Λόγια του Βαρδάρη

 • Το πρώτο... μαύρο πρόβατο
  14/08/2022 11:23

  Το πρώτο... μαύρο πρόβατο

  Η υπόθεση των υποκλοπών των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κάνει το γύρο του κόσμου, με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου να προκαλούν νέους τριγμούς και να... χοντραίνουν το "παιχνίδι". 

  Μέσα σ' αυτό το κλίμα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα τα επιφανή με εξαίρεση τον Γ. Γεραπετρίτη και τον Α. Γεωργιάδη μέχρι στιγμής τηρούν σιγήν ιχθύος. Είτε από αμηχανία, είτε επειδή κρατάνε... πισινή ενόψει ενδεχομένων νέων αποκαλύψεων, είτε από επιλογή να κρατήσουν αποστάσεις από μια υπόθεση που κάθε άλλο παρά τιμητική για την δημοκρατία μας είναι. 

  Ο πρώτος που έσπασε το κλίμα σιωπής, ήταν ο βουλευτής Ηλείας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Τζαβάρας. Ερωτηθείς από την εφημερίδα "Πελοπόννησος" της εκλογικής του περιφέρειας, ο πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ και πρώην υφυπουργός, τονίζει πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επισημαίνοντας πως "η συγκάλυψη θεμάτων που άπτονται της προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ασυμβίβαστη με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ". 

  Μάλιστα, ο κ. Τζαβάρας αναφέρεται προσωπικά στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του. Και γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος.

  Πρέπει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ν’ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με διαδικασίες αμερόληπτες και ανεπηρέαστες, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.»

  Το κερασάκι στην... τούρτα είναι πως ο κ. Τζαβάρας με αφορμή τα ρεπορτάζ της «Washington Post» που μιλά για το «ελληνικό Watergate» αλλά και των «New York Times» που έγραψαν για «σκάνδαλο που ξυπνά μνήμες από τη χούντα», επιτίθεται και στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης που υποβιβάζουν το θέμα. 

  «Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…», δηλώνει.

  Λέτε να ακολουθήσουν κι άλλοι κυβερνητικοί, ή θα μετατραπεί ο βουλευτής σε «μαύρο πρόβατο»;