ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ταμπλό έγραψε 62-38. Δεν αλλάζει!

 05/04/2021 13:00

Έχετε καταθέσει τα «χαρτιά» για σύνταξη και σας λένε ότι πρέπει να περιμένετε δύο, τρία, ο Θεός ξέρει πόσα χρόνια. Σας πειράζει αν η σύνταξη εκδοθεί αμέσως αλλά τον υπολογισμό δεν τον κάνει υπάλληλος του ΕΦΚΑ, απαραιτήτως μόνιμος, αλλά κάποιος εξωτερικός συνεργάτης, δικηγόρος ή οικονομολόγος, που θα έχει πιστοποιηθεί και συμβληθεί ακριβώς γι’ αυτή τη δουλειά; Μάλλον όχι, άλλωστε εκείνος που είχε πει το «άσπρος γάτος, μαύρος γάτος, σημασία έχει να πιάνει ποντίκια» δεν ήταν μαθητής του Φρίντμαν αλλά του Μάο Τσε Τουνγκ. Αλλά επειδή στην Ελλάδα η Αριστερά είναι πιο καθυστερημένη από παντού στον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ακόμη χειρότερους από τους βεριτάμπλ δικούς του, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και ανησυχεί ότι «η επιστράτευση ιδιωτών, πέραν του ότι είναι απαράδεκτη, θα αποδειχθεί ατελέσφορη, ενώ θέτει και σοβαρά νομικά θέματα, καθώς μόνο δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα υπογραφής και χειρισμού προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων» (άρθρο στην «Αυγή», 23/03/2021). Κατά την ίδια, λύση αποτελούν «οι αναγκαίες, μόνιμες προσλήψεις». Το γεγονός ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράφει το κείμενο ως τομεάρχης Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς σημαίνει ότι οι απόψεις δεν είναι προσωπικές αλλά εκφράζουν το κόμμα της. Κάτι που προφανώς δεν συνιστά έκπληξη αφού η όλη Αριστερά έχει δύο «λύσεις» για κάθε πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας. Πρώτον, απεργία και πορεία. Και δεύτερον, προσλήψεις. Μόνιμες και διαρκείς, όπως λένε και τα πανό του ΠΑΜΕ. Μη μας περάσουν για τσικιρικιτζήδες. Ως γνωστόν, άλλωστε, κανείς ποτέ δεν έχασε στην Ελλάδα καταγγέλλοντας τον «νεοφιλευθερισμό». Που από αυτή τη χώρα ούτε πέρασε ούτε ακούμπησε αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Δεν έχει νόημα να συζητήσεις με τους ανθρώπους που αυτά πιστεύουν. Είναι χαμένος χρόνος. Οι δύο Ελλάδες μετρήθηκαν στο δημοψήφισμα του 2015 και το ταμπλό έγραψε 62-38. Αυτό δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη και ας μην παίρνουν τα πανιά μας αέρα επειδή στις εκλογές του 2019 τα δύο κόμματα της στοιχειώδους λογικής άθροισαν ένα ποσοστό 48% -που παραμένει μειοψηφικό. Όποιος πίστεψε ότι «η δραχμή δεν είναι φετίχ», «με την δραχμή καλύτερα», «θα παρακαλούν να μας δανείζουν», «θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές», φυσικό είναι να πιστεύει ότι μπορούν να δρομολογηθούν διπλάσια λεωφορεία που θα οδηγούν διπλάσιοι οδηγοί, να χτιστούν διπλάσιες σχολικές αίθουσες όπου θα διδάσκουν διπλάσιοι εκπαιδευτικοί και να δημιουργηθούν διπλάσιες ΜΕΘ στις οποίες θα απασχολείται διπλάσιο προσωπικό -πέραν αυτού που έχει ήδη προσληφθεί από την αρχή της υγειονομικής κρίσης. Και το οποίο, μόλις περάσει η κρίση, δεν θα έχεις τι να το κάνεις αλλά θα πρέπει να το πληρώνεις ώστε να αρχίσει πάλι ο κύκλος της δημοσιονομικής καταστροφής που τρομάξαμε να κλείσουμε.

Άντε τώρα να ανοίξεις συζήτηση και να πεις του συνομιλητή σου ότι όσες προσλήψεις και αν κάνεις, όσες ΜΕΘ και αν δημιουργήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εάν συγχρόνως δεν εξαντλείς τις πιθανότητες να μην φθάσουν οι ασθενείς εκεί. Το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ είναι σήμερα 36% -στην αρχή αυτής της περιπέτειας 60%- άρα όσο περισσότεροι χρειάζεται να νοσηλευθούν, τόσοι περισσότεροι θα υποκύψουν. Απλή μέθοδος των τριών. Συνεπώς, προηγείται η πρόληψη και πρόληψη σημαίνει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τα οποία η Αριστερά όχι μόνο δεν υποστήριξε αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να υπονομεύσει. Και αυτό, η ελληνική κοινωνία όχι μόνο δεν το τιμωρεί αλλά το επιβραβεύει. Εάν έχετε αμφιβολίες με ποιους έχετε να κάνετε, δείτε λίγο στον περίγυρό σας. Εν ανάγκη, διαβάστε και τις δημοσκοπήσεις.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 4 Απριλίου 2021