ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας έπειτα από δικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος

Η διοικητική πράξη η οποία φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ), Γιάννη Σάββα παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στα χέρια του δημάρχου

 06/03/2024 07:00

Νίκος Ηλιάδης

Σε καθεστώς αργίας τέθηκε ο δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης. Η διοικητική πράξη η οποία φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ), Γιάννη Σάββα παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στα χέρια του δημάρχου. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κουτσογιάννης τέθηκε σε καθεστώς αργίας είναι τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε σε βάρος του στις 21 Δεκεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Ο κ. Κουτσογιάννης εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Οκτώβριο ωστόσο τα αδικήματα για τα οποία του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή τον βαρύνουν από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία του, την περίοδο 2014-2019.

Η δικαστική απόφαση

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Κουτσογιάννης αφορά την εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου ΚΙΟΣΚΙ το οποίο βρίσκεται στο πάρκο της Νάουσας. Την εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο με την υπ' αρ. 445/2015 απόφασή του. Τον Φεβρουάριο του 2016 η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε τους όρους της δημοπρασίας και ακολούθησε ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές. Η δημοπρασία έγινε στις 5/5/2016, προσήλθαν δύο ενδιαφερόμενοι και κατακυρώθηκε στον Ε.Β. ο οποίος προσέφερε ενοίκιο 2.500 ευρώ το μήνα. Το συμφωνητικό εκμίσθωσης υπογράφηκε στις 3/6/2016 από τον δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη και τον μισθωτή.

Στους όρους της δημοπρασίας προβλεπόταν, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση του μισθωτή να προκαταβάλλει ως εγγύηση έξι μισθώματα πριν από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου. Προβλεπόταν επίσης η απαγόρευση υπεκμίσθωσης σε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και η υποχρέωση του μισθωτή να ασφαλίσει το ακίνητο για όλο το διάστημα ισχύος της περιόδου μίσθωσης. Με βάση τη δικαστική απόφαση ο τότε και εκ νέου δήμαρχος υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση επειδή, ενώ γνώριζε την παραβίαση αυτών των όρων, υπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιο και στη συνέχεια δεν κίνησε τις διαδικασίες για τη λύση του και την αποβολή του μισθωτή. Σύμφωνα με τη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης “ο κατηγορούμενος προέβη με σκοπό και δη επιδιώκοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στον μισθωτή, και ειδικότερα, επιδιώκοντας με την παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων να επιφέρει την παράνομη ωφέλεια και δη με την παράβαση των καθηκόντων του να αποκτήσει ο μισθωτή παράνομα εξ αυτού ωφελήματα...”. Η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς είχε προηγηθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2022. Ο κ. Κουτσογιάννης έχει καταθέσει ήδη αίτηση ανάκλησης της τελεσίδικης απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση ο κ. Κουτσογιάννης προέβη στα εξής αδικήματα:

1. Κατά την ημέρα της υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου ο μισθωτής θα έπρεπε να έχει ήδη καταβάλλει έξι μισθώματα, δηλαδή 15.000 ευρώ, κάτι που δεν έγινε, αλλά παρ' όλα αυτά ο δήμαρχος προχώρησε στην υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου. Τα έξι μισθώματα καταβλήθηκαν σε δόσεις τους επόμενους μήνες, έπειτα από συνεχείς πιέσεις και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Ο κ. Κουτσογιάννης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε πως δεν είχαν καταβληθεί τα έξι μισθώματα και επέρριψε την ευθύνη σε αντιδήμαρχό του στην οποία, όπως είπε, είχε μεταβιβάζει την αρμοδιότητα. Ωστόσο, στο δικαστήριο προέκυψε πως αυτός ο ισχυρισμός ήταν ψευδής. Μάλιστα, στη συνέχεια ο δήμαρχος προχώρησε και σε αντικατάσταση της αντιδημάρχου.

Και απευθείας αναθέσεις

2. Πριν από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου ο μισθωτής προχώρησε στη σύσταση Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), με τίτλο “ΚΙΟΣΚΙ ΝΑΟΥΣΑΣ”, με μοναδικό εταίρο τον ίδιο και διαχειρίστρια τη μητέρα του και στη συνέχεια τον ίδιο.

Τον Δεκέμβριο του 2016 προχώρησε σε υπεκμίσθωση του ακινήτου στην ΙΚΕ που είχε ιδρύσει ο ίδιος, κάτι που απαγορευόταν από το αρχικό μισθωτήριο. Ο κ. Κουτσογιάννης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για την υπεκμίσθωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ήταν εκείνος που τον Μάρτιο του 2017 ως δήμαρχος υπέγραψε την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, στον ίδιο χώρο, στο όνομα της ΙΚΕ. Για το θέμα αυτό επέρριψε ευθύνες σε υπάλληλο του δήμου, κάτι όμως που αποδείχθηκε ψευδές στο δικαστήριο. Επιπλέον, με δικές του αποφάσεις προχώρησε σε 13 απευθείας αναθέσεις στην ΙΚΕ για γεύματα του δήμου προς τρίτους, σε πολλά από τα οποία ήταν και ο ίδιος “παρών”.

3. Η υπεκμίσθωση, πέραν του ότι απαγορευόταν από την αρχική σύμβαση, προσέφερε στον μισθωτή τη δυνατότητα φορολόγησης των εσόδων του με χαμηλότερο συντελεστή (από το 36% στο 26%). Κυρίως όμως, δυσχαίρανε τις όποιες προσπάθειες του δήμου να εισπράξει μη καταβληθέντα ενοίκια καθώς το μεν χρέος των ενοικίων βάρυνε το ατομικό ΑΦΜ του μισθωτή, ενώ η επιχείρηση λειτουργούσε κανονικά με άλλο ΑΦΜ (αυτό της ΙΚΕ), με βάση την άδεια λειτουργίας την οποία είχε εκδώσει ο ίδιος ο δήμαρχος. Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από τις αρχές του 2017 ο μισθωτής άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των μισθωμάτων. Το χρέος του ως τον Νοέμβριο του 2017 έφτασε στα 24.202 ευρώ, δηλαδή δεν είχε πληρώσει σχεδόν κανένα ενοίκιο. Μπήκε σε ρύθμιση 100 δόσεων, αλλά πλήρωσε μόνον τις τέσσερις πρώτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 τα οφειλόμενα μισθώματα ανήλθαν σε 31.859 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια της εγγύησης των έξι μισθωμάτων (15.000).

Έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες της αντιπολίτευσης, τον Ιούλιο του 2017 ο δήμαρχος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (έπειτα από αίτημα του μισθωτή) να γίνει αλλαγή του όρου του μισθωτηρίου συμβολαίου ώστε να επιτραπεί η υπεκμίσθωση, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, κατά της εισήγησης του δημάρχου ψήφισαν και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος συνέχισε τις απευθείας αναθέσεις στην ΙΚΕ, εν γνώσει του πλέον ότι παράνομα λειτουργούσε το τουριστικό κατάστημα και επιπλέον, δεν μερίμνησε ώστε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας.

apofasi-217-1.png
apofasi-218-1.png
apofasi-219-1.png


Σφοδρή αντίδραση από τον δήμαρχο

Με δήλωσή του στο makthes.gr ο δήμαρχος Νάουσας χαρακτηρίζει “εκτρωματική” την απόφαση του γραμματέα της ΑΔΜΘ. “Είναι μια απόφαση πραξικοπηματικού χαρακτήρα που ανάγεται σε άλλες σκοτεινές εποχές για τη χώρα”, σημειώνει ο κ. Κουτσογιάννης και τονίζει πως “όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν την απόφαση θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”. Ο δήμαρχος αναφέρει ότι η καταδικαστή απόφαση σε βάρος του δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου, οι οποίες επιτρέπουν να τεθεί σε αργία. “Κάποιοι ερμήνευσαν αυθαίρετα την απόφαση. Για τα αδικήματα που αφορούν αυτές τις διατάξεις που συνεπάγονται αργία, η δικαστική απόφαση είναι αθωωτική για μένα”, σημειώνει. Υπογραμμίζει δε, ότι εκτός από τα ένδικα μέσα σε βάρος του γραμματέα της ΑΔΜΘ και όσων συνδέονται με την απόφαση να τεθεί σε αργία θα καταθέσει και αίτημα ανάκλησης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ανάρτηση στο facebook

Η καταδίκη του κ. Κουτσογιάννη έγινε γνωστή στην πόλη της Νάουσας την ίδια κιόλας μέρα, τον Δεκέμβριο του 2023. Μάλιστα, τότε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ο οποίος ήταν εν αναμονή της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε προβεί στις 21 Δεκεμβρίου σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook με την οποία επιβεβαίωνε την ύπαρξη της καταδικαστικής απόφασης. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: “Με την ευκαιρία της χθεσινής ορκωμοσίας μου θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες του Δήμου της Νάουσας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Δέσμευση μου είναι πως θα είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι τα όσα διακινούνται σχετικά με τη σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι ικανά να αλλάξουν τη λαϊκή βούληση που επέλεξε εμένα, τον Νίκο Κουτσογιάννη, ως Δήμαρχο και τους συμβούλους της παράταξης του Κοινού Τόπου ως διοίκηση. Δηλώνω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 εγώ ως Δήμαρχος και η ομάδα των αξιών συμβούλων μου θα φροντίσουμε να παράξουμε σπουδαίο έργο για τον Δήμο της Νάουσας. Καλές γιορτές σε όλους!”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσογιάννης στις 15 Φεβρουαρίου εξελέγη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη της πλειοψηφίας, του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Σε καθεστώς αργίας τέθηκε ο δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης. Η διοικητική πράξη η οποία φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ), Γιάννη Σάββα παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στα χέρια του δημάρχου. Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κουτσογιάννης τέθηκε σε καθεστώς αργίας είναι τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε σε βάρος του στις 21 Δεκεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Ο κ. Κουτσογιάννης εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Οκτώβριο ωστόσο τα αδικήματα για τα οποία του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή τον βαρύνουν από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία του, την περίοδο 2014-2019.

Η δικαστική απόφαση

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Κουτσογιάννης αφορά την εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου ΚΙΟΣΚΙ το οποίο βρίσκεται στο πάρκο της Νάουσας. Την εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο με την υπ' αρ. 445/2015 απόφασή του. Τον Φεβρουάριο του 2016 η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε τους όρους της δημοπρασίας και ακολούθησε ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές. Η δημοπρασία έγινε στις 5/5/2016, προσήλθαν δύο ενδιαφερόμενοι και κατακυρώθηκε στον Ε.Β. ο οποίος προσέφερε ενοίκιο 2.500 ευρώ το μήνα. Το συμφωνητικό εκμίσθωσης υπογράφηκε στις 3/6/2016 από τον δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη και τον μισθωτή.

Στους όρους της δημοπρασίας προβλεπόταν, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση του μισθωτή να προκαταβάλλει ως εγγύηση έξι μισθώματα πριν από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου. Προβλεπόταν επίσης η απαγόρευση υπεκμίσθωσης σε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και η υποχρέωση του μισθωτή να ασφαλίσει το ακίνητο για όλο το διάστημα ισχύος της περιόδου μίσθωσης. Με βάση τη δικαστική απόφαση ο τότε και εκ νέου δήμαρχος υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση επειδή, ενώ γνώριζε την παραβίαση αυτών των όρων, υπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιο και στη συνέχεια δεν κίνησε τις διαδικασίες για τη λύση του και την αποβολή του μισθωτή. Σύμφωνα με τη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης “ο κατηγορούμενος προέβη με σκοπό και δη επιδιώκοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στον μισθωτή, και ειδικότερα, επιδιώκοντας με την παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων να επιφέρει την παράνομη ωφέλεια και δη με την παράβαση των καθηκόντων του να αποκτήσει ο μισθωτή παράνομα εξ αυτού ωφελήματα...”. Η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς είχε προηγηθεί πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2022. Ο κ. Κουτσογιάννης έχει καταθέσει ήδη αίτηση ανάκλησης της τελεσίδικης απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση ο κ. Κουτσογιάννης προέβη στα εξής αδικήματα:

1. Κατά την ημέρα της υπογραφής του μισθωτηρίου συμβολαίου ο μισθωτής θα έπρεπε να έχει ήδη καταβάλλει έξι μισθώματα, δηλαδή 15.000 ευρώ, κάτι που δεν έγινε, αλλά παρ' όλα αυτά ο δήμαρχος προχώρησε στην υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου. Τα έξι μισθώματα καταβλήθηκαν σε δόσεις τους επόμενους μήνες, έπειτα από συνεχείς πιέσεις και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Ο κ. Κουτσογιάννης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε πως δεν είχαν καταβληθεί τα έξι μισθώματα και επέρριψε την ευθύνη σε αντιδήμαρχό του στην οποία, όπως είπε, είχε μεταβιβάζει την αρμοδιότητα. Ωστόσο, στο δικαστήριο προέκυψε πως αυτός ο ισχυρισμός ήταν ψευδής. Μάλιστα, στη συνέχεια ο δήμαρχος προχώρησε και σε αντικατάσταση της αντιδημάρχου.

Και απευθείας αναθέσεις

2. Πριν από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου ο μισθωτής προχώρησε στη σύσταση Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), με τίτλο “ΚΙΟΣΚΙ ΝΑΟΥΣΑΣ”, με μοναδικό εταίρο τον ίδιο και διαχειρίστρια τη μητέρα του και στη συνέχεια τον ίδιο.

Τον Δεκέμβριο του 2016 προχώρησε σε υπεκμίσθωση του ακινήτου στην ΙΚΕ που είχε ιδρύσει ο ίδιος, κάτι που απαγορευόταν από το αρχικό μισθωτήριο. Ο κ. Κουτσογιάννης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για την υπεκμίσθωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ήταν εκείνος που τον Μάρτιο του 2017 ως δήμαρχος υπέγραψε την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, στον ίδιο χώρο, στο όνομα της ΙΚΕ. Για το θέμα αυτό επέρριψε ευθύνες σε υπάλληλο του δήμου, κάτι όμως που αποδείχθηκε ψευδές στο δικαστήριο. Επιπλέον, με δικές του αποφάσεις προχώρησε σε 13 απευθείας αναθέσεις στην ΙΚΕ για γεύματα του δήμου προς τρίτους, σε πολλά από τα οποία ήταν και ο ίδιος “παρών”.

3. Η υπεκμίσθωση, πέραν του ότι απαγορευόταν από την αρχική σύμβαση, προσέφερε στον μισθωτή τη δυνατότητα φορολόγησης των εσόδων του με χαμηλότερο συντελεστή (από το 36% στο 26%). Κυρίως όμως, δυσχαίρανε τις όποιες προσπάθειες του δήμου να εισπράξει μη καταβληθέντα ενοίκια καθώς το μεν χρέος των ενοικίων βάρυνε το ατομικό ΑΦΜ του μισθωτή, ενώ η επιχείρηση λειτουργούσε κανονικά με άλλο ΑΦΜ (αυτό της ΙΚΕ), με βάση την άδεια λειτουργίας την οποία είχε εκδώσει ο ίδιος ο δήμαρχος. Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από τις αρχές του 2017 ο μισθωτής άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των μισθωμάτων. Το χρέος του ως τον Νοέμβριο του 2017 έφτασε στα 24.202 ευρώ, δηλαδή δεν είχε πληρώσει σχεδόν κανένα ενοίκιο. Μπήκε σε ρύθμιση 100 δόσεων, αλλά πλήρωσε μόνον τις τέσσερις πρώτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 τα οφειλόμενα μισθώματα ανήλθαν σε 31.859 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια της εγγύησης των έξι μισθωμάτων (15.000).

Έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες της αντιπολίτευσης, τον Ιούλιο του 2017 ο δήμαρχος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (έπειτα από αίτημα του μισθωτή) να γίνει αλλαγή του όρου του μισθωτηρίου συμβολαίου ώστε να επιτραπεί η υπεκμίσθωση, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, κατά της εισήγησης του δημάρχου ψήφισαν και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος συνέχισε τις απευθείας αναθέσεις στην ΙΚΕ, εν γνώσει του πλέον ότι παράνομα λειτουργούσε το τουριστικό κατάστημα και επιπλέον, δεν μερίμνησε ώστε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας.

apofasi-217-1.png
apofasi-218-1.png
apofasi-219-1.png


Σφοδρή αντίδραση από τον δήμαρχο

Με δήλωσή του στο makthes.gr ο δήμαρχος Νάουσας χαρακτηρίζει “εκτρωματική” την απόφαση του γραμματέα της ΑΔΜΘ. “Είναι μια απόφαση πραξικοπηματικού χαρακτήρα που ανάγεται σε άλλες σκοτεινές εποχές για τη χώρα”, σημειώνει ο κ. Κουτσογιάννης και τονίζει πως “όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν την απόφαση θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”. Ο δήμαρχος αναφέρει ότι η καταδικαστή απόφαση σε βάρος του δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου, οι οποίες επιτρέπουν να τεθεί σε αργία. “Κάποιοι ερμήνευσαν αυθαίρετα την απόφαση. Για τα αδικήματα που αφορούν αυτές τις διατάξεις που συνεπάγονται αργία, η δικαστική απόφαση είναι αθωωτική για μένα”, σημειώνει. Υπογραμμίζει δε, ότι εκτός από τα ένδικα μέσα σε βάρος του γραμματέα της ΑΔΜΘ και όσων συνδέονται με την απόφαση να τεθεί σε αργία θα καταθέσει και αίτημα ανάκλησης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η ανάρτηση στο facebook

Η καταδίκη του κ. Κουτσογιάννη έγινε γνωστή στην πόλη της Νάουσας την ίδια κιόλας μέρα, τον Δεκέμβριο του 2023. Μάλιστα, τότε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ο οποίος ήταν εν αναμονή της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε προβεί στις 21 Δεκεμβρίου σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook με την οποία επιβεβαίωνε την ύπαρξη της καταδικαστικής απόφασης. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: “Με την ευκαιρία της χθεσινής ορκωμοσίας μου θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες του Δήμου της Νάουσας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Δέσμευση μου είναι πως θα είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι τα όσα διακινούνται σχετικά με τη σημερινή δικαστική απόφαση δεν είναι ικανά να αλλάξουν τη λαϊκή βούληση που επέλεξε εμένα, τον Νίκο Κουτσογιάννη, ως Δήμαρχο και τους συμβούλους της παράταξης του Κοινού Τόπου ως διοίκηση. Δηλώνω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 εγώ ως Δήμαρχος και η ομάδα των αξιών συμβούλων μου θα φροντίσουμε να παράξουμε σπουδαίο έργο για τον Δήμο της Νάουσας. Καλές γιορτές σε όλους!”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσογιάννης στις 15 Φεβρουαρίου εξελέγη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη της πλειοψηφίας, του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία