ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Τρέχουν» οι υποψήφιοι δήμαρχοι πριν το… διάλειμμα των εθνικών εκλογών

Βαγγέλης Στολάκης06 Μαρτίου 2023

Πατάνε... γκάζι οι υποψήφιοι διεκδικητές του δήμου Θεσσαλονίκης λίγο πριν χαμηλώσουν τους τόνους και τους ρυθμούς ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Οι «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα και μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών αναμένεται να επιδείξουν ιδιαίτερη εξωστρέφεια με δράσεις και συναντήσεις, θα ανακοινώσουν υποψηφίους των συνδυασμών τους και θα επιχειρήσουν να αφήσουν το στίγμα τους στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις της πόλης, γνωρίζοντας πλέον πως η κλεψύδρα έχει γυρίσει και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. 

Και μπορεί οι δημοτικές και περιφερειακές κάλπες να στηθούν τον Οκτώβριο και μέχρι τότε να μεσολαβούν αρκετοί μήνες, στην πραγματικότητα το χρονικό διάστημα που τους απομένει, δεδομένων των εθνικών εκλογών που θα προηγηθούν είναι περιορισμένο. Και αυτό, γιατί όπως εξηγούν και οι ειδικοί στη «ΜτΚ» με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών τα βλέμματα και το ενδιαφέρον θα στραφούν στις εθνικές κάλπες και στην επόμενη ημέρα, εάν δηλαδή θα προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής ή θα χρειαστεί να στηθούν νέες κάλπες. 

«Όταν θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών θα αλλάξει το πεδίο του ενδιαφέροντος. Ο κόσμος, οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, οι δημοσιογράφοι θα ασχολούνται με τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τις προτάσεις των κομμάτων, το σχηματισμό ή μη κυβέρνησης, το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εκλογές επομένως όσα θα εκφράζουν οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ακόμα κι αν είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού η ατζέντα πλέον θα είναι διαφορετική» υποστηρίζει στη «ΜτΚ» ο διευθυντής ερευνών της «Palmos Analysis», Πασχάλης Τεμεκενίδης. 

«Βέβαια, οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα για να κάνουν επαφές, να δημιουργήσουν συμμαχίες, να χτίσουν ισχυρά ψηφοδέλτια για να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές του Οκτωβρίου» συνεχίζει ο κ. Τεμεκενίδης.

Ζέρβας... non stop

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάντως, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σύμφωνα με συνεργάτες του θα συνεχίσει... non stop, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει πως ο δήμαρχος αναμένεται να εντείνει την παρουσία του στις γειτονιές της πόλης με αυτοψίες στα σημεία όπου έγιναν ή γίνονται έργα της διοίκησής του. 

Πρόθεσή του, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος είναι να περπατήσει τη Θεσσαλονίκη γειτονιά - γειτονιά, να συζητήσει με τους πολίτες, να υπερασπιστεί το έργο της διοίκησής του και να ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη του δημάρχου «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών αναμένεται να ανακοινώσει ορισμένους ακόμα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 

Στη συνέχεια, έμφαση θα δοθεί στην ανακοίνωση των υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων κι αμέσως μετά τις εθνικές κάλπες ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αποκαλύπτει έναν έναν τους κρυμμένους άσσους που έχει στο μανίκι του, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων της πόλης: γιατρών, επιστημόνων, ανθρώπων της αγοράς, πολιτευτών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και αθλητών. Το επόμενο διάστημα επίσης, η παράταξη του κ. Ζέρβα θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εκπλήξεις του Αγγελούδη

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης επιμένει με ανοιχτές εκδηλώσεις. Μετά την επίσημη πρώτη στο «Ολύμπιον» όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρότασής του για την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στους οποίους ανέπτυξε το όραμά του, ο κ. Αγγελούδης ετοιμάζει άλλη μια μεγάλη εκδήλωση. 

Στην εκδήλωση, που θα γίνει το προσεχές διάστημα ο κ. Αγγελούδης θα παρουσιάσει τους εβδομήντα πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. Πληροφορίες της «ΜτΚ» αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» ονόματα «εκπλήξεις» από τον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού που παράλληλα σηματοδοτούν και την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Ανακοινώνει υποψηφίους ο Πέγκας

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας συνεχίζει τις επαφές με ομάδες της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού και να παρουσιάσει το λογότυπο της ομάδας μέσω ανακοίνωσης στα ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη του κ. Πέγκα θα ονομάζεται «Θεσσαλονίκη για όλους». Προς το παρόν δεν προγραμματίζεται κάποια μεγάλη εκδήλωση, η οποία χρονικά μετατίθεται για μετά τις εθνικές εκλογές. Πριν την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Τζακόπουλος και Τσαβλής προχωρούν σε... αποκαλυπτήρια

Ο Σάκης Τζακόπουλος, η παράταξη του οποίου θα ονομάζεται «Ώρα Θεσσαλονίκης» τον Μάρτιο αναμένεται να παρουσιάσει το λογότυπο του συνδυασμού και θα δώσει στη δημοσιότητα το πλαίσιο αρχών της παράταξης, όπως και την πρώτη ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Όλοι εμείς» και πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με δημοσιογράφους, ενώ το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να προχωρήσει και σε ανακοινώσεις των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού του.

Αποφασίζει ο Γάκης

Από την πλευρά του, ο πρώην αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης συνεχίζει τις επαφές του με υποψηφίους δημάρχους αλλά και ενδιαφερόμενους για τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο δεκαήμερο θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του: αν δηλαδή θα ηγηθεί συνδυασμού και θα διεκδικήσει ως υποψήφιος τον θώκο του δημάρχου ή θα συμπράξει με κάποιον άλλο συνδυασμό.

Συνεχίζει τις επαφές ο Σακισλόγλου

Το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει κρύψει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου, ο οποίος προς το παρόν συνεχίζει τις επαφές και τις ζυμώσεις για να στήσει ψηφοδέλτιο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με κορυφαία στελέχη του κόμματος στην Αθήνα.

Αναμένει το κατάλληλο timing ο Ορφανός

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ορφανός ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τηρεί στάση αναμονής κι όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του «δεν βιάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του» και πως θα κάνει τις ανακοινώσεις του την κατάλληλη πολιτικά στιγμή.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 05.03.2023

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.