Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 6+1 από τα καλύτερα all day coffee and more spots στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

O καφές, η μπουγάτσα, οι πίτες, τα sandwiches και όχι μόνο, στις καλύτερες εκδοχές τους

 14/03/2024 23:35

Αφιέρωμα: 6+1 από τα καλύτερα all day coffee and more spots στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Στο 85% των Ελλήνων αρέσει πολύ ο καφές, καθώς 9 στους 10 πίνουν τακτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Ένωση Καφέ. Σίγουρα πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας χωρίς να πιούμε έναν καφέ. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι βλέπουμε τον καφέ ως «σύμμαχο» στη διάρκεια της μέρας μας.

Όταν μάλιστα συνοδεύεται από τα κατάλληλα snacks, από την μπουγάτσα έως τη χειροποίητη πίτα και από τα sandwiches έως τα cookies και τα αρωματικά κέικ, τότε η απόλαυση μοιάζει πλήρης και ολοκληρωμένη.

Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσουμε πολλούς τέτοιους all day coffee and more χώρους, ορισμένοι εκ των οποίων ξεχωρίζουν και 6+1 εξ αυτών είναι οι ακόλουθοι.

Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Pauls Coffee and More

pauls-coffee-and-more1.jpg

Το καλοκαίρι του 2021 άνοιξε στο πάρκο της Νικόπολης ένα όμορφο café - convenience store, το «Paul’s Coffee and More». Μικρό στο εσωτερικό του, αλλά με μεγάλη ποικιλία στις βιτρίνες και τα ράφια του και μία ωραία πράσινη απλωσιά στον εξωτερικό του χώρο, που όταν ανοίγει ο καιρός μετατρέπεται σε αυλή του.

Τέτοια ήταν η επιτυχία του concept του «Paul’s», που το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε και αδερφάκι τον Εύοσμο, στην προέκταση Μαιάνδρου.

Η φιλοσοφία των «Paul’s» είναι ο ορισμός του καταστήματος που χρειάζεται η γειτονιά σου. Από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό, μέχρι και το βράδυ για cocktails, τα «Paul’s» συνδυάζουν με ευκολία το στέκι σας με το κατάστημα που θα βρείτε τα πάντα, από ψιλικά έως και τσιγάρα.

Ανοιχτά από νωρίς το πρωί, τα «Paul’s» σερβίρουν take away, αλλά και σε τραπέζι τον πρώτο καφέ της ημέρας. Εκλεκτές ποικιλίες της Lavazza υπόσχονται υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

Συνοδεύσετε ιδανικά με κάποιο από τα λαχταριστά και πεντανόστιμα σνακς που θα βρείτε στις βιτρίνες τους ολόφρεσκα.

Φρεσκοψημένες σφολιάτες, δημιουργικά σάντουιτς, αλλά και χορταστικά club sandwiches και hot dogs είναι διαθέσιμα όλες τις ώρες της ημέρας, για πρωινό, για διάλειμμα από τη δουλειά ή για να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας τα απογευματόβραδα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: 

Βοσπόρου 2, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974341515

Προέκταση Μαιάνδρου 45, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 276967

THE BROS - Mpougatsa Coffee and More

the-bros-3.jpg

Στα δυτικά της πόλης, στην οδό Μακρυγιάννη 82, στην Άνω Ηλιούπολη, υπάρχει ένας γευστικός παράδεισος, που απογειώνει τις ημέρες μας στο ξεκίνημά τους. Δεν είναι άλλο από το THE BROS - Mpougatsa Coffee and More, που μας προσφέρει τις πιο υγιεινές και θρεπτικές λύσεις για το πρωινό μας και όχι μόνο.

Το “The Bros” κατάφερε να γίνει το στέκι της καθημερινής μας απόλαυσης με μοναδικές γευστικές προτάσεις. Και όχι άδικα, γιατί δημιουργούν ότι έχει να κάνει με ζύμη και φύλλο, όπως μπουγάτσα, χωριάτικες πίτες, πίτσα, κρέπα, βάφλα, calzone και πεϊνιρλί – όλα 100% χειροποίητα ζυμωμένα με φροντίδα και μεράκι.

Η επιχείρηση, αν και άνοιξε το 1990, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό νέα διεύθυνση, των αδελφών Μάκη και Στάθη Ανδρονικίδη, και μας περιμένει στο φιλόξενο χώρο της, με ατελείωτες χορταστικές, και γευστικές επιλογές.

Ξεκινάμε τη μέρα μας με εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, ιδανικές τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή τους. Ο Douwe Egberts, με τους πιο εκλεκτούς καρπούς των ποικιλιών Arabica και Robusta από όλο τον κόσμο, τα εκλεκτά του χαρμάνια - καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και την ξεχωριστή του γεύση- αποτελεί την πιο φανατική μας απόλαυση για το ξεκίνημα της ημέρας μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 82, Άνω Ηλιούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640011

Sabor

sabor1.jpg

Αυτό που όλοι αναζητάμε στην καθημερινότητα μας, είναι μια ευχάριστη νότα που θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μας βγάλει από την ασφυκτική ρουτίνα. Για αυτό γεννήθηκε το «Sabor», για να μας κακομάθει, προσφέροντάς μας τα καλύτερα και πιο δυναμωτικά πρωινά και brunch, ώστε να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μας.

Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης μας, στην οδό Ιατρού Γωγούση 65Β στη Σταυρούπολη και μας υποδέχεται κάθε μέρα, σε ένα όμορφο και οικείο περιβάλλον, να μας προσφέρει all day επιλογές με τις αγνότερες πρώτες ύλες, που όχι μόνο θα μας χορτάσουν, αλλά και θα μας απογειώσουν γευστικά.

Ο Νικόλαος Καραγιανίκος, είναι το χαμόγελο που βρίσκεται πίσω από όλη τη φιλοσοφία αλλά και από το λαχταριστό μενού του «Sabor», εκπλήσσοντάς μας συνεχώς ευχάριστα με τις υπέροχες γεύσεις του. Ένας χώρος που άνοιξε το 2017 και από τότε, μας προσφέρει τον καλύτερο και οικονομικότερο καφέ καθώς και τις πιο νόστιμες επιλογές για το πρωινό και το brunch μας.

Στο πλούσιο μενού του «Sabor», θα βρούμε προσεγμένες επιλογές για όλα τα γούστα, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες ώστε να ξεκινήσουμε δυναμωτικά και θρεπτικά την ημέρα μας. Ξεκινώντας από τα πιο νόστιμα σάντουιτς με ολόφρεσκο λαχταριστό ψωμάκι –με την μπαγκέτα με γαλοπούλα ή κοτόπουλο και την τορτίγια με γαλοπούλα ή κοτόπουλο να ξεχωρίσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιατρού Γωγούση 65Β, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 707656

MaliLa

malila1.jpg

Είναι κάποια μαγαζιά που από το γλυκό χαμόγελο των ανθρώπων του μέχρι και το καθετί που μπορούμε να απολαύσουμε μέσα σε αυτά, έχουν τη λαχταριστή μυρωδιά του βουτύρου και μοιάζουν πασπαλισμένα με ζάχαρη. Ένα τέτοιο παραμυθένιο μαγαζί, είναι και το «MaliLa», που με τη ζωντάνια του team του και τις υπέροχες γεύσεις που μας προσφέρουν καθημερινά, απογειώνουν τα πρωινά μας και μας γεμίζουν με την απαραίτητη ενέργεια για να αδράξουμε τη μέρα μας.

Στα δυτικά της πόλης μας, στην γειτονιά των Αμπελοκήπων, στην οδό Ελευθερίας 55, μας προσφέρει τις πιο γευστικές επιλογές με τις αγνότερες πρώτες ύλες και εδώ και ένα και πλέον χρόνο, από τη στιγμή που άνοιξε, αποτελεί την καθημερινή γευστική μας συνήθεια.

Το MaliLa, είναι δροσερό, νεανικό, με όλη την ενέργεια και την θετική διάθεση, μιας τέλειας ένωσης δροσερών κοριτσιών, που αποτελούν την ψυχή του καταστήματος. Ιδιοκτήτριές του, είναι τρεις αδελφές, η Μαρία, η Αγγελίνα και η Στάθια Μυρίδου, που από το Νοέμβριο του 2022, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία από τις πιο γευστικές επιχειρηματικές επιλογές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Και φυσικά, οι σπουδές των δύο αδελφών στη Γυμναστική Ακαδημία, η ενασχόλησή τους με το βόλεϊ και τον αθλητισμό, τις καθιστούν, τις πλέον κατάλληλες για να εμπιστευτούμε το δυναμωτικό και θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας μας, δοκιμάζοντας κάθε λαχταριστή και δυναμωτική διατροφική επιλογή τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ελευθερίας 55, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 252742

Lobo Coffee

lobo-coffee-1.jpg

Στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, έκανε την εμφάνισή του πριν δύο χρόνια ένας νέος χώρος για καφέ, σνακς και φαγητό, που σίγουρα έχει το δικό του στίγμα και τη δική του προσωπικότητα.

Το Lobo Coffee δημιουργήθηκε εξαρχής με έναν ασυνήθιστο τρόπο - χωρίς business plan και μελέτες, βασισμένο αρχικά στο ένστικτο, στον νεανικό ενθουσιασμό και στη διάθεση δύο φίλων να δημιουργήσουν το δικό τους concept!

Έτσι, γεννήθηκε ο Λύκος, αφού αυτό σημαίνει η λέξη lobo στα Ισπανικά!

Ένα νεανικό spot, με έντονο χρώμα και μοντέρνο design.

Το αγαπημένο hashtag και η φράση που χαρακτηρίζει το Lobo Coffee είναι σίγουρα το #apotomellon. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Στο Lobo Coffee τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όπως καθόλου τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του καφέ. Εδώ θα βρεις ένα μοναδικό, εκλεκτό χαρμάνι καφέ 100% Arabica, το οποίο είναι μια δική τους επιλογή, μια «ψιλοβελονιά» τους όπως τους αρέσει να λένε χαριτολογώντας.

Ένα χαρμάνι που επιλέχθηκε από τους ιδιοκτήτες και αντικατοπτρίζει την αγάπη και το πάθος τους για τον καφέ. Πρόκειται για ένα customized blend εξαιρετικής ποιότητας καφέδων από την Ασία, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, με πλούσιο και κρεμώδες σώμα και επίγευση ξηρών καρπών, κόκκινων φρούτων και σοκολάτας γάλακτος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ωραιοκάστρου 122, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 652333

Coffee King

coffee-king1.jpg

Το πρώτο Coffee King άνοιξε τις πόρτες του το 2016, έχοντας μελετήσει πολύ τις ανάγκες και τα θέλω του αγοραστικού κοινού και με πολύ μεράκι και πολλή όρεξη για κάτι καινοτόμο. Και το κέρδισε το στοίχημα!

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η εταιρία μετρά ήδη 5 καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι σύντομα να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά της πόλης. Κάθε βήμα και κάθε νέο κατάστημα δεσμεύεται και πρεσβεύει την ποιότητα και τις αξίες της Coffee King.

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωστή και άμεση εξυπηρέτηση, αλλά και την παροχή προϊόντων με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, στόχος της Coffee King είναι η συνεχής και αδιάκοπη εξέλιξη για έναν κόσμο γεμάτο μικρές καθημερινές απολαύσεις.

Όπως φανερώνει και το όνομά του, στα Coffee King ο καφές πρωταγωνιστεί.

Η επιλογή των barista γίνεται πολύ προσεκτικά και υπάρχει διαρκής εκπαίδευσή τους, ώστε να απολαμβάνεις πάντα τον καφέ σου άψογα εκτελεσμένο και σερβιρισμένο.

Η τέχνη του καφέ στα Coffee King ξεκινάει από την επιλογή εξαιρετικών πρώτων υλών και συνεχίζεται με την προετοιμασία και το σερβίρισμα του καφέ, ώστε κάθε γουλιά να είναι και μία νέα γευστική εμπειρία, με αρώματα και οξύτητες να συνεπαίρνουν τον ουρανίσκο σου! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μοναστηρίου 174, Μενεμένη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 024440

Νέα Μοναστηρίου 68, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 011030

Εγνατίας 43, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 515664

Ίωνος Δραγούμη 10, Ιωνία (Διαβατά)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 785299

Χορτιάτης: Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη & Βουλγαροκτόνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 351798

State Coffee Co

state-coffee-co2.jpg

Αν βρίσκεσαι στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αναζητάς ένα κατάστημα που θα σου προσφέρει καθημερινά εξαιρετικά ποιοτικό καφέ, χυμούς, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά και σνακ που θα χορτάσουν την πείνα σου ανά πάσα στιγμή, τότε μόλις ανακάλυψες το αγαπημένο σου στέκι.

Στην Πολίχνη, στην οδό Λεωφόρος Στρατού 157, άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2021 το State Coffee Co: ένας όμορφος και άνετος χώρος με minimal και κλασική αισθητική, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό και βασικό στοιχείο το ξύλο, ενώ η εξωτερική του επιβλητική εμφάνιση θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά.

Εκεί, λοιπόν, θα απολαύσεις ποιοτικό καφέ, φτιαγμένο με μεράκι και καλή διάθεση από το έμπειρο προσωπικό του καταστήματος.

Το State Coffee Co, αποτελεί μέλος της ομώνυμης εταιρείας που αριθμεί άλλα 5 καταστήματα, στο Χαλάνδρι, στο Βόλο, στην Καστοριά, στην Ελευσίνα και τη Λευκωσία.

Για τους ανθρώπους του State Coffee Co βασικότερος στόχος ήταν η δημιουργία ενός ευχάριστου και ιδιαίτερης αισθητικής περιβάλλοντος, όπου θα μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τον καφέ του σε ένα από τα τραπέζια που διαθέτει στον εσωτερικό & εξωτερικό χώρο ή να τον αποκτήσει σε πακέτο για το δρόμο. Ένας στόχος που επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατού 157, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 656005










Στο 85% των Ελλήνων αρέσει πολύ ο καφές, καθώς 9 στους 10 πίνουν τακτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Ένωση Καφέ. Σίγουρα πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας χωρίς να πιούμε έναν καφέ. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι βλέπουμε τον καφέ ως «σύμμαχο» στη διάρκεια της μέρας μας.

Όταν μάλιστα συνοδεύεται από τα κατάλληλα snacks, από την μπουγάτσα έως τη χειροποίητη πίτα και από τα sandwiches έως τα cookies και τα αρωματικά κέικ, τότε η απόλαυση μοιάζει πλήρης και ολοκληρωμένη.

Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, θα συναντήσουμε πολλούς τέτοιους all day coffee and more χώρους, ορισμένοι εκ των οποίων ξεχωρίζουν και 6+1 εξ αυτών είναι οι ακόλουθοι.

Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Pauls Coffee and More

pauls-coffee-and-more1.jpg

Το καλοκαίρι του 2021 άνοιξε στο πάρκο της Νικόπολης ένα όμορφο café - convenience store, το «Paul’s Coffee and More». Μικρό στο εσωτερικό του, αλλά με μεγάλη ποικιλία στις βιτρίνες και τα ράφια του και μία ωραία πράσινη απλωσιά στον εξωτερικό του χώρο, που όταν ανοίγει ο καιρός μετατρέπεται σε αυλή του.

Τέτοια ήταν η επιτυχία του concept του «Paul’s», που το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε και αδερφάκι τον Εύοσμο, στην προέκταση Μαιάνδρου.

Η φιλοσοφία των «Paul’s» είναι ο ορισμός του καταστήματος που χρειάζεται η γειτονιά σου. Από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό, μέχρι και το βράδυ για cocktails, τα «Paul’s» συνδυάζουν με ευκολία το στέκι σας με το κατάστημα που θα βρείτε τα πάντα, από ψιλικά έως και τσιγάρα.

Ανοιχτά από νωρίς το πρωί, τα «Paul’s» σερβίρουν take away, αλλά και σε τραπέζι τον πρώτο καφέ της ημέρας. Εκλεκτές ποικιλίες της Lavazza υπόσχονται υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

Συνοδεύσετε ιδανικά με κάποιο από τα λαχταριστά και πεντανόστιμα σνακς που θα βρείτε στις βιτρίνες τους ολόφρεσκα.

Φρεσκοψημένες σφολιάτες, δημιουργικά σάντουιτς, αλλά και χορταστικά club sandwiches και hot dogs είναι διαθέσιμα όλες τις ώρες της ημέρας, για πρωινό, για διάλειμμα από τη δουλειά ή για να ικανοποιήσει τη λιγούρα σας τα απογευματόβραδα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: 

Βοσπόρου 2, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974341515

Προέκταση Μαιάνδρου 45, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 276967

THE BROS - Mpougatsa Coffee and More

the-bros-3.jpg

Στα δυτικά της πόλης, στην οδό Μακρυγιάννη 82, στην Άνω Ηλιούπολη, υπάρχει ένας γευστικός παράδεισος, που απογειώνει τις ημέρες μας στο ξεκίνημά τους. Δεν είναι άλλο από το THE BROS - Mpougatsa Coffee and More, που μας προσφέρει τις πιο υγιεινές και θρεπτικές λύσεις για το πρωινό μας και όχι μόνο.

Το “The Bros” κατάφερε να γίνει το στέκι της καθημερινής μας απόλαυσης με μοναδικές γευστικές προτάσεις. Και όχι άδικα, γιατί δημιουργούν ότι έχει να κάνει με ζύμη και φύλλο, όπως μπουγάτσα, χωριάτικες πίτες, πίτσα, κρέπα, βάφλα, calzone και πεϊνιρλί – όλα 100% χειροποίητα ζυμωμένα με φροντίδα και μεράκι.

Η επιχείρηση, αν και άνοιξε το 1990, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υπό νέα διεύθυνση, των αδελφών Μάκη και Στάθη Ανδρονικίδη, και μας περιμένει στο φιλόξενο χώρο της, με ατελείωτες χορταστικές, και γευστικές επιλογές.

Ξεκινάμε τη μέρα μας με εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, ιδανικές τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή τους. Ο Douwe Egberts, με τους πιο εκλεκτούς καρπούς των ποικιλιών Arabica και Robusta από όλο τον κόσμο, τα εκλεκτά του χαρμάνια - καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και την ξεχωριστή του γεύση- αποτελεί την πιο φανατική μας απόλαυση για το ξεκίνημα της ημέρας μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 82, Άνω Ηλιούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640011

Sabor

sabor1.jpg

Αυτό που όλοι αναζητάμε στην καθημερινότητα μας, είναι μια ευχάριστη νότα που θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μας βγάλει από την ασφυκτική ρουτίνα. Για αυτό γεννήθηκε το «Sabor», για να μας κακομάθει, προσφέροντάς μας τα καλύτερα και πιο δυναμωτικά πρωινά και brunch, ώστε να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μας.

Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης μας, στην οδό Ιατρού Γωγούση 65Β στη Σταυρούπολη και μας υποδέχεται κάθε μέρα, σε ένα όμορφο και οικείο περιβάλλον, να μας προσφέρει all day επιλογές με τις αγνότερες πρώτες ύλες, που όχι μόνο θα μας χορτάσουν, αλλά και θα μας απογειώσουν γευστικά.

Ο Νικόλαος Καραγιανίκος, είναι το χαμόγελο που βρίσκεται πίσω από όλη τη φιλοσοφία αλλά και από το λαχταριστό μενού του «Sabor», εκπλήσσοντάς μας συνεχώς ευχάριστα με τις υπέροχες γεύσεις του. Ένας χώρος που άνοιξε το 2017 και από τότε, μας προσφέρει τον καλύτερο και οικονομικότερο καφέ καθώς και τις πιο νόστιμες επιλογές για το πρωινό και το brunch μας.

Στο πλούσιο μενού του «Sabor», θα βρούμε προσεγμένες επιλογές για όλα τα γούστα, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες ώστε να ξεκινήσουμε δυναμωτικά και θρεπτικά την ημέρα μας. Ξεκινώντας από τα πιο νόστιμα σάντουιτς με ολόφρεσκο λαχταριστό ψωμάκι –με την μπαγκέτα με γαλοπούλα ή κοτόπουλο και την τορτίγια με γαλοπούλα ή κοτόπουλο να ξεχωρίσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιατρού Γωγούση 65Β, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 707656

MaliLa

malila1.jpg

Είναι κάποια μαγαζιά που από το γλυκό χαμόγελο των ανθρώπων του μέχρι και το καθετί που μπορούμε να απολαύσουμε μέσα σε αυτά, έχουν τη λαχταριστή μυρωδιά του βουτύρου και μοιάζουν πασπαλισμένα με ζάχαρη. Ένα τέτοιο παραμυθένιο μαγαζί, είναι και το «MaliLa», που με τη ζωντάνια του team του και τις υπέροχες γεύσεις που μας προσφέρουν καθημερινά, απογειώνουν τα πρωινά μας και μας γεμίζουν με την απαραίτητη ενέργεια για να αδράξουμε τη μέρα μας.

Στα δυτικά της πόλης μας, στην γειτονιά των Αμπελοκήπων, στην οδό Ελευθερίας 55, μας προσφέρει τις πιο γευστικές επιλογές με τις αγνότερες πρώτες ύλες και εδώ και ένα και πλέον χρόνο, από τη στιγμή που άνοιξε, αποτελεί την καθημερινή γευστική μας συνήθεια.

Το MaliLa, είναι δροσερό, νεανικό, με όλη την ενέργεια και την θετική διάθεση, μιας τέλειας ένωσης δροσερών κοριτσιών, που αποτελούν την ψυχή του καταστήματος. Ιδιοκτήτριές του, είναι τρεις αδελφές, η Μαρία, η Αγγελίνα και η Στάθια Μυρίδου, που από το Νοέμβριο του 2022, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία από τις πιο γευστικές επιχειρηματικές επιλογές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Και φυσικά, οι σπουδές των δύο αδελφών στη Γυμναστική Ακαδημία, η ενασχόλησή τους με το βόλεϊ και τον αθλητισμό, τις καθιστούν, τις πλέον κατάλληλες για να εμπιστευτούμε το δυναμωτικό και θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας μας, δοκιμάζοντας κάθε λαχταριστή και δυναμωτική διατροφική επιλογή τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ελευθερίας 55, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 252742

Lobo Coffee

lobo-coffee-1.jpg

Στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, έκανε την εμφάνισή του πριν δύο χρόνια ένας νέος χώρος για καφέ, σνακς και φαγητό, που σίγουρα έχει το δικό του στίγμα και τη δική του προσωπικότητα.

Το Lobo Coffee δημιουργήθηκε εξαρχής με έναν ασυνήθιστο τρόπο - χωρίς business plan και μελέτες, βασισμένο αρχικά στο ένστικτο, στον νεανικό ενθουσιασμό και στη διάθεση δύο φίλων να δημιουργήσουν το δικό τους concept!

Έτσι, γεννήθηκε ο Λύκος, αφού αυτό σημαίνει η λέξη lobo στα Ισπανικά!

Ένα νεανικό spot, με έντονο χρώμα και μοντέρνο design.

Το αγαπημένο hashtag και η φράση που χαρακτηρίζει το Lobo Coffee είναι σίγουρα το #apotomellon. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Στο Lobo Coffee τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όπως καθόλου τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του καφέ. Εδώ θα βρεις ένα μοναδικό, εκλεκτό χαρμάνι καφέ 100% Arabica, το οποίο είναι μια δική τους επιλογή, μια «ψιλοβελονιά» τους όπως τους αρέσει να λένε χαριτολογώντας.

Ένα χαρμάνι που επιλέχθηκε από τους ιδιοκτήτες και αντικατοπτρίζει την αγάπη και το πάθος τους για τον καφέ. Πρόκειται για ένα customized blend εξαιρετικής ποιότητας καφέδων από την Ασία, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, με πλούσιο και κρεμώδες σώμα και επίγευση ξηρών καρπών, κόκκινων φρούτων και σοκολάτας γάλακτος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ωραιοκάστρου 122, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 652333

Coffee King

coffee-king1.jpg

Το πρώτο Coffee King άνοιξε τις πόρτες του το 2016, έχοντας μελετήσει πολύ τις ανάγκες και τα θέλω του αγοραστικού κοινού και με πολύ μεράκι και πολλή όρεξη για κάτι καινοτόμο. Και το κέρδισε το στοίχημα!

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η εταιρία μετρά ήδη 5 καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη και στόχος της είναι σύντομα να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά της πόλης. Κάθε βήμα και κάθε νέο κατάστημα δεσμεύεται και πρεσβεύει την ποιότητα και τις αξίες της Coffee King.

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωστή και άμεση εξυπηρέτηση, αλλά και την παροχή προϊόντων με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, στόχος της Coffee King είναι η συνεχής και αδιάκοπη εξέλιξη για έναν κόσμο γεμάτο μικρές καθημερινές απολαύσεις.

Όπως φανερώνει και το όνομά του, στα Coffee King ο καφές πρωταγωνιστεί.

Η επιλογή των barista γίνεται πολύ προσεκτικά και υπάρχει διαρκής εκπαίδευσή τους, ώστε να απολαμβάνεις πάντα τον καφέ σου άψογα εκτελεσμένο και σερβιρισμένο.

Η τέχνη του καφέ στα Coffee King ξεκινάει από την επιλογή εξαιρετικών πρώτων υλών και συνεχίζεται με την προετοιμασία και το σερβίρισμα του καφέ, ώστε κάθε γουλιά να είναι και μία νέα γευστική εμπειρία, με αρώματα και οξύτητες να συνεπαίρνουν τον ουρανίσκο σου! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μοναστηρίου 174, Μενεμένη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 024440

Νέα Μοναστηρίου 68, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 011030

Εγνατίας 43, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 515664

Ίωνος Δραγούμη 10, Ιωνία (Διαβατά)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 785299

Χορτιάτης: Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη & Βουλγαροκτόνου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 351798

State Coffee Co

state-coffee-co2.jpg

Αν βρίσκεσαι στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αναζητάς ένα κατάστημα που θα σου προσφέρει καθημερινά εξαιρετικά ποιοτικό καφέ, χυμούς, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά και σνακ που θα χορτάσουν την πείνα σου ανά πάσα στιγμή, τότε μόλις ανακάλυψες το αγαπημένο σου στέκι.

Στην Πολίχνη, στην οδό Λεωφόρος Στρατού 157, άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2021 το State Coffee Co: ένας όμορφος και άνετος χώρος με minimal και κλασική αισθητική, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό και βασικό στοιχείο το ξύλο, ενώ η εξωτερική του επιβλητική εμφάνιση θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά.

Εκεί, λοιπόν, θα απολαύσεις ποιοτικό καφέ, φτιαγμένο με μεράκι και καλή διάθεση από το έμπειρο προσωπικό του καταστήματος.

Το State Coffee Co, αποτελεί μέλος της ομώνυμης εταιρείας που αριθμεί άλλα 5 καταστήματα, στο Χαλάνδρι, στο Βόλο, στην Καστοριά, στην Ελευσίνα και τη Λευκωσία.

Για τους ανθρώπους του State Coffee Co βασικότερος στόχος ήταν η δημιουργία ενός ευχάριστου και ιδιαίτερης αισθητικής περιβάλλοντος, όπου θα μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τον καφέ του σε ένα από τα τραπέζια που διαθέτει στον εσωτερικό & εξωτερικό χώρο ή να τον αποκτήσει σε πακέτο για το δρόμο. Ένας στόχος που επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατού 157, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 656005










ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία