ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

ΟΑΣΘ: Και υπεριώδης ακτινοβολία στη μάχη κατά του κορονοϊού (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης05 Απριλίου 2021

Λαμπτήρες εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας «επιστρατεύει» ο ΟΑΣΘ στα λεωφορεία του σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται τις τελευταίες ημέρες, σε περίπου σαράντα λεωφορεία της πόλης είναι πιλοτικό και από την αποτελεσματικότητά του θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξει καθολική χρήση του.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Οργανισμού, με την χρήση των ειδικών λαμπτήρων εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας επιτυγχάνεται η απολύμανση του εσωτερικού των οχημάτων στο τέλος κάθε δρομολογίου. Παράλληλα, κάθε βράδυ μετά την λήξη της βάρδιας όλα τα οχήματα απολυμαίνονται σχολαστικά. Η απολύμανση του αέρα που επιτυγχάνεται από τις ειδικές αυτές συσκευές, διαρκεί δέκα λεπτά και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των οδηγών.

Την παρούσα στιγμή, η χρήση των ειδικών λαμπτήρων γίνεται σε δυο αμαξοστάσια του Οργανισμού: τον τερματικό σταθμό του ΙΚΕΑ και εκείνον του Ευόσμου.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας τα μηχανήματα δεν τα αγόρασε ο Οργανισμός αλλά προχώρησε σε μίσθωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα έχει διάρκεια δυο μηνών και ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειάζεται κάθε όχημα να απολυμαίνεται θα κριθεί εάν θα εφαρμοστεί καθολικά στο σύνολο των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα περίπου 120 εργαζόμενοι του Οργανισμού βρίσκονται σε «καραντίνα» καθώς είτε νόσησαν οι ίδιοι είτε οι οικογένειές τους. «Από αυτούς περίπου 60 είναι οδηγοί και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι. Σε καραντίνα βγαίνουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα αλλά δεν νοσούν. Τηρούμε αυστηρά πρωτόκολλα στον Οργανισμό» υποστηρίζει ο κ. Σκόδρας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα σήμερα στην Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περίπου 340 οχήματα.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.