Λόγια του Βαρδάρη

  • Το καλαμπούρι με την Ντόρα
    13/02/2024 10:22

    Το καλαμπούρι με την Ντόρα

    Είχε και απρόοπτα η χτεσινή τιμητική εκδήλωση «Gazzetta Awards», όπου ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχία του 2004.

    Ο Ότο ήταν λιγομίλητος και όταν πήρε το μικρόφωνο μετά και την προτροπή του παλιού του συνεργάτη Γιάννη Τοπαλίδη είπε δημόσια τι συμβουλές έδωσε λίγο νωρίτερα στον πρωθυπουργό.
    «Τώρα που πήρα το βραβείο, έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004. Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι», σχολίασε ο Ότο με τον πρωθυπουργό να απαντά με αναφορές τόσο στο χτες όσο και στο σήμερα.

    «Θέλω να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα και πόσο τιμητικό είναι για εμένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας μοναδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το καλοκαίρι του 2004. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε το στρατηγό αυτής της προσπάθειας. Είναι μια ενδιαφέρουσα συγκυρία. Θέλω να ευχηθώ τα βραβεία να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε και βιώσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Εκείνη τη στιγμή ο Ρεχάγκελ ξαναπήρε το λόγο και αναφέρθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη. «Γνώρισα στο παρελθόν την αδερφή σας Ντόρα Μπακογιάννη και περάσαμε ωραίες στιγμές», είπε ο Γερμανός κόουτς. Με τον πρωθυπουργό να μη χάνει την ευκαιρία της πάσας και να απαντά χαμογελώντας: «Και εγώ την γνωρίζω».

    Προκαλώντας στην αίθουσα τα σχετικά γέλια…