Λόγια του Βαρδάρη

  • Τσίπρας και Ερντογάν παραδίδουν μαθήματα… αγγλικών (βίντεο)
    06/02/2019 20:14

    Τσίπρας και Ερντογάν παραδίδουν μαθήματα… αγγλικών (βίντεο)

    Τα αγγλικά δεν είναι το… δυνατό σημείο μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι και του Ταγίπ Ερντογάν.

    Και επειδή τίποτε δεν μένει στην αφάνεια όταν έχει τα φόντα να γίνει viral στο διαδίκτυο, οι πρώτες λέξεις που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες πυροδότησαν αμέτρητες αναρτήσεις με σκωπτικά σχόλια.

    Όπως φαίνεται και κυρίως ακούγεται στο βίντεο ο έλληνας πρωθυπουργός μόλις συνάντησε τον τούρκο πρόεδρο του είπε με χαμόγελο «Nice to meet you» που σημαίνει «χαίρομαι που σε γνωρίζω».

    Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο πολιτικοί οπότε το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει αβίαστα είναι ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να πει «χαίρομαι που σε βλέπω» δηλαδή κάτι σαν το «Nice seeing you again».

    Στο ίδιο… level κινήθηκε και η απάντηση Ερντογάν με τον τούρκο πρόεδρο να επαναλαμβάνει τη λανθασμένη φράση προσθέτοντας στο τέλος το “too”.

    Οι πληροφορίες που θέλουν τον τούρκο πρόεδρο να απάντησε «Nice to meet you too» σε μια προσπάθεια να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλ. Τσίπρα ελέγχονται, οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

    Είτε και οι δύο δεν πρέπει να μιλούν αγγλικά δημοσίως είτε προσπαθούν να ξεχάσουν τις προηγούμενες συναντήσεις τους οπότε το «Nice to meet you» είναι η ενδεδειγμένη φράση.

    Μ.Ζ