Λόγια του Βαρδάρη

  • Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της παράταξης στο ΕΒΕΘ
    05/04/2024 09:55

    Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της παράταξης στο ΕΒΕΘ

    Άλλη μια αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιώργο Καλανδρέα, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Είναι μάλιστα και επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου – ΕΒΕΘ” η οποία είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2017. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που παράταξη από άλλον πολιτικό χώρο, πέραν του κεντροδεξιού επιχείρησε στο ΕΒΕΘ, καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες σε σύνολο σαράντα μίας.

    Ο Καλανδρέας ενημέρωσε για την αποχώρησή του τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στον οποίο απέστειλε σχετική επιστολή. Σε αυτήν σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “η απόφαση αυτή μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά πιστεύω ότι οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν όταν γίνονται απόλυτα συμβατικοί. Εξάλλου, το κλείσιμο ενός κύκλου είναι πάντα προάγγελος ανοίγματος κάποιου άλλου νέου κύκλου. Σας ευχαριστώ για τα δέκα χρόνια συνοδοιπορίας, από τα οποία κρατάω καλές στιγμές”.

    Στην επιστολή του εκφράζει και το παράπονό του λέγοντας πως “σε ό,τι έχει σχέση με την παράταξη στο Επιμελητήριο, σχεδόν την αγνόησε ο πολιτικός χώρος και οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ουδέποτε αναζήτησαν ή επιδίωξαν τη συνεργασία και την αξιοποίηση των επεξεργασιών μας”.

    Όσον αφορά το πολιτικό μέλλον του αναφέρει ότι πολιτικά ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς “χωρίς κομματικές εντάξεις σε ένα πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης”. Σκοπεύει, όπως λέει, να ασχοληθεί εκ νέου με τις εκλογές που πρόκειται να γίνουν στα Επιμελητήρια, κάποια στιγμή μέσα στο 2024. “Επιδιώκω να συγκροτήσουμε κάτι ευρύτερο με περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης, όχι μόνο για τα επαγγελματικά μας προβλήματα, αλλά και για να έχει ο επαγγελματικός επιχειρηματικός κόσμος τη δική του συμβολή σε μια εξωστρεφή, δίκαιη και δημοκρατική ανάπτυξη στην περιοχή μας”.