ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ροζ λερώνει εύκολα...

 28/07/2021 13:00

Η αλήθεια είναι ότι τα παλιά ροζ διπλώματα ήταν αντιαισθητικά. Πρώτο λερώνονταν εύκολα. Και γίνονταν ροζ μαύρα. Αν ήταν λευκά αντί για ροζ θα θύμιζαν τουλάχιστον ΠΑΟΚ κι αν ήταν κόκκινα αντί για ροζ, θα παρέπεμπαν σε Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αλλά δεν είναι. Είναι απλώς λερωμένα και δείχνουν βρώμικα.

Αλλά αυτό είναι ένα μικρό κακό. Διότι υπάρχει και μεγαλύτερο. Είναι ελληνοκεντρικά. Δηλαδή όταν φτιάχνονταν, κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί ο κάτοχος να θελήσει να οδηγήσει εκτός χώρας. Γιατί άλλωστε να θέλει;

Όμως, δυστυχώς δε μιλούν όλοι την ελληνική. Τουλάχιστον στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων εις την αλλοδαπή. Βεβαίως ουδείς γνωρίζει γιατί με τέτοιο προσόν, δηλαδή τη μη γνώση της ελληνικής, χαραμίζονται σε γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δεν αναζητούν μια θέση στην ελληνική εξουσία. Μάλλον δεν έχουν αξιολογήσει σωστά τι δεν έχουν. Κάποια στιγμή, ελπίζω για λόγους άσχετους με την αισθητική, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να αλλάξει τα διπλώματα και να τα κάνει σαν πιστωτικές κάρτες. Δηλαδή με τσιπάκι.

Άχρηστο! Θα μπορούσε να αξιοποιήσει το εμβόλιο αλλά δεν είχαν ρωτήσει τον Μπιλ Γκέιτς. Η όταν τον ρώτησαν ήταν απασχολημένος με το μοίρασμα της περιουσίας με τη Μελίντα και δεν απάντησε.

Όμως, αυτή η κάρτα, η οποία λέγεται «ανανέωση διπλώματος» έχει κοστολογηθεί στα 30 ευρώ.

Αλλά κάνει καμία σαραντάρα μέρες να εκδοθεί. Κι επίσης δεν επιδέχεται γρηγορόσημου, κανενός είδους.

Οπότε αν ο φιλόδοξος χρήστης δεν το γνωρίζει, έχει ένα πρόβλημα να νοικιάσει αυτοκίνητο εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κάνεις υπάλληλος γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την διαθεσιμότητα για ταχύρρυθμα μαθήματα εκμαθήσεως της ελληνικής. Οπότε όποιος βιάζεται, έχει μια μόνο δυνατότητα. Να καταφύγει στην ΕΛΠΑ. Και να εκδώσει ένα διεθνές δίπλωμα έναντι μόλις 50 ευρώ.

Είναι ένα πολύ ωραίο έντυπο. Περίπου διπλάσιο από το κανονικό δίπλωμα σε μέγεθος αλλά με καινούρια φωτογραφία. Καθαρή και χωρίς να κινδυνεύει να λερωθεί, όπως οι άλλες στα ροζ. Διότι η διάρκεια ισχύος του είναι μόλις ένα χρόνο.

Όλα καλά! Και κυρίως η ΕΛΠΑ, που δεν έχει ενημερωθεί ότι οι άνθρωποι πλέον μπορούν να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες, ούτε ότι μπορεί να κάνουν μεταφορά μετρητών σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δηλαδή δέχεται μόνο ρευστό… Ευρώ πάντως. Όχι δραχμές. Κάτι είναι κι αυτό...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 25 Ιουλίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις