Λόγια του Βαρδάρη

  • Υπογραφές που... δεν υπάρχουν στα κείμενα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
    24/01/2019 00:48

    Υπογραφές που... δεν υπάρχουν στα κείμενα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

    Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κείμενα στήριξης για τη Συμφωνίας των Πρεσπών που αναγράφεται ότι τα υπογράφουν 371 πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες. Μάλιστα τις προσωπικότητες που φαίνεται να συνυπογράφουν τα κείμενα, χαιρετίζει μέσω δημοσίευσης στο facebook, ο Αλέξης Τσίπρας. 

    «H φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας που συμβολίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας. 

    Ωστόσο, οι αντιδράσεις και οι διαψεύσεις άρχισαν! Στη λίστα με τα ονόματα από την πρωτοβουλία ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού, στην θέση 56 υπάρχει το όνομα του καταξιωμένου μουσικού, Μανώλη Καραντίνη. Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της λίστας με τις υπογραφές, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκίου, διαψεύδει και αποποιείται κάθε συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

    «Δεν έχω καμία σχέση και δεν είμαι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ξέρω πως βρέθηκε εκεί το όνομα μου» υποστηρίζει ο Μανώλης Καραντίνης στο κείμενο που ανέβασε μέσα από το προφίλ στo facebook του φίλου και συνεργάτη του, Θάνου Γκιουλετζή. 

    Η δημοσίευση: