ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 14 Νοεμβρίου η δίκη του επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»

Βαγγέλης Στολάκης28 Αυγούστου 2022

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν νωρίτερα στον Εισαγγελέα για την λειτουργία χώρου λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου. Πρόκειται για τον 38χρονο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» και ενός 24χρονου φερόμενου ως στενού του συνεργάτη.

Η δίκη ορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022.

Προσερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο ο 38χρονος αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

Χθες έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, (στον πρώην κεντρο δεξιώσεων Νεράιδα) εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.