Λόγια του Βαρδάρη

  • Ξέχασαν τις αποστάσεις και τις μάσκες στο δημαρχείο...
    25/05/2020 20:41

    Ξέχασαν τις αποστάσεις και τις μάσκες στο δημαρχείο...

    Λίγο η καλοκαιρινή αύρα, λίγο η ευφορία από τη συμφωνία δήμου-ΟΑΣΘ για τα 50 λεωφορεία και η νοοτροπία της πρόληψης... εξαερώνεται.

    Αυτό συνέβη σήμερα το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις υπογραφές της συμφωνίας δήμου-ΟΑΣΘ. Οι συνοδοί του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ξέχασαν τις αποστάσεις και φυσικά τις μάσκες. Το ίδιο... έπαθαν και οι κ.κ. Καραμανλής και Ζέρβας.
    Το ίδιο και οι λοιποί παριστάμενοι, γ.γ. του υπουργείου, συνεργάτες του υπουργού, του δημάρχου και οι αντιδήμαρχοι.
    Και άμα το... ρεύμα είναι δυνατό, "παρασέρνει" και όσους δεν θέλουν να το ακολουθήσουν, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος εισερχόμενος με το... μπούγιο στην αίθουσα του Δ.Σ. ρώτησε ρητορικά έναν αντιδήμαρχο: "τώρα εγώ θα φταίω αν τη φορέσω;" και... δεν τη φόρεσε.
    Για να είμαστε δίκαιοι όμως, εμείς οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν δείξαμε καλύτερο πρόσωπο. Μπορεί να μην ορμούσαμε, όπως τον παλιό καλό (;) καιρό, στους τοπικούς και κεντρικούς άρχοντες, αλλά πηγαίναμε... αγκώνα-αγκώνα.
    Κατά τα άλλα η χωροταξία στην αίθουσα είχε προετοιμαστεί έτσι που να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης. Οι καρέκλες των κ.κ. Καραμανλή και Ζέρβα απείχαν μεταξύ τους αρκετά μέτρα, ενώ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και ο δήμαρχος χαιρετήθηκαν με τον... αγκώνα.
    Αλλά τι να το κάνεις όταν προηγουμένως δήμαρχος και υπουργός πήγαιναν cheek to cheek περιεργαζόμενοι τον τοίχο με τα κάδρα των πρώην δημάρχων;
    Ας προσέχουμε, λοιπόν, όλοι περισσότερο για να... "Μένουμε Ασφαλείς".