Λόγια του Βαρδάρη

  • Οι αναφορές στη Θεσσαλονίκη…
    07/02/2024 09:17

    Οι αναφορές στη Θεσσαλονίκη…

    Αναφορά στη Θεσσαλονίκη έκανε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλα Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges, ο κ. Μητσοτάκης, που ας μην ξεχνάμε είναι και βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, μίλησε για τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού. 

    «Όταν μία εταιρεία σαν την Pfizer έρχεται στη Θεσσαλονίκη, έρχεται πρωτίστως για τους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες στην Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς είναι Έλληνες που γυρίζουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διασπορά μας είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη σήμερα και όσο η χώρα πηγαίνει καλύτερα τόσο κάποιοι από τους νέους Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης θα αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά να επαναπατριστούν και κατ’ εξοχήν θα κατευθυνθούν σε δουλειές όπως αυτές. Ειδικά αν έχουν μια εξοικείωση με περιβάλλον πολυεθνικών, η επιστροφή στην Ελλάδα μέσα από αυτόν τον τρόπο επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πιο απλή υπόθεση», σημείωσε ο πρωθυπουργός με τον συντονιστή της συζήτησης, που κατάγεται από εδώ, να συμφωνεί ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις.

    Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη πάσα: «Στη Θεσσαλονίκη γίνεται μια επενδυτική έκρηξη και αυτή η έκρηξη αφορά πολλούς διαφορετικούς κλάδους: από την υψηλή τεχνολογία, με πρωτοβουλίες όπως το Thess INTEC, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες και φυσικά τη μεταποίηση, τη βιομηχανία», σημείωσε. Πρόσθεσε πάντως με νόημα ότι «η χώρα έχει μια σημαντική υποδομή μεταποίησης. Δεν είναι μια χώρα η οποία στηρίζεται μόνο στις υπηρεσίες. Και εκεί βέβαια, ειδικά στα θέματα οργάνωσης βιομηχανικών περιοχών, υποδομών για την βιομηχανία και την παραγωγή έχουμε δουλίτσα να κάνουμε ακόμα».

    Και ο νοών -στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει βιομηχανική περιοχή- νοείτω…