Λόγια του Βαρδάρη

  • Υπάρχουν λύσεις και... χωρίς υπολογιστές
    02/06/2020 15:14

    Υπάρχουν λύσεις και... χωρίς υπολογιστές

    «Η εύκολη λύση θα ήταν να δώσουν οι φοιτητές εξετάσεις με φυσική παρουσία, όμως δεν θέλαμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο για την υγεία και τη ζωή τους…» απάντησε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων Δ. Κωβαίος στις πληροφορίες της στήλης ότι υπάρχουν αντιδράσεις φοιτητών και γονιών, επειδή αρκετοί δεν έχουν υπολογιστές με κάμερα και μικρόφωνο κι είναι... υποχρεωμένοι να αγοράσουν.

    Τις πληροφορίες διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Κωβαίος δίνοντας δύο επιλογές στους λίγους φοιτητές -όπως είπε- που δεν έχουν την τεχνική υποδομή για εξετάσεις εξ αποστάσεως λόγω covid19.

    "H μία επιλογή είναι να δανειστούν υπολογιστή από συμφοιτητές, φίλους, συγγενείς και η άλλη είναι να προσέλθουν -με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται- στο ΑΠΘ για εξετάσεις με φυσική παρουσία. Δεν θέλαμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να γίνει μια τεράστια πηγή διασποράς με 40.000 – 50.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Επιλέξαμε τη δύσκολη λύση για την ασφάλεια όλων». Την ίδια ώρα ο αντιπρύτανης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελε το ΑΠΘ να προμηθεύεται πανάκριβο σύστημα λογισμικού υπολογιστών για τη λεπτομερή παρακολούθηση των φοιτητών την ώρα της εξέτασης που όμως τελικά δεν προχώρησε. Όπως είπε στο makthes.gr ο αντιπρύτανης «…σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας με το οποίο συνεργαζόμαστε και έχει εγκαταστήσει το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου με ακρίβεια χιλιοστού, έχει δημιουργηθεί από την φοιτητική κοινότητα τεράστιο ζήτημα με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος του πανεπιστημίου για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων».

    Μελ. Καρ.