ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 Γουρουνάκια: Σαν να τρως στην τραπεζαρία σου

Ο Θεολόγος Ηλιού δοκιμάζει πιάτα με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στο διατηρητέο κτίριο της οδού Καποδιστρίου, όπου στεγάζονται τα «3 Γουρουνάκια»

 18/12/2019 18:12

3 Γουρουνάκια: Σαν να τρως στην τραπεζαρία σου

Θεολόγος Ηλιού

Το φιλικό κλίμα στο κλασικό ελληνικό εστιατόριο με το όνομα βγαλμένο από παραμύθι, είναι ένας παράγοντας που καλλιεργήθηκε εξαρχής από τον σεφ και ιδιοκτήτη του καταστήματος, Δήμο Καλαϊτσίδη. Τα «3 Γουρουνάκια» άνοιξαν στην περιοχή της Βαλαωρίτου -και συγκεκριμένα στην οδό Καποδιστρίου- το 2014. Φίλοι και συνεργάτες πολλών ετών συμμετείχαν από την αρχή στην ομάδα του καταστήματος, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται από την πρώτη στιγμή που θα καθίσεις στο μαγαζί. «Το ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι, ειδικά όλα όσα αφορούν την κουζίνα μας. Δεν υπάρχει υπαλληλική σχέση με τους εργαζόμενους. Είμαστε φίλοι 10-20 χρόνια και όλοι το αισθάνονται σαν δικό τους» αναφέρει ο κ. Καλαϊτσίδης. Βέβαια, εκτός από τους ανθρώπους, η διακόσμηση σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να τρως στην τραπεζαρία του σπιτιού σου. Ξύλινα πατώματα και τοιχώματα, μεγάλα τραπέζια και άνετα καθίσματα πέτυχαν τον στόχο που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης. «Θέλαμε ο πελάτης να νιώθει σαν στο σπίτι του» αναφέρει.

Όλα τα πιάτα βασίζονται σε ένα μοναδικό δρόμο: στις ελληνικής παραδοσιακές γεύσεις, με δημιουργικές πινελιές του σεφ. Επιλεγμένες συνταγές από όλα τα μέρη της Ελλάδος συνθέτουν το μενού του εστιατορίου, με μικρές επεμβάσεις που αποτελούν μεγάλες εκπλήξεις. Το παραδοσιακό μπουρδέτο της Κέρκυρας θα το βρείτε με φαγκρί, ενώ ξεχωρίζει και το φρικασέ με λαυράκι και άγρια χόρτα. «Πειράζουμε λίγο τις κλασικές γεύσεις. Μπορείς να φας τον κλασικό μουσακά αλλά λίγο αλλιώς, όπως και το παστίτσιο ή τα γεμιστά που τα σερβίρουμε ως σαλάτα με κινόα» σημειώνει ο σεφ. Υπάρχουν πιάτα για όλες τις προτιμήσεις, ενώ ξεχωρίζουν και τα ορεκτικά. Η παραδοσιακή τρικαλινή συνταγή κρεατόπιτας από την πεθερά του κ. Καλαϊτσίδη, υπάρχει στο μενού και σερβίρεται δημιουργικά με πουρέ τραχανά, ξινόγαλα και πέστο πιπεριάς Φλωρίνης. Επίσης, ο παραδοσιακός καγιανάς από την Πελοπόννησο, αντί για παστό χοιρινό κρέας, έχει μανιτάρια. «Αποτελεί το τρίτο μου παιδί αυτό το μαγαζί και καταλαβαίνεις δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο πιάτο, τα’ αγαπώ όλα» ήταν η απάντηση του κ. Καλαϊτσίδη όταν του ζητήσαμε να μας προτείνει κάποια πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσουμε. Εκτός από το μενού, υπάρχουν και τα πιάτα ημέρας που είναι διαφορετικά καθημερινά. Εμείς σταθήκαμε αρκετά τυχεροί, καθώς όταν επισκεφτήκαμε τα «3 Γουρουνάκια», ως πιάτα ημέρας είχε παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες και λαζάνια με κοτόπουλο.

triagourounakia-02.jpg

Ο Δήμος Καλαϊτσίδης δουλεύει μέσα σε κουζίνες από τα 16 του και μετά από ένα διαρκές νόστιμο ταξίδι σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο- διάλεξε να αφοσιωθεί στο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό. «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι ως επαγγελματίας σεφ, επέλεξα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Είδα ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μικρό “κενό” σε αυτό και είμαστε μια πόλη που αγαπάει πολύ τους μεζέδες» εξηγεί. Στο διατηρητέο κτίριο που χρονολογείται από το 1917 στην οδό Καποδιστρίου 7 με Πάικου, κάθε μέρα ζωντανεύει ξεχασμένες συνταγές, τις προικίζει με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη εμπειρία.

3.jpg

Info

Οδός: Καποδιστρίου 7 & Πάικου

Τηλ.: 2310249050

Ώρες λειτουργίας: 12:00 μ.μ. – 12.00 π.μ.

www.triagourounakia.gr

*Δημοσιεύθηκε στη "Θ" στις 5 Δεκεμβρίου 2019 

Το φιλικό κλίμα στο κλασικό ελληνικό εστιατόριο με το όνομα βγαλμένο από παραμύθι, είναι ένας παράγοντας που καλλιεργήθηκε εξαρχής από τον σεφ και ιδιοκτήτη του καταστήματος, Δήμο Καλαϊτσίδη. Τα «3 Γουρουνάκια» άνοιξαν στην περιοχή της Βαλαωρίτου -και συγκεκριμένα στην οδό Καποδιστρίου- το 2014. Φίλοι και συνεργάτες πολλών ετών συμμετείχαν από την αρχή στην ομάδα του καταστήματος, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται από την πρώτη στιγμή που θα καθίσεις στο μαγαζί. «Το ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι, ειδικά όλα όσα αφορούν την κουζίνα μας. Δεν υπάρχει υπαλληλική σχέση με τους εργαζόμενους. Είμαστε φίλοι 10-20 χρόνια και όλοι το αισθάνονται σαν δικό τους» αναφέρει ο κ. Καλαϊτσίδης. Βέβαια, εκτός από τους ανθρώπους, η διακόσμηση σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να τρως στην τραπεζαρία του σπιτιού σου. Ξύλινα πατώματα και τοιχώματα, μεγάλα τραπέζια και άνετα καθίσματα πέτυχαν τον στόχο που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης. «Θέλαμε ο πελάτης να νιώθει σαν στο σπίτι του» αναφέρει.

Όλα τα πιάτα βασίζονται σε ένα μοναδικό δρόμο: στις ελληνικής παραδοσιακές γεύσεις, με δημιουργικές πινελιές του σεφ. Επιλεγμένες συνταγές από όλα τα μέρη της Ελλάδος συνθέτουν το μενού του εστιατορίου, με μικρές επεμβάσεις που αποτελούν μεγάλες εκπλήξεις. Το παραδοσιακό μπουρδέτο της Κέρκυρας θα το βρείτε με φαγκρί, ενώ ξεχωρίζει και το φρικασέ με λαυράκι και άγρια χόρτα. «Πειράζουμε λίγο τις κλασικές γεύσεις. Μπορείς να φας τον κλασικό μουσακά αλλά λίγο αλλιώς, όπως και το παστίτσιο ή τα γεμιστά που τα σερβίρουμε ως σαλάτα με κινόα» σημειώνει ο σεφ. Υπάρχουν πιάτα για όλες τις προτιμήσεις, ενώ ξεχωρίζουν και τα ορεκτικά. Η παραδοσιακή τρικαλινή συνταγή κρεατόπιτας από την πεθερά του κ. Καλαϊτσίδη, υπάρχει στο μενού και σερβίρεται δημιουργικά με πουρέ τραχανά, ξινόγαλα και πέστο πιπεριάς Φλωρίνης. Επίσης, ο παραδοσιακός καγιανάς από την Πελοπόννησο, αντί για παστό χοιρινό κρέας, έχει μανιτάρια. «Αποτελεί το τρίτο μου παιδί αυτό το μαγαζί και καταλαβαίνεις δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο πιάτο, τα’ αγαπώ όλα» ήταν η απάντηση του κ. Καλαϊτσίδη όταν του ζητήσαμε να μας προτείνει κάποια πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσουμε. Εκτός από το μενού, υπάρχουν και τα πιάτα ημέρας που είναι διαφορετικά καθημερινά. Εμείς σταθήκαμε αρκετά τυχεροί, καθώς όταν επισκεφτήκαμε τα «3 Γουρουνάκια», ως πιάτα ημέρας είχε παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες και λαζάνια με κοτόπουλο.

triagourounakia-02.jpg

Ο Δήμος Καλαϊτσίδης δουλεύει μέσα σε κουζίνες από τα 16 του και μετά από ένα διαρκές νόστιμο ταξίδι σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο- διάλεξε να αφοσιωθεί στο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό. «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι ως επαγγελματίας σεφ, επέλεξα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Είδα ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μικρό “κενό” σε αυτό και είμαστε μια πόλη που αγαπάει πολύ τους μεζέδες» εξηγεί. Στο διατηρητέο κτίριο που χρονολογείται από το 1917 στην οδό Καποδιστρίου 7 με Πάικου, κάθε μέρα ζωντανεύει ξεχασμένες συνταγές, τις προικίζει με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη εμπειρία.

3.jpg

Info

Οδός: Καποδιστρίου 7 & Πάικου

Τηλ.: 2310249050

Ώρες λειτουργίας: 12:00 μ.μ. – 12.00 π.μ.

www.triagourounakia.gr

*Δημοσιεύθηκε στη "Θ" στις 5 Δεκεμβρίου 2019 

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία