Λόγια του Βαρδάρη

  • Ξαναβγαίνουν στο «πολιτικό μπαλκόνι» υπουργοί και βουλευτές
    17/03/2023 22:23

    Ξαναβγαίνουν στο «πολιτικό μπαλκόνι» υπουργοί και βουλευτές

    Η τραγωδία των Τεμπών πάγωσε όπως ήταν φυσικό όλη την κοινωνία κι έβαλε στον «πάγο» κάθε σκέψη για πολιτικές εκδηλώσεις. Υπουργοί και βουλευτές περιόρισαν στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις τους αντιλαμβανόμενοι πως στην κοινωνία κυριαρχούν τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης για τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων...

    Σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα όμως τα κυβερνητικά στελέχη άρχισαν σιγά σιγά και πάλι να εμφανίζονται σε δημόσιες εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν όχι ένα αλλά τρία κυβερνητικά στελέχη καθώς και βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, τουλάχιστον σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει.

    H Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Σύνοδο Κοινωνικού Διαλόγου των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και παρόμοιων θεσμών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

    Χαιρετισμούς κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνουν οι κύριοι Γιάννης Πάιδας, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, η Α.Ε. Lachezara Stoeva, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (βιντεοσκοπημένο μήνυμα), οι κύριοι Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ιωάννης Αμανατίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (βιντεοσκοπημένο μήνυμα), εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, και ο κ. Oliver Röpke, νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Στο πέρας των εργασιών της Συνόδου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματά της από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.