Αφιερώματα

Αφιέρωμα: 10+1 προτάσεις για φαγητό, ποτό και beach bars σε Περαία, Νέους Επιβάτες, Επανομή και Μηχανιώνα

Καθημερινές αποδράσεις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

 19/07/2023 20:10

Αφιέρωμα: 10+1 προτάσεις για φαγητό, ποτό και beach bars σε Περαία, Νέους Επιβάτες, Επανομή και Μηχανιώνα

Οι ανατολικές ακτές του νομού Θεσσαλονίκης είναι εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Καλό φαγητό με πρωταγωνιστή το ψάρι, all day café bars για καφέ το πρωί ή για ποτά και cocktails το βράδυ και όμορφα beach bars για δροσερές βουτιές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Επανομή και η Μηχανιώνα, με βασικό παρονομαστή τη θάλασσα και την αύρα της, αποτελούν ιδανικές επιλογές για καθημερινές αποδράσεις για όλους μας.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 10+1 από τις καλύτερες προστάσεις για φαγητό, ποτό και beach bars στις ανατολικές ακτές του νομού!

KYMA Beach Bar Restaurant

kyma1.jpg

Μακριά από τoυς ήχους της πόλης, αλλά πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται το «KYMA Bar Restaurant». Μία όαση δροσιάς και πράσινου, στην Πάλιουρα Επανομής, που χρόνια τώρα αγαπούν να επισκέπτονται οι Θεσσαλονικείς για καφέ, φαγητό, ποτό αλλά και για καλοκαιρινές βουτιές.

Πρόκειται για έναν κοντινό καλοκαιρινό προορισμό που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων του, πάνω στο κύμα κυριολεκτικά. Υπό τους ήχους όμορφης μουσικής, σε ένα περιβάλλον που σε βάζει σε mood διακοπών, θα βρεις όλα αυτά που ζητάς από μία σύντομη καλοκαιρινή απόδραση. Έναν απολαυστικό καφέ, μία δροσιστική βουτιά στη θάλασσα, ένα ξεχωριστό γεύμα, ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ και φυσικά… ανεμελιά!

Έπειτα από 37 χρόνια λειτουργίας, το «KYMA Beach Bar Restaurant» παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο. Κάθε χρόνο και πιο ανανεωμένο, με έξτρα καλοκαιρινή διάθεση, βρίσκεται σε μία κατάφυτη περιοχή, πάνω στο κύμα με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Επανομής.

Είναι ανοιχτό από το πρωί με χαλαρούς ρυθμούς και chill out μουσική, για να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τα δέντρα ή αν το προτιμάτε κάτω από τον ήλιο, στις ομπρέλες που βρίσκονται στην παραλία.

Η θερινή αύρα, η καλοκαιρινή μουσική και οι ευχάριστες παρέες δένουν το σκηνικό υπέροχα με βουτιές στη θάλασσα ή ρακέτες στην παραλία αν είστε fan. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Επανομής - Νέας Μηχανιώνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 41442

Ψαροταβέρνα Αρχιπέλαγος

archipelaghos1.jpg

Η ψαροταβέρνα Αρχιπέλαγος πρωτοσυστήθηκε στους Θεσσαλονικείς στη Νέα Κρήνη το 1983.

Η πορεία του ανοδική είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του καθώς το μεράκι των ανθρώπων του είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, όπως και το service, αλλά και τα πιάτα που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Ο Χρήστος Καραχρήστος και ο Γιώργος Αγιασώτης, ανέκαθεν ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα και οι δύο και γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δημιουργία, αποφάσισαν τον Ιανουάριο του 2023 να δώσουν νέα «πνοή» στο Αρχιπέλαγος αυτή τη φορά στην περιοχή της Περαίας. Οι δυο τους κατάφεραν να στήσουν από την αρχή μία ψαροταβέρνα αντάξια της ιστορίας του ονόματος που φέρει, αλλά φέρνοντας παράλληλα στο μενού γευστικές καινοτομίες.

Κάπως έτσι αναδύθηκε το Αρχιπέλαγος, έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία χρόνων των ιδιοκτητών του σε πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική, αλλά και μία άψογη στο σύνολό της ομάδα.

Στο Αρχιπέλαγος μπορείτε να απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της περιοχής - δίπλα στη θάλασσα, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και μάλιστα, σε απόλυτα προσιτές τιμές.

Ο χώρος του καταστήματος αναβλύζει φιλοξενία και ζεστασιά, όπως ακριβώς και η ομάδα του, που θα φροντίσει να έχετε μία μοναδική εμπειρία πλάι στο κύμα… Ειδικά το καλοκαίρι, που τα τραπεζάκια βγαίνουν στην άμμο, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί - τόσο μακριά από τις έννοιες της καθημερινότητας κι όμως, μόλις ένα τέταρτο από το κέντρο της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Κουντουριώτη 37, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26000

Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις

retselis-geuseis1.jpg

Το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών με παράδοση από το 1962, που παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα κορυφαία στο είδος του.

Στη Νέα Μηχανιώνα, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στην ιχθυόσκαλα της περιοχής, που είναι και η μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδας, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» προμηθεύεται την βασική πρώτη του ύλη -ψάρια και θαλασσινά- απευθείας από την πηγή.

Όνομα συνώνυμο της ποιότητας σε πρώτες ύλες και μαγειρικές δημιουργίες, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» εξακολουθεί να επενδύει στην παράδοση, την οποία εκσυγχρονίζει με μία πιο φρέσκια παρουσίαση των πιάτων του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πώς πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες, έχουν παρελάσει από το εστιατόριο.

Έχοντας άμεση πρόσβαση στην πηγή και διατηρώντας χρόνιες συνεργασίες, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» μαγειρεύει με «ζωντανή» πρώτη ύλη και ολόφρεσκα μπαξεβανικά που παράγονται από την τοπική αγορά.

Ψάρια και θαλασσινά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Από σαρδέλα και γαύρο μέχρι φαγκρί και στείρα, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» προσφέρει ό,τι βγάζει η θάλασσα, ανάλογα την εποχή και τον καιρό.

Με δυνατό τηγάνι, αλλά και αριστοτεχνικό ψήσιμο στα κάρβουνα, τα ψάρια και τα θαλασσινά, θα τα απολαύσετε στα καλύτερα τους σε αυτό το παραδοσιακό εστιατόριο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 1, Νέα Μηχανιώνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 31271

Ψαροταβέρνα ο Γιάννης

psarotaverna-o-giannis1.jpg

Τα ψάρια και τα θαλασσινά τα απολαμβάνει κανείς φρέσκα και σωστά μαγειρεμένα. Όταν μάλιστα τα απολαμβάνει μπροστά στη θάλασσα, η απόλαυση είναι διπλή. Έτσι και στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης», χρόνια τώρα θα βρει κανείς όλα τα νόστιμα της θάλασσας και θα τα ευχαριστηθεί καλομαγειρεμένα μπροστά στη θάλασσα της Περαίας.

Με την τρίτη γενιά πλέον να έχει αναλάβει την ψαροταβέρνα, το μενού παραμένει παραδοσιακό και γευστικό, η εξυπηρέτηση φιλική και η ατμόσφαιρα οικογενειακή. Οι πιστοί θαμώνες της αγαπούν να περνούν εδώ τα Σάββατα, τις Κυριακές τους και όχι μόνο, καθώς οι αναμνήσεις τους από τα αξέχαστα φαγοπότια τους, τους κάνουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά για το νόστιμο φαγητό και την παρεϊστική ατμόσφαιρα.

Στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης» θα απολαύσετε φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, σωστά μαγειρεμένα, από γαύρο και σαρδέλα, μέχρι τσιπούρα ελευθέρας, σαργό και σφυρίδα ή ζουμερό χταπόδι και καλαμαράκι.

Τα ορεκτικά είναι χειροποίητα, με τα τηγανιτά κολοκυθάκια, τις τραγανές κροκέτες και τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, φρεσκοκομμένες σαλάτες, αλοιφές και αλίπαστα για να ξεκινήσετε, είναι ό,τι πρέπει.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά έρχονται από την ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, γεγονός που εγγυάται καθημερινά φρέσκα καλούδια για τη σχάρα ή το τηγάνι, ανάλογα πάντα με την εποχή και τον καιρό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ακτής 25, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22002

Μεζέ από την Πόλη

meze-apo-tin-poli1.jpg

Χουνκιάρ μπεγεντί, ισκεντέρ κεμπάπ, λαχματζούν κι άλλες πολίτικες γεύσεις στους Νέους Επιβάτες, είναι κάτι που μπορεί να δοκιμάσει κανείς μόνο σε ένα μεζεδοπωλείο κι αυτό είναι το «Μεζέ από την Πόλη». Αυθεντική πολίτικη κουζίνα, με προσεγμένη ποιότητα, παραδοσιακές συνταγές και με τον αυθεντικό τρόπο σερβιρίσματος επάνω σε τάβλα, όπως επικρατεί παραδοσιακά στα μεζεδοπωλεία του Βοσπόρου, φέρνουν μέχρι τον ευρύτερο δήμο Θερμαϊκού ατμόσφαιρα κι άρωμα Πόλης και μας συγκινούν. Είναι σπάνιο, να δοκιμάζει κανείς κάτι τόσο νόστιμο και μάλιστα να νιώθει σαν στο σπίτι του!

Στο «Μεζέ από την Πόλη» θα βρούμε αυθεντική πολίτικη κουζίνα, με συνταγές που γυρίζουν τέσσερις γενιές πίσω, από Νενέ σε Γιαγιά, σε κόρη και σε εγγονές. Ένα μαγαζί που συνδυάζει την ποιότητα των αυλών, με τη σπιτική μαγειρική και φιλοξενία.

Η οικογένεια, της οποίας οι ρίζες Κρατούν από Ίμβρο και Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 κι ασχολήθηκε με την εστίαση το 2020, υλοποιώντας το όνειρο μιας οικογενειακής επιχείρησης στην οποία ο φιλοξενούμενος – ο πελάτης δηλαδή – θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει όλα εκείνα τα εδέσματα, που γεμίζουν τα πολίτικα τραπέζια, από τις καθημερινές ουζοκαταστάσεις, μέχρι τις εορταστικές συνευρέσεις.

Η εγκάρδια υποδοχή από την κα Ολυμπία, η επιμέλεια της Γιαγιάς για τους γιαλαντζί ντολμάδες, η δημιουργική διάθεση και η επίβλεψη της Μαρίνας στην κουζίνα, η επιπλέον βοήθεια της Σοφίας, όπου χρειαστεί και τέλος η ενεργή συμμετοχή που συμπληρώνεται από την επιστασία των προμηθειών από τον κ. Άνθιμο, αφήνουν στον επισκέπτη, τις καλύτερες αναμνήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτη 215, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 23680

Ψαροταβέρνα Αντώνης

psarotaverna-antonis1.jpg

Στη Θεσσαλονίκη του 1930, οι παραλίες του Θερμαϊκού ήταν ακόμη ερημικές. Τότε, άρχισαν να δημιουργούνται στην περιοχή ψαροταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας. Τα κέντρα αυτά αποτέλεσαν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς, με τον κόσμο να πηγαίνει σ’ αυτά με τα καραβάκια που έπλεαν στον Θερμαϊκό.

Ένα από αυτά τα κέντρα ήταν και το ξακουστό Ποσειδώνιο, στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, το οποίο εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το Ποσειδώνιο έγραψε τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας θρύλους της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί κι έγραφε κρυφά-εξαιτίας της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου- τα πρώτα τραγούδια τουκατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τα οποία έμελλε να γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.

Μπορεί οι ψαροταβέρνες της εποχής να μην είχαν νότες πολυτέλειας τότε, αλλά διέθεταν εξαιρετική κουζίνα. Στη βεντάλια των γεύσεων πρωταγωνιστούσε η μαρίδα, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα καβούρια, τα αφρόψαρα, τα χταπόδια και άλλοι πολλοί λαχταριστοί μεζέδες.

Σε συνέχεια της ιστορίας, το 1982 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρηση ο Αντώνης Σαφλέκας, μετονομάζοντάς τη σε ψαροταβέρνα «Αντώνης», με γνώμονα πάντα την αφοσίωση στην παράδοση, την ποιότητα αλλά και τη σπιτική φροντίδα στα θαλασσινά ψάρια και κρεατικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22780

Ψαροταβέρνα - ουζερί Στέφανος

stefanos1.jpg

Από τον Ιούνιο του 2020 λειτουργεί η Ψαροταβέρνα – Ουζερί «Στέφανος» στην παραλία των Νέων Επιβατών, σχεδόν επάνω στο κύμα κι αποτελεί ένα σημείο όπου ψάρια και θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Μέσα από συνταγές που φτιάχνει στην κουζίνα η μητέρα του ιδιοκτήτη, αλιεύματα φρέσκα και ντόπια, απευθείας από τις βάρκες της Νέας Μηχανιώνας και της Χαλκιδικής, φρέσκα λαχανικά και κάποια επιλεγμένα κρεατικά, σερβίρονται ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε μία τοποθεσία όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό γεύμα.

Στο σύνολό του, το μενού του «Στέφανου» περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και προτάσεις που είναι ό,τι πρέπει, για ένα απολαυστικό γεύμα μετά από το μπάνιο ή τη βόλτα στην περιοχή.

Πέρα από το εσωτερικό, ευρύχωρο σαλόνι, ο εξωτερικός χώρος του ουζερί περιλαμβάνει ένα μπαλκόνι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες με ειδικό κάλυμμα, που δίνει τη δυνατότητα για γεύματα που μυρίζουν κυριολεκτικά αλμύρα. Εκεί, δίπλα στο κύμα, ακόμη και σε τραπέζια επάνω την άμμο, βγαίνουν οι λαχταριστοί και πλούσιοι μεζέδες, με απόλυτα value for money επιλογές, που κάνουν οποιονδήποτε να θέλει να πάει ξανά και ξανά.

Κολοκυθάκια τηγανητά και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να παραγγείλει κανείς. Μεγάλες, χορταστικές μερίδες με ολόφρεσκες πρώτες ύλες, μπορούν να ανοίξουν κάθε γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτη 173, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26830

Αίγλη

aighli1.jpg

To εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά κι αρκετά μακριά ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει εξαιρετικά γεύματα με καθαρά, δροσερά νερά για μπάνιο, αποτελεί ένα σήμα – κατατεθέν της περιοχής.

Πρωτοάνοιξε τη δεκαετία του 1960, μαζί με το ομώνυμο ξενοδοχείο της Περαίας, ένα από τα παλαιότερα του οικισμού κι από τότε προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών και ιχθύων, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πρόσβαση; Εύκολη με κάθε μέσο. Είτε πάτε οδικώς, από την ανατολική έξοδο της πόλης, είτε επιλέγοντας τη θαλάσσια οδό, με το καραβάκι που διασχίζει το Θερμαϊκό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία, κάθε γεύμα στην «Αίγλη» αξίζει κάθε σας επίσκεψη!

Πολλά έχουν αλλάξει, από τότε που η «Αίγλη» λειτουργούσε ως ψαροταβέρνα, επάνω σε μία εξέδρα, σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη πλέον εκδοχή του, το εστιατόριο προσελκύει κόσμο από κάθε περιοχή, που το επιλέγει για προσεγμένα, μοναδικά γεύματα, με θέα στο Θερμαϊκό.

Αποτελεί τη συνέχεια μίας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πάντα με τοπικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους.

Πιο δημοφιλές πιάτο στην «Αίγλη», αυτό που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με τη «μυστική» σάλτσα του μάγειρα, που έχει γίνει … διάσημη και περιζήτητη όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 22344, 23920 22243, 6988286321

Ταβέρνα Ουζερί Φάρος

taverna-oyzeri-faros1.jpg

Το «Ουζερί Φάρος» από το 2007, είναι το μέρος εκείνο που θα ικανοποιήσει τη διάθεση σου για ουζάκι και ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Στη παραλία Νέων Επιβατών της Θεσσαλονίκης, μπροστά ακριβώς στη θάλασσα, σερβίρονται νόστιμα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών και όχι μόνο.

Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες είναι τα συστατικά για τις νοστιμιές που θα δοκιμάσετε, ενώ τα στοιχεία της επιτυχίας του «Ουζερί Φάρος» εμπλουτίζονται από το όμορφο περιβάλλον και την άψογη εξυπηρέτηση.

Με τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και πλάι στο κύμα, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί, συνιστώντας ειδικά για το καλοκαίρι έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για γαστρονομική έξοδο με τη συντροφιά ή την οικογένεια σου.

Η βάση του μενού στο «Ουζερί Φάρος» είναι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μικρά ή μεγάλα ψάρια μπαίνουν στο τηγάνι ή στα κάρβουνα, ανάλογα φυσικά το μέγεθος τους, αλλά και την όρεξη σας.

Ψημένα σωστά, διατηρούν τη γεύση και τα ζουμιά τους, όπως πρέπει… για να γλείφετε στο τέλος τα δάχτυλά σας.

Αλλά και θαλασσινά, όπως καλαμαράκια, χταπόδι, γαρίδες και άλλα «φρούτα» της θάλασσας μαγειρεύονται παραδοσιακά και με μαεστρία για να τα απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε το μυδοπίλαφο! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 109, Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28736

Nomad The Brotherfood Bar

nomad-the-brotherfood-bar1.jpg

Το «Nomad The Brotherfood Bar» είναι ένα cocktail and food bar στην παραλία της Περαίας, που προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, δροσιστικά cocktails, καθώς και την επιλογή για απολαυστικό ναργιλέ, σε έναν μεγάλο χώρο, με θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα της περιοχής, καθημερινά.

Έχοντας ανοίξει με νέα διεύθυνση εδώ και λίγους μήνες, αποτελεί έναν προορισμό για όλους, ανεξαρτήτως περιοχής, επαγγέλματος ή ηλικίας και προσφέρει γευστικές επιλογές πιάτων όλη μέρα, από το πρωί, έως και το βράδυ.

Το «Nomad Destination Bar» είναι ιδανικό, για όσους αναζητούν να περάσουν ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο δίπλα στο κύμα, ήδη από τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, που οι παραλίες της Περαίας είναι οι πιο προσιτές και κοντινές και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι τυχαίο, το ότι το «Nomad» αυτοχαρακτηρίζεται ως «destination bar». Μπροστά στη θάλασσα, με καθίσματα και ξαπλώστρες για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και με επιλογές που ξεκινούν από καφέ, το πρωί και κλείνουν με signature cocktails το βράδυ, με πολλές επιλογές για brunch, lunch με ποικίλα snacks και συνοδευτικών για το βραδινό ποτό, είναι εύκολο να γοητεύσει οποιονδήποτε, που θα ξεκινήσει ακόμη κι έχοντας το ως αποκλειστικό προορισμό του.

Στο «Nomad» η ημέρα μπορεί να ξεκινήσει απολαυστικά με τον μοναδικό, αρωματικό, gourmet καφέ Hausbrandt και να συνεχίσει με ελαφριά γεύματα κι εξαιρετικές προτάσεις, για το μεσημέρι ή το βράδυ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 53, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23921 10797

Una Pizzeria

una-pizzeria1.jpg

Το Σεπτέμβριο του 2021, άνοιξε στην περιοχή των νεόκτιστων στην παραλία της Περαίας, μία νέα πιτσαρία, η «Una Pizzeria». Πέρα από την πρωτιά στις γεύσεις, που θα μπορούσε να σημαίνει το όνομά της, η φιλοσοφία εδώ είναι ο συνδυασμός της ιταλικής και ναπολιτάνικης κουζίνας με ελληνικά στοιχεία, κατά το «una fatsa una ratsa», τη γνωστή, κοινή έκφραση Ελλήνων και Ιταλών.

Έτσι, πέρα από τα σημαντικά ιταλικά συστατικά, όπως η τομάτα San Marzano, που χρησιμοποιείται στη σάλτσα και τον τρόπο παρασκευής που βασίζεται στη ναπολιτάνικη παράδοση, πολλά από τα υλικά του μενού προέρχονται από την εύφορη γη της Επανομής και των γύρω περιοχών και είναι βασισμένα στην εποχικότητα, με τους πειραματισμούς να μην σταματούν ποτέ.

Μάγειρας ο ίδιος -σε πολλές επιχειρήσεις- ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της «Una Pizzeria», Ανδρέας Τόντης, αγαπά ιδιαίτερα την ιταλική κουλτούρα και το ιταλικό φαγητό και τα αναδεικνύει καθημερινά στο χώρο του.

Σε τι διαφέρει η «Una Pizzeria» από άλλες πιτσαρίες της ευρύτερη περιοχής; Στο ότι, με εξαίρεση τη σάλτσα από τομάτες San Martzano, Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας και το ειδικό ιταλικό αλεύρι που χρησιμοποιείται στη ζύμη, το μενού περιλαμβάνει όσο το δυνατόν καθαρά ελληνικά προϊόντα, που ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και τη διαθεσιμότητα της ημέρας κι αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τους μαγείρους της κουζίνας του.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός της ιταλικής και της ναπολιτάνικης κουζίνας με – επίσης πολλά Π.Ο.Π. ελληνικά στοιχεία και με πολλά, επίσης, να προέρχονται απευθείας από αγρούς και Κτήματα της ευρύτερης περιοχής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φιλίππου 1 - 3, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 20990













Οι ανατολικές ακτές του νομού Θεσσαλονίκης είναι εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Καλό φαγητό με πρωταγωνιστή το ψάρι, all day café bars για καφέ το πρωί ή για ποτά και cocktails το βράδυ και όμορφα beach bars για δροσερές βουτιές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Επανομή και η Μηχανιώνα, με βασικό παρονομαστή τη θάλασσα και την αύρα της, αποτελούν ιδανικές επιλογές για καθημερινές αποδράσεις για όλους μας.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 10+1 από τις καλύτερες προστάσεις για φαγητό, ποτό και beach bars στις ανατολικές ακτές του νομού!

KYMA Beach Bar Restaurant

kyma1.jpg

Μακριά από τoυς ήχους της πόλης, αλλά πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται το «KYMA Bar Restaurant». Μία όαση δροσιάς και πράσινου, στην Πάλιουρα Επανομής, που χρόνια τώρα αγαπούν να επισκέπτονται οι Θεσσαλονικείς για καφέ, φαγητό, ποτό αλλά και για καλοκαιρινές βουτιές.

Πρόκειται για έναν κοντινό καλοκαιρινό προορισμό που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων του, πάνω στο κύμα κυριολεκτικά. Υπό τους ήχους όμορφης μουσικής, σε ένα περιβάλλον που σε βάζει σε mood διακοπών, θα βρεις όλα αυτά που ζητάς από μία σύντομη καλοκαιρινή απόδραση. Έναν απολαυστικό καφέ, μία δροσιστική βουτιά στη θάλασσα, ένα ξεχωριστό γεύμα, ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ και φυσικά… ανεμελιά!

Έπειτα από 37 χρόνια λειτουργίας, το «KYMA Beach Bar Restaurant» παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο. Κάθε χρόνο και πιο ανανεωμένο, με έξτρα καλοκαιρινή διάθεση, βρίσκεται σε μία κατάφυτη περιοχή, πάνω στο κύμα με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Επανομής.

Είναι ανοιχτό από το πρωί με χαλαρούς ρυθμούς και chill out μουσική, για να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τα δέντρα ή αν το προτιμάτε κάτω από τον ήλιο, στις ομπρέλες που βρίσκονται στην παραλία.

Η θερινή αύρα, η καλοκαιρινή μουσική και οι ευχάριστες παρέες δένουν το σκηνικό υπέροχα με βουτιές στη θάλασσα ή ρακέτες στην παραλία αν είστε fan. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Επανομής - Νέας Μηχανιώνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 41442

Ψαροταβέρνα Αρχιπέλαγος

archipelaghos1.jpg

Η ψαροταβέρνα Αρχιπέλαγος πρωτοσυστήθηκε στους Θεσσαλονικείς στη Νέα Κρήνη το 1983.

Η πορεία του ανοδική είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του καθώς το μεράκι των ανθρώπων του είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, όπως και το service, αλλά και τα πιάτα που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Ο Χρήστος Καραχρήστος και ο Γιώργος Αγιασώτης, ανέκαθεν ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα και οι δύο και γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δημιουργία, αποφάσισαν τον Ιανουάριο του 2023 να δώσουν νέα «πνοή» στο Αρχιπέλαγος αυτή τη φορά στην περιοχή της Περαίας. Οι δυο τους κατάφεραν να στήσουν από την αρχή μία ψαροταβέρνα αντάξια της ιστορίας του ονόματος που φέρει, αλλά φέρνοντας παράλληλα στο μενού γευστικές καινοτομίες.

Κάπως έτσι αναδύθηκε το Αρχιπέλαγος, έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία χρόνων των ιδιοκτητών του σε πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική, αλλά και μία άψογη στο σύνολό της ομάδα.

Στο Αρχιπέλαγος μπορείτε να απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της περιοχής - δίπλα στη θάλασσα, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και μάλιστα, σε απόλυτα προσιτές τιμές.

Ο χώρος του καταστήματος αναβλύζει φιλοξενία και ζεστασιά, όπως ακριβώς και η ομάδα του, που θα φροντίσει να έχετε μία μοναδική εμπειρία πλάι στο κύμα… Ειδικά το καλοκαίρι, που τα τραπεζάκια βγαίνουν στην άμμο, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί - τόσο μακριά από τις έννοιες της καθημερινότητας κι όμως, μόλις ένα τέταρτο από το κέντρο της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Κουντουριώτη 37, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26000

Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις

retselis-geuseis1.jpg

Το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» είναι ένα εστιατόριο θαλασσινών με παράδοση από το 1962, που παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα κορυφαία στο είδος του.

Στη Νέα Μηχανιώνα, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στην ιχθυόσκαλα της περιοχής, που είναι και η μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδας, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» προμηθεύεται την βασική πρώτη του ύλη -ψάρια και θαλασσινά- απευθείας από την πηγή.

Όνομα συνώνυμο της ποιότητας σε πρώτες ύλες και μαγειρικές δημιουργίες, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» εξακολουθεί να επενδύει στην παράδοση, την οποία εκσυγχρονίζει με μία πιο φρέσκια παρουσίαση των πιάτων του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πώς πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες, έχουν παρελάσει από το εστιατόριο.

Έχοντας άμεση πρόσβαση στην πηγή και διατηρώντας χρόνιες συνεργασίες, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» μαγειρεύει με «ζωντανή» πρώτη ύλη και ολόφρεσκα μπαξεβανικά που παράγονται από την τοπική αγορά.

Ψάρια και θαλασσινά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Από σαρδέλα και γαύρο μέχρι φαγκρί και στείρα, το «Εστιατόριο Ρετσέλης Γεύσεις» προσφέρει ό,τι βγάζει η θάλασσα, ανάλογα την εποχή και τον καιρό.

Με δυνατό τηγάνι, αλλά και αριστοτεχνικό ψήσιμο στα κάρβουνα, τα ψάρια και τα θαλασσινά, θα τα απολαύσετε στα καλύτερα τους σε αυτό το παραδοσιακό εστιατόριο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 1, Νέα Μηχανιώνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 31271

Ψαροταβέρνα ο Γιάννης

psarotaverna-o-giannis1.jpg

Τα ψάρια και τα θαλασσινά τα απολαμβάνει κανείς φρέσκα και σωστά μαγειρεμένα. Όταν μάλιστα τα απολαμβάνει μπροστά στη θάλασσα, η απόλαυση είναι διπλή. Έτσι και στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης», χρόνια τώρα θα βρει κανείς όλα τα νόστιμα της θάλασσας και θα τα ευχαριστηθεί καλομαγειρεμένα μπροστά στη θάλασσα της Περαίας.

Με την τρίτη γενιά πλέον να έχει αναλάβει την ψαροταβέρνα, το μενού παραμένει παραδοσιακό και γευστικό, η εξυπηρέτηση φιλική και η ατμόσφαιρα οικογενειακή. Οι πιστοί θαμώνες της αγαπούν να περνούν εδώ τα Σάββατα, τις Κυριακές τους και όχι μόνο, καθώς οι αναμνήσεις τους από τα αξέχαστα φαγοπότια τους, τους κάνουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά για το νόστιμο φαγητό και την παρεϊστική ατμόσφαιρα.

Στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης» θα απολαύσετε φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, σωστά μαγειρεμένα, από γαύρο και σαρδέλα, μέχρι τσιπούρα ελευθέρας, σαργό και σφυρίδα ή ζουμερό χταπόδι και καλαμαράκι.

Τα ορεκτικά είναι χειροποίητα, με τα τηγανιτά κολοκυθάκια, τις τραγανές κροκέτες και τους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, φρεσκοκομμένες σαλάτες, αλοιφές και αλίπαστα για να ξεκινήσετε, είναι ό,τι πρέπει.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά έρχονται από την ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, γεγονός που εγγυάται καθημερινά φρέσκα καλούδια για τη σχάρα ή το τηγάνι, ανάλογα πάντα με την εποχή και τον καιρό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ακτής 25, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22002

Μεζέ από την Πόλη

meze-apo-tin-poli1.jpg

Χουνκιάρ μπεγεντί, ισκεντέρ κεμπάπ, λαχματζούν κι άλλες πολίτικες γεύσεις στους Νέους Επιβάτες, είναι κάτι που μπορεί να δοκιμάσει κανείς μόνο σε ένα μεζεδοπωλείο κι αυτό είναι το «Μεζέ από την Πόλη». Αυθεντική πολίτικη κουζίνα, με προσεγμένη ποιότητα, παραδοσιακές συνταγές και με τον αυθεντικό τρόπο σερβιρίσματος επάνω σε τάβλα, όπως επικρατεί παραδοσιακά στα μεζεδοπωλεία του Βοσπόρου, φέρνουν μέχρι τον ευρύτερο δήμο Θερμαϊκού ατμόσφαιρα κι άρωμα Πόλης και μας συγκινούν. Είναι σπάνιο, να δοκιμάζει κανείς κάτι τόσο νόστιμο και μάλιστα να νιώθει σαν στο σπίτι του!

Στο «Μεζέ από την Πόλη» θα βρούμε αυθεντική πολίτικη κουζίνα, με συνταγές που γυρίζουν τέσσερις γενιές πίσω, από Νενέ σε Γιαγιά, σε κόρη και σε εγγονές. Ένα μαγαζί που συνδυάζει την ποιότητα των αυλών, με τη σπιτική μαγειρική και φιλοξενία.

Η οικογένεια, της οποίας οι ρίζες Κρατούν από Ίμβρο και Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 κι ασχολήθηκε με την εστίαση το 2020, υλοποιώντας το όνειρο μιας οικογενειακής επιχείρησης στην οποία ο φιλοξενούμενος – ο πελάτης δηλαδή – θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει όλα εκείνα τα εδέσματα, που γεμίζουν τα πολίτικα τραπέζια, από τις καθημερινές ουζοκαταστάσεις, μέχρι τις εορταστικές συνευρέσεις.

Η εγκάρδια υποδοχή από την κα Ολυμπία, η επιμέλεια της Γιαγιάς για τους γιαλαντζί ντολμάδες, η δημιουργική διάθεση και η επίβλεψη της Μαρίνας στην κουζίνα, η επιπλέον βοήθεια της Σοφίας, όπου χρειαστεί και τέλος η ενεργή συμμετοχή που συμπληρώνεται από την επιστασία των προμηθειών από τον κ. Άνθιμο, αφήνουν στον επισκέπτη, τις καλύτερες αναμνήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτη 215, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 23680

Ψαροταβέρνα Αντώνης

psarotaverna-antonis1.jpg

Στη Θεσσαλονίκη του 1930, οι παραλίες του Θερμαϊκού ήταν ακόμη ερημικές. Τότε, άρχισαν να δημιουργούνται στην περιοχή ψαροταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας. Τα κέντρα αυτά αποτέλεσαν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς, με τον κόσμο να πηγαίνει σ’ αυτά με τα καραβάκια που έπλεαν στον Θερμαϊκό.

Ένα από αυτά τα κέντρα ήταν και το ξακουστό Ποσειδώνιο, στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, το οποίο εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το Ποσειδώνιο έγραψε τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας θρύλους της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί κι έγραφε κρυφά-εξαιτίας της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου- τα πρώτα τραγούδια τουκατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τα οποία έμελλε να γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.

Μπορεί οι ψαροταβέρνες της εποχής να μην είχαν νότες πολυτέλειας τότε, αλλά διέθεταν εξαιρετική κουζίνα. Στη βεντάλια των γεύσεων πρωταγωνιστούσε η μαρίδα, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα καβούρια, τα αφρόψαρα, τα χταπόδια και άλλοι πολλοί λαχταριστοί μεζέδες.

Σε συνέχεια της ιστορίας, το 1982 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρηση ο Αντώνης Σαφλέκας, μετονομάζοντάς τη σε ψαροταβέρνα «Αντώνης», με γνώμονα πάντα την αφοσίωση στην παράδοση, την ποιότητα αλλά και τη σπιτική φροντίδα στα θαλασσινά ψάρια και κρεατικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22780

Ψαροταβέρνα - ουζερί Στέφανος

stefanos1.jpg

Από τον Ιούνιο του 2020 λειτουργεί η Ψαροταβέρνα – Ουζερί «Στέφανος» στην παραλία των Νέων Επιβατών, σχεδόν επάνω στο κύμα κι αποτελεί ένα σημείο όπου ψάρια και θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Μέσα από συνταγές που φτιάχνει στην κουζίνα η μητέρα του ιδιοκτήτη, αλιεύματα φρέσκα και ντόπια, απευθείας από τις βάρκες της Νέας Μηχανιώνας και της Χαλκιδικής, φρέσκα λαχανικά και κάποια επιλεγμένα κρεατικά, σερβίρονται ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε μία τοποθεσία όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό γεύμα.

Στο σύνολό του, το μενού του «Στέφανου» περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και προτάσεις που είναι ό,τι πρέπει, για ένα απολαυστικό γεύμα μετά από το μπάνιο ή τη βόλτα στην περιοχή.

Πέρα από το εσωτερικό, ευρύχωρο σαλόνι, ο εξωτερικός χώρος του ουζερί περιλαμβάνει ένα μπαλκόνι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες με ειδικό κάλυμμα, που δίνει τη δυνατότητα για γεύματα που μυρίζουν κυριολεκτικά αλμύρα. Εκεί, δίπλα στο κύμα, ακόμη και σε τραπέζια επάνω την άμμο, βγαίνουν οι λαχταριστοί και πλούσιοι μεζέδες, με απόλυτα value for money επιλογές, που κάνουν οποιονδήποτε να θέλει να πάει ξανά και ξανά.

Κολοκυθάκια τηγανητά και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι είναι από τα πρώτα που θα πρέπει να παραγγείλει κανείς. Μεγάλες, χορταστικές μερίδες με ολόφρεσκες πρώτες ύλες, μπορούν να ανοίξουν κάθε γεύμα με τον πιο νόστιμο τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτη 173, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26830

Αίγλη

aighli1.jpg

To εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά κι αρκετά μακριά ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει εξαιρετικά γεύματα με καθαρά, δροσερά νερά για μπάνιο, αποτελεί ένα σήμα – κατατεθέν της περιοχής.

Πρωτοάνοιξε τη δεκαετία του 1960, μαζί με το ομώνυμο ξενοδοχείο της Περαίας, ένα από τα παλαιότερα του οικισμού κι από τότε προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών και ιχθύων, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πρόσβαση; Εύκολη με κάθε μέσο. Είτε πάτε οδικώς, από την ανατολική έξοδο της πόλης, είτε επιλέγοντας τη θαλάσσια οδό, με το καραβάκι που διασχίζει το Θερμαϊκό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία, κάθε γεύμα στην «Αίγλη» αξίζει κάθε σας επίσκεψη!

Πολλά έχουν αλλάξει, από τότε που η «Αίγλη» λειτουργούσε ως ψαροταβέρνα, επάνω σε μία εξέδρα, σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη πλέον εκδοχή του, το εστιατόριο προσελκύει κόσμο από κάθε περιοχή, που το επιλέγει για προσεγμένα, μοναδικά γεύματα, με θέα στο Θερμαϊκό.

Αποτελεί τη συνέχεια μίας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πάντα με τοπικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους.

Πιο δημοφιλές πιάτο στην «Αίγλη», αυτό που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με τη «μυστική» σάλτσα του μάγειρα, που έχει γίνει … διάσημη και περιζήτητη όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 22344, 23920 22243, 6988286321

Ταβέρνα Ουζερί Φάρος

taverna-oyzeri-faros1.jpg

Το «Ουζερί Φάρος» από το 2007, είναι το μέρος εκείνο που θα ικανοποιήσει τη διάθεση σου για ουζάκι και ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Στη παραλία Νέων Επιβατών της Θεσσαλονίκης, μπροστά ακριβώς στη θάλασσα, σερβίρονται νόστιμα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών και όχι μόνο.

Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες είναι τα συστατικά για τις νοστιμιές που θα δοκιμάσετε, ενώ τα στοιχεία της επιτυχίας του «Ουζερί Φάρος» εμπλουτίζονται από το όμορφο περιβάλλον και την άψογη εξυπηρέτηση.

Με τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και πλάι στο κύμα, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί, συνιστώντας ειδικά για το καλοκαίρι έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για γαστρονομική έξοδο με τη συντροφιά ή την οικογένεια σου.

Η βάση του μενού στο «Ουζερί Φάρος» είναι τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μικρά ή μεγάλα ψάρια μπαίνουν στο τηγάνι ή στα κάρβουνα, ανάλογα φυσικά το μέγεθος τους, αλλά και την όρεξη σας.

Ψημένα σωστά, διατηρούν τη γεύση και τα ζουμιά τους, όπως πρέπει… για να γλείφετε στο τέλος τα δάχτυλά σας.

Αλλά και θαλασσινά, όπως καλαμαράκια, χταπόδι, γαρίδες και άλλα «φρούτα» της θάλασσας μαγειρεύονται παραδοσιακά και με μαεστρία για να τα απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε το μυδοπίλαφο! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 109, Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28736

Nomad The Brotherfood Bar

nomad-the-brotherfood-bar1.jpg

Το «Nomad The Brotherfood Bar» είναι ένα cocktail and food bar στην παραλία της Περαίας, που προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, δροσιστικά cocktails, καθώς και την επιλογή για απολαυστικό ναργιλέ, σε έναν μεγάλο χώρο, με θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα της περιοχής, καθημερινά.

Έχοντας ανοίξει με νέα διεύθυνση εδώ και λίγους μήνες, αποτελεί έναν προορισμό για όλους, ανεξαρτήτως περιοχής, επαγγέλματος ή ηλικίας και προσφέρει γευστικές επιλογές πιάτων όλη μέρα, από το πρωί, έως και το βράδυ.

Το «Nomad Destination Bar» είναι ιδανικό, για όσους αναζητούν να περάσουν ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο δίπλα στο κύμα, ήδη από τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, που οι παραλίες της Περαίας είναι οι πιο προσιτές και κοντινές και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι τυχαίο, το ότι το «Nomad» αυτοχαρακτηρίζεται ως «destination bar». Μπροστά στη θάλασσα, με καθίσματα και ξαπλώστρες για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και με επιλογές που ξεκινούν από καφέ, το πρωί και κλείνουν με signature cocktails το βράδυ, με πολλές επιλογές για brunch, lunch με ποικίλα snacks και συνοδευτικών για το βραδινό ποτό, είναι εύκολο να γοητεύσει οποιονδήποτε, που θα ξεκινήσει ακόμη κι έχοντας το ως αποκλειστικό προορισμό του.

Στο «Nomad» η ημέρα μπορεί να ξεκινήσει απολαυστικά με τον μοναδικό, αρωματικό, gourmet καφέ Hausbrandt και να συνεχίσει με ελαφριά γεύματα κι εξαιρετικές προτάσεις, για το μεσημέρι ή το βράδυ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 53, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23921 10797

Una Pizzeria

una-pizzeria1.jpg

Το Σεπτέμβριο του 2021, άνοιξε στην περιοχή των νεόκτιστων στην παραλία της Περαίας, μία νέα πιτσαρία, η «Una Pizzeria». Πέρα από την πρωτιά στις γεύσεις, που θα μπορούσε να σημαίνει το όνομά της, η φιλοσοφία εδώ είναι ο συνδυασμός της ιταλικής και ναπολιτάνικης κουζίνας με ελληνικά στοιχεία, κατά το «una fatsa una ratsa», τη γνωστή, κοινή έκφραση Ελλήνων και Ιταλών.

Έτσι, πέρα από τα σημαντικά ιταλικά συστατικά, όπως η τομάτα San Marzano, που χρησιμοποιείται στη σάλτσα και τον τρόπο παρασκευής που βασίζεται στη ναπολιτάνικη παράδοση, πολλά από τα υλικά του μενού προέρχονται από την εύφορη γη της Επανομής και των γύρω περιοχών και είναι βασισμένα στην εποχικότητα, με τους πειραματισμούς να μην σταματούν ποτέ.

Μάγειρας ο ίδιος -σε πολλές επιχειρήσεις- ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της «Una Pizzeria», Ανδρέας Τόντης, αγαπά ιδιαίτερα την ιταλική κουλτούρα και το ιταλικό φαγητό και τα αναδεικνύει καθημερινά στο χώρο του.

Σε τι διαφέρει η «Una Pizzeria» από άλλες πιτσαρίες της ευρύτερη περιοχής; Στο ότι, με εξαίρεση τη σάλτσα από τομάτες San Martzano, Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας και το ειδικό ιταλικό αλεύρι που χρησιμοποιείται στη ζύμη, το μενού περιλαμβάνει όσο το δυνατόν καθαρά ελληνικά προϊόντα, που ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και τη διαθεσιμότητα της ημέρας κι αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τους μαγείρους της κουζίνας του.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός της ιταλικής και της ναπολιτάνικης κουζίνας με – επίσης πολλά Π.Ο.Π. ελληνικά στοιχεία και με πολλά, επίσης, να προέρχονται απευθείας από αγρούς και Κτήματα της ευρύτερης περιοχής. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φιλίππου 1 - 3, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 20990













ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία