Λόγια του Βαρδάρη

  • Το… παραμύθι της Βούλας που το χρωστούσε στο γιό της
    05/10/2020 16:58

    Το… παραμύθι της Βούλας που το χρωστούσε στο γιό της

    «Για την Ελλάδα», μια φράση τόσο γνώριμη σε όλους μας, είναι ο τίτλος της παραμυθένιας ιστορίας που έγραψε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Πρόκειται για την πρώτη της συγγραφική δουλειά, μέσα από τη οποία η κ. Πατουλίδου προβάλει μία νέα πτυχή του εαυτού της, αλλά όπως λέει και η ίδια είναι ένα τρυφερό παραμύθι που «το χρωστούσε στον γιο της και σε όλα τα Ελληνόπουλα».

    Στην ουσία είναι η μεταφορά της δικής της διαδρομής μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    biblio-boyla-2.jpg

    Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, από από τις Εκδόσεις «ΒιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ» και αναφέρεται στην ιστορία μιας μικρής ελαφίνας που προσπαθεί να κατακτήσει έναν στόχο… Όμως η πορεία για την κατάκτηση του ύψιστου στόχου, θα την φέρει αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια και θα της δώσει μαθήματα ζωής.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της κ. Φωτεινής Βελεσιώτου στην αφήγηση και στο τραγούδι που συνοδεύει το παραμύθι. Η γνωστή ερμηνεύτρια, εκτός από την μουσική-καλλιτεχνική της ταυτότητα προέρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης και η φιλική της σχέση με την κ. Πατουλίδου κρατά πολλά χρόνια.
    Τη συγγραφική επιμέλεια ανέλαβε η Γεωργία Λάττα, τις εικόνες ο Γιώργος Σγουρός, το τραγούδι και την αφήγηση η Φωτεινή Βελεσιώτου, τη σύνθεση, ενορχήστρωση και τα φωνητικά η Ελιόνα Ελένη – Σινιάρη, τους στίχους η Γεωργία Λάττα και τη ηχογράφηση, μίξη και Mastering, οι Γιάννης Δαμιανίδης και Εύα Λουκάτου.