Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 15 από τα καλύτερα cafe bar bistrot - restaurants στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Υπέροχοι χώροι για έξοδο στην καρδιά της πόλης από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ

 29/09/2023 13:15

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 15 από τα καλύτερα cafe bar bistrot - restaurants στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Είναι πολυσύχναστα, έχουν hype, επιλεγμένη κάβα, προσεγμένη κουζίνα και εθιστικά cocktails. Σας παρουσιάζουμε 15 από τα καλύτερα café bar bistrot - restaurants στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μπαίνοντας ολοταχώς στη νέα σεζόν, η θέληση για έξοδο με την παρέα μεγαλώνει και στην καρδιά της πόλης, θα συναντήσετε υπέροχους χώρους, με όμορφο περιβάλλον, που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ!

Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Level 9 Roof Garden

level-9-roof-garden1.jpg

Το Level 9 Roof Garden είναι μία νέα προσθήκη στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, καθώς μετρά περίπου 6 μήνες λειτουργίας στην καρδιά της πόλης. Πρόκειται για το νέο «δημιούργημα» στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Holiday Inn Thessaloniki, μέλους της Intercontinental Hotels Group (IHG), μίας από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως. Βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 8, στην πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Level 9 Roof Garden θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά με την ομορφιά που αποπνέει, αλλά και με την άριστη υποδοχή της ομάδας του.

Στον χώρο του κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις, ενώ οι royal blue πινελιές προσφέρουν μία μοναδική φινέτσα και αίσθηση πολυτέλειας, η οποία όμως είναι προσιτή για όλους.

Η ομάδα που το απαρτίζει διακρίνεται για την πολυετή εμπειρία της, αλλά και για τη βαθιά αφοσίωση στον πελατοκεντρικό χαρακτήρα του χώρου. Το Level 9 Roof Garden είναι σαν να έχει φτιαχτεί για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του, δίνοντας προσοχή ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, φροντίζοντας παράλληλα να προσφέρει μία πραγματική εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Level 9 Roof Garden από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μέχρι αργά το βράδυ συνοδεία μοναδικών γευστικών προτάσεων και ευφάνταστων cocktails. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 8, Holiday Inn Thessaloniki, 9ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 563100

Apallou

apallou1.jpg

Το Apallou έκανε την εμφάνισή του το 2005 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο σημείο συνάντησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα σημεία της πόλης, γωνία Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως, οι ιδιοκτήτες έδωσαν ζωή σε ένα όνειρο που έγινε όραμα και μετουσιώθηκε στο Apallou.

Όποια ώρα της ημέρας και αν περάσεις από εκεί, θα καταλάβεις αμέσως γιατί έχει γίνει πόλος έλξης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Χαρούμενα πρόσωπα, καλή μουσική, χαμογελαστό προσωπικό δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα κι εκπέμπουν μόνο θετικά vibes!

Το Apallou ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί και σε περιμένει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, ή να τον απολαύσεις σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια σου στο κέντρο της πόλης.

Το πρωινό, που σερβίρεται μέχρι το μεσημέρι, έχει πολύ καλές και υγιεινές επιλογές για να σου γεμίσουν ενέργεια - από γιαούρτι με γκρανόλα, μέλι και φρέσκα φρούτα, μέχρι ολόφρεσκα σάντουιτς.

Ιδανικό spot για ξεκούραση, για συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ή ακόμη και για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του και η άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό και σου φτιάχνει τη διάθεση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228898

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Manoir

manoir2.jpg

Το all day wine bar restaurant Manoir μπήκε στις ζωές μας πριν από περίπου πέντε χρόνια, πετυχαίνοντας κάτι αξιοθαύμαστο σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας του – να αναβαθμίσει την περιοχή που «κοσμεί», την πλατεία Εμπορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς της έναν άλλον «αέρα», αποτελώντας πλέον έναν αγαπημένο προορισμό για ποιοτικές γεύσεις και διασκέδαση!

Οι πόρτες του Manoir ανοίγουν από νωρίς το πρωί, στις 8 και η έμπειρη ομάδα του είναι έτοιμη να σας προτείνει πλήθος επιλογών για το πρωινό σας και λίγο αργότερα, για το brunch, σε συνδυασμό με τον καφέ του Manoir με μοναδικά αρωματικό και γευστικό χαρμάνι.

Από το μεσημέρι και έπειτα, η κουζίνα του Manoir βρίσκεται στην πιο δημιουργική της φάση, με τον chef, Γιώργο Τσολερίδη, να δίνει «ψυχή», προσφέροντάς μας πιάτα γεμάτα φαντασία, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Το Manoir κάθε Πέμπτη είναι μονόδρομος, καθώς τα Jasmine events που διοργανώνει έχουν καθιερωθεί και αγαπηθεί από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Στα Jasmine events ο chef αντικατοπτρίζει το ταλέντο και το μεράκι του σε κουζίνες από όλον τον κόσμο, προσφέροντάς μας κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις, πιστές στην εκάστοτε γαστρονομική παράδοση που «τιμάται». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 31, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 545165

Garçon Brasserie

garcon-brasserie.jpg

Το Garçon Brasserie για τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες είναι το πιο κλασικό σημείο της πόλης. Το 2005 στόλισε τη γωνία Λεωφόρου Νίκης με Αγίας Σοφίας ένα πανέμορφο, διώροφο bar restaurant σε στυλ παριζιάνικης brasserie που δε φανταζόμασταν τότε πως θα έπαιρνε τόσο σημαντική θέση στην καρδιά μας.

Η brasserie αυτή, βρίσκεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενός καταπληκτικού νεοκλασικού κτιρίου. To καρό πάτωμα, τα τεράστια παράθυρα και η art deco διακόσμηση δίνουν χαρακτήρα στη ζεστή σάλα του Garçon.

Πρόκειται για ένα σημείο που όλοι έχουμε αναμνήσεις, έχουμε απολαύσει καφέ με θέα, έχουμε γευθεί τα πιάτα του με την οικογένειά μας, έχουμε κάνει επαγγελματικά ραντεβού. Ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον με αέρα ευρωπαϊκό. Από το 2005 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες προσφέροντας πρωινό, καφέ, brunch, εξαιρετικό φαγητό, ποτά και μια μεγάλη λίστα από κρασιά σε συνδυασμό με βραδιές live μουσικής.

Είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα απίστευτο πρωινό και ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο σαλόνι του ισογείου και στο μπαλκόνι, με θέα την θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 2 με Λεωφόρο Νίκης, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 253033

Gastrobar Mangiare

mangiare1.jpg

To gastrobar «Mangiare» άνοιξε στην οδό Μητροπόλεως τον Οκτώβριο του 2019, φέρνοντας την ιταλική κουλτούρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Με την έννοια να αναφέρεται σε έναν χώρο που προσφέρει γεύματα υψηλής ποιότητας, το Mangiare τηρεί απόλυτα τη φιλοσοφία του, χάρη και στην αγάπη των ιδιοκτητών του, για τον ιταλικό τρόπο ζωής και φαγητού. Κι έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, που βρίσκει εδώ το κάτι διαφορετικό.

Το «Mangiare» δεν αποτελεί ένα κλασσικό εστιατόριο, αλλά έναν χώρο που προσφέρει αυθεντικές ιταλικές συνταγές, βασισμένες σε τοπικά υλικά και με ζύμη από τη Νότιο Ιταλία στις πίτσες του.

Αλλαντικά, τυροκομικά και pasta βασισμένα στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, ριζότα και σαλάτες βασισμένα σε καθαρά ελληνικά προϊόντα, συνδυάζονται και μαγειρεύονται επί τόπου, φέρνοντας άρωμα Ιταλίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εδώ η ημέρα μπορεί να ξεκινήσει από νωρίς, με έναν ζεστό εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο κι ένα πλούσιο πρωινό menu με ομελέτες, scrambled eggs και ciabatta sandwiches.

Η κουζίνα ανοίγει στις 13.00, οπότε κι αρχίζουν να μαγειρεύονται όλες οι συνταγές του μενού, με βασικότερες τις κλασσικές ιταλικές συνταγές, ζεστές πίτσες και λαχταριστές μακαρονάδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223739

Σigma Wine & Cocktail Bar

igma1.jpg

Το Σigma Wine and Cocktail Bar στεγάζεται στον χώρο του S Hotel και αποτελεί το νέο place to be στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η κομψότητα και ο premium χαρακτήρας του έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών από εμάς.

Οι πόρτες του πρωτοάνοιξαν τον Δεκέμβριο του 2021 και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, έχει γίνει το αγαπημένο hangout spot τόσο για επαγγελματίες και εργαζόμενους της γύρω περιοχής που το επιλέγουν για το διάλειμμά τους, αλλά και για διάφορες επαγγελματικές συναντήσεις τους, όσο και για όλους όσους επιθυμούν να απολαύσουν την προσιτή πολυτέλεια που προσφέρει απλόχερα.

Ο χώρος του είναι ένας ύμνος στην αρχαία κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, με το γυάλινο πάτωμά του να αναδεικνύει τα αρχαία που βρέθηκαν στον χώρο και τα οποία προσδίδουν μία αίσθηση ενδοξότητας του «χρυσού» παρελθόντος.

Το urban minimal στυλ του έρχεται να προσθέσει τις δικές του νότες πολυτέλειας, σε ένα ήσυχο περιβάλλον στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, που αναδύει κομψότητα και ζεστασιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Στo Σigma μπορείς από τις 11:00 έως τις 15:00 να απολαύσεις το νέο και ανανεωμένο Breakfast & Brunch Menu του.

Θα έχεις την ευκαιρία να γευθείς λαχταριστά pancakes, τα αυγά της αρεσκείας σου και πολλές άλλες επιλογές μαζί με έναν αρωματικό καφε, για να έχεις το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην ημέρα σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 5, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223334

Café De Facto

de-facto2.jpg

Λίγα είναι τα παλιά στέκια που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη και το «Café De Facto» είναι ένα από αυτά. Σε κεντρικότατο σημείο, στο νούμερο 19 της Παύλου Μελά, το δημοφιλές αυτό ολοήμερο καφέ μπαρ κλείνει, φέτος, 40 χρόνια λειτουργίας, μέσα στα οποία ολόκληρες γενιές έχουν περάσει από το χώρο του για να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, θαμώνες έχουν γνωριστεί μεταξύ τους κι έχουν λάβει χώρα συζητήσεις, επί ποικίλλων θεμάτων.

Το «De Facto» συνεχίζει σταθερά να μας υποδέχεται καθημερινά και μάλιστα, την περίοδο αυτή, με μία επετειακή έκθεση ζωγραφικής, με έργα γνωστών, επωνύμων ζωγράφων της Θεσσαλονίκης, μία δράση που αποτελεί και το αφιέρωμα για τις τέσσερις τετραετίες του καταστήματος.

Το café «De Facto» άνοιξε το Νοέμβριο του 1983, σε μία εποχή που άρχισαν να εμφανίζονται και να δημιουργούνται διάφορα καλλιτεχνικά και θεατρικά δρώμενα και στέκια, χώροι έκφρασης απαραίτητοι για την εποχή, σε μία Θεσσαλονίκη διψασμένη τότε, για κάθε τι δημιουργικό. Ήταν το πρώτο ολοήμερο καφέ μπαρ του κέντρου κι ο κόσμος το λάτρεψε, καθώς ο μοναδικός αυτός τρόπος διασκέδασης και συνάντησης, σε συνδυασμό με τα βιβλία και τον έντονο αέρα της τέχνης στο χώρο άρεσε, ήδη από το ξεκίνημά του, σε κάθε ηλικία κι επιδοκιμάστηκε σταθερά από τον κόσμο.

Σε έναν χώρο όπου, από το 1963 λειτουργούσε κατάστημα φωτεινών επιγραφών κι όπου, αργότερα, ο Ηλίας Πετρόπουλος έγραψε το «Ρεμπέτικο» - ενώ στο υπόγειο παραδίπλα έμενε ο Τσιτσάνης, όσο λειτουργούσε το γνωστό ουζερί του - ο Τάσος Καζλάρης, ο Δημήτριος Μπίρδας και η Λίτσα Τατόγλου εγκαινίασαν, δύο δεκαετίες μετά, το «De Facto» - το όνομά του σημαίνει «εκ των πραγμάτων» - κι έφεραν μία ραγδαία αλλαγή στην περιοχή, με θαμώνες που κατέκλυζαν ακόμη και το πεζοδρόμιο προκειμένου να μπουν στο χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Μελά 19, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263674

café Palermo

cafe-palermo15.jpg

Το «café Palermo» αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιαίτερα καφέ-μπαρ της πόλης ήδη από το 2008, οπότε και πρωτοάνοιξε, στην οδό Αριστοτέλους. Ο ξεχωριστός εκείνος χώρος, με τα υπέροχα βίντατζ αντικείμενα, μεταφέρεται τον Μάιο του 2022 στο αναπλασμένο πλέον κομμάτι της Φιλικής Εταιρείας, με θέα στο Λευκό Πύργο

Στο εξωτερικό οι νεραντζιές του δρόμου πλαισιώνουν τα τραπέζια, ενώ εσωτερικά ο βίντατζ διάκοσμος συνεχίζει να το καθιστά έναν ιδιαίτερο χώρο στην πόλη, με ζεστή ατμόσφαιρα, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι ή με την παρέα μας, από το πρωί τον καφέ μας έως και το βράδυ το αγαπημένο μας ποτό.

Το «Palermo» είναι συνυφασμένο με την τέχνη, με τη μοναδικότητά των αντικειμένων που αποτελούσαν και αποτελούν τη διακόσμησή του, εξ’ού και πήρε το όνομά του από τον άλλοτε Πάνορμο – την αρχαία ελληνική ονομασία της ιταλικής πόλης Palermo- μία ελληνική αποικία με ένα ευρύ κράμα πολιτισμών, που αποτελούσε και αποτελεί σημαντική κοιτίδα Τέχνης.

To παλιό «Palermo», με ύφος άλλης εποχής, ήταν βίντατζ όχι μόνο ως προς τη διακόσμηση, αλλά κι ως προς το εκλεκτίστικο κτίριο που το φιλοξενούσε, με το πλακάκι εποχής, το ψηλό ταβάνι και την ίδια τη σκάλα, ακόμη, που οδηγούσε στο café.

To νέο Café «Palermo», πλέον στη Φιλικής Εταιρείας 3 και Ρωμανού 4, απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή, βρίσκεται σε μία από τις πιο πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές του κέντρου, μία περιοχή με μεγάλη ιστορία επίσης – αφού εδώ λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμη, κάποια από τα παλιότερα και πιο φημισμένα café και bar της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φιλικής Εταιρείας 3 και Ρωμανού 4, Λευκός Πύργος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279958

Πρώτο Πάτωμα – Art café théâtral

patoma-1.jpg

Γνωστό είτε ως «Πρώτο Πάτωμα», είτε ως «Art Café», το «Πρώτο Πάτωμα – Αrt Café Théâtral», γράφει τη δική του διαδρομή στην ιστορία της διασκέδασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εδώ και πολλά χρόνια.

Στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου που βρίσκεται στο νούμερο 97 της οδού Τσιμισκή – λίγο πριν τη στάση Διαγώνιος – το «Πρώτο Πάτωμα» είναι κάτι παραπάνω από χώρος διασκέδασης. Χάρη στην καλλιτεχνική φύση των ιδρυτών του, του σκηνοθέτη Γιώργου Κιουρτσίδη και της της σκηνογράφου Άννας- Μαρίας Αγγελίδου, αποτελεί ένα πραγματικό art café, όπου οι θαμώνες συναντώνται για να απολαύσουν, εκτός άλλων, τις εξαιρετικές πινελιές τέχνης, που παρουσιάζονται σταθερά στο χώρο του. Και φυσικά να δοκιμάσουν, μαζί με τον καφέ τους, τη νόστιμη σοκολατόπιτα – θεσμό πλέον – που το κατάστημα προσφέρει σταθερά, από την αρχή ήδη της λειτουργίας του.

Το «Πρώτο Πάτωμα», είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Από τις 9 το πρωί, μέχρι κι αργά το βράδυ, αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για all day brunch, για light γεύματα, για ποικιλία ροφημάτων, για ποτό κι όχι μόνο.

Ιδανικό για κάθε ηλικία, από φοιτητές που συχνάζουν καθημερινά για τον καφέ τους, μέχρι άφθονους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής ζωής της πόλης, που συναντώνται εκεί, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε. Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο στόχος και η φιλοσοφία των ιδρυτών του: η δημιουργία ενός χώρου, όπου καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης θα έβρισκαν ένα «στέκι», έναν χώρο συνεύρεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με καλές επιλογές μουσικής και γευστικές προτάσεις στο μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 97, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223331

Arc Espresso Wine Bar

arc1.jpg

Το Arc Espresso Wine Bar είναι ένα από τα πιο stylish bars στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ξεχωρίσει για το μοναδικό του design, την εξαιρετική του κάβα, κυρίως όμως για τους ανθρώπους που το απαρτίζουν.

Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014 όταν μία παρέα φίλων αποφασίζει να δημιουργήσει ένα bar που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού, ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στο κοινό του ό,τι ακριβώς θα ήθελαν και οι ίδιοι από ένα bar - στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα περιβάλλον «ζεστό» και άκρως φιλόξενο.

Ο στόχος έγινε πράξη και πλέον το Arc αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για διασκέδαση στην πόλη.

Το Arc Espresso Wine Bar ανοίγει τις πόρτες του το πρωί, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με τον αγαπημένο μας καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και μεταξένια υφή.

Φυσικά, για να ξεκινήσει η μέρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχει φροντίσει να μας προσφέρει και πλήθος επιλογών για brunch. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Paraty & Loft

paraty-loft1.jpg

Στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης χτυπά η καρδιά της απόλαυσης και της διασκέδασης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στο «Paraty & Loft» θα συναντήσετε έναν από τους ομορφότερους χώρους στην πόλη, που σας υποδέχεται όλες τις ώρες της ημέρας, για να σας προσφέρει από καφέ και πρωινό μέχρι ποτά και κοκτέιλς και να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές με τα αξέχαστα πάρτυ που διοργανώνει ή ακόμα και με τις εκθέσεις, τα bazaar και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον χώρο του.

Ένα είναι σίγουρο. Το «Paraty & Loft» είναι οικογενειακή υπόθεση και φροντίζει με κάθε τρόπο να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Τα τελευταία 9 χρόνια οι άνθρωποί του, έχουν μετατρέψει τον χώρο, που παλιότερα λειτουργούσε ως νυχτερινό μαγαζί αποκλειστικά, σε έναν υπέροχο πολυμορφικό χώρο, που αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών του και τους προσφέρει απρόσμενες και ευχάριστες εναλλακτικές ψυχαγωγίας.

Από νωρίς το πρωί, στον ιδιαίτερης αισθητικής εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του «Paraty & Loft» σερβίρεται εξαιρετικής ποιότητας καφές, χυμοί και ποικιλία ροφημάτων, καθώς και brunch.

Οι επιλογές στο brunch επιλεγμένες και καλές με έμφαση στις πρώτες ύλες. Αυτή που ξεχωρίζει είναι ο δίσκος πρωινού που περιλαμβάνει όλες τις κλασικές επιλογές που θα συναντούσε κανείς σε έναν δίσκο πρωινού ξενοδοχείου. Φρέσκο ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδες, κέικ και άλλες νόστιμες, σπιτικές γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πίνδου 8, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522403

Boulevard 23

boulevard-23.jpg

Στην πιο όμορφη λεωφόρο της πόλης, αυτή της Λεωφ. Νίκης εκεί που όπως λέει και το σλόγκαν του "νιώθεις τον παλμό της πόλης", ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με σύγχρονη διακόσμηση, με ποιοτικό καφέ, με μια μεγάλη λίστα από ετικέτες σε κρασί και με υπέροχα κοκτέιλ, θα βρεις το Boulevard 23.

Εκεί, στον πιο γνωστό, πολυσύχναστο, φωτογραφισμένο, ζωγραφισμένο οδικό άξονα στο κέντρο της πόλης, που θα πετύχεις κάθε φίλο και γνωστό.

Ένα στιλάτο μπαρ λίγα βήματα από την θάλασσα, που την βλέπεις όπου κι αν κάτσεις στο χώρο του, ενώ ο κόσμος είναι κάθε ηλικίας, ζευγάρια, λάτρεις των κοκτέιλς, θαμώνες και σκηνικό που σε βάζει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα.

Ένας σοφιστικέ χώρος με ξεχωριστό design που πραγματικά όταν δύει ο ήλιος είναι μαγικά - και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας spot.

Καφές με θέα και δροσιστικά κοκτέιλ ιδανικά για... φωτογραφίες

Μπύρες, ποτά, κοκτέιλς και συνοδευτικά πιάτα κάνουν τα βράδια χορταστικά και γεμάτα γεύσεις, ενώ τα ροφήματα και οι καφέδες δίνουν το boost που χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Μεταξύ των ισχυρών σημείων του είναι ο εξαιρετικά ποιοτικός καφές καθώς και η λίστα με μοναδικά κρασιά και κοκτέιλς που είναι ιδανικά για φωτογραφίες - μερικές εικόνες αρκούν για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 23, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 033733

Κitchen Bar

itchen-bar2.jpg

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, κλασάτο, φιλόξενο και διακοσμημένο με αξεπέραστο στυλ, στην αποθήκη Β του λιμανιού, θα βρεις ίσως τον πληρέστερο χώρο για την έξοδό σου.

Προσφέρεται για όλες τις ώρες, αφού μπορείς να πιεις το καφέ σου, με το βλέμμα σου να ταξιδεύει στη θάλασσα και στη θέα της πόλης που βρίσκεται μπροστά σου, να απολαύσεις τα πεντανόστιμα και πρωτότυπα brunch του, να κάνεις το μεσημεριανό σου διάλλειμα από τη δουλειά, με ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ποτήρι κρασί, ή να δειπνήσεις και να πιεις το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Το Kitchen Bar, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και αυτοί που το ξέρουν δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Κράτησε ψηλά τον πήχη στην ποιότητα, στηριζόμενο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στους έμπειρους σεφ που εργάζονται στη κουζίνα του. Ένα υπέροχο μελίσσι γαστρονομικής δημιουργίας που όσο η ώρα περνά, και οι παραγγελίες αυξάνονται, οι κινήσεις τους σχεδόν χορογραφημένες, εκτελούν τις συνταγές μπροστά σου.

Ότι δεις στο μενού, παρασκευάζεται στη κουζίνα του Kitchen Bar. Και δεν υπερβάλλουμε, αφού μέχρι και το ψωμί που σερβίρεται φτιάχνεται από τα χέρια του team του. Το ίδιο και τα θεϊκά παγωτά του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποθήκη Β΄Λιμένας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 502241

Η Πρίγκηπος

1-5BzqC.jpg

Η «Πρίγκηπος», το καφενείο σήμα κατατεθέν της περιοχής του Τουρκικού Προξενείου, στο νούμερο 22 της οδού Αποστόλου Παύλου, στους «πρόποδες» της Άνω Πόλης, δεν είναι ένας τυχαίος χώρος. Φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας με τη σημερινή του μορφή, ενώ η ίδια η επιχείρηση έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, οπότε κι έγινε γνωστή ως «Καφενείο του Καραμανλή».

Πριν από πολλά χρόνια, η περιοχή περιμετρικά του καφενείου «Η Πρίγκηπος», είχε μία εικόνα τελείως διαφορετική. Ήδη από τον 19ο αιώνα υπήρχε ένα μακρόστενο κατάστημα που, από τότε, λειτουργούσε ως καφενείο αποτελώντας ένα από τα μικρά καταστήματα που νοίκιαζε το «Ισλαχανέ», ως οικοτροφείο, για να έχει έσοδα για τις δράσεις του.

Η περιοχή εκκενώθηκε το 1922 και κατοικήθηκε από πρόσφυγες. Δύο αδέρφια με καταγωγή από τα Κούλα της Μανίσας και τα Σύλλατα της Καππαδοκίας, ο Μιχάλης και ο Κωνσταντίνος Λουκίδης, έφτασαν το 1927 στη Θεσσαλονίκη και παρά τις κακουχίες που είχαν ζήσει ως πρώην αιχμάλωτοι, κατάφεραν να κάνουν μια νέα αρχή και να αγοράσουν, το 1929, εκείνο το παλιό καφενείο, που ονόμασαν «Ελπίς» και που έμεινε γνωστό ως «Καφενείο του Καραμανλή».

Το 1963 το καφενείο μεταφέρθηκε στη διπλανή νεόκτιστη οικοδομή, πέρασε πλέον στα χέρια του γιου του Μιχάλη, Πλάτωνα, έως το 1969 κι από τότε, άλλαξε διάφορα ονόματα. Έμεινε γνωστό είτε ως «Καφενείο του Θωμά», είτε ως «Καφενείο Τζόρνταν», μέχρι και το 1993, οπότε κι ανακαινίστηκε και πήρε τη σημερινή του μορφή και το όνομα «Πρίγκηπος». Τότε ήταν που ο Κώστας Ντινούδης, ο Νίκος Δασκαλόπουλος κι ο Γιώργος Τσαναξίδης θέλησαν να αναβιώσουν το παλιό κοσμοπολίτικο Καφενείο της Ανατολής, ένα είδος που, στα μέσα του 19ου αιώνα, αποτέλεσε σημείο συνεύρεσης των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων. Το 2003 εισήλθαν στην επιχείρηση ο Γιώργος Καραποστόλης κι ο Κωνσταντίνος Λουκίδης, η τρίτη γενιά που κρατάει ζωντανό τον παραδοσιακό καφενέ, έναν από τους παλαιότερους της πόλης, με ιστορία που καλύπτει πάνω από έναν αιώνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 22, Άνω Πόλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 248188






























Είναι πολυσύχναστα, έχουν hype, επιλεγμένη κάβα, προσεγμένη κουζίνα και εθιστικά cocktails. Σας παρουσιάζουμε 15 από τα καλύτερα café bar bistrot - restaurants στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μπαίνοντας ολοταχώς στη νέα σεζόν, η θέληση για έξοδο με την παρέα μεγαλώνει και στην καρδιά της πόλης, θα συναντήσετε υπέροχους χώρους, με όμορφο περιβάλλον, που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ!

Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Level 9 Roof Garden

level-9-roof-garden1.jpg

Το Level 9 Roof Garden είναι μία νέα προσθήκη στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, καθώς μετρά περίπου 6 μήνες λειτουργίας στην καρδιά της πόλης. Πρόκειται για το νέο «δημιούργημα» στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Holiday Inn Thessaloniki, μέλους της Intercontinental Hotels Group (IHG), μίας από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως. Βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 8, στην πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Level 9 Roof Garden θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά με την ομορφιά που αποπνέει, αλλά και με την άριστη υποδοχή της ομάδας του.

Στον χώρο του κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις, ενώ οι royal blue πινελιές προσφέρουν μία μοναδική φινέτσα και αίσθηση πολυτέλειας, η οποία όμως είναι προσιτή για όλους.

Η ομάδα που το απαρτίζει διακρίνεται για την πολυετή εμπειρία της, αλλά και για τη βαθιά αφοσίωση στον πελατοκεντρικό χαρακτήρα του χώρου. Το Level 9 Roof Garden είναι σαν να έχει φτιαχτεί για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του, δίνοντας προσοχή ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, φροντίζοντας παράλληλα να προσφέρει μία πραγματική εμπειρία διασκέδασης και χαλάρωσης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Level 9 Roof Garden από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μέχρι αργά το βράδυ συνοδεία μοναδικών γευστικών προτάσεων και ευφάνταστων cocktails. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μοναστηρίου 8, Holiday Inn Thessaloniki, 9ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 563100

Apallou

apallou1.jpg

Το Apallou έκανε την εμφάνισή του το 2005 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο σημείο συνάντησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα σημεία της πόλης, γωνία Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως, οι ιδιοκτήτες έδωσαν ζωή σε ένα όνειρο που έγινε όραμα και μετουσιώθηκε στο Apallou.

Όποια ώρα της ημέρας και αν περάσεις από εκεί, θα καταλάβεις αμέσως γιατί έχει γίνει πόλος έλξης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Χαρούμενα πρόσωπα, καλή μουσική, χαμογελαστό προσωπικό δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα κι εκπέμπουν μόνο θετικά vibes!

Το Apallou ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί και σε περιμένει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, ή να τον απολαύσεις σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια σου στο κέντρο της πόλης.

Το πρωινό, που σερβίρεται μέχρι το μεσημέρι, έχει πολύ καλές και υγιεινές επιλογές για να σου γεμίσουν ενέργεια - από γιαούρτι με γκρανόλα, μέλι και φρέσκα φρούτα, μέχρι ολόφρεσκα σάντουιτς.

Ιδανικό spot για ξεκούραση, για συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ή ακόμη και για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του και η άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό και σου φτιάχνει τη διάθεση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228898

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Manoir

manoir2.jpg

Το all day wine bar restaurant Manoir μπήκε στις ζωές μας πριν από περίπου πέντε χρόνια, πετυχαίνοντας κάτι αξιοθαύμαστο σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας του – να αναβαθμίσει την περιοχή που «κοσμεί», την πλατεία Εμπορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς της έναν άλλον «αέρα», αποτελώντας πλέον έναν αγαπημένο προορισμό για ποιοτικές γεύσεις και διασκέδαση!

Οι πόρτες του Manoir ανοίγουν από νωρίς το πρωί, στις 8 και η έμπειρη ομάδα του είναι έτοιμη να σας προτείνει πλήθος επιλογών για το πρωινό σας και λίγο αργότερα, για το brunch, σε συνδυασμό με τον καφέ του Manoir με μοναδικά αρωματικό και γευστικό χαρμάνι.

Από το μεσημέρι και έπειτα, η κουζίνα του Manoir βρίσκεται στην πιο δημιουργική της φάση, με τον chef, Γιώργο Τσολερίδη, να δίνει «ψυχή», προσφέροντάς μας πιάτα γεμάτα φαντασία, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Το Manoir κάθε Πέμπτη είναι μονόδρομος, καθώς τα Jasmine events που διοργανώνει έχουν καθιερωθεί και αγαπηθεί από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Στα Jasmine events ο chef αντικατοπτρίζει το ταλέντο και το μεράκι του σε κουζίνες από όλον τον κόσμο, προσφέροντάς μας κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις, πιστές στην εκάστοτε γαστρονομική παράδοση που «τιμάται». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατούνη 31, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 545165

Garçon Brasserie

garcon-brasserie.jpg

Το Garçon Brasserie για τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες είναι το πιο κλασικό σημείο της πόλης. Το 2005 στόλισε τη γωνία Λεωφόρου Νίκης με Αγίας Σοφίας ένα πανέμορφο, διώροφο bar restaurant σε στυλ παριζιάνικης brasserie που δε φανταζόμασταν τότε πως θα έπαιρνε τόσο σημαντική θέση στην καρδιά μας.

Η brasserie αυτή, βρίσκεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενός καταπληκτικού νεοκλασικού κτιρίου. To καρό πάτωμα, τα τεράστια παράθυρα και η art deco διακόσμηση δίνουν χαρακτήρα στη ζεστή σάλα του Garçon.

Πρόκειται για ένα σημείο που όλοι έχουμε αναμνήσεις, έχουμε απολαύσει καφέ με θέα, έχουμε γευθεί τα πιάτα του με την οικογένειά μας, έχουμε κάνει επαγγελματικά ραντεβού. Ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον με αέρα ευρωπαϊκό. Από το 2005 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες προσφέροντας πρωινό, καφέ, brunch, εξαιρετικό φαγητό, ποτά και μια μεγάλη λίστα από κρασιά σε συνδυασμό με βραδιές live μουσικής.

Είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα απίστευτο πρωινό και ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο σαλόνι του ισογείου και στο μπαλκόνι, με θέα την θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 2 με Λεωφόρο Νίκης, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 253033

Gastrobar Mangiare

mangiare1.jpg

To gastrobar «Mangiare» άνοιξε στην οδό Μητροπόλεως τον Οκτώβριο του 2019, φέρνοντας την ιταλική κουλτούρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Με την έννοια να αναφέρεται σε έναν χώρο που προσφέρει γεύματα υψηλής ποιότητας, το Mangiare τηρεί απόλυτα τη φιλοσοφία του, χάρη και στην αγάπη των ιδιοκτητών του, για τον ιταλικό τρόπο ζωής και φαγητού. Κι έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, που βρίσκει εδώ το κάτι διαφορετικό.

Το «Mangiare» δεν αποτελεί ένα κλασσικό εστιατόριο, αλλά έναν χώρο που προσφέρει αυθεντικές ιταλικές συνταγές, βασισμένες σε τοπικά υλικά και με ζύμη από τη Νότιο Ιταλία στις πίτσες του.

Αλλαντικά, τυροκομικά και pasta βασισμένα στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, ριζότα και σαλάτες βασισμένα σε καθαρά ελληνικά προϊόντα, συνδυάζονται και μαγειρεύονται επί τόπου, φέρνοντας άρωμα Ιταλίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εδώ η ημέρα μπορεί να ξεκινήσει από νωρίς, με έναν ζεστό εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο κι ένα πλούσιο πρωινό menu με ομελέτες, scrambled eggs και ciabatta sandwiches.

Η κουζίνα ανοίγει στις 13.00, οπότε κι αρχίζουν να μαγειρεύονται όλες οι συνταγές του μενού, με βασικότερες τις κλασσικές ιταλικές συνταγές, ζεστές πίτσες και λαχταριστές μακαρονάδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223739

Σigma Wine & Cocktail Bar

igma1.jpg

Το Σigma Wine and Cocktail Bar στεγάζεται στον χώρο του S Hotel και αποτελεί το νέο place to be στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η κομψότητα και ο premium χαρακτήρας του έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών από εμάς.

Οι πόρτες του πρωτοάνοιξαν τον Δεκέμβριο του 2021 και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, έχει γίνει το αγαπημένο hangout spot τόσο για επαγγελματίες και εργαζόμενους της γύρω περιοχής που το επιλέγουν για το διάλειμμά τους, αλλά και για διάφορες επαγγελματικές συναντήσεις τους, όσο και για όλους όσους επιθυμούν να απολαύσουν την προσιτή πολυτέλεια που προσφέρει απλόχερα.

Ο χώρος του είναι ένας ύμνος στην αρχαία κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, με το γυάλινο πάτωμά του να αναδεικνύει τα αρχαία που βρέθηκαν στον χώρο και τα οποία προσδίδουν μία αίσθηση ενδοξότητας του «χρυσού» παρελθόντος.

Το urban minimal στυλ του έρχεται να προσθέσει τις δικές του νότες πολυτέλειας, σε ένα ήσυχο περιβάλλον στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, που αναδύει κομψότητα και ζεστασιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Στo Σigma μπορείς από τις 11:00 έως τις 15:00 να απολαύσεις το νέο και ανανεωμένο Breakfast & Brunch Menu του.

Θα έχεις την ευκαιρία να γευθείς λαχταριστά pancakes, τα αυγά της αρεσκείας σου και πολλές άλλες επιλογές μαζί με έναν αρωματικό καφε, για να έχεις το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην ημέρα σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 5, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223334

Café De Facto

de-facto2.jpg

Λίγα είναι τα παλιά στέκια που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη και το «Café De Facto» είναι ένα από αυτά. Σε κεντρικότατο σημείο, στο νούμερο 19 της Παύλου Μελά, το δημοφιλές αυτό ολοήμερο καφέ μπαρ κλείνει, φέτος, 40 χρόνια λειτουργίας, μέσα στα οποία ολόκληρες γενιές έχουν περάσει από το χώρο του για να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, θαμώνες έχουν γνωριστεί μεταξύ τους κι έχουν λάβει χώρα συζητήσεις, επί ποικίλλων θεμάτων.

Το «De Facto» συνεχίζει σταθερά να μας υποδέχεται καθημερινά και μάλιστα, την περίοδο αυτή, με μία επετειακή έκθεση ζωγραφικής, με έργα γνωστών, επωνύμων ζωγράφων της Θεσσαλονίκης, μία δράση που αποτελεί και το αφιέρωμα για τις τέσσερις τετραετίες του καταστήματος.

Το café «De Facto» άνοιξε το Νοέμβριο του 1983, σε μία εποχή που άρχισαν να εμφανίζονται και να δημιουργούνται διάφορα καλλιτεχνικά και θεατρικά δρώμενα και στέκια, χώροι έκφρασης απαραίτητοι για την εποχή, σε μία Θεσσαλονίκη διψασμένη τότε, για κάθε τι δημιουργικό. Ήταν το πρώτο ολοήμερο καφέ μπαρ του κέντρου κι ο κόσμος το λάτρεψε, καθώς ο μοναδικός αυτός τρόπος διασκέδασης και συνάντησης, σε συνδυασμό με τα βιβλία και τον έντονο αέρα της τέχνης στο χώρο άρεσε, ήδη από το ξεκίνημά του, σε κάθε ηλικία κι επιδοκιμάστηκε σταθερά από τον κόσμο.

Σε έναν χώρο όπου, από το 1963 λειτουργούσε κατάστημα φωτεινών επιγραφών κι όπου, αργότερα, ο Ηλίας Πετρόπουλος έγραψε το «Ρεμπέτικο» - ενώ στο υπόγειο παραδίπλα έμενε ο Τσιτσάνης, όσο λειτουργούσε το γνωστό ουζερί του - ο Τάσος Καζλάρης, ο Δημήτριος Μπίρδας και η Λίτσα Τατόγλου εγκαινίασαν, δύο δεκαετίες μετά, το «De Facto» - το όνομά του σημαίνει «εκ των πραγμάτων» - κι έφεραν μία ραγδαία αλλαγή στην περιοχή, με θαμώνες που κατέκλυζαν ακόμη και το πεζοδρόμιο προκειμένου να μπουν στο χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Μελά 19, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263674

café Palermo

cafe-palermo15.jpg

Το «café Palermo» αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιαίτερα καφέ-μπαρ της πόλης ήδη από το 2008, οπότε και πρωτοάνοιξε, στην οδό Αριστοτέλους. Ο ξεχωριστός εκείνος χώρος, με τα υπέροχα βίντατζ αντικείμενα, μεταφέρεται τον Μάιο του 2022 στο αναπλασμένο πλέον κομμάτι της Φιλικής Εταιρείας, με θέα στο Λευκό Πύργο

Στο εξωτερικό οι νεραντζιές του δρόμου πλαισιώνουν τα τραπέζια, ενώ εσωτερικά ο βίντατζ διάκοσμος συνεχίζει να το καθιστά έναν ιδιαίτερο χώρο στην πόλη, με ζεστή ατμόσφαιρα, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι ή με την παρέα μας, από το πρωί τον καφέ μας έως και το βράδυ το αγαπημένο μας ποτό.

Το «Palermo» είναι συνυφασμένο με την τέχνη, με τη μοναδικότητά των αντικειμένων που αποτελούσαν και αποτελούν τη διακόσμησή του, εξ’ού και πήρε το όνομά του από τον άλλοτε Πάνορμο – την αρχαία ελληνική ονομασία της ιταλικής πόλης Palermo- μία ελληνική αποικία με ένα ευρύ κράμα πολιτισμών, που αποτελούσε και αποτελεί σημαντική κοιτίδα Τέχνης.

To παλιό «Palermo», με ύφος άλλης εποχής, ήταν βίντατζ όχι μόνο ως προς τη διακόσμηση, αλλά κι ως προς το εκλεκτίστικο κτίριο που το φιλοξενούσε, με το πλακάκι εποχής, το ψηλό ταβάνι και την ίδια τη σκάλα, ακόμη, που οδηγούσε στο café.

To νέο Café «Palermo», πλέον στη Φιλικής Εταιρείας 3 και Ρωμανού 4, απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή, βρίσκεται σε μία από τις πιο πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές του κέντρου, μία περιοχή με μεγάλη ιστορία επίσης – αφού εδώ λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμη, κάποια από τα παλιότερα και πιο φημισμένα café και bar της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φιλικής Εταιρείας 3 και Ρωμανού 4, Λευκός Πύργος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279958

Πρώτο Πάτωμα – Art café théâtral

patoma-1.jpg

Γνωστό είτε ως «Πρώτο Πάτωμα», είτε ως «Art Café», το «Πρώτο Πάτωμα – Αrt Café Théâtral», γράφει τη δική του διαδρομή στην ιστορία της διασκέδασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εδώ και πολλά χρόνια.

Στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου που βρίσκεται στο νούμερο 97 της οδού Τσιμισκή – λίγο πριν τη στάση Διαγώνιος – το «Πρώτο Πάτωμα» είναι κάτι παραπάνω από χώρος διασκέδασης. Χάρη στην καλλιτεχνική φύση των ιδρυτών του, του σκηνοθέτη Γιώργου Κιουρτσίδη και της της σκηνογράφου Άννας- Μαρίας Αγγελίδου, αποτελεί ένα πραγματικό art café, όπου οι θαμώνες συναντώνται για να απολαύσουν, εκτός άλλων, τις εξαιρετικές πινελιές τέχνης, που παρουσιάζονται σταθερά στο χώρο του. Και φυσικά να δοκιμάσουν, μαζί με τον καφέ τους, τη νόστιμη σοκολατόπιτα – θεσμό πλέον – που το κατάστημα προσφέρει σταθερά, από την αρχή ήδη της λειτουργίας του.

Το «Πρώτο Πάτωμα», είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Από τις 9 το πρωί, μέχρι κι αργά το βράδυ, αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για all day brunch, για light γεύματα, για ποικιλία ροφημάτων, για ποτό κι όχι μόνο.

Ιδανικό για κάθε ηλικία, από φοιτητές που συχνάζουν καθημερινά για τον καφέ τους, μέχρι άφθονους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής ζωής της πόλης, που συναντώνται εκεί, από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε. Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο στόχος και η φιλοσοφία των ιδρυτών του: η δημιουργία ενός χώρου, όπου καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης θα έβρισκαν ένα «στέκι», έναν χώρο συνεύρεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με καλές επιλογές μουσικής και γευστικές προτάσεις στο μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 97, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223331

Arc Espresso Wine Bar

arc1.jpg

Το Arc Espresso Wine Bar είναι ένα από τα πιο stylish bars στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ξεχωρίσει για το μοναδικό του design, την εξαιρετική του κάβα, κυρίως όμως για τους ανθρώπους που το απαρτίζουν.

Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014 όταν μία παρέα φίλων αποφασίζει να δημιουργήσει ένα bar που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού, ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στο κοινό του ό,τι ακριβώς θα ήθελαν και οι ίδιοι από ένα bar - στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα περιβάλλον «ζεστό» και άκρως φιλόξενο.

Ο στόχος έγινε πράξη και πλέον το Arc αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για διασκέδαση στην πόλη.

Το Arc Espresso Wine Bar ανοίγει τις πόρτες του το πρωί, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με τον αγαπημένο μας καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και μεταξένια υφή.

Φυσικά, για να ξεκινήσει η μέρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχει φροντίσει να μας προσφέρει και πλήθος επιλογών για brunch. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Paraty & Loft

paraty-loft1.jpg

Στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης χτυπά η καρδιά της απόλαυσης και της διασκέδασης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στο «Paraty & Loft» θα συναντήσετε έναν από τους ομορφότερους χώρους στην πόλη, που σας υποδέχεται όλες τις ώρες της ημέρας, για να σας προσφέρει από καφέ και πρωινό μέχρι ποτά και κοκτέιλς και να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές με τα αξέχαστα πάρτυ που διοργανώνει ή ακόμα και με τις εκθέσεις, τα bazaar και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον χώρο του.

Ένα είναι σίγουρο. Το «Paraty & Loft» είναι οικογενειακή υπόθεση και φροντίζει με κάθε τρόπο να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Τα τελευταία 9 χρόνια οι άνθρωποί του, έχουν μετατρέψει τον χώρο, που παλιότερα λειτουργούσε ως νυχτερινό μαγαζί αποκλειστικά, σε έναν υπέροχο πολυμορφικό χώρο, που αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών του και τους προσφέρει απρόσμενες και ευχάριστες εναλλακτικές ψυχαγωγίας.

Από νωρίς το πρωί, στον ιδιαίτερης αισθητικής εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του «Paraty & Loft» σερβίρεται εξαιρετικής ποιότητας καφές, χυμοί και ποικιλία ροφημάτων, καθώς και brunch.

Οι επιλογές στο brunch επιλεγμένες και καλές με έμφαση στις πρώτες ύλες. Αυτή που ξεχωρίζει είναι ο δίσκος πρωινού που περιλαμβάνει όλες τις κλασικές επιλογές που θα συναντούσε κανείς σε έναν δίσκο πρωινού ξενοδοχείου. Φρέσκο ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδες, κέικ και άλλες νόστιμες, σπιτικές γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πίνδου 8, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522403

Boulevard 23

boulevard-23.jpg

Στην πιο όμορφη λεωφόρο της πόλης, αυτή της Λεωφ. Νίκης εκεί που όπως λέει και το σλόγκαν του "νιώθεις τον παλμό της πόλης", ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με σύγχρονη διακόσμηση, με ποιοτικό καφέ, με μια μεγάλη λίστα από ετικέτες σε κρασί και με υπέροχα κοκτέιλ, θα βρεις το Boulevard 23.

Εκεί, στον πιο γνωστό, πολυσύχναστο, φωτογραφισμένο, ζωγραφισμένο οδικό άξονα στο κέντρο της πόλης, που θα πετύχεις κάθε φίλο και γνωστό.

Ένα στιλάτο μπαρ λίγα βήματα από την θάλασσα, που την βλέπεις όπου κι αν κάτσεις στο χώρο του, ενώ ο κόσμος είναι κάθε ηλικίας, ζευγάρια, λάτρεις των κοκτέιλς, θαμώνες και σκηνικό που σε βάζει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα.

Ένας σοφιστικέ χώρος με ξεχωριστό design που πραγματικά όταν δύει ο ήλιος είναι μαγικά - και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας spot.

Καφές με θέα και δροσιστικά κοκτέιλ ιδανικά για... φωτογραφίες

Μπύρες, ποτά, κοκτέιλς και συνοδευτικά πιάτα κάνουν τα βράδια χορταστικά και γεμάτα γεύσεις, ενώ τα ροφήματα και οι καφέδες δίνουν το boost που χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Μεταξύ των ισχυρών σημείων του είναι ο εξαιρετικά ποιοτικός καφές καθώς και η λίστα με μοναδικά κρασιά και κοκτέιλς που είναι ιδανικά για φωτογραφίες - μερικές εικόνες αρκούν για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 23, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 033733

Κitchen Bar

itchen-bar2.jpg

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, κλασάτο, φιλόξενο και διακοσμημένο με αξεπέραστο στυλ, στην αποθήκη Β του λιμανιού, θα βρεις ίσως τον πληρέστερο χώρο για την έξοδό σου.

Προσφέρεται για όλες τις ώρες, αφού μπορείς να πιεις το καφέ σου, με το βλέμμα σου να ταξιδεύει στη θάλασσα και στη θέα της πόλης που βρίσκεται μπροστά σου, να απολαύσεις τα πεντανόστιμα και πρωτότυπα brunch του, να κάνεις το μεσημεριανό σου διάλλειμα από τη δουλειά, με ένα ελαφρύ γεύμα και ένα ποτήρι κρασί, ή να δειπνήσεις και να πιεις το ποτό σου μέχρι αργά το βράδυ.

Το Kitchen Bar, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και αυτοί που το ξέρουν δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Κράτησε ψηλά τον πήχη στην ποιότητα, στηριζόμενο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στους έμπειρους σεφ που εργάζονται στη κουζίνα του. Ένα υπέροχο μελίσσι γαστρονομικής δημιουργίας που όσο η ώρα περνά, και οι παραγγελίες αυξάνονται, οι κινήσεις τους σχεδόν χορογραφημένες, εκτελούν τις συνταγές μπροστά σου.

Ότι δεις στο μενού, παρασκευάζεται στη κουζίνα του Kitchen Bar. Και δεν υπερβάλλουμε, αφού μέχρι και το ψωμί που σερβίρεται φτιάχνεται από τα χέρια του team του. Το ίδιο και τα θεϊκά παγωτά του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποθήκη Β΄Λιμένας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 502241

Η Πρίγκηπος

1-5BzqC.jpg

Η «Πρίγκηπος», το καφενείο σήμα κατατεθέν της περιοχής του Τουρκικού Προξενείου, στο νούμερο 22 της οδού Αποστόλου Παύλου, στους «πρόποδες» της Άνω Πόλης, δεν είναι ένας τυχαίος χώρος. Φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας με τη σημερινή του μορφή, ενώ η ίδια η επιχείρηση έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, οπότε κι έγινε γνωστή ως «Καφενείο του Καραμανλή».

Πριν από πολλά χρόνια, η περιοχή περιμετρικά του καφενείου «Η Πρίγκηπος», είχε μία εικόνα τελείως διαφορετική. Ήδη από τον 19ο αιώνα υπήρχε ένα μακρόστενο κατάστημα που, από τότε, λειτουργούσε ως καφενείο αποτελώντας ένα από τα μικρά καταστήματα που νοίκιαζε το «Ισλαχανέ», ως οικοτροφείο, για να έχει έσοδα για τις δράσεις του.

Η περιοχή εκκενώθηκε το 1922 και κατοικήθηκε από πρόσφυγες. Δύο αδέρφια με καταγωγή από τα Κούλα της Μανίσας και τα Σύλλατα της Καππαδοκίας, ο Μιχάλης και ο Κωνσταντίνος Λουκίδης, έφτασαν το 1927 στη Θεσσαλονίκη και παρά τις κακουχίες που είχαν ζήσει ως πρώην αιχμάλωτοι, κατάφεραν να κάνουν μια νέα αρχή και να αγοράσουν, το 1929, εκείνο το παλιό καφενείο, που ονόμασαν «Ελπίς» και που έμεινε γνωστό ως «Καφενείο του Καραμανλή».

Το 1963 το καφενείο μεταφέρθηκε στη διπλανή νεόκτιστη οικοδομή, πέρασε πλέον στα χέρια του γιου του Μιχάλη, Πλάτωνα, έως το 1969 κι από τότε, άλλαξε διάφορα ονόματα. Έμεινε γνωστό είτε ως «Καφενείο του Θωμά», είτε ως «Καφενείο Τζόρνταν», μέχρι και το 1993, οπότε κι ανακαινίστηκε και πήρε τη σημερινή του μορφή και το όνομα «Πρίγκηπος». Τότε ήταν που ο Κώστας Ντινούδης, ο Νίκος Δασκαλόπουλος κι ο Γιώργος Τσαναξίδης θέλησαν να αναβιώσουν το παλιό κοσμοπολίτικο Καφενείο της Ανατολής, ένα είδος που, στα μέσα του 19ου αιώνα, αποτέλεσε σημείο συνεύρεσης των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων. Το 2003 εισήλθαν στην επιχείρηση ο Γιώργος Καραποστόλης κι ο Κωνσταντίνος Λουκίδης, η τρίτη γενιά που κρατάει ζωντανό τον παραδοσιακό καφενέ, έναν από τους παλαιότερους της πόλης, με ιστορία που καλύπτει πάνω από έναν αιώνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 22, Άνω Πόλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 248188






























ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία