ΑΠΟΨΕΙΣ

Υποψήφιοι ανίκανοι και για καβγά...

 23/05/2019 23:00

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης έκανε μία βαρυσήμαντη ανακοίνωση. Προανήγγειλε ότι εάν εκλεγεί, θα μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 50%, υπολογίζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά της Θεσσαλονίκης κατά περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Προσωπικά έχω μία άποψη και για την καθαριότητα και για τα δημοτικά τέλη.

Όμως το ζήτημα δεν η άποψη που έχω εγώ. Μπροστά στην κάλπη κρίνουμε τις απόψεις των υποψηφίων.

Το ζήτημα είναι ότι η πρόταση δεν προκάλεσε κανενός είδους συζήτηση.

Δεν είδα έναν υποψήφιο να απαντά στην πρόταση αυτή και δεν είδα κανέναν να τον ρωτάει πώς θα καταφέρει μία τέτοια μείωση.

Διότι (θεωρητικά) τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και (θεωρητικά) ό,τι πληρώνει ο δημότης, εισπράττει ως υπηρεσίες.

Αν όμως στην προεκλογική περίοδο σε δημοτικές εκλογές δεν συζητιέται μία τέτοια πρόταση, ένα τέτοιο θέμα, τι ακριβώς θα συζητήσουμε;

Κι αν αυτός είναι τρελός κι εκλεγεί με την υπόσχεση να μειώσει τα δημοτικά τέλη και μόλις εκλεγεί το κάνει και στη συνέχεια η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην καθαριότητα και πεθάνουμε από πανούκλα, το σκέφτηκε κανένας;

Ούτε καν αντιπολιτευτικά δεν του ζήτησαν εξηγήσεις. Ούτε καν προσπάθησαν να αποδομήσουν την πρόταση. Κι εκείνος δεν χρειάστηκε να την υπερασπιστεί.

Δυστυχώς, βιώνουμε μία γελοία προεκλογική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, κατά την οποία οι υποψήφιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις, μοιράζοντας καρτούλες και επισκεπτόμενοι το Σύλλογο Φίλων της Καφέ Γάτας.

Μετά την προεκλογική εκστρατεία Μπουτάρη το 2010, όταν είχε κάτι μαγικές και εύκολες λύσεις-πανάκεια για όλα, τις οποίες ο μόνος λόγος να μην τις έχει εφαρμόσει η προηγούμενη διοίκηση είναι να αποτελούνταν από ηλίθιους, φτάσαμε στην προεκλογική περίοδο του 2019, όπου σχεδόν κανένας υποψήφιος δεν έχει καμία άποψη για τίποτε, αλλά θέλει να εκλεγεί μοιράζοντας κάρτες και διαβεβαιώνοντας ότι είναι καλό παιδί/κορίτσι και θέλει το καλό μας. Προφανώς νομίζουν ότι υπάρχει ένας αυτόματος πιλότος, στον οποίο θα βάλουν τη λειτουργία της πόλης.

Αυτόματος πιλότος υπάρχει μόνο στα αεροπλάνα. Μαγικές λύσεις υπάρχουν μονάχα στον Χάρι Πότερ. Εύκολες λύσεις υπάρχουν μόνο στην αριθμητική της πρώτης δημοτικού, αν είσαι ενήλικος. Όλα τα άλλα είναι προχειρότητες και ανοησίες. Ή γελοίες εξυπνάδες του τύπου «είναι γλυκούλης».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 19 Μαΐου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις