Αφιερώματα

Αφιέρωμα - Ακουστικά Βαρηκοΐας: 6+1 από τους καλύτερους χώρους στην Θεσσαλονίκη, για την επιλογή του καταλληλότερου ακουστικού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα στην ακοή σας

 16/06/2024 10:00

Αφιέρωμα - Ακουστικά Βαρηκοΐας: 6+1 από τους καλύτερους χώρους στην Θεσσαλονίκη, για την επιλογή του καταλληλότερου ακουστικού

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι σύγχρονες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Ο ρόλος τους είναι -ανάλογα με το βαθμό της βαρηκοΐας- να ενισχύουν τους ήχους του περιβάλλοντος. Καθώς στην αγορά κυκλοφορεί μία μεγάλη ποικιλία ακουστικών πολλές φορές η επιλογή του κατάλληλου δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Για αυτό επισκεφτήκαμε 6+1 από τους καλύτερους χώρους της Θεσσαλονίκης, τόσο για τη σωστότερη επιλογή του κατάλληλου ακουστικού, όσο και για την ιδανικότερη διάγνωση για την κάθε περίπτωση, τη σωστή υποστήριξη αλλά και για το πιο άριστο service. Όλα τους άκρως αναγκαία για τον κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα στην ακοή του.

Πάμε να γνωρίσουμε έναν προς έναν όλους αυτούς τους χώρους στην πόλη μας.

Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος

kasapoghloy-akoystika-1.jpg

Η εταιρία «Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος» ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1987 στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τα «Ακουστικά Κέντρα Κρήτης» και ιδρυτή της τον Αγησίλαο Κασάπογλου.

Σύντομα ανέπτυξε σημαντικά τη δραστηριότητά της στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, για την υποβοήθηση της ακοής, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη με πρότυπα κέντρα εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας. Τότε δημιουργήθηκε και το σύγχρονο εργαστήριο συντήρησης, επισκευής και κατασκευής ακουστικών βαρηκοΐας της εταιρίας στο Ηράκλειο.

Έχοντας στη φαρέτρα τους τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, άρτια επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό και μεγάλη αποδοχή και εμπιστοσύνη από τους πελάτες τους, αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα η εταιρία έχει καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ δημιούργησε και τέσσερα υπερσύγχρονα εργαστήρια κατασκευής, συντήρησης και επισκευής ακουστικών βοηθημάτων σε Θεσσαλονίκη Καβάλα Ηράκλειο Αθήνα . Παράλληλα, η εταιρία «Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος» επεκτάθηκε και σε Κύπρο, Αλβανία και Ιταλία, σε αγορές ιδιαίτερα απαιτητικές που όμως κατάφερε να κατακτήσει. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 15, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 221035, 2310 221036

Φιλιππουπόλεως 72, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 720708

Μεταμορφώσεως &Κοτυώρων 36, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 427171

Χρυσικός Ακουστικά Βαρηκοΐας

chrisikos-akoystika-varikoias1.jpg

Η εταιρεία Χρυσικός δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας τα τελευταία 40 χρόνια, έχοντας φέρει επανάσταση στον χώρο μέσα από την τεχνογνωσία των ανθρώπων της, αλλά και τη φιλοσοφία της που βασίζεται στην αρχή της κατάργησης του ταμπού γύρω από την απώλεια ακοής και της εισαγωγής του κοινού στον κόσμο των ακουστικών χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις.

Η εταιρεία μετρά 5 Kέντρα Eφαρμογών Eνίσχυσης Aκοής πανελλαδικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα τη βρείτε στην καρδιά της πόλης επί της Τσιμισκή 19. Η έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα της επενδύει συνεχώς σε εξοπλισμό που δίνει πιστότητα και ακρίβεια στις μετρήσεις, συστήνει αποκλειστικά αξιόπιστα και σύγχρονα ακουστικά και κυρίως, διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό την εκάστοτε περίπτωση.

Επίσης, τα Kέντρα Eφαρμογών Eνίσχυσης Aκοής Χρυσικός διαθέτουν ειδικούς ηχομονωτικούς θαλάμους για την εκτίμηση της ακοής του ασθενούς, η κατασκευή των οποίων είναι αποτέλεσμα πολλαπλών μετρήσεων και ερευνών, ώστε να είναι αξιόπιστοι, λειτουργικοί και φιλικοί.

Εμπνευστής και ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Δημήτρης Χρυσικός, από τους πρώτους ακοοπροθετιστές στην Ελλάδα που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ακοολογίας & Πρόεδρος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 19, 6ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287676, 2310 287677

Συστήματα Ακοής

sistimata-akois1.jpg

Η επιχείρηση Συστήματα Ακοής δραστηριοποιείται στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας και των ιατρικών ακουολογικών μηχανημάτων. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000, υπό την επωνυμία «Χαρισόπουλος», με ιδρυτή της τον Γιώργο Χαρισόπουλο και έπειτα, το 2013 τα ηνία ανέλαβαν η κόρη του, Ροδούλα Χαρισοπούλου και ο γαμπρός του, Μιχάλης Ιπλικτζόγλου - ακοοπροθετιστές και τεχνικοί ακουστικών, με συνεχή επιμόρφωση σε Γερμανία και Ελβετία.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη πυξίδα τους την αξία της ακοής, προσφέρουν τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις σε ό,τι αφορά στην ακοή, με την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν.

Στην επιχείρηση θα βρείτε συστήματα που καλύπτουν ακόμα και τις πιο δύσκολες βαρηκοΐες, παρέχοντας καινοτομίες στον τρόπο εφαρμογής τους και προσφέροντας λύσεις σε ανθρώπους που υποφέρουν από εμβοές, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να προστατεύσουν τα αυτιά τους από την έκθεση στους θορύβους. Αξίζει να σημειωθεί πως παρέχεται συνεργασία με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα Συστήματα Ακοής απαρτίζονται από μία ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενό τους και ειδικότερα, από ακοοπροθετιστές και τεχνικούς με πολυετή εμπειρία, νέες ιδέες, πάθος για το αντικείμενο και όρεξη για προσφορά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Εγνατίας 75, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 233023

Αλεξ. Παπαναστασίου 105
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 902323

Μεγάλου Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 703100

Πόντου 72, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 458333

Ακουστικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος (Α.Κ.Β.Ε.)

akve1.jpg

Η επιχείρηση Ακουστικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος (Α.Κ.Β.Ε.) ιδρύθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη και σύντομα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να διατηρεί τρία καταστήματα - στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα της υγείας της ακοής και της τεχνολογίας. Η ΑΚΒΕ δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διάθεση ακουστικών βοηθημάτων με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και των διαταραχών της ακοής.

Ιδρυτής της είναι ο Χάρης Βασιλάκης, ο οποίος έχει μετεκπαιδευτεί στην Ακοολογία και Νευρο-ωτολογία, μέσω εξειδικευμένου προγράμματος της Ιατρικής Αθηνών.

Τα καταστήματα Α.Κ.Β.Ε. πωλούν και εφαρμόζουν ακουστικά βαρηκοΐας (χονδρική και λιανική πώληση), ενώ επίσης διαθέτουν τηλεφωνικές συσκευές και βοηθήματα τηλεόρασης για βαρήκοους και όλα τα αναγκαία αναλώσιμα, ενώ κατασκευάζουν εκμαγεία και ωτοασπίδες. Πρόσφατα έγιναν κι επίσημοι αντιπρόσωποι της Soundz, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας κατασκευής in ear monitors.

Επιπλέον, στα καταστήματα Α.Κ.Β.Ε. υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια με μηχανήματα μέτρησης της ακοής, όπως επίσης και για καθαρισμούς ακουστικών, service κ.ά.. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 44
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 250110, 2311 823140

EARplus Δετέογλου

earplus-deteoghloy1.jpg

Η εταιρεία EARplus ιδρύθηκε το 2011 από μία έμπειρη ομάδα επαγγελματιών στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας, με σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον κλάδο της ακοολογίας και την τεχνική υποστήριξη. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 16 καταστήματα σε όλη τη χώρα - ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που έχει κάνει τη διαφορά στην αγορά των ακουστικών βαρηκοΐας.

Στη Θεσσαλονίκη, το κατάστημα EARplus Δετέογλου βρίσκεται στην καρδιά της Τούμπας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη. Είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ακοοπροθετιστές με τις κατάλληλες γνώσεις, την εμπειρία και συνεχή εκπαίδευση.

Για την EarPlus Δετέογλου υπάρχουν τέσσερις βασικοί άξονες λειτουργίας:

  • το να είναι ο εκάστοτε ασθενής και οι ανάγκες του στο επίκεντρο,
  • τα πρωτόκολλα εργασίας να βασίζονται σε διεθνείς μελέτες που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους,
  • η ποιότητα κατασκευής και
  • ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.

Οι ειδικοί ακοοπροθετιστές της EARplus Δετέογλου θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την ποιότητα ακοής που επιθυμείτε. Το κατάστημα είναι αντιπρόσωπος των εταιρειών Unitron και Widex, αλλά και πολλών άλλων, καθώς στόχος είναι να προσφέρουν στον ασθενή ακουστικά βαρηκοΐας που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του, ανεξαρτήτως brand, αλλά με γνώμονα τη σωστή εφαρμογή, που επιτυγχάνεται μέσω μετρήσεων με εξειδικευμένα μηχανήματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 207 & Τσιαπάνου 36 - 38, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 322275

Ear-Aid

ear-aid1.jpg

Η ακοή μας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ένα πραγματικό δώρο, που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο, κάτι που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα ακοής είναι συνήθη και μεταξύ άλλων, μειώνουν σημαντικά την ικανότητα να κατανοήσουμε την ομιλία και κατ’ επέκταση να συνδεθούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αλλά και με ολόκληρο το περιβάλλον μας. Παράλληλα, επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση του παθόντα, με αποτέλεσμα να «κλείνεται» στον εαυτό του, αισθανόμενος πως δεν μπορεί πλέον να «συμμετάσχει» στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση Ear-Aid από το 2009, όταν και πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία της με έδρα της την περιοχή του Ευόσμου, δίνει λύσεις για την αντιμετώπιση όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων, βάζοντας ως επίκεντρο τους πελάτες της και τις ανάγκες τους.

Ιδιοκτήτριες της εταιρείας είναι οι αδελφές Σαββούλα και Ευμορφία Τσίρογλου, οι οποίες όταν πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν αυτό το κατάστημα, ήξεραν ότι θέλουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ανθρώπους με προβλήματα ακοής και όχι απλά να ασχοληθούν με το επιχειρείν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 142, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765638

Σταματία Σταϊκούδη | Ακοολόγος

stamatia-staikoudi8.jpg

Η Ακοολόγος, Σταματία Σταϊκούδη GDip MSc BSc (Hons) RCCP HCPC, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι η προσωποποίηση του αφοσιωμένου επιστήμονα, μία γυναίκα με βαθιές γνώσεις και εξειδίκευση στον τομέα της, με ένα λαμπρό βιογραφικό.

Αξίζει να αναφερθούμε στην ορολογία του «Ακοολόγος», γιατί είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Αμερικάνικη Ακαδημία Ακοολογίας, οι Ακοολόγοι (Audiologists) είναι οι επαγγελματίες υγείας που αξιολογούν, αναγνωρίζουν και αποθεραπεύουν την απώλεια ακοής καθώς και τις διαταραχές ισορροπίας σε άτομα όλων των ηλικιών, από νεογνά, παιδιά και εφήβους μέχρι ενήλικες και ηλικιωμένους. Επιπρόσθετα, οι Ακοολόγοι ασχολούνται με την αποθεραπεία των εμβοών (βουητό στ’ αυτιά), καθώς και με την πρόληψη των βλαβών στην ακοή λόγω θορύβου ή άλλων αιτιολογιών.

Μετά από τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία κι έπειτα από 12 συναπτά έτη εργασιακής εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις κλινικών του εξωτερικού, η Σταματία Σταϊκούδη αποφάσισε το 2019 να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δείτε περισσότερα… 

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 32Α (είσοδος από Δημητρίου Μαργαρίτη, 2ος Όροφος)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973822969

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι σύγχρονες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Ο ρόλος τους είναι -ανάλογα με το βαθμό της βαρηκοΐας- να ενισχύουν τους ήχους του περιβάλλοντος. Καθώς στην αγορά κυκλοφορεί μία μεγάλη ποικιλία ακουστικών πολλές φορές η επιλογή του κατάλληλου δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Για αυτό επισκεφτήκαμε 6+1 από τους καλύτερους χώρους της Θεσσαλονίκης, τόσο για τη σωστότερη επιλογή του κατάλληλου ακουστικού, όσο και για την ιδανικότερη διάγνωση για την κάθε περίπτωση, τη σωστή υποστήριξη αλλά και για το πιο άριστο service. Όλα τους άκρως αναγκαία για τον κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα στην ακοή του.

Πάμε να γνωρίσουμε έναν προς έναν όλους αυτούς τους χώρους στην πόλη μας.

Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος

kasapoghloy-akoystika-1.jpg

Η εταιρία «Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος» ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1987 στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τα «Ακουστικά Κέντρα Κρήτης» και ιδρυτή της τον Αγησίλαο Κασάπογλου.

Σύντομα ανέπτυξε σημαντικά τη δραστηριότητά της στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, για την υποβοήθηση της ακοής, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη με πρότυπα κέντρα εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας. Τότε δημιουργήθηκε και το σύγχρονο εργαστήριο συντήρησης, επισκευής και κατασκευής ακουστικών βαρηκοΐας της εταιρίας στο Ηράκλειο.

Έχοντας στη φαρέτρα τους τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, άρτια επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό και μεγάλη αποδοχή και εμπιστοσύνη από τους πελάτες τους, αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα η εταιρία έχει καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ δημιούργησε και τέσσερα υπερσύγχρονα εργαστήρια κατασκευής, συντήρησης και επισκευής ακουστικών βοηθημάτων σε Θεσσαλονίκη Καβάλα Ηράκλειο Αθήνα . Παράλληλα, η εταιρία «Κασάπογλου Ακουστικά Κέντρα Ελλάδος» επεκτάθηκε και σε Κύπρο, Αλβανία και Ιταλία, σε αγορές ιδιαίτερα απαιτητικές που όμως κατάφερε να κατακτήσει. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 15, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 221035, 2310 221036

Φιλιππουπόλεως 72, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 720708

Μεταμορφώσεως &Κοτυώρων 36, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 427171

Χρυσικός Ακουστικά Βαρηκοΐας

chrisikos-akoystika-varikoias1.jpg

Η εταιρεία Χρυσικός δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας τα τελευταία 40 χρόνια, έχοντας φέρει επανάσταση στον χώρο μέσα από την τεχνογνωσία των ανθρώπων της, αλλά και τη φιλοσοφία της που βασίζεται στην αρχή της κατάργησης του ταμπού γύρω από την απώλεια ακοής και της εισαγωγής του κοινού στον κόσμο των ακουστικών χωρίς περιορισμούς και δεύτερες σκέψεις.

Η εταιρεία μετρά 5 Kέντρα Eφαρμογών Eνίσχυσης Aκοής πανελλαδικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα τη βρείτε στην καρδιά της πόλης επί της Τσιμισκή 19. Η έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα της επενδύει συνεχώς σε εξοπλισμό που δίνει πιστότητα και ακρίβεια στις μετρήσεις, συστήνει αποκλειστικά αξιόπιστα και σύγχρονα ακουστικά και κυρίως, διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό την εκάστοτε περίπτωση.

Επίσης, τα Kέντρα Eφαρμογών Eνίσχυσης Aκοής Χρυσικός διαθέτουν ειδικούς ηχομονωτικούς θαλάμους για την εκτίμηση της ακοής του ασθενούς, η κατασκευή των οποίων είναι αποτέλεσμα πολλαπλών μετρήσεων και ερευνών, ώστε να είναι αξιόπιστοι, λειτουργικοί και φιλικοί.

Εμπνευστής και ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Δημήτρης Χρυσικός, από τους πρώτους ακοοπροθετιστές στην Ελλάδα που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ακοολογίας & Πρόεδρος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 19, 6ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287676, 2310 287677

Συστήματα Ακοής

sistimata-akois1.jpg

Η επιχείρηση Συστήματα Ακοής δραστηριοποιείται στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας και των ιατρικών ακουολογικών μηχανημάτων. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000, υπό την επωνυμία «Χαρισόπουλος», με ιδρυτή της τον Γιώργο Χαρισόπουλο και έπειτα, το 2013 τα ηνία ανέλαβαν η κόρη του, Ροδούλα Χαρισοπούλου και ο γαμπρός του, Μιχάλης Ιπλικτζόγλου - ακοοπροθετιστές και τεχνικοί ακουστικών, με συνεχή επιμόρφωση σε Γερμανία και Ελβετία.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη πυξίδα τους την αξία της ακοής, προσφέρουν τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις σε ό,τι αφορά στην ακοή, με την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν.

Στην επιχείρηση θα βρείτε συστήματα που καλύπτουν ακόμα και τις πιο δύσκολες βαρηκοΐες, παρέχοντας καινοτομίες στον τρόπο εφαρμογής τους και προσφέροντας λύσεις σε ανθρώπους που υποφέρουν από εμβοές, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να προστατεύσουν τα αυτιά τους από την έκθεση στους θορύβους. Αξίζει να σημειωθεί πως παρέχεται συνεργασία με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα Συστήματα Ακοής απαρτίζονται από μία ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενό τους και ειδικότερα, από ακοοπροθετιστές και τεχνικούς με πολυετή εμπειρία, νέες ιδέες, πάθος για το αντικείμενο και όρεξη για προσφορά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Εγνατίας 75, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 233023

Αλεξ. Παπαναστασίου 105
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 902323

Μεγάλου Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 703100

Πόντου 72, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 458333

Ακουστικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος (Α.Κ.Β.Ε.)

akve1.jpg

Η επιχείρηση Ακουστικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος (Α.Κ.Β.Ε.) ιδρύθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη και σύντομα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να διατηρεί τρία καταστήματα - στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα της υγείας της ακοής και της τεχνολογίας. Η ΑΚΒΕ δραστηριοποιείται στην κατασκευή και διάθεση ακουστικών βοηθημάτων με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της βαρηκοΐας και των διαταραχών της ακοής.

Ιδρυτής της είναι ο Χάρης Βασιλάκης, ο οποίος έχει μετεκπαιδευτεί στην Ακοολογία και Νευρο-ωτολογία, μέσω εξειδικευμένου προγράμματος της Ιατρικής Αθηνών.

Τα καταστήματα Α.Κ.Β.Ε. πωλούν και εφαρμόζουν ακουστικά βαρηκοΐας (χονδρική και λιανική πώληση), ενώ επίσης διαθέτουν τηλεφωνικές συσκευές και βοηθήματα τηλεόρασης για βαρήκοους και όλα τα αναγκαία αναλώσιμα, ενώ κατασκευάζουν εκμαγεία και ωτοασπίδες. Πρόσφατα έγιναν κι επίσημοι αντιπρόσωποι της Soundz, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας κατασκευής in ear monitors.

Επιπλέον, στα καταστήματα Α.Κ.Β.Ε. υπάρχουν εξειδικευμένα εργαστήρια με μηχανήματα μέτρησης της ακοής, όπως επίσης και για καθαρισμούς ακουστικών, service κ.ά.. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 44
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 250110, 2311 823140

EARplus Δετέογλου

earplus-deteoghloy1.jpg

Η εταιρεία EARplus ιδρύθηκε το 2011 από μία έμπειρη ομάδα επαγγελματιών στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας, με σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον κλάδο της ακοολογίας και την τεχνική υποστήριξη. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 16 καταστήματα σε όλη τη χώρα - ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που έχει κάνει τη διαφορά στην αγορά των ακουστικών βαρηκοΐας.

Στη Θεσσαλονίκη, το κατάστημα EARplus Δετέογλου βρίσκεται στην καρδιά της Τούμπας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη. Είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους ακοοπροθετιστές με τις κατάλληλες γνώσεις, την εμπειρία και συνεχή εκπαίδευση.

Για την EarPlus Δετέογλου υπάρχουν τέσσερις βασικοί άξονες λειτουργίας:

  • το να είναι ο εκάστοτε ασθενής και οι ανάγκες του στο επίκεντρο,
  • τα πρωτόκολλα εργασίας να βασίζονται σε διεθνείς μελέτες που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους,
  • η ποιότητα κατασκευής και
  • ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.

Οι ειδικοί ακοοπροθετιστές της EARplus Δετέογλου θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την ποιότητα ακοής που επιθυμείτε. Το κατάστημα είναι αντιπρόσωπος των εταιρειών Unitron και Widex, αλλά και πολλών άλλων, καθώς στόχος είναι να προσφέρουν στον ασθενή ακουστικά βαρηκοΐας που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του, ανεξαρτήτως brand, αλλά με γνώμονα τη σωστή εφαρμογή, που επιτυγχάνεται μέσω μετρήσεων με εξειδικευμένα μηχανήματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 207 & Τσιαπάνου 36 - 38, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 322275

Ear-Aid

ear-aid1.jpg

Η ακοή μας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ένα πραγματικό δώρο, που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο, κάτι που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα ακοής είναι συνήθη και μεταξύ άλλων, μειώνουν σημαντικά την ικανότητα να κατανοήσουμε την ομιλία και κατ’ επέκταση να συνδεθούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αλλά και με ολόκληρο το περιβάλλον μας. Παράλληλα, επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση του παθόντα, με αποτέλεσμα να «κλείνεται» στον εαυτό του, αισθανόμενος πως δεν μπορεί πλέον να «συμμετάσχει» στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση Ear-Aid από το 2009, όταν και πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία της με έδρα της την περιοχή του Ευόσμου, δίνει λύσεις για την αντιμετώπιση όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων, βάζοντας ως επίκεντρο τους πελάτες της και τις ανάγκες τους.

Ιδιοκτήτριες της εταιρείας είναι οι αδελφές Σαββούλα και Ευμορφία Τσίρογλου, οι οποίες όταν πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν αυτό το κατάστημα, ήξεραν ότι θέλουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ανθρώπους με προβλήματα ακοής και όχι απλά να ασχοληθούν με το επιχειρείν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 142, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765638

Σταματία Σταϊκούδη | Ακοολόγος

stamatia-staikoudi8.jpg

Η Ακοολόγος, Σταματία Σταϊκούδη GDip MSc BSc (Hons) RCCP HCPC, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι η προσωποποίηση του αφοσιωμένου επιστήμονα, μία γυναίκα με βαθιές γνώσεις και εξειδίκευση στον τομέα της, με ένα λαμπρό βιογραφικό.

Αξίζει να αναφερθούμε στην ορολογία του «Ακοολόγος», γιατί είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Αμερικάνικη Ακαδημία Ακοολογίας, οι Ακοολόγοι (Audiologists) είναι οι επαγγελματίες υγείας που αξιολογούν, αναγνωρίζουν και αποθεραπεύουν την απώλεια ακοής καθώς και τις διαταραχές ισορροπίας σε άτομα όλων των ηλικιών, από νεογνά, παιδιά και εφήβους μέχρι ενήλικες και ηλικιωμένους. Επιπρόσθετα, οι Ακοολόγοι ασχολούνται με την αποθεραπεία των εμβοών (βουητό στ’ αυτιά), καθώς και με την πρόληψη των βλαβών στην ακοή λόγω θορύβου ή άλλων αιτιολογιών.

Μετά από τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία κι έπειτα από 12 συναπτά έτη εργασιακής εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις κλινικών του εξωτερικού, η Σταματία Σταϊκούδη αποφάσισε το 2019 να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δείτε περισσότερα… 

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 32Α (είσοδος από Δημητρίου Μαργαρίτη, 2ος Όροφος)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973822969

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία