ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ν. Γεωργιάδης στο "Σχέδιο Θεσσαλονίκης": Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που προωθεί η ΕΥΑΘ

Ευτυχία Κωνσταντινίδου21 Οκτωβρίου 2019

Για τις παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται στα «σκαριά» και αναμένεται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από την ΕΥΑΘ, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νάρκισσος Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» και το makthes.gr με τίτλο « Σχέδιο Θεσσαλονίκης».

Ο ίδιος μιλώντας στην ενότητα «Θεσσαλονίκη, πόλη να ζεις», αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όπως όλες οι σύγχρονες πόλεις, έτσι και η Θεσσαλονίκη έχει ζωτική ανάγκη επαναπροσδιορισμού, λόγω της κλιματικής αλλαγής και έντονης αστικοποίησης, προτείνοντας ως λύση στην αντιμετώπιση αυτών των αστικών προβλημάτων τις συνέργειες.

Αναφερόμενος στις ήδη υπάρχουσες δομές της ΕΥΑΘ και στο γεγονός πως το νερό είναι «βασικό προαπαιτούμενο για την ποιότητα ζωής», έκανε λόγο για την περιοχή της Σίνδου, η οποία διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, με δυνατότητα επεξεργασίας 150.000 κ.μ. νερού την ημέρα, τα οποία διαθέτει στην πόλη. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο επόμενο διάστημα θα  ανακοινωθεί και ο διαγωνισμός για την επέκταση της εγκατάστασης με σκοπό να δοθούν άλλα 150.000 κ.μ. την ημέρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο διασύνδεσης των δύο υδραγωγείων, του Αλιάκμονα και της Αραβησσού που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Όπως υπογράμμισε, με αυτό το έργο «καταφέρνουμε αφενός να διαχειριστούμε καλύτερα το σημερινό και μελλοντικό φορτίο νερού και να αποφύγουμε το ενδεχόμενο η πόλη να μένει χωρίς νερό».

Αποχετευτικό

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις και για το αποχετευτικό της σύστημα» συμπλήρωσε. «Το δίκτυο αποχέτευσης συντηρείται και επεκτείνεται συνεχώς. Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο επίτευγμα για την ΕΥΑΘ να διαχειρίζεται σωστά το αποχετευτικό σύστημα, ότι δηλαδή δεν μολύνουμε τον Θερμαϊκό και φέρνουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας νερό στις βρύσες», το οποίο όπως σημείωσε, είναι άριστο αφού καθημερινά γίνονται δεκάδες έλεγχοι και χρησιμοποιούνται πάνω από 3,000 κωδικοί ελέγχου. Ταυτόχρονα, όπως είπε «υλοποιούμε επενδύσεις για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής του κόμβου Κ16 και του Δενδροποτάμου».

Για το αναπτυξιακό όραμα της εταιρίας, επισήμανε ότι αυτό βασίζεται και στη συνεχή παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα του νερού. Πάνω σε αυτό, τόνισε ότι η ΕΥΑΘ θέλει να προκηρύξει μέσα στο 2020, την εγκατάσταση περίπου 1000,000 νέων υδρομέτρων από τα 500,000 που έχει η Θεσσαλονίκη. «Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στα έξυπνα υδρόμετρα. Έχουμε ολοκληρώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αναμένομε τα αποτελέσματα. Με την πρόταση της επένδυσης των έξυπνων υδρόμετρων ο καταναλωτής θα μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα από το κινητό του» κατέληξε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.