Λόγια του Βαρδάρη

 • "Υπάρχουν άλλοι... 1900 ερευνητές που κάνουν σωστά τη δουλειά τους"
  23/06/2020 16:38

  "Υπάρχουν άλλοι... 1900 ερευνητές που κάνουν σωστά τη δουλειά τους"

  «Στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ εργάζονταν οι δύο καθηγητές που απολύθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» ύστερα από τη διερεύνηση ερευνητικών κοινοτικών προγραμμάτων από ευρωπαϊκό ελεγκτικό μηχανισμό (OLAF).
  Όπως είπε στη στήλη ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου «από τις 20 Φεβρουαρίου δεν εργάζονται πλέον στο ΑΠΘ και είναι μόνο αυτή η περίπτωση – του ζευγαριού των καθηγητών- που καταχράστηκε τη θέση του ανάμεσα σε χιλιάδες ερευνητές του πανεπιστημίου μας».

  Ο πρύτανης επανέλαβε ότι «είναι μόνο αυτή η περίπτωση και δεν υπάρχει άλλη που να σχετίζεται με το ΑΠΘ». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων βρίσκονται κι άλλοι ερευνητές καθώς και τα προγράμματα που έχουν αναλάβει και «τρέχουν».

  Να θυμίσουμε ότι "το ύψος της κατάχρησης για το ζευγάρι των πρώην πλέον καθηγητών ξεπερνά τις 350.000 ευρώ". Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε δε ότι "υπάρχουν άλλοι 1.900 ερευνητές που κάνουν σωστά τη δουλειά τους"

  Μελ. Καρ.


Δείτε ακόμα