Μονόλογοι

Το ΠΑΣΟΚ που έγινε... μύλος λόγω Μητσοτάκη, η μάζωξη των «πράσινων» στην Καλαμαριά και οι «αυτοκόλλητοι» που... ξεκόλλησαν

19/07/2022 15:13

«Μύλος» ξανά το ΠΑΣΟΚ λόγω... Μητσοτάκη. Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Ο πρωθυπουργός φέρεται να πρότεινε στην Εύη Χριστοφιλοπούλου, την πρώην «πράσινη» υπουργό και πρώην βουλευτή -με την οποία άλλωστε συνεργάστηκε όπως μαθαίνουμε άψογα την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης-  για νέα επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Χριστοφιλοπούλου φέρεται να δέχτηκε αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο... Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλλον «κλωτσάει».

Και εδώ που τα λέμε όχι χωρίς λόγο, αφού η Εύη Χριστοφιλοπούλου θα είναι ένα από τα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αξιοποιεί ο Μητσοτάκης για να στελεχώσει τη δημόσια διοίκηση και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αξιοποίησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο προτείνοντάς του να συμμετέχει στην επταμελή Επιτροπή των Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe’s High-level Reflection Group). Είχε προηγηθεί ο Σταύρος Μπένος, η Άννα Δαμαντοπούλου, το «φλερτ» με τον Γιάννη Μανιάτη. Δεν θα μιλήσω για τον Κυριάκο Πιερρακάκη που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα συμμετέχοντας σε ομάδα νέων επιστημόνων που είχε συστήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και η λίστα συνεχίζεται... Λίνα Μενδώνη κ.ά.


Τα δίκια του βέβαια έχει ο Ανδρουλάκης, καθώς βλέπει συνεχώς τον Μητσοτάκη να επιχειρεί να κάνει ανοίγματα στον κεντρώο χώρο, χώρο προνομιακό του εκσυγχρονιστή προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η Χριστοφιλοπούλου πάλι, δεν θα είναι ξανά υποψήφια βουλευτής όπως έχει η ίδια ξεκαθαρίσει, επομένως είναι λογικό να «καλοβλέπει» τη θέση. Το περασμένο διάστημα ωστόσο, μαθαίνω ότι μετριόταν...


Ποιοι μέχρι πρόσφατα... αυτοκόλλητοι, έμαθα πως... ξεκόλλησαν ο ένας από τον άλλον, γιατί ο κόσμος το είχε «τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»; Τι είχαν; Είχαν έρθει πολύ κοντά ρε παιδάκι μου, επομένως είπαν λίγο να... χαλαρώσουν. Άλλωστε εκλογές έρχονται, προφίλ χτίζουμε.


Χθες στην Καλαμαριά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην περιοχή στο «Ρεμέτζο» με θέα τη θάλασσα. Τόσο η συντονιστική όσο και τα κομματικά στελέχη ήταν ικανοποιημένα από την προσέλευση του κόσμου. Λίγο καθυστερημένα στο σημείο βρέθηκε και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Περιττό να σας πω ότι εκεί βρέθηκαν τρεις, κατά δήλωσή τους υποψήφιοι δήμαρχοι για τις εκλογές του 2023, οι οποίοι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Σημειώστε. Θεοδόσης Μπακογλίδης, πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρήστος Βάρδας, δικηγόρος και ο πρώην αντιδήμαρχος Ματθαίος Αμπατζίδης. Και οι τρεις έχουν ανακοινώσει πως θα ηγηθούν συνδυασμών. Και να φανταστείτε πως απ’ όξω απ’ όξω το μήνυμα που έστελναν οι τριγύρω ήταν «βρείτε τα για να κερδίσουμε το δήμου». Τι για ενότητα μίλησαν, τι για την ανάγκη να πρασινίσει ξανά ο δήμος. Οι ίδιοι τα έλεγαν, οι ίδιοι τα άκουγαν. Να σας πω, ότι εκεί βρέθηκε επίσης και η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, το όνομα της οποίας «παίζει» γενικώς. Και φυσικά αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές, όπως και ο εκλεγμένος Χάρης Καστανίδης.


Και για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ΠΑΣΟΚικά, μαθαίνω ότι στην Β’ Περιφέρεια έχουν κοπεί «καλημέρες». Ποιοι τις έχουν κόψει; Γνωρίζουν οι ίδιοι και ξέρω πως μας διαβάζουν. Τους λες και πρωτοκλασάτους της περιοχής πάντως...


O… ανθηρόστομος