίσκεται, είναι ό,τι καλύτερο για μία στάση.

Η pizza είναι το top προϊόν του «Root Coffee Pizza & More» και προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές και κατά παραγγελία του κάθε πελάτη.

Έχει γίνει γνωστή στην περιοχή και προτιμάται από πολύ κόσμο, καθώς φτιάχνεται καθημερινά, πάντα με φρέσκα υλικά και σερβίρεται ζεστή και καλοψημένη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 12, Νέα Ραιδεστός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 464552

























Η περιοχή της Θέρμης -και τα περίχωρα της που ανήκουν στο Δήμο Θέρμης- είναι με διαφορά τα τελευταία χρόνια, η πλέον αναπτυσσόμενη ζώνη στο νομό Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας διαρκώς τον πληθυσμό των κατοίκων της.

Η ανάπτυξη αυτή πρόσθεσε πολυάριθμες κατοικίες ειδικά στην επέκταση της καθώς και νέο πολυπληθές κοινό που κατοικεί σε αυτές, διαφοροποιώντας δραστικά το status των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή εύλογα προκάλεσε την συνολική αναβάθμιση της και στον κλάδο της εστίασης και των επιλογών εξόδου και διασκέδασης συνολικότερα, με συνέπεια πέραν από τους παραδοσιακούς χώρους που γνωρίζαμε χρόνια στην περιοχή, να προστεθούν νέες και εξαιρετικές επιχειρήσεις που σήκωσαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, δημιουργώντας μία πραγματική κυψέλη προτάσεων για την καθημερινής σας έξοδο από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Πάμε να γνωρίζουμε 10+1 από τις καλύτερες επιλογές σας στην Θέρμη και στα περίχωρα της.

CAFÉ BRUNCH BAR

Bahamas

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους.

Ο δρόμος από τη Θέρμη προς το Πανόραμα έχει, από το 2017, ένα all day café brunch bar με concept πραγματικά ξεχωριστό, αλλά και με ένα menu κυριολεκτικά υπερπλήρες, που περιλαμβάνει, εκτός άλλων, περίπου 170 διαφορετικές προτάσεις για brunch καθημερινά, ίσως από τις περισσότερες που θα συναντήσουμε σε οποιονδήποτε άλλο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Brunch Box

brunch-box1.jpg

Toν Αύγουστο του 2017, άνοιξε στη Θέρμη ένα μοναδικό all day brunch κατάστημα, το «Brunch Box». Με κουζίνα που παραμένει ανοιχτή από τις 9 το πρωί έως τις 11.30 το βράδυ, μας προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό που συνήθως μόνο συγκεκριμένες ώρες μπορούμε να παραγγείλουμε σε άλλους χώρους εστίασης: ολοκληρωμένες προτάσεις για καφέ και brunch, όλη την ημέρα, κάθε μέρα, με μενού ενιαίο, ιδανικό για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους κι όχι μόνο.

Το brunch έχει καθιερωθεί, πλέον, σε αρκετούς χώρους εστίασης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με κάποιους να ειδικεύονται στο συγκεκριμένο αυτό γεύμα της ημέρας και να προσφέρουν όλο και περισσότερες προτάσεις.

Το «Brunch Box» έχει ήδη καθιερωθεί στο χώρο του ως ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του – και μάλιστα από αυτά που άνοιξαν αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί αρκετά - με μία ωστόσο, πολύ σημαντική, ιδιαιτερότητα: είναι από τα ελάχιστα, όπου το brunch έχει την τιμητική του ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό – από τον οικογενειακό μπαξέ τους κι όχι μόνο – και κάθε γεύμα χειροποίητο κι, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, φτιαγμένο με αγάπη. Ένας ξεχωριστός, pet friendly χώρος, σίγουρα ο μοναδικός στο είδος του ως προς το μενού, σε ολόκληρη την περιοχή της Θέρμης.

Λειτουργεί στο νούμερο 25 της οδού Κολοκοτρώνη και είναι ένας ζεστός και cozy χώρος, που μας δίνει την αίσθηση του σπιτιού μας, ένας χώρος ήρεμος, όπου η ποιότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα και γνώμονα λειτουργίας. Ο βασικός κορμός του μενού παραμένει σταθερός από το 2017 που άνοιξε το κατάστημα, χωρίς ωστόσο να μένει πίσω στα τελευταία trends του χώρου, με την ποιότητά του να το έχει καταστήσει μία σταθερή αξία, που ο κόσμος επιλέγει ξανά και ξανά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

CAFÉ WINE BAR

Lodge Bar

lodge.jpg

Η εμπειρία που σου προσφέρει το «Lodge» είναι μοναδική και ταυτίζεται με την έννοια της ποιοτικής διασκέδασης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές meeting-point, στην καρδιά της Θέρμης.

Το «Lodge Bar» ξεχωρίζει για την υψηλή αισθητική του. Αποτελεί το ιδανικό στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό με έμφαση στον χαρακτήρα του wine – bar.

Είναι πάθος, χαρά, είναι φίλοι, είναι όλες εκείνες οι βραδιές που οι έγνοιες εξαφανίζονται και η διασκέδαση βρίσκεται στο ποτήρι σου!

Στο κέντρο της Θέρμης, ο χώρος του «Lodge Bar» είναι έτοιμος να σε υποδεχτεί όλες τις ώρες της ημέρας. Ξεκινώντας με έναν απολαυστικό καφέ τη μέρα σου συνοδευόμενο με εκλεκτά πιάτα από το brunch menu, θα καταλάβεις πως και μετά από τη δουλειά, πάλι εδώ θα θέλεις να γυρίσεις. Ένας κατάλογος με τα πιο εκλεπτυσμένα κρασιά που μπορείς να βρεις θα γίνει ο καλύτερος σου «φίλος» για τις μεσημεριανές σου επιλογές καθώς και για τις απογευματινές σου απολαύσεις, συνοδευόμενες με τα πιο γευστικά πιάτα που θα μπορούσες να βρεις στην πόλη.

Από την άλλη, τα βράδια σου θα πάρουν άλλη πνοή καθώς το «Lodge Bar» προσφέρεται για μοναδικά events και happenings που θα σου μείνουν αξέχαστα, σε συνδυασμό με τα πιο δροσερά cocktails σε έναν χώρο πολύ ιδιαίτερο για τους λάτρεις του εκλεπτυσμένου και ταυτόχρονα σύγχρονου γούστου.

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 4, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 024943

RESTAURANTS & STREET FOOD

Σεμέν

1-Ovn4O.jpg

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.

Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.

Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος.

Aπό το menu αξίζει να δοκιμάσει κανείς το κριθαρότο γαρίδας, μία συνταγή που αναζητά πολύς κόσμος και που εδώ ετοιμάζεται πάντα με φροντίδα, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο ή τα κεφτεδάκια ούζου, την κρητική σαλάτα με κουλούρα χαρουπιού, κρέμα από ποικιλία ελληνικών τυριών και τοματίνια κονφί με αρωματικά βότανα, τα χοιρινά αρωματισμένα κοψίδια στη σχάρα, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε σόγια με μέλι θυμαρίσιο και νιόκι πατάτας, τα linguini με μοσχαρίσια tagliata. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι οι λουκουμάδες κοτόπουλο, αλλά και η σουπιά τηγανιά, λεμονάτη, με σως μουστάρδας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302

Roma Pizza – Θέρμη

roma-pizza1.jpg

Η «Roma Pizza» στο νούμερο 1 της οδού Θέρμης - Πανοράματος, στην περιοχή της Θέρμης, είναι ένα κατάστημα αγαπημένο επί σειρά ετών. Μέλος της αλυσίδας της «Roma Pizza» - που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1972 κι έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με την πίτσα της να είναι συνώνυμη της νοστιμιάς – λειτουργεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια, με όνομα και ποιότητα παλιά, γνωστά και σταθερά μεν, νέες ιδέες να προκύπτουν διαρκώς δε, σε μία προσπάθεια των ανθρώπων της, να εμπλουτίζουν διαρκώς το μενού και να μας εκπλήσσουν.

Η «Roma Pizza» είναι γνωστή – για τι άλλο; - για την pizza της, με τη χαρακτηριστική σάλτσα και συστατικά που την κάνουν μοναδική. Όπως σε κάθε άλλο κατάστημα της «Roma Pizza», έτσι κι εδώ, στη Θέρμη, η ξεχωριστή γεύση και ποιότητα της αγαπημένης πίτσας που αγαπιέται από ολόκληρες γενιές πλέον, συνεχίζει να προσφέρεται καθημερινά, με αφοσίωση και συνέπεια.

Αρχικά μέσω delivery και πλέον ως ένα ιδιαίτερης αισθητικής εστιατόριο φιλικό και προς οικογένειες με παιδιά, που καταφέρνει, με την εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων του, να κρατήσει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων του και να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για ολοκληρωμένα γεύματα και στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του.

Η μυστική συνταγή της «Roma Pizza», που την κάνει … ακαταμάχητη, αποτελεί τη βάση του μενού. Πέρα από αυτή, ωστόσο, θα βρούμε πολλές άλλες επιλογές, τόσο σε pizza, όσο και σε pasta. Pizza με διαφορετικά τυριά, peperone, αλλά και pizza club, με ζύμη πίτσας, σάλτσα τομάτας, gouda, ζαμπόν snack, bacon και sauce γιαουρτιού, ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε τη δική μας pizza, επιλέγοντας τις αγαπημένες μας γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πανοράματος 1, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466166

Κρητικός Σφακιανές Μαδάρες

madares1.jpg

Αν θέλει κανείς να βρει αυθεντική κρητική κουζίνα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα τη βρει σίγουρα στον «Κρητικό Σφακιανές Μαδάρες», το απόλυτα – κι αυστηρά – κρητικής κουζίνας εστιατόριο, στη Θέρμη.

Έχοντας ήδη μία πολυετή πορεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, από τότε που βρέθηκε εδώ από την όμορφη περιοχή των Σφακίων της Κρήτης, ο φροντισμένος αυτός χώρος μας προσφέρει παραδοσιακή κρητική κουζίνα και μαγειρική, όπως ακριβώς θα την τρώγαμε στη γενέτειρά της. Όχι μόνο ως προς τις συνταγές, αλλά και ως προς το μεράκι και την τεχνογνωσία, ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί τους.

Έχοντας πάρει το όνομά τους από τα οροπέδια που βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα Σφακιά, ο «Κρητικός Σφακιανές Μαδάρες» άνοιξε στην τωρινή του τοποθεσία το 2022, έχοντας ήδη «ταξιδέψει» από το 1999 οπότε και πρωτοάνοιξε και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως η Λάρισα, ο Βόλος και το Πήλιο.

Φιλοσοφία εδώ είναι η καθαρή κρητική κουζίνα, με συνταγές που προέρχονται απευθείας από την Κρήτη, χωρίς πειραματισμούς κι αλλοιώσεις, ώστε αυτό που φτάνει στο τραπέζι μας, να είναι ό,τι πιο κοντά στο παραδοσιακό, όπως θα το δοκιμάζαμε κι εκεί.

Ο Σφακιανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου ακολουθεί αυστηρά «παλαιών αρχών» κρητική μαγειρική, οπότε εδώ μην περιμένετε να βρείτε ψάρια και θαλασσινά, αλλά άφθονα, ζουμερά κι επιλεγμένα ντόπια κρητικά κρεατικά, κεφαλογραβιέρες κι άλλα κρητικά τυριά, απάκι κρητικό, σφακιανές πίτες, μαραθόπιτα ή «πίτα του βοσκού» και νόστιμους μεζέδες, όπως ο παραδοσιακός χοιρινός σφακιανός κρασομεζές «παπά Μανόλης». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλικής Ταβάκη 9, Θέρμη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 463838

Οδύσσεια

1.jpg

Η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», άνοιξε τις πόρτες της το φθινόπωρο του 2019 στο Νέο Ρύσιο κι από τότε αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία για καλό ψάρι και θαλασσινά, στο δρόμο που οδηγεί μέχρι τη Χαλκιδική και προς κι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Έχοντας πάρει, όταν άνοιξε, τη σκυτάλη από το μέχρι τότε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών «Παραδείσι», η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», περνώντας πλέον σε νέα ιδιοκτησία, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία την ήδη υπάρχουσα παράδοση σε ψαροφαγία στην περιοχή.

Εκλεκτές πρώτες ύλες και μία σειρά από γευστικά και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, αλλά κι επιλογές σε φρέσκο ελληνικό κρέας, για όσους το προτιμούν, προσφέρονται καθημερινά στο μενού του καταστήματος, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και κάθε είδους γεύμα.

Σημείο συνάντησης για οικογενειακά γεύματα, επαγγελματικά τραπέζια, δεξιώσεις, αλλά και χώρος προσέλκυσης καλλιτεχνών ή ταξιδιωτών που μετακινούνται προς κι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί στο χώρο της ως ένα από τα πιο ιδανικά σημεία, για να απολαύσει κανείς τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με βάση συνταγές απλές και light και Α’ ύλες που προέρχονται καθημερινά από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και τη Λαχαναγορά της πόλης.

Στην «Οδύσσεια» οι άνθρωποι δίνουν, καθημερινά, τον καλύτερό τους εαυτό, για να εξασφαλίσουν φρέσκα υλικά και την καλύτερη ποιότητα κι αυτό είναι και το βασικό μέλημα του εγχειρήματός τους και η φιλοσοφία τους.

Εδώ, θα απολαύσουμε παραδοσιακή, καλή κουζίνα. Σίγουρα ξεχωρίζουν ο ουζομεζές και η πιατέλα θαλασσινών, με το κατάστημα να μετατρέπεται καθημερινά σε ιδανικό προορισμό για κάθε μερακλή! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέο Ρύσιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 71871

Ψητοπωλείο Ethnicόν

ethnicon1.jpg

Το «street food» διαδίδεται όλο και περισσότερο και μας αρέσουν πολύ τα καταστήματα στα οποία, εκτός από το να πάρουμε στο χέρι την παραγγελία μας ή να τη ζητήσουμε μέσω delivery, μπορούμε να την απολαύσουμε…κι επί τόπου και το ψητοπωλείο «Ethnicόν» στη Θέρμη, είναι ένα από αυτά.

Ένα εστιατόριο - ψητοπωλείο που εδώ και χρόνια προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα, σε συνδυασμό με χειροποίητους μεζέδες, που φτάνουν να αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό γεύμα, για κάθε ώρα της ημέρας. Σε έναν χώρο ανανεωμένο, από τη νέα πλέον διεύθυνση, όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει φιλόξενα κι ευχάριστα, στο πιο κεντρικό σημείο της Θέρμης.

Στο «Ethnicόν» όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, από τα κρεατοσκευάσματα μέχρι τις σαλάτες και τα συνοδευτικά, με υλικά που προέρχονται από Έλληνες προμηθευτές.

Οι σούβλες και οι σχάρες είναι ειδικότητα του, με το κοτόπουλο σούβλας ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο, να ξεχωρίζουν.

Ο χειροποίητος γύρος στα κάρβουνα, είτε σε σάντουιτς, είτε σε μερίδα, αποτελεί μία μοναδική γευστική εμπειρία, για όποιον τον δοκιμάσει!

Ψητά λαχανικά, σαλάτες και πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι εμπλουτίζουν το μενού, στο οποίο θα βρούμε ακόμη και glouten free πιάτα, αφού στόχος εδώ είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες διατροφικές ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις των πελατών.

Η φιλοσοφία, είναι μία: να μπορούμε και να πάρουμε την παραγγελία μας με take away - όλα τα είδη του μενού εξάλλου, προσφέρονται και σε σάντουιτς – αλλά και να την απολαύσουμε επί τόπου, με τις πιο προσεγμένες συνθήκες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Στενημάχου 1 με Πλατεία Παραμάνας, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 383813

Λόρδον – Πανσετοσουβλακερί

-59YVt.jpg

Το “Λόρδον” άνοιξε τις πύλες του το 2011 κι έκτοτε συνεχίζει δυναμικά, με νέες ιδέες και τα καλύτερα υλικά, σε έναν χώρο όπου επικρατεί ένας συνδυασμός βιομηχανικών υλικών με ξύλο και μέταλλο, ιδανικός για να απολαύσετε το γεύμα σας.

Ενημερωμένο πλήρως, στα πιάτα του «παντρεύει» το κλασσικό φαγητό του ελληνικού ψητοπωλείου, με τις πιο σύγχρονες τάσεις της κουζίνας, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Το μενού του, άλλωστε, σχεδόν ατελείωτο και οι τιμές του προσιτές σε όλους.

Ανοίγεις το γεύμα σου με τα κλασσικά κι αγαπημένα ορεκτικά όπως φέτα, μπουγιουρντί, πατάτες τηγανητές, καυτερή πιπεριά και τις σπέσιαλ πατάτες αλα – κρέμ, αλλά και με τα πιο εξειδικευμένα ορεκτικά πιάτα του «Λόρδον», όπως τα Μπαμπαγκανούς, Μαστέλο Χίου, Λουκουμάδες τυριών, ταλαγάνι με μαρμελάδα, κεφαλοτύρι σαγανάκι κ.ά.

Στα burgers: από το κλασσικό hamburger και το αγαπημένο cheeseburger, μέχρι το μοναδικό Lordon Burger, με επιπλέον υλικά το μπέικον, το τηγανητό αυγό και το κασέρι.

Συναντάμε επίσης το Texas burger, τα caesar’s burger, real burger και bacon cheese burger, αλλά και τέσσερις μοναδικές γεύσεις: Yolo burger, Brook-λης Burger, Chill Ham Over burger και το Local Burger.

Στο «Λόρδον» θα βρεις κι όλα τα κλασσικά σάντουιτς, επιλέγοντας μεταξύ αραβικής πίτας, κυπριακής, μπαγκέτας κι άλλων τύπων ψωμιού. Στη σούβλα, βρίσκεις κεμπάπ χοιρινό και κοτόπουλο, χοιρινή πανσέτα κι ολόκληρο κοτόπουλο, ζουμερό και καλοψημένο, σερβιρισμένο με λεμονάτη σως μουστάρδας και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Και για τους πιο μερακλήδες, το μενού περιλαμβάνει σταβλίσια πανσετομπριζόλα γίγα που ψήνεται στα κάρβουνα, σπαλομπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, spare ribs, αλλά και μπριζόλα μοσχαρίσια γάλακτος και ταλιάτα.

Με όνομα που αρχικά προήλθε από τη βρετανική λέξη “Λόρδος” και στη συνέχεια κατέληξε να καλύπτει αυτό ακριβώς που ετυμολογικά σημαίνει η λέξη “λόρδα” στην ελληνική γλώσσα, το “Λόρδον “ στη Θέρμη, είναι μια εξαιρετική πρόταση. Εμείς το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και για κρεατοφάγους, αλλά και για vegetarians.

Διεύθυνση: Πλατεία Παραμάνας 18, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 024900

CAFÉ – BAR – GAMES & COFFEE – BREAKFAST

Battlenet 3D

battlenet-3d-1.jpg

Το Battlenet 3D στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στη Θέρμη, είναι κάτι παραπάνω από ένα internet café. Αποτελώντας κατάστημα της διαρκώς αναπτυσσόμενης αλυσίδας ‘’Battlenet Gaming Stations’’ ήρθε για να προσφέρει αρχικά στους gamers την πιο σύγχρονη εμπειρία παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα και σε όλες τις ηλικίες ένα πολυχώρο ψυχαγωγίας για κάθε ώρα της ημέρας.

Ένας ζεστός και όμορφος ψυχαγωγικός χώρος, με ιδιαίτερο design και εξαιρετική αισθητική, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά δραστηριότητες με παιχνίδια όλων των ειδών αλλά και τους αγαπημένους τους αθλητικούς αγώνες, σε συνδυασμό με τον καφέ, το ποτό, το snack ή το finger food τους.

Σε προνομιακό σημείο στο κέντρο της Θέρμης, σε υποδέχεται τόσο στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο του όσο και στα τραπεζάκια έξω, σε ένα ευρύχωρο πεζοδρόμιο, που ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αγαπημένος προορισμός για όλους από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η Battlenet Gaming Stations κρατάει σταθερά τα ηνία ως η πιο εξελιγμένη αλυσίδα Gaming Stations στην Ελλάδα , με περισσότερα από 50 καταστήματα στο δυναμικό της, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της το 1995 κατάφερε να εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς ως που το 2005 απόκτησε τα δικαιώματα ανάπτυξης μέσω franchise, δίνοντας έτσι νέα μορφή στο concept της εταιρείας.

Το 2008 –χρονιά ορόσημο για την εταιρεία- η Battlenet προχώρησε και επίσημα ένα βήμα παραπάνω με τη δημιουργία της φιλοσοφίας Battlenet 3D. Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση και εξέλιξη των Internet Cafe όπως τα ξέραμε σε σύγχρονους πολυχώρους, τους οποίους μπορούμε να επισκεφθούμε είτε για gaming και επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα μας, είτε για να απολαύσουμε αθλητικούς αγώνες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με υπηρεσίες bar. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 3, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 133789

Root Coffee Pizza & More

root-coffee-pizza-more1.jpg

Εάν είμαστε «on the road» προς ή από Χαλκιδική, στον κεντρικό δρόμο που περνά από τη Νέα Ραιδεστό, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείο στο οποίο μπορούμε να σταματήσουμε για φρέσκο, ζεστό ή κρύο καφέ και μικρογεύματα ιδανικά για πρωινό και για όλη την ημέρα κι αυτό είναι το «Root Coffee Pizza & More».

Ένα από τα καλύτερα coffee – breakfast και street food καταστήματα σε όλο το δήμο Θέρμης, που ξεχωρίζει για τη νόστιμη pizza του, το φιλόξενο περιβάλλον του και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, είτε για μία στάση για καφέ επί τόπου, είτε για take away, είτε μέσω delivery, που καλύπτει όλες τις γύρω περιοχές.

Το «Root Coffee Pizza & More» άνοιξε στη Νέα Ραιδεστό τον Απρίλιο του 2020 κι αποτελεί έκτοτε αγαπημένο προορισμό για κατοίκους της περιοχής, εργαζόμενους στις γύρω επιχειρήσεις και φυσικά, για κάθε διερχόμενο «ταξιδιώτη», που μπορεί να βρει εκεί το ιδανικό σημείο στάσης για ό,τι χρειάζεται. Η άριστη τοποθεσία του, πέρασμα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και αντίστροφα, ο ποιοτικός καφές του και η μεγάλη ποικιλία σε μικρογεύματα, δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο, ενώ το φωτεινό σημείο όπου βρίσκεται, είναι ό,τι καλύτερο για μία στάση.

Η pizza είναι το top προϊόν του «Root Coffee Pizza & More» και προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές και κατά παραγγελία του κάθε πελάτη.

Έχει γίνει γνωστή στην περιοχή και προτιμάται από πολύ κόσμο, καθώς φτιάχνεται καθημερινά, πάντα με φρέσκα υλικά και σερβίρεται ζεστή και καλοψημένη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 12, Νέα Ραιδεστός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 464552

























ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία