Λόγια του Βαρδάρη

  • Υψηλοί προσκεκλημένοι στην Καλαμαριά
    10/12/2019 17:34

    Υψηλοί προσκεκλημένοι στην Καλαμαριά

    Με τον γενικό πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντρ Πέτροβιτς Σερμπακόβ συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα και οι δυο άνδρες τα είπαν όλα: Για τις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών, για τα θέματα πολιτισμού, αλλά και επιχειρηματικότητας.

    Μάλιστα δεν παρέλειψαν να τονίσουν τα ιστορικά στοιχεία που συνδέουν την Καλαμαριά με τη Ρωσία, αλλά τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και λαών που έχουν σφυρηλατηθεί στην πορεία της Ιστορίας, δημιουργώντας δεσμούς φιλίας.

    Πρόξενος και δήμαρχος αναφέρθηκαν ακόμη στην κοινή πίστη και την Ορθοδοξία, που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς Ρώσων και Ελλήνων, ενώ έθιξαν και το ρόλο των παλιννοστούντων ομογενών που προερχόμενοι από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά και αποτελούν μια διαρκή ανοιχτή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

    «Είμαστε μια καινούρια Δημοτική Αρχή, που εκλέχθηκε στις τελευταίες εκλογές με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ένα νέο όραμα ανάπτυξης για την πόλη μας σε ότι αφορά αφενός τη βελτίωση της καθημερινότητας και αφετέρου μεγάλα έργα και αναπτυξιακές επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης.