Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 8+1 από τα πιο αγαπημένα Ανθοπωλεία και Garden Centers στην Θεσσαλονίκη

Ανθοσυνθέσεις, φυτά και όχι μόνο, για κάθε μέρα αλλά και για κάθε ιδιαίτερη περίσταση

 15/05/2024 17:00

Αφιέρωμα: 8+1 από τα πιο αγαπημένα Ανθοπωλεία και Garden Centers στην Θεσσαλονίκη

Περίτεχνες ανθοδέσμες, συνθέσεις με φρέσκα, υπέροχα λουλούδια και εντυπωσιακή διακόσμηση, κομψά φυτά σε γλάστρες και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, θα το βρούμε στα ανθοπωλεία και στα Garden Centers της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στη λίστα με τα αγαπημένα μας.

Αγοράζοντας ένα υπέροχο, μυρωδάτο μπουκέτο με λουλούδια, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση, είναι μία υπέροχη επιλογή για να φέρουμε την «άνοιξη» στη διάθεση τόσο τη δική μας όσο και των αγαπημένων προσώπων μας. Ειδικά όταν θέλουμε να προσφέρουμε ένα όμορφο δώρο σε κάποιον (ή και να το κάνουμε δώρο στον εαυτό μας) τα φρέσκα άνθη και τα φυτά είναι μονόδρομος.

Γι’ αυτό εδώ συγκεντρώσαμε 8+1 από τα πιο αγαπημένα μας ανθοπωλεία και garden centers στην πόλη, που έχουν μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια και φυτά και φτιάχνουν όμορφες συνθέσεις που θα μας εντυπωσιάσουν.

Ανθός Lab

anthos-lab1.jpg

Η γλώσσα των λουλουδιών είναι πλούσια και πολυσήμαντη, βοηθάει στην επικοινωνία των πιο αυθεντικών μας συναισθημάτων, εκπέμπει τα δικά μας μηνύματα αλήθειας στους αγαπημένους μας. Στο Ανθός Lab , η φύση συναντά τη δημιουργικότητα και την αισθητική για να δημιουργήσει μοναδικά ανθισμένα έργα τέχνης.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα ανθοπωλεία της πόλης μας, στην οδό Καθ. Χρήστου Τσούντα 10, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, που κάνει τη φαντασία μας να ανθίσει μέσα σε έναν κόσμο φυσικής ομορφιάς και απαράμιλλης αισθητικής. Με ένα ευρύ φάσμα φυτών, λουλουδιών και δημιουργικών προτάσεων, είναι ο προορισμός για όλες τις ανάγκες μας στον κόσμο της φύσης και του πράσινου, φέρνοντας τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της φύσης στον χώρο μας.

Ιδιοκτήτρια του, η Τάνια Χατζηγκόνσιου, η οποία αφού αποφοίτησε από τη σχολή τεχνολογίας τροφίμων και τη σχολή της Γεωπονίας, μυήθηκε στην τέχνη της ανθοδεσίας από μία Γερμανίδα έμπειρη τεχνίτρια. Το όραμά της για το δικό της κατάστημα υλοποιήθηκε το 1989 και από τότε μέχρι σήμερα, είναι στο χώρο των λουλουδιών. Η επιχείρηση, πήρε τη σημερινή της μορφή πριν από 15 χρόνια, προσθέτοντας επιπλέον υπηρεσίες.

Στο Ανθός Lab, θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, μπουκέτα και ανθοδέσμες για κάθε περίσταση. Από ρομαντικά τριαντάφυλλα έως ευχάριστα γεράνια, έχουν ό,τι χρειαζόμαστε για να φέρουμε το χαμόγελο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διαθέτουν αστείρευτη ποικιλία διακοσμητικών φυτών για κάθε χώρο, ώστε να προσθέσουμε μια δόση φυσικής ομορφιάς στην καθημερινότητά μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καθηγητού Χρήστου Τσούντα 10, περιοχή Ντεπώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 862740

Pantzi Φυτά Άνθη

pantzi.jpg

Είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς την ανεπανάληπτη ομορφιά των λουλουδιών και των φυτών, που με το μοναδικό τους τρόπο εμπνέουν τις αισθήσεις και τη φαντασία μας. Με κάθε λουλούδι που ανθίζει, μια νέα ιστορία ζωής ξεκινά και μια νέα στιγμή ομορφιάς αναδεικνύεται στον κόσμο μας.

Για αυτό το λόγο, επισκεφθήκαμε τα «Pantzi ΦΥΤΑ ΑΝΘΗ », όπου ανακαλύψαμε έναν μαγευτικό χώρο, όπου η φύση συναντά την ανθρώπινη δημιουργικότητα, δημιουργώντας έναν παράδεισο φυτών, χρωμάτων και αρωμάτων.

«Η ιστορία της επιχείρησης μας ξεκινάει το Σεπτέμβριο του 1996», μας λέει ο σημερινός του ιδιοκτήτης, ο Παναγιώτης Τζιβάνης, «όταν ο πατέρας μου Νίκος Τζιβάνης, έκανε τότε μια παράτολμη κίνηση για τα δεδομένα της οικογένειάς μας. Γνωρίζοντας λίγα πράγματα για τον τομέα, έχοντας όμως ταυτόχρονα τη διαρκή στήριξη της μητέρας μου Αλεξάνδρας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ανθοπωλείο μας».

Η αφοσίωσή τους στην τέχνη των φυτών, το μεράκι και η δημιουργική τους διάθεση, δεν άργησε να φέρει την επιτυχία, ιδιαίτερα με την προσθήκη στην ομάδα τους, της πρώτης υπαλλήλου τους, Βαλεντίνης, που ακόμα και σήμερα είναι εκεί, με το ζεστό της χαμόγελο για να μας εξυπηρετήσει, καθιερώνοντας πλέον το κατάστημα και επεκτείνοντάς το. Όπως ο ίδιος προσθέτει «ένα ορόσημο για τη λειτουργία του καταστήματος, ήταν ένα ταξίδι των γονιών μου στην Ιταλία, το οποίο έδωσε καλύτερη εικόνα στον πατέρα μου για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα ανθοπωλείο και ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα ώστε η επιχείρηση να ανοίξει τη γκάμα της και να μετατραπεί σε ένα garden center». Ο ίδιος, ως δεύτερη γενιά και έχοντας σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, ανέλαβε την επιχείρηση τον Οκτώβριο του 2016, όταν το «Pantzi ΦΥΤΑ ΑΝΘΗ », είχε πλέον τη σημερινή του μορφή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 90
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 866956

Ανθοπωλείο Πανταζή

anthopolio-pantazi1.jpg

Τα λουλούδια μιλούν τη γλώσσα της αγάπης, χωρίς λόγια. Μέσα από αυτά μπορούμε να μεταφέρουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας, ενώ η όμορφη εμφάνισή τους, κάνει τον κόσμο μας να χαμογελά. Οι ζωηρές τους αποχρώσεις και τα μεθυστικά τους αρώματα μας συνεπαίρνουν κάθε εποχή του χρόνου.

Ένα από τα πιο παλιά και φημισμένα ανθοπωλεία της πόλης μας, το ανθοπωλείο «Πανταζή», διαγράφει μέχρι σήμερα την επιτυχημένη του πορεία, σε ένα ανθοστόλιστο μονοπάτι. Στο χώρο του, στην οδό Πόντου 80, στην Καλαμαριά, μπορούμε να βρούμε κάθε είδους καλλωπιστικό λουλούδι και φυτό, ενώ η αγάπη τους για τον κόσμο των λουλουδιών, μας κάνει σίγουρα να το ξεχωρίζουμε.

Το ανθοπωλείο «Πανταζή», ξεκίνησε την πορεία του από πολύ νωρίς. Μόλις το 1939, ο παππούς σήμερα της οικογένειας, δημιούργησε το πρώτο του ανθοπωλείο στην οδό Τσιμισκή 92. Σήμερα, τον διαδέχεται η τρίτη συνεχόμενη γενιά, για να μας αποδείξει, ότι τα αληθινά συναισθήματα δεν πεθαίνουν ποτέ.

Η αγάπη των εγγονών του, Νίκου και Πανταζή Δασκαλιάδη για τα λουλούδια και τον πολύχρωμο, ζωηρό τους κόσμο, τους έφερε στην Καλαμαριά, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, που έχουν μυηθεί και γαλουχηθεί από μικρά παιδιά, μέσα από την οικογένειά τους. Να μας προσφέρουν την πιο όμορφη αγκαλιά από κάθε είδους λουλούδια και το ζεστό τους χαμόγελο, κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε.

Το ανθοπωλείο «Πανταζή», συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης για τα κορυφαία λουλούδια του -που προέρχονται από τους καλύτερους καλλιεργητές- το φιλόξενο προσωπικό του και τους εξειδικευμένους ανθοπώλες του που είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Η ομάδα του, αποτελείται από δημιουργικούς ανθρώπους με αγάπη, γνώση και εμπειρία στην ανθοδετική και στη διακόσμηση κάθε είδους εκδήλωσης, ώστε οι μοναδικές μας στιγμές να είναι ανθόσπαρτες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πόντου 80, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 452626

Stand de Fleurs

stand-de-fleurs1.jpg

Δεν υπάρχει περίπτωση, κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της πόλης μας, να μη μας συνεπάρει η μυρωδιά και το νοσταλγικό σκηνικό από τα «Stand de Fleurs», τα πιο γλυκά και χαρούμενα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη με περίφημη κομψότητα και ρομαντισμό, με δύο κεντρικά σημεία στην καρδιά της πόλης στην Καρόλου Ντιλ 24 και στην Τσιμισκή στο 54.

Δε μιλάμε για συνηθισμένα ανθοπωλεία, αλλά για τα πιο όμορφα, ανθισμένα περίπτερα, που έχουν κατακτήσει τις καρδιές ντόπιων και τουριστών, με την ατελείωτη ποικιλία των χρωμάτων τους, τα πιο όμορφα μεθυστικά αρώματα, αλλά και το vintage design τους, που δημιουργεί έντονη αντίθεση με τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους της πόλης.

Όταν αυτό συνοδεύεται και από το πιο φιλικό και ειλικρινές χαμόγελο, του ανθοπώλη Σταύρου Γκούζου, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, που μας γυρίζει νοσταλγικά στα καταπράσινα λιβάδια των παιδικών μας χρόνων.

Ο Σταύρος Γκούζος, είναι μυημένος στο χώρο του ανθοπωλείου από πολύ νωρίς, από τα 15 του κιόλας χρόνια, καθώς ήταν το επάγγελμα του πατέρα του. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει, θυμάται όλη του ζωή, μέσα στον ολάνθιστο χώρο του ανθοπωλείου και η αγάπη του για τα λουλούδια πέρασε στο δικό του μοναδικό flower boutique, που άνοιξε τις πύλες του το Μάιο του 2021 και μας προσφέρει καθημερινά μοναδικές προτάσεις λουλουδιών και φυτών που ομορφαίνουν το χώρο μας και ανοίγουν την ψυχή μας.

Γνώρισε τα λουλούδια και την τέχνη τους, μέσα από τη χονδρική και τη λιανική πώλησή τους, σε μία τρυφερή ηλικία και τα ακολούθησε όπου και αν ανθίζουν στον κόσμο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντιλ 24, Κέντρο
Τσιμισκή 54, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 960588

Mini Garden

mini-garden1.jpg

«Το να ζει κανείς δεν είναι αρκετό. Πρέπει να έχει λιακάδα, ελευθερία και ένα λουλούδι», έλεγε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και όντως ισχύει! Γιατί τα λουλούδια πέρα την υπέροχη αισθητική τους, έχουν πολύ σημαντικό συμβολικό ρόλο, καθώς με αυτά εκφράζουμε τα πιο δυνατά μας συναισθήματα. Ιδιαίτερα την εποχή της Άνοιξης, που σιγά σιγά πλησιάζει, τα χρώματα και οι έντονες μυρωδιές τους μας μαγεύουν. Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε το «Mini Garden», στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 27, στην Καλαμαριά, όπου μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από καλλωπιστικά λουλούδια και φυτά, από τα κλασικά τριαντάφυλλα και κρίνους, μέχρι εξωτικά είδη, όπως η ορχιδέα.

Τους χαρακτηρίζει το χαμόγελο στην εξυπηρέτηση και η ειλικρινής αγάπη και αφοσίωση, στην τέχνη της ανθοδετικής, την οποία έχουν σπουδάσει μέσα από σειρά σεμιναρίων. Από το 1972, που άνοιξε τις πύλες της η επιχείρηση, μέχρι και σήμερα, με τη νεότερη γενιά, μας παρέχουν καθημερινά μοναδικές προτάσεις για λουλούδια και φυτά που θα ταιριάξουν και θα ομορφύνουν το χώρο μας, μετατρέποντάς τον σε έναν επίγειο παράδεισο, αλλά και αστείρευτες μοναδικές ιδέες για δώρο στους αγαπημένους μας.

Το «Mini Garden», δεν είναι καθόλου τυχαία ένα από τα πιο γνωστά ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Όλοι εμείς, το έχουμε ξεχωρίσει και αγαπήσει για τα υψηλής ποιότητας λουλούδια του, από τους καλύτερους καλλιεργητές, τις ατελείωτες εισαγωγές του από τη χώρα των λουλουδιών, την Ολλανδία, την φιλική του εξυπηρέτηση αλλά και την έμπειρη ομάδα ανθοπωλών που είναι παθιασμένοι με την τέχνη τους και χρησιμοποιούν μόνο τα πιο φρέσκα και όμορφα άνθη στις συνθέσεις τους.

Αν λοιπόν θέλουμε να στείλουμε ένα αρκουδάκι από τριαντάφυλλα ή μια πολύχρωμη σύνθεση από σπάνια φυτά ή ακόμα και μία εξωτική ορχιδέα, γίνεται εύκολα είτε με μία επίσκεψη μας στο χώρο τους, είτε με μία τηλεφωνική παραγγελία. Εμείς, δεν έχουμε παρά να τους ενημερώσουμε για την περίσταση, τα χρώματα και τα είδη που προτιμάμε και εκείνοι είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν για την πιο κατάλληλη επιλογή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστασεως 27 (Καλαμαριά)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 822393

Ανθοπωλείο Στέλιος

anthopolio-stelios2.jpg

Τα λουλούδια φέρνουν χαρά και θετική ενέργεια στη καθημερινότητα της πόλης και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Το άρωμά τους και η θέα τους ενισχύουν τη διάθεση και βελτιώνουν την αρμονία της ατμόσφαιρας. Ένα από τα ομορφότερα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης, το ανθοπωλείο «Στέλιος», με πληθώρα λουλουδιών ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, γεμίζει τις καρδιές όλων με φως και σας φέρνει σε αληθινή επαφή με τη φύση. Από τη στιγμή που περνάτε την πόρτα του καταστήματος, ο αέρας γεμίζει με τα μαγευτικά αρώματα των φυτών, ενώ τα χρώματά του ζωντανεύουν τον κόσμο σας.

Ο Αλέξανδρος Πλαστήρας, ο νεώτερος ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου, εκπροσωπεί τη δεύτερη συνεχόμενη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με τον παράδεισο των λουλουδιών. Πριν από αυτόν, ο πατέρας του, ο κύριος Στέλιος, άνοιξε το 1975 το κατάστημα, μεγαλώνοντας και διδάσκοντάς του να σέβεται τη φύση και τη δύναμή της.

Τα χρώματα, τα αρώματα και η ζωντάνια των λουλουδιών, μετουσιώθηκαν από τον Αλέξανδρο σε ειλικρινή αγάπη και αφοσίωση, οδηγώντας τον να συνεχίσει το επάγγελμα του πατέρα του και να εντρυφήσει στην τέχνη της ανθοκομίας και ανθοδετικής.

Αυτό που ξεχωρίζει στο ανθοπωλείο «Στέλιος», δεν είναι μόνο η τεράστια ποικιλία σε ολόφρεσκα άνθη, αλλά το κέφι και η φωτεινότητα των ανθρώπων του. Σε συνδυασμό με τη φιλική τους εξυπηρέτηση και το ζεστό τους χαμόγελο μπαίνουν στην καρδιά κάθε πελάτη. Είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσουν με χαρά και ευγένεια, είτε ψάχνοντας το πιο όμορφο μπουκέτο λουλουδιών για να εκφράσετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα, είτε επειδή χρειάζεστε τις πολύτιμες συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών σας.

Εδώ, βρίσκετε τα πιο όμορφα και ποιοτικά λουλούδια από την Ολλανδία, τη χώρα των ανθοκομικών παραγωγών, αλλά και από ντόπιους παραγωγούς, ανάλογα με την εποχικότητα. Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, επιλέγουν τα πιο εντυπωσιακά τριαντάφυλλα, τις πιο εκλεπτυσμένες ορχιδέες, τις πιο φωτεινές τουλίπες και πολλά άλλα φρέσκα λουλούδια που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318952

Κηποδράσεις - Garden Center

kipodraseis.jpg

Η επιχείρηση «Κηποδράσεις» Garden Center άνοιξε για πρώτη φορά τις παραδεισένιες πόρτες της στις 16 Απριλίου του 2022. Το επίθετο «παραδεισένιες» δεν χρησιμοποιήθηκε από υπερβολή, καθώς με το που περάσεις αυτές τις πόρτες, θα αισθανθείς πως βρίσκεσαι πράγματι σε ένα επίγειο παράδεισο, γεμάτο χρώματα και ευωδίες ονειρεμένες!

Το «Κηποδράσεις» Garden Center είναι το δημιούργημα του Ευριπίδη Σμαρδέλη και της Εύας Αμπατζίδου, δύο Γεωπόνων του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη σχολή κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και λίγο αργότερα, αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

Οι δυο τους αποφάσισαν να μοιραστούν στην πράξη την αγάπη και το μεράκι τους για τη Γεωπονία. Ένα εγχείρημα με βαθιά αφοσίωση και σίγουρα, απόλυτη γνώση για το αντικείμενο.

Έτσι, αφότου έβαλαν στη φαρέτρα τους 14 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς τριβής με το επάγγελμα και πέρασαν δύο χρόνια προσεκτικού σχεδιασμού του καταστήματος, έδωσαν στο «Κηποδράσεις» Garden Center σάρκα και οστά, δημιουργώντας ουσιαστικά το πρώτο κατάστημα του είδους στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Στο «Κηποδράσεις» Garden Center μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεται ένας κήπος, ένα μπαλκόνι και γενικότερα, ένας χώρος πρασίνου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κομνηνών 71, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 024060

Φυτώρια Λιθαρής

litharis1.jpg

Τα φυτά είναι πνοή. Δίνουν τους καρπούς και τα αρώματά τους, τη σκιά τους, δημιουργούν φυσικούς φράχτες, δίνουν ζωή και ομορφιά σε έναν χώρο, εξωτερικό ή εσωτερικό και ταυτόχρονα συμβολίζουν όμορφες καταστάσεις και μοναδικές ιδέες. Όταν κάποιος θέλει να τα εντάξει στον χώρο του, είναι σημαντικό να απευθυνθεί στους ειδικούς, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα μπορέσουν να δώσουν την ιδανική λύση για κάθε περίπτωση.

Τα «Φυτώρια Λιθαρής», με εμπειρία στον χώρο των φυτών από το 1995, είναι άριστοι γνώστες του είδους και καλύπτουν μία ευρεία γκάμα αναγκών, καθώς διαθέτουν δικές τους εγκαταστάσεις όπου παράγουν χιλιάδες είδη κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών. Στα «Φυτώρια Λιθαρής» μπορεί κανείς να απευθυνθεί αν θέλει φυτά για τον χώρο του, αν είναι γεωργός ή μικροκαλλιεργητής, αρχιτέκτονας τοπίου ή και εργολάβος δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Τα «Φυτώρια Λιθαρής» εκτείνονται σε 12.000m2, όπου παράγουν χιλιάδες είδη φυτών, κηπευτικών και καλλωπιστικών. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν την ποικιλία που διατίθεται σε όλων των ειδών τα φυτά, που μπορούν να καλύψουν πραγματικά οποιαδήποτε ανάγκη.

Αρωματικά φυτά, καλλωπιστικά, αναρριχώμενα, θάμνοι, δέντρα καρποφόρα, κωνοφόρα και σκιάς, όλα στη διάθεση σας για να δημιουργήσετε τον χώρο που έχετε ονειρευτεί.

Φυσικά, η οικογένεια Λιθαρή και οι συνεργάτες της είναι στο πλευρό σας για να σας καθοδηγήσουν στις επιλογές σας και παράλληλα να σας δώσουν τα φώτα τους και τις επαγγελματικές συμβουλές τους σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του χώρου φύτευσης, αλλά και την προστασία των φυτών σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 23ο χλμ Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, Βασιλικά Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 23859

Κηποϊδέες - Garden Center

1-gvtDG.jpg

Οι «Κηποϊδέες» άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους, το 1996. Το όνομα, δε επιλέχθηκε τυχαία, αφού πραγματικά οι ιδέες και οι λύσεις που προσφέρουν για τον κήπο, είναι ατελείωτες. Σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν κήπο γεμάτο χρώματα και ευωδίες ονειρεμένες!

Το «Κηποϊδέες» Garden Center είναι το δημιούργημα του Μενέλαου Γκανά, πτυχιούχου γεωπόνου του Α.Π.Θ. Η απόλυτη γνώση για το αντικείμενο, η βαθιά αφοσίωση και σίγουρα, τα 27 ολόκληρα χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με τα φυτά, μετατρέπουν τις «Κηποϊδέες», στον απόλυτο προορισμό για όλους τους αληθινούς λάτρεις του κήπου!

Αποτελεί, ένα από τα καλύτερα καταστήματα του είδους στην περιοχή της Θέρμης, με ολοκληρωμένες ιδέες και λύσεις για τον κήπο σας.

Στο «Κηποϊδέες» Garden Center μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεται ένας κήπος, ένα μπαλκόνι και γενικότερα, ένας χώρος πρασίνου.

Επίσης, αποτελεί το μοναδικό κατάστημα της ευρύτερης περιοχής όπου μπορεί να βρει κάποιος νόμιμα όλα τα γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα καθώς και φάρμακα δημόσιας υγείας (καταπολέμησης τρωκτικών, κουνουπιών, μύγας κ.ά).

Όλα τα προϊόντα του καταστήματος επιλέγονται προσεκτικά από τον Μενέλαο Γκανά, από τους ποιοτικότερους προμηθευτές κάθε είδους – και δεν είναι και λίγα θα έλεγε κανείς, αν αναλογιστείτε πως στο «Κηποϊδέες» Garden Center θα βρείτε άπειρα διαφορετικά είδη φυτών, ανάλογα με την εποχή, για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ταβάκη 40, Θέρμη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 4671346944161775


Περίτεχνες ανθοδέσμες, συνθέσεις με φρέσκα, υπέροχα λουλούδια και εντυπωσιακή διακόσμηση, κομψά φυτά σε γλάστρες και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, θα το βρούμε στα ανθοπωλεία και στα Garden Centers της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στη λίστα με τα αγαπημένα μας.

Αγοράζοντας ένα υπέροχο, μυρωδάτο μπουκέτο με λουλούδια, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση, είναι μία υπέροχη επιλογή για να φέρουμε την «άνοιξη» στη διάθεση τόσο τη δική μας όσο και των αγαπημένων προσώπων μας. Ειδικά όταν θέλουμε να προσφέρουμε ένα όμορφο δώρο σε κάποιον (ή και να το κάνουμε δώρο στον εαυτό μας) τα φρέσκα άνθη και τα φυτά είναι μονόδρομος.

Γι’ αυτό εδώ συγκεντρώσαμε 8+1 από τα πιο αγαπημένα μας ανθοπωλεία και garden centers στην πόλη, που έχουν μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια και φυτά και φτιάχνουν όμορφες συνθέσεις που θα μας εντυπωσιάσουν.

Ανθός Lab

anthos-lab1.jpg

Η γλώσσα των λουλουδιών είναι πλούσια και πολυσήμαντη, βοηθάει στην επικοινωνία των πιο αυθεντικών μας συναισθημάτων, εκπέμπει τα δικά μας μηνύματα αλήθειας στους αγαπημένους μας. Στο Ανθός Lab , η φύση συναντά τη δημιουργικότητα και την αισθητική για να δημιουργήσει μοναδικά ανθισμένα έργα τέχνης.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα ανθοπωλεία της πόλης μας, στην οδό Καθ. Χρήστου Τσούντα 10, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, που κάνει τη φαντασία μας να ανθίσει μέσα σε έναν κόσμο φυσικής ομορφιάς και απαράμιλλης αισθητικής. Με ένα ευρύ φάσμα φυτών, λουλουδιών και δημιουργικών προτάσεων, είναι ο προορισμός για όλες τις ανάγκες μας στον κόσμο της φύσης και του πράσινου, φέρνοντας τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της φύσης στον χώρο μας.

Ιδιοκτήτρια του, η Τάνια Χατζηγκόνσιου, η οποία αφού αποφοίτησε από τη σχολή τεχνολογίας τροφίμων και τη σχολή της Γεωπονίας, μυήθηκε στην τέχνη της ανθοδεσίας από μία Γερμανίδα έμπειρη τεχνίτρια. Το όραμά της για το δικό της κατάστημα υλοποιήθηκε το 1989 και από τότε μέχρι σήμερα, είναι στο χώρο των λουλουδιών. Η επιχείρηση, πήρε τη σημερινή της μορφή πριν από 15 χρόνια, προσθέτοντας επιπλέον υπηρεσίες.

Στο Ανθός Lab, θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, μπουκέτα και ανθοδέσμες για κάθε περίσταση. Από ρομαντικά τριαντάφυλλα έως ευχάριστα γεράνια, έχουν ό,τι χρειαζόμαστε για να φέρουμε το χαμόγελο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διαθέτουν αστείρευτη ποικιλία διακοσμητικών φυτών για κάθε χώρο, ώστε να προσθέσουμε μια δόση φυσικής ομορφιάς στην καθημερινότητά μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καθηγητού Χρήστου Τσούντα 10, περιοχή Ντεπώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 862740

Pantzi Φυτά Άνθη

pantzi.jpg

Είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς την ανεπανάληπτη ομορφιά των λουλουδιών και των φυτών, που με το μοναδικό τους τρόπο εμπνέουν τις αισθήσεις και τη φαντασία μας. Με κάθε λουλούδι που ανθίζει, μια νέα ιστορία ζωής ξεκινά και μια νέα στιγμή ομορφιάς αναδεικνύεται στον κόσμο μας.

Για αυτό το λόγο, επισκεφθήκαμε τα «Pantzi ΦΥΤΑ ΑΝΘΗ », όπου ανακαλύψαμε έναν μαγευτικό χώρο, όπου η φύση συναντά την ανθρώπινη δημιουργικότητα, δημιουργώντας έναν παράδεισο φυτών, χρωμάτων και αρωμάτων.

«Η ιστορία της επιχείρησης μας ξεκινάει το Σεπτέμβριο του 1996», μας λέει ο σημερινός του ιδιοκτήτης, ο Παναγιώτης Τζιβάνης, «όταν ο πατέρας μου Νίκος Τζιβάνης, έκανε τότε μια παράτολμη κίνηση για τα δεδομένα της οικογένειάς μας. Γνωρίζοντας λίγα πράγματα για τον τομέα, έχοντας όμως ταυτόχρονα τη διαρκή στήριξη της μητέρας μου Αλεξάνδρας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ανθοπωλείο μας».

Η αφοσίωσή τους στην τέχνη των φυτών, το μεράκι και η δημιουργική τους διάθεση, δεν άργησε να φέρει την επιτυχία, ιδιαίτερα με την προσθήκη στην ομάδα τους, της πρώτης υπαλλήλου τους, Βαλεντίνης, που ακόμα και σήμερα είναι εκεί, με το ζεστό της χαμόγελο για να μας εξυπηρετήσει, καθιερώνοντας πλέον το κατάστημα και επεκτείνοντάς το. Όπως ο ίδιος προσθέτει «ένα ορόσημο για τη λειτουργία του καταστήματος, ήταν ένα ταξίδι των γονιών μου στην Ιταλία, το οποίο έδωσε καλύτερη εικόνα στον πατέρα μου για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα ανθοπωλείο και ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα ώστε η επιχείρηση να ανοίξει τη γκάμα της και να μετατραπεί σε ένα garden center». Ο ίδιος, ως δεύτερη γενιά και έχοντας σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, ανέλαβε την επιχείρηση τον Οκτώβριο του 2016, όταν το «Pantzi ΦΥΤΑ ΑΝΘΗ », είχε πλέον τη σημερινή του μορφή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 90
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 866956

Ανθοπωλείο Πανταζή

anthopolio-pantazi1.jpg

Τα λουλούδια μιλούν τη γλώσσα της αγάπης, χωρίς λόγια. Μέσα από αυτά μπορούμε να μεταφέρουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας, ενώ η όμορφη εμφάνισή τους, κάνει τον κόσμο μας να χαμογελά. Οι ζωηρές τους αποχρώσεις και τα μεθυστικά τους αρώματα μας συνεπαίρνουν κάθε εποχή του χρόνου.

Ένα από τα πιο παλιά και φημισμένα ανθοπωλεία της πόλης μας, το ανθοπωλείο «Πανταζή», διαγράφει μέχρι σήμερα την επιτυχημένη του πορεία, σε ένα ανθοστόλιστο μονοπάτι. Στο χώρο του, στην οδό Πόντου 80, στην Καλαμαριά, μπορούμε να βρούμε κάθε είδους καλλωπιστικό λουλούδι και φυτό, ενώ η αγάπη τους για τον κόσμο των λουλουδιών, μας κάνει σίγουρα να το ξεχωρίζουμε.

Το ανθοπωλείο «Πανταζή», ξεκίνησε την πορεία του από πολύ νωρίς. Μόλις το 1939, ο παππούς σήμερα της οικογένειας, δημιούργησε το πρώτο του ανθοπωλείο στην οδό Τσιμισκή 92. Σήμερα, τον διαδέχεται η τρίτη συνεχόμενη γενιά, για να μας αποδείξει, ότι τα αληθινά συναισθήματα δεν πεθαίνουν ποτέ.

Η αγάπη των εγγονών του, Νίκου και Πανταζή Δασκαλιάδη για τα λουλούδια και τον πολύχρωμο, ζωηρό τους κόσμο, τους έφερε στην Καλαμαριά, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, που έχουν μυηθεί και γαλουχηθεί από μικρά παιδιά, μέσα από την οικογένειά τους. Να μας προσφέρουν την πιο όμορφη αγκαλιά από κάθε είδους λουλούδια και το ζεστό τους χαμόγελο, κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε.

Το ανθοπωλείο «Πανταζή», συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης για τα κορυφαία λουλούδια του -που προέρχονται από τους καλύτερους καλλιεργητές- το φιλόξενο προσωπικό του και τους εξειδικευμένους ανθοπώλες του που είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Η ομάδα του, αποτελείται από δημιουργικούς ανθρώπους με αγάπη, γνώση και εμπειρία στην ανθοδετική και στη διακόσμηση κάθε είδους εκδήλωσης, ώστε οι μοναδικές μας στιγμές να είναι ανθόσπαρτες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πόντου 80, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 452626

Stand de Fleurs

stand-de-fleurs1.jpg

Δεν υπάρχει περίπτωση, κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της πόλης μας, να μη μας συνεπάρει η μυρωδιά και το νοσταλγικό σκηνικό από τα «Stand de Fleurs», τα πιο γλυκά και χαρούμενα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη με περίφημη κομψότητα και ρομαντισμό, με δύο κεντρικά σημεία στην καρδιά της πόλης στην Καρόλου Ντιλ 24 και στην Τσιμισκή στο 54.

Δε μιλάμε για συνηθισμένα ανθοπωλεία, αλλά για τα πιο όμορφα, ανθισμένα περίπτερα, που έχουν κατακτήσει τις καρδιές ντόπιων και τουριστών, με την ατελείωτη ποικιλία των χρωμάτων τους, τα πιο όμορφα μεθυστικά αρώματα, αλλά και το vintage design τους, που δημιουργεί έντονη αντίθεση με τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους της πόλης.

Όταν αυτό συνοδεύεται και από το πιο φιλικό και ειλικρινές χαμόγελο, του ανθοπώλη Σταύρου Γκούζου, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, που μας γυρίζει νοσταλγικά στα καταπράσινα λιβάδια των παιδικών μας χρόνων.

Ο Σταύρος Γκούζος, είναι μυημένος στο χώρο του ανθοπωλείου από πολύ νωρίς, από τα 15 του κιόλας χρόνια, καθώς ήταν το επάγγελμα του πατέρα του. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει, θυμάται όλη του ζωή, μέσα στον ολάνθιστο χώρο του ανθοπωλείου και η αγάπη του για τα λουλούδια πέρασε στο δικό του μοναδικό flower boutique, που άνοιξε τις πύλες του το Μάιο του 2021 και μας προσφέρει καθημερινά μοναδικές προτάσεις λουλουδιών και φυτών που ομορφαίνουν το χώρο μας και ανοίγουν την ψυχή μας.

Γνώρισε τα λουλούδια και την τέχνη τους, μέσα από τη χονδρική και τη λιανική πώλησή τους, σε μία τρυφερή ηλικία και τα ακολούθησε όπου και αν ανθίζουν στον κόσμο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντιλ 24, Κέντρο
Τσιμισκή 54, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 960588

Mini Garden

mini-garden1.jpg

«Το να ζει κανείς δεν είναι αρκετό. Πρέπει να έχει λιακάδα, ελευθερία και ένα λουλούδι», έλεγε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και όντως ισχύει! Γιατί τα λουλούδια πέρα την υπέροχη αισθητική τους, έχουν πολύ σημαντικό συμβολικό ρόλο, καθώς με αυτά εκφράζουμε τα πιο δυνατά μας συναισθήματα. Ιδιαίτερα την εποχή της Άνοιξης, που σιγά σιγά πλησιάζει, τα χρώματα και οι έντονες μυρωδιές τους μας μαγεύουν. Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε το «Mini Garden», στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 27, στην Καλαμαριά, όπου μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από καλλωπιστικά λουλούδια και φυτά, από τα κλασικά τριαντάφυλλα και κρίνους, μέχρι εξωτικά είδη, όπως η ορχιδέα.

Τους χαρακτηρίζει το χαμόγελο στην εξυπηρέτηση και η ειλικρινής αγάπη και αφοσίωση, στην τέχνη της ανθοδετικής, την οποία έχουν σπουδάσει μέσα από σειρά σεμιναρίων. Από το 1972, που άνοιξε τις πύλες της η επιχείρηση, μέχρι και σήμερα, με τη νεότερη γενιά, μας παρέχουν καθημερινά μοναδικές προτάσεις για λουλούδια και φυτά που θα ταιριάξουν και θα ομορφύνουν το χώρο μας, μετατρέποντάς τον σε έναν επίγειο παράδεισο, αλλά και αστείρευτες μοναδικές ιδέες για δώρο στους αγαπημένους μας.

Το «Mini Garden», δεν είναι καθόλου τυχαία ένα από τα πιο γνωστά ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Όλοι εμείς, το έχουμε ξεχωρίσει και αγαπήσει για τα υψηλής ποιότητας λουλούδια του, από τους καλύτερους καλλιεργητές, τις ατελείωτες εισαγωγές του από τη χώρα των λουλουδιών, την Ολλανδία, την φιλική του εξυπηρέτηση αλλά και την έμπειρη ομάδα ανθοπωλών που είναι παθιασμένοι με την τέχνη τους και χρησιμοποιούν μόνο τα πιο φρέσκα και όμορφα άνθη στις συνθέσεις τους.

Αν λοιπόν θέλουμε να στείλουμε ένα αρκουδάκι από τριαντάφυλλα ή μια πολύχρωμη σύνθεση από σπάνια φυτά ή ακόμα και μία εξωτική ορχιδέα, γίνεται εύκολα είτε με μία επίσκεψη μας στο χώρο τους, είτε με μία τηλεφωνική παραγγελία. Εμείς, δεν έχουμε παρά να τους ενημερώσουμε για την περίσταση, τα χρώματα και τα είδη που προτιμάμε και εκείνοι είναι εκεί για να μας καθοδηγήσουν για την πιο κατάλληλη επιλογή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστασεως 27 (Καλαμαριά)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 822393

Ανθοπωλείο Στέλιος

anthopolio-stelios2.jpg

Τα λουλούδια φέρνουν χαρά και θετική ενέργεια στη καθημερινότητα της πόλης και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Το άρωμά τους και η θέα τους ενισχύουν τη διάθεση και βελτιώνουν την αρμονία της ατμόσφαιρας. Ένα από τα ομορφότερα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης, το ανθοπωλείο «Στέλιος», με πληθώρα λουλουδιών ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, γεμίζει τις καρδιές όλων με φως και σας φέρνει σε αληθινή επαφή με τη φύση. Από τη στιγμή που περνάτε την πόρτα του καταστήματος, ο αέρας γεμίζει με τα μαγευτικά αρώματα των φυτών, ενώ τα χρώματά του ζωντανεύουν τον κόσμο σας.

Ο Αλέξανδρος Πλαστήρας, ο νεώτερος ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου, εκπροσωπεί τη δεύτερη συνεχόμενη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με τον παράδεισο των λουλουδιών. Πριν από αυτόν, ο πατέρας του, ο κύριος Στέλιος, άνοιξε το 1975 το κατάστημα, μεγαλώνοντας και διδάσκοντάς του να σέβεται τη φύση και τη δύναμή της.

Τα χρώματα, τα αρώματα και η ζωντάνια των λουλουδιών, μετουσιώθηκαν από τον Αλέξανδρο σε ειλικρινή αγάπη και αφοσίωση, οδηγώντας τον να συνεχίσει το επάγγελμα του πατέρα του και να εντρυφήσει στην τέχνη της ανθοκομίας και ανθοδετικής.

Αυτό που ξεχωρίζει στο ανθοπωλείο «Στέλιος», δεν είναι μόνο η τεράστια ποικιλία σε ολόφρεσκα άνθη, αλλά το κέφι και η φωτεινότητα των ανθρώπων του. Σε συνδυασμό με τη φιλική τους εξυπηρέτηση και το ζεστό τους χαμόγελο μπαίνουν στην καρδιά κάθε πελάτη. Είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσουν με χαρά και ευγένεια, είτε ψάχνοντας το πιο όμορφο μπουκέτο λουλουδιών για να εκφράσετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα, είτε επειδή χρειάζεστε τις πολύτιμες συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών σας.

Εδώ, βρίσκετε τα πιο όμορφα και ποιοτικά λουλούδια από την Ολλανδία, τη χώρα των ανθοκομικών παραγωγών, αλλά και από ντόπιους παραγωγούς, ανάλογα με την εποχικότητα. Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, επιλέγουν τα πιο εντυπωσιακά τριαντάφυλλα, τις πιο εκλεπτυσμένες ορχιδέες, τις πιο φωτεινές τουλίπες και πολλά άλλα φρέσκα λουλούδια που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318952

Κηποδράσεις - Garden Center

kipodraseis.jpg

Η επιχείρηση «Κηποδράσεις» Garden Center άνοιξε για πρώτη φορά τις παραδεισένιες πόρτες της στις 16 Απριλίου του 2022. Το επίθετο «παραδεισένιες» δεν χρησιμοποιήθηκε από υπερβολή, καθώς με το που περάσεις αυτές τις πόρτες, θα αισθανθείς πως βρίσκεσαι πράγματι σε ένα επίγειο παράδεισο, γεμάτο χρώματα και ευωδίες ονειρεμένες!

Το «Κηποδράσεις» Garden Center είναι το δημιούργημα του Ευριπίδη Σμαρδέλη και της Εύας Αμπατζίδου, δύο Γεωπόνων του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη σχολή κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και λίγο αργότερα, αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

Οι δυο τους αποφάσισαν να μοιραστούν στην πράξη την αγάπη και το μεράκι τους για τη Γεωπονία. Ένα εγχείρημα με βαθιά αφοσίωση και σίγουρα, απόλυτη γνώση για το αντικείμενο.

Έτσι, αφότου έβαλαν στη φαρέτρα τους 14 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς τριβής με το επάγγελμα και πέρασαν δύο χρόνια προσεκτικού σχεδιασμού του καταστήματος, έδωσαν στο «Κηποδράσεις» Garden Center σάρκα και οστά, δημιουργώντας ουσιαστικά το πρώτο κατάστημα του είδους στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Στο «Κηποδράσεις» Garden Center μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεται ένας κήπος, ένα μπαλκόνι και γενικότερα, ένας χώρος πρασίνου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κομνηνών 71, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 024060

Φυτώρια Λιθαρής

litharis1.jpg

Τα φυτά είναι πνοή. Δίνουν τους καρπούς και τα αρώματά τους, τη σκιά τους, δημιουργούν φυσικούς φράχτες, δίνουν ζωή και ομορφιά σε έναν χώρο, εξωτερικό ή εσωτερικό και ταυτόχρονα συμβολίζουν όμορφες καταστάσεις και μοναδικές ιδέες. Όταν κάποιος θέλει να τα εντάξει στον χώρο του, είναι σημαντικό να απευθυνθεί στους ειδικούς, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα μπορέσουν να δώσουν την ιδανική λύση για κάθε περίπτωση.

Τα «Φυτώρια Λιθαρής», με εμπειρία στον χώρο των φυτών από το 1995, είναι άριστοι γνώστες του είδους και καλύπτουν μία ευρεία γκάμα αναγκών, καθώς διαθέτουν δικές τους εγκαταστάσεις όπου παράγουν χιλιάδες είδη κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών. Στα «Φυτώρια Λιθαρής» μπορεί κανείς να απευθυνθεί αν θέλει φυτά για τον χώρο του, αν είναι γεωργός ή μικροκαλλιεργητής, αρχιτέκτονας τοπίου ή και εργολάβος δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Τα «Φυτώρια Λιθαρής» εκτείνονται σε 12.000m2, όπου παράγουν χιλιάδες είδη φυτών, κηπευτικών και καλλωπιστικών. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν την ποικιλία που διατίθεται σε όλων των ειδών τα φυτά, που μπορούν να καλύψουν πραγματικά οποιαδήποτε ανάγκη.

Αρωματικά φυτά, καλλωπιστικά, αναρριχώμενα, θάμνοι, δέντρα καρποφόρα, κωνοφόρα και σκιάς, όλα στη διάθεση σας για να δημιουργήσετε τον χώρο που έχετε ονειρευτεί.

Φυσικά, η οικογένεια Λιθαρή και οι συνεργάτες της είναι στο πλευρό σας για να σας καθοδηγήσουν στις επιλογές σας και παράλληλα να σας δώσουν τα φώτα τους και τις επαγγελματικές συμβουλές τους σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του χώρου φύτευσης, αλλά και την προστασία των φυτών σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 23ο χλμ Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, Βασιλικά Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 23859

Κηποϊδέες - Garden Center

1-gvtDG.jpg

Οι «Κηποϊδέες» άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους, το 1996. Το όνομα, δε επιλέχθηκε τυχαία, αφού πραγματικά οι ιδέες και οι λύσεις που προσφέρουν για τον κήπο, είναι ατελείωτες. Σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν κήπο γεμάτο χρώματα και ευωδίες ονειρεμένες!

Το «Κηποϊδέες» Garden Center είναι το δημιούργημα του Μενέλαου Γκανά, πτυχιούχου γεωπόνου του Α.Π.Θ. Η απόλυτη γνώση για το αντικείμενο, η βαθιά αφοσίωση και σίγουρα, τα 27 ολόκληρα χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με τα φυτά, μετατρέπουν τις «Κηποϊδέες», στον απόλυτο προορισμό για όλους τους αληθινούς λάτρεις του κήπου!

Αποτελεί, ένα από τα καλύτερα καταστήματα του είδους στην περιοχή της Θέρμης, με ολοκληρωμένες ιδέες και λύσεις για τον κήπο σας.

Στο «Κηποϊδέες» Garden Center μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεται ένας κήπος, ένα μπαλκόνι και γενικότερα, ένας χώρος πρασίνου.

Επίσης, αποτελεί το μοναδικό κατάστημα της ευρύτερης περιοχής όπου μπορεί να βρει κάποιος νόμιμα όλα τα γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα καθώς και φάρμακα δημόσιας υγείας (καταπολέμησης τρωκτικών, κουνουπιών, μύγας κ.ά).

Όλα τα προϊόντα του καταστήματος επιλέγονται προσεκτικά από τον Μενέλαο Γκανά, από τους ποιοτικότερους προμηθευτές κάθε είδους – και δεν είναι και λίγα θα έλεγε κανείς, αν αναλογιστείτε πως στο «Κηποϊδέες» Garden Center θα βρείτε άπειρα διαφορετικά είδη φυτών, ανάλογα με την εποχή, για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ταβάκη 40, Θέρμη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 4671346944161775


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία