ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΔ: Ενότητα και αντισυσπείρωση

 16/04/2024 04:40

Ήρθε, μίλησε και είδε πολίτες στην ολιγόωρη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που στην Αθήνα το ΣτΕ εξέδιδε προσωρινή διαταγή για την αναστολή των εργασιών στον FlyOver ύστερα από την αίτηση ακύρωσης του έργου που είχαν καταθέσει κάτοικοι του Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Ήρθε στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου η κυβέρνηση δρομολόγησε σειρά έργων, ωστόσο, τα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου υπολείπονταν του πανελλαδικού. Οι έχοντες γνώση τα της δυτικής Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι η ΝΔ δέχεται μεγάλη πίεση εκ δεξιών της και εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω μείωση των εκλογικών ποσοστών. Όπως υποστηρίζουν, σημαντικό κομμάτι από την παραδοσιακή δεξιά δεξαμενή στρέφεται προς άλλη Λύση, ενώ τμήμα, από τις αποκαλούμενες εκκλησιαστικές ψήφους γύρισε πλάτη και βλέπει αλλού τη Νίκη. Η παρουσία του πρωθυπουργού κυρίως αποσκοπούσε στη μετάδοση μηνύματος ενότητας και συσπείρωσης της κομματικής βάσης για να μην ενδώσει στη χαλαρότητα της ψήφου των ευρωεκλογών.

Μίλησε σε μαθητές σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης και παρουσίασε την εθνική καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού, καλώντας θύματα και παρατηρητές να σπάσουν τη σιωπή τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όμως, απέφυγε αναφορές στις εμφανείς κοινωνικές ανισότητες που είναι μία από τις αιτίες αύξησης της παραβατικότητας. Απέφυγε να πει οτιδήποτε για την ανάγκη αύξησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με ενίσχυση αστυνομικών περιπολιών καθώς και για τη λύση στο κτιριακό πρόβλημα αστυνομικού τμήματος σε όμορο δήμο, που είχε υποσχεθεί από τον Ιανουάριο του 2022 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος.

Είδε και συνομίλησε με πολίτες στην αγορά της Πολίχνης, αλλά δεν επιθεώρησε (απλά ανέφερε) τα μεγάλα έργα στην δυτική Θεσσαλονίκη, έργα που δρομολόγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν μετέβη στο Πάρκο του Παύλου Μελά, έργο που ο ανάδοχος μετά την παράταση που έλαβε θα το παραδώσει τον προσεχή Σεπτέμβρη. Αλλά, δεν έχουν φυτευτεί ακόμη τα 10.000 δένδρα, την ώρα που η ασφαλής φυτευτική περίοδος, σύμφωνα με τους γεωπόνους, λήγει τον Μάιο, ενώ άγνωστο είναι παραμένει το τι γίνεται με την κατασκευή των δύο Μουσείων (Εθνικής Αντιστάσεως και αρχαιοτήτων Μετρό). Επίσης, δεν έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα κατασκευής του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, παρατηρείται στασιμότητα στην ανάπλαση του Περιαστικού δάσους Αναψυχής στο Σέιχ Σου και δεν υπάρχει ούτε σε μακέτα ο χώρος κατασκευής κοινωνικών κατοικιών στο πρώην στρατόπεδο «Ζιάκα».

Πάντως στον πρωινό καφέ με τοπικούς βουλευτές υποσχέθηκε ότι το αντιτορπιλικό «Βέλος» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ πριν την αναχώρησή του επιθεώρησε τις εργασίες ανακαίνισης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 14.04.2024