Λόγια του Βαρδάρη

 • Ζητούν τηλεδιάσκεψη... on air
  07/04/2020 18:24

  Ζητούν τηλεδιάσκεψη... on air

  Να γίνει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που θα προβληθεί και στη Δημοτική τηλεόραση TV 100, ζητάει η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη».

  Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος σημειώνει: «Παρόλες τις παλινωδίες της κυβέρνησης, υπάρχει τελικά η δυνατότητα για τηλεδιάσκεψη στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, την οποία θέλει να αγνοεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

   «Θα μπορούσαν, μάλιστα να χρησιμοποιήσουν την TV 100 για την αναμετάδοση της συνεδρίασης. Δυστυχώς, όμως, για μια ακόμη φορά επιλέγουν την ανώδυνη διαδικασία της “δια περιφοράς” ψηφοφορίας και όχι μιας ζωντανής συνεδρίασης. Αυτή όμως η διαδικασία του “ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε”» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης» συμπληρώνει ο κ. Τρεμόπουλος. 

  Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης.

  "Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης ως δημόσια εκδήλωση, από όποιον το επιθυμεί. Η τηλε-διάσκεψη μπορεί να προβάλλεται και από TV 100, με τα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων που τοποθετούνται, όπως γίνεται με το σύστημα Webex, που παρέχεται στους Δήμους δωρεάν" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τρεμόπουλος. 


Δείτε ακόμα