ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Προτεραιότητα του Μάντζιου η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας

Βασίλης Μόσχου10 Οκτωβρίου 2020

Ο Άρης είναι και φέτος πολύ δυνατός στη μεσοεπιθετική του γραμμή, έχοντας στο ρόστερ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, κυρίως για τον ρόλο του περιφερειακού φορ. Το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Άκης Μάντζιος είναι, λοιπόν, η βελτίωση της άμυνας και στον τομέα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει εντατικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος προπονητής του Άρη αποφάσισε να ξαναβάλει στο παιχνίδι τον παροπλισμένο Ντάνιελ Σούντγκρεν, που μέχρι πρότινος αντιμετωπιζόταν ως ξένο σώμα για την ομάδα. 

Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων ποντάρει και στον νεοαποκτηθέντα, Γιοάν Μπεναλουάν, ο οποίος θα ενσωματωθεί σταδιακά. Ο Γαλλοτυνήσιος προέρχεται από μεγάλο διάστημα απραξίας (έπαιξε σε 16 ματς με την Νότιγχαμ, τα τελευταία δύο χρόνια) και θα χρειαστεί ασφαλώς χρόνο για να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Μπεναλουάν είναι όμως ένας παίκτης με εξαιρετικές παραστάσεις και οι άνθρωποι του Άρη πιστεύουν πως, όταν είναι έτοιμος, θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ομάδα.  

Αν όλα πάνε καλά, ο 33χρονος στόπερ θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ροζ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Άκης Μάντζιος δουλεύει πάντως και σε ομαδικό επίπεδο, αφού εκτιμά πως η εν γένει αμυντική συμπεριφορά της ομάδας δεν εξαρτάται μόνον από τους παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα. Ο προπονητής του Άρη θέλει μια ομάδα που πρεσάρει ψηλά, επομένως στο αμυντικό παιχνίδι συμμετέχει ακόμη και ο σέντερ φορ. Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του φάνηκαν καθαρά στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Το περιθώριο βελτίωσης είναι, πάντως, μεγάλο. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.